Karvia-päivät, karvialaisten päivät

en mene

Paikallislehdessä hehkutetaan tulevia Karvia-päiviä. Sitä samaa markkinahumua kuin muinakin vuosina. Paitsi onhan jotain uuttakin. Oluttelttaa suurennetaan!
Toivottavasti tänä vuonna kirin lavan luona olevat yleisölle taikoitetut wc:t siivotaan. Viime vuonna olivat sellaisessa kunnossa, ettei sinne kukaan naisihminen mennä tarpeilleen. Haju oli niin kammottava, että taju meinasi lähteä kun oven aukaisi. istuimen reunoissa sitä itseään ja nestemäinen lainehti säiliöistä. Wc-paperikin piti olla omasta takaa.
Jos tälläisiä juominki-tapahtumia järjestetään, pitää myös huolehtia muista perusasioista!

26

1278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysynpähän vaan

      Naiset sotkee vessansa pahemmin kuin miehet,ovat siis sikaisempia ,mistä johtuu?

    • kauhistus1

      Käytiin kyseisen markkinatapahtuman rompetorilla sunnuntaina päivällä. Pikku-tytön tuli vessahätä ja tietenkin vein häntä lähimpään vessaan, joka oli siinä urheilukentän kupeessa. Jotain sanoinkuvaamattoman järkyttävää. Lemu oli niin paha, että oksennus oli lähellä. Ei tullut ajatukseenkaan sen jälkeen, että olisin käyttänyt pikku-tyttöä kyseisessä laitoksessa. Voi vain kuvitella miltä edellisillan oluttelttalaiset ja tanssilattialla pyörähtelijät ovat tuoksuneet. Sellainenhan haju tarttuu vaatteisiinkin heti.

    • kyllääntynyt

      Korjaus aloittajalle: Karvialaisten virallinen känniviikonloppu!
      Paikkakunnalla yritetään olla hyvin kultturelleja, fiksuja ja filmaattisia, mutta tavallinen markkinatapahtuma se vain on.
      Markkinamyyjät valittavat, että Karviapäivillä ei saa edes myyntipaikan hintaa tuloa. Ihmiset kiertelevät ja kaartelevat, mutta mikään ei mene kaupaksi.
      Emätöppäys viime vuonna oli se, että rompetori, jonka takia karviaan tuli ulkopaikkakuntalaisia, oli jossain metsässä urheilukentällä. Miten vanhat ja huonojalkaiset ihmiset jaksoivat kävellä sinne? Opastuskin oli naurettavaa. Kirpputorikin oli täysi pettymys....voi, voi...pitäisi ehkä käydä jossain muuallakin kuin kankaanpään torilla katsomassa ennenkuin ottaa järjestelyistä vastuun.
      Vai olisiko parasta pitää pelkkä yhden päivän tapahtuma.

      Ai niin, eihän sitä voikaan. Karvialaiset eivät saa nauttia olutteltasta ja kaljankittaamisesta tarpeeksi. Voisitte järjestää sinne uuden kilpailun: Vuoden kaljamassu. Kokeilisitte kuka juo tuopin nopeiten ja montako pullollista yhteenmenoon. Montako kaljakorillista jaksaa kantaa ja kuinka pitkän matkaa. Se vasta olisikin päätapahtuma.

      • Markkinahumua

        Nyt ne taas lähestyvät, Karvia-päivät, mutta ennen sitä on Honkajoen markkinat. Kyllä se on nyt yhtä markkinahumua tämä loppukesä. Minä kyllä kierrän kaukaa nämä junttitapahtumat. Mutta huvinsa kullakin ja se heille suotakoon.


    • turhaa krääsää

      Karviapäivät olisivat ihan jees, yhden päivän markkinapäiväksi. Mutta kolme päivää tätä kulttuurihumua on jo liikaa.
      Samaan tapahtumaan on tungettu liikaa elementtejä ja oluttelttaa. Rompetorin olisi voinut järjestää erillisenä tapahtumana, eikä sekoittaa sitä markkinahumuun.
      En oikein ymmärrä mitä järkeä on sulkea pääväylä markkinakojuilla, kun urheilukenttä, Sampolan takana, karviatalon ja yläkoulun piha olisivat omiaan tälläisille markkinakojuille. Läpikulkuliikenne oli viimme vuonna huonosti järjestetty ja opasteviittoja ei löytynyt. On hankalaa liikkua esim. asuntovaunun kanssa näillä kapeilla kiertoteillä, joissa ei edes pääse väistämään vastaantulijaa.
      Ihmiset kulkevat kuin unessa pääväylää päästä päähän katsomatta edes markkinakojuja. Mutta huvinsa kullakin.
      Karviapäivät ovat aikansa elänyt juttu. Muuttakaa yksipäiväiseksi kuten muillakin paikkakunnilla on.

      • Mielipide tämäkin

        Ei siinä tarvita asuntovaunuja ,liiku vaunulla niinä 364-muuna vuoden päivänä ja mene praatailemaan kaikkien tuttujen kanssa ja syömään vaikka klimppisoppaa tai ämmälänkylän plättyjä mansikkahillolla tai ilman.Karviassa kylänraitin sulkeminen sujuu hyvin,ainut mitä kaipaa on eri seurakuntien ja poliittisten puolueiden kojut, ne toisi lisää kansaa.


      • Läpikulkumatka
        Mielipide tämäkin kirjoitti:

        Ei siinä tarvita asuntovaunuja ,liiku vaunulla niinä 364-muuna vuoden päivänä ja mene praatailemaan kaikkien tuttujen kanssa ja syömään vaikka klimppisoppaa tai ämmälänkylän plättyjä mansikkahillolla tai ilman.Karviassa kylänraitin sulkeminen sujuu hyvin,ainut mitä kaipaa on eri seurakuntien ja poliittisten puolueiden kojut, ne toisi lisää kansaa.

        Samaa mieltä, että tyhmää sulkea kylän ainut kulkuväylä markkinakojuilla. Toritapahtumille on varmasti Karviassakin tarjolla muita kenttiä kuin pääväylä.
        Karvialainenhan ei huomaa, kuin itsensä ja omat tarpeensa. Läpikulkumatkalla olevat, eivät halua kierrellä mitään pikkuteitä.
        Eikö paikkakunnalla ole Torro, siellä on oivallinen paikka markkinapaikoille ja olutteltoille.
        Keskustalaiset voivat pystyttää oman telttansa ja tarjoilla sieltä klimppisoppaansa sitä tarvitseville. Ei minua haittaa ollenkaan, syökää te Karvialaiset vain klimppisoppanne...mahtanee olla makuelämys.
        Olisihan se tietenkin virkistävää kun kaikki uskonlahkot laittaisivat oman telttansa pystyyn.
        Olen vain läpikulku-matkalla ja kierränkin Parkanon kautta jättäen viimmevuotisen harhailuni hautausmaan tienoilla taaksejääneeksi elämäksi (Oli hirveen kivaa kääntyillä ihmisten pihoissa matkailuautolla, kun opasteet näyttivät ...ties minne). Samalla vien rahani (12 hlöä) Parkanon ravitsemusliikkeisiin ja huoltamoille. Karvialaiset ovat niin rikkaita, etteivät tälläisten köyhien ropoja tarvitsekaan.


      • näin täällä
        Mielipide tämäkin kirjoitti:

        Ei siinä tarvita asuntovaunuja ,liiku vaunulla niinä 364-muuna vuoden päivänä ja mene praatailemaan kaikkien tuttujen kanssa ja syömään vaikka klimppisoppaa tai ämmälänkylän plättyjä mansikkahillolla tai ilman.Karviassa kylänraitin sulkeminen sujuu hyvin,ainut mitä kaipaa on eri seurakuntien ja poliittisten puolueiden kojut, ne toisi lisää kansaa.

        Samoin täällä ollaan läpikulkumatkalla. Kesälomalta vanhalta kotipaikkakunnalta käsivarresta palataan Satakunnan eteläosiin ja matkareitti on lyhyin juuri Karvian kautta. Jotenkin tämä lomaltapaluupäivä on sattunut karvialaisten markkinapäivien ajaksi. Tarkoitus ei tänäkään vuonna ole poiketa kuin tankkaamaan paikallisella huoltamolla.
        En yhtään epäile, etteikö Karviassa suju pääkadun sulkeminen, liikenne järjestelyt sitten ovatkin eri asia. Aika sumppua oli viime vuonna sompailla asuntovaunulla pienillä teillä, jonka kumpaankin reunaan oli parkkitilan puutteessa pysäköity autoja. Jos pääväylä olisi käytössä ja markkinakojut siellä missä on muutenkin toripäivät ja näitä koulujen kenttiä, liikenne sujuisi mukavasti ja ulkopaikkakuntalaiset pääsisivät nopeasti ohitse. Toinen vaihtoehto olisi etsiä kiertotielle jaikka, jossa pääsisi koko keskustan ohi ilman, että täytyisi mennä keskustaan asti. Tiedoksi vain, että joutuu käyttämään asuntovaunua majoittuakseen lomamatkallaan perheineen. Mielekkäämpää on nukkua asuntovaunussa kuin teltassa, etenkin kun on pieniä lapsia.

        Tämä Karvialaisten perinneruoka (mitä sitten lieneekin sisältävän) ei kuullosta erityisen houkuttelevalta. Jätän tämän makunautinnon väliin tälläkin kertaa. Räiskäleitä tulee syötyä omastakin takaa, joten nekään ei houkuta. Tuttujakaan ei ole paikkakunnalla eikä turhanaikainen roju enään viehätä. Joten kiitos vain.

        Karvialaiset voisivat pitää vaikkapa suviseurat paikkakunnallaan, niihin ainakin saisi osanottajia. Samoin se keskustapuolueen puoluekokous toisi väkeä paikalle..


    • vuodesta toiseen sam

      Kuntalaisena olisi mukava tietää minkälaisella budjetilla näitä Karviapäiviä järjestetään?

      Yksi päivä Karvia-päiviä riittäisi, liikaa aktiviteettejä yhden nimikkeen alla.

      Samaa markkinahumua on tarjolla jokaisena viikonloppuna. Muut mainostavat markkinoitaan oikealla nimikkeellä, kuten Honkajoen markkinat sekä Paroonin markkinat. Mikä tekee Karviapäivistä erikoisen? Olutteltta, vai mikä? Mitä aitoa Karvialaista köytyy Karviapäiviltä? Onko siellä paikallisten käsityöläisten sekä yritysten tuotteita...siinäpä se, samat markkinapöydät kiertävät naapuripaikkakunnilta toiseen.

      Vaikka olenkin Karviasta, en tänä vuonna mene ko. päiville. Turhaa markkinahumua ja olutteltan mainnostamista. Eihän siellä ole mitään koko perheelle...tai...jos isä ja poika istuvat kaljateltassa voi sitten äiti ja tytär olla kirin lavalla...voi..voi

    • K:päästä

      Siittä hyviä tapahtumia että ei sinne ole pakko tulla. Jos pipo kiristää niin aina nämä vali vali ihmiset voi pysyä pois. En ole Karvialainen mutta ihmetyttää tämä ihmisten negatiivisuus kun kaikkia tapahtumia pitää vähän niin kuin valittamisen vuoksi mollata. Jos vessoja ei ole siivottu niin eikös tuloksellisempi infon anto olisi antaa tapahtuman järjestäjälle eikä tänne yleiselle palstalle. Itse ainakin menen ja toivotan kaikille hauskaa tapahtumaa...

      • nej tack

        Eikö järjestäjien perusasioihin kuulu katsoa, että esim. yleiset WC-tilat ovat kunnossa ja käyttökelpoiset. Myös liikennejärjeslyjen täytyy toimia, vaikka miten olisi markkinat kyseessä. Ei tälläinen tapahtuma saa häiritä normaalia elämistä, vaikka onkin kerran vuodessa.

        En ymmärrä sitäkään kantaa, että tietyistä asioista ei voida keskustella näillä palstoilla. Rakentavaa keskustelua on myös negatiivinen keskustelu.

        Näitä markkinatapahtumia on kesäisin todella paljon ja järjestäjästä riippumatta ne ovat pitkälti toistensa toisintoja. Kaikki menee vanhan saman kaavan mukaan vuodesta toiseen. Ei ole mitään uutta tai freesiä.

        Käykäähän. joskun Ulvilassa keskiaikaisilla markkinoilla, ehkä sieltä löytyisi virikkeitä!


    • Huolimatonta...

      Postin mukana tulleessa lehtisessä ja paikallislehdessä oli eri päivät rompetorille.
      Postin lehtisen mukaan rompetori on 2-3.8.2014 mutta eilinen paikallislehti ilmoittaa 1-2.8.2014.
      Eli taitaapa jäädä sunnuntain markkinapäivä väliin.

    • Nummikosken ukko

      Minä ainakin menen lauantaina katsomaan Kanttin siltaesitystä, sitä kuinka pienelle
      alueelle saadaan mahtumaan neljä siltaa ja ihmetteleen sitä, että silti ei mahdu kaikki
      kulkemaan mieleisesti.

      • fdyvcndkj

        kolmehan siinä on vieretysten...vanha, uusi ja kevyenliikenteen. Onko sinne rakennettu neljäskin?


      • neljä siltaa ainakin
        fdyvcndkj kirjoitti:

        kolmehan siinä on vieretysten...vanha, uusi ja kevyenliikenteen. Onko sinne rakennettu neljäskin?

        hiihtäjien silta neljäs :)


    • öäåplo

      Vittu näitä valittajia.Pysykää kotona ja kirjotelkaa Suomi24 keskusteluun. Huvinsa siinäkin tai järjestäkää mieleisenne päivät niin ei tartte kokoajan valitella asiasta kun asiasta..

      • KiitosTeTosimiehet

        Hienot päivät. Minäkin tulen sinne muutaman sadan kilsan matkan. Olen tullut jo viiden vuoden ajan. On kulttuuria, kansan juhlaa, toria ja kaikkia kivaa. On teillä siellä niin kadehdittavan miehisiä miehiä. Ei mitään juppeja, vaan raavaita tosimiehiä. Ovat juuri sellaisia, kuin ovat, ei mitään teeskentelijöitä. Tyydytettynä olen joka kerta lähtenyt... ja aina innolla palannut vuosi vuoden jälkeen. Odotan taas iltaa ja seuraavaa päivää.


      • 86878898
        KiitosTeTosimiehet kirjoitti:

        Hienot päivät. Minäkin tulen sinne muutaman sadan kilsan matkan. Olen tullut jo viiden vuoden ajan. On kulttuuria, kansan juhlaa, toria ja kaikkia kivaa. On teillä siellä niin kadehdittavan miehisiä miehiä. Ei mitään juppeja, vaan raavaita tosimiehiä. Ovat juuri sellaisia, kuin ovat, ei mitään teeskentelijöitä. Tyydytettynä olen joka kerta lähtenyt... ja aina innolla palannut vuosi vuoden jälkeen. Odotan taas iltaa ja seuraavaa päivää.

        On se hyvä, että olet täydellisesti tyydytetty...siellä Karviassa.


      • K:jokinen

        Vanha virsi, ettei Karviassa kestetä kritiikkiä. Luojalle kiitos, että ei tarvetta järjestää minkäänlaista toripäivää, ihan hyvin pärjää ilmankin.

        Onhan se hyvä, että Karvian Kännipäivät, tunnetaan yli kunnan rajojen. Olutteltan mainnostaminen kuullostaa aika koomiselta...eikö Karvialla myydä kaupoissa olutta. Tehkää paikkakunnalle oma olutkarnevaali.
        Luultiin, että Karvian kännipäivillä, on otettu koko perhe huomioon ohjelmaa suunnitellessa, mutta eipä sinne kannata paljon perheellisenä tulla ennen markkinapäivää, jollei halua maksaa siitä, että saa katsella juopuneita.


    • JussinPussit

      En tehdä mutta kyllä jotain on oikeinkin tehty kunnassa 2500asukasta ja karviapäivillä 15 000.

      • Olutteltta aukeaa

        Hei Haloo....Oikeestikko luulet, että tämä 15 000 henkilöä on paikalla yhtä aikaa??

        Samat henkilöt pyörivät tapahtumasta toiseen, siitä nämä suuret henkilömäärät on saatu.

        Tosi hyvää mainnosta taas oli Karvialle, tämä juopuneiden esiintyminen jokkis-ajoissa Torrossa. Milloin Karviassa ymmärretään se, että tätä alkoholin myyntiä ei tarvita tälläisissä perhetapahtumissa? ...etenkään kun paikkakuntalaiset eivät osaa käyttäytyä yleisellä paikalla. Monikin ulkopaikkakuntalainen hämmästeili tätä meininkiä, eikä ensimmäisen kerran.


    • täsämäolen

      Ompas harmillista, että Karvia-Päivät tosiaan herättävät tämmöistä inhon tunnetta ihmisissä, no mitä nyt ihmisiä kuuntelee tapahtumissa ja puskaradiota on uskominen, niin pääasiassa jengi on tyytyväisiä, oli sitten Karvialainen tai ulkopaikkakuntalainen :O Mielestäni, kun tuota ohjelma-lehtistä selailin, niin ohjelmaa todella on/oli jokaiselle.. Tietenkin pääpaino on iltaohjelmassa, johon tänä(kin) vuonna oltiin saatu hyvät esiintyjät, joka houkuttelee myös ulkopaikkakuntalaisia... Mielestäni on hienoa, että näinkin pieni kunta pystyy vuodesta toiseen järjestämään Karvia-Päivät, jotka pääpainoisesti menevät vuodesta toiseen ilman ongelmia ja ihmiset tuntuvat olevan tyytyväisiä.. Toivottavasti järjestetään tulevinakin vuosina ;) Ja mitä nuohon vessoihin tulee. olivat totta hyi yäk oksettavat löyhkät viimevuonna, mutta nyt viikonloppuna ei ollut sen(kään) kanssa mitään ongelmaa! Peace and one love!

    • Kävijä

      Pitkästä aikaa tuli poikettua Karvia päivillä. Sunnuntain markkinatapahtumassa oli siistiä porukkaa liikkeellä; humalaisia ei näkynyt. Voi sitä myyjien määrää. Myyjiä tosiaan oli laidasta laitaan. Tuotteiden valikoima oli monipuolinen. Tämä osoittaa sen, että järjestäjät ovat nähneet vaivaa myyjien hommaamiseen. Ja mikä parasta asiakkaat näkyi ostavan tavaroita; sehän on suurin kunnianosoitus pitkiltäkin matkoilta tulleille myyjille.

      Tällaisena kun toritapahtuma pysyykin, niin siellä on mukava käydä. Itse en mene sellaisille markkinoille, missä on koju kojun perästä vaan rihkamamyyjää, halpapaitaa, aurinkosilmälaseja, vinkupillejä .......

      Ohjelma sunnuntaina oli hyvin monipuolista; jokaiselle jotakin. Keskeisellä paikalla oli kansallinen painonnostokisa --> erittäin hyvä ideä. Tämä oli hyvin omaperäistä.

      • no many

        Aika huonosti kävi kauppa tälläkin kertaa Karvian markkinoilla. Mutta aikakausi on huono eikä ihmisillä ole rahaa mihinkään krääsään. Syötävä kävi tälläkin kertaa kaupaksi ja laku.
        Sää ainakin oli hieno ja lyhyt matka siirtyä naapuripaikkakunnan markkinoilta Karviaan.
        Karviassa on jo useana vuonna ollut painonnosto kisat Karvia-päivillä.
        Toivottavasti lama menee ohitse ja ihmiset saavat rahaa. Muuten me torikauppiaat olemme pian sukupuuttoon kuoleva ammattiryhmä.


    • harrastajax

      Lauantaina oli perinteinen jokkis-kisa. Karvialaisille oli hyväksi kun mukaan oli saatu muutama SM-tason kuljettaja. He olivat vetäneet väkeä mukavasti paikalle. Tokihan sääkin suosi tällä kertaa.
      Vahän risuja Karvian radasta. Vaarallinen. Näimme parikin todella vaarallista tilannetta, joissa ei onneksi käynyt kuinkaan. Jotain pitäisi tehdä, ennen kuin vakavempaa sattuu. Jokkisnetistä, löytyy lisää juttua, jonka Karvialaiset, toivottavasti ottavat tosissaan, eikä vain todeta täällä, että turhaan naristaan ja vikistään. Kisat olivat muuten todella hyvät ja asiallisesti järjestetyt.
      Humalaiset toki olivat vähän riehakkaalla tuulella siellä Torrossa. Toivottavasti, ei vaikuta tulevien kisojen katsojamääriin.

      • Aviopari Pirkanmaalt

        Ulkopaikkakuntalaisena nostan hattua korkealle karvialaisille tämän viikonlopun tapahtuman organisoinnsta. Olimme tapahtumassa ensi kertaa ja olimme todella yllättyneitä tapahtuman hyvästä organisoinnista. Myyjiä ja eri tapahtumia iso määrä.
        Saisi lähikuntien vastaavien tilaisuuksien järjestäjät ottaa karvialaisista oppia.
        Karviassa löytyy talkoo- ja yhteishenkeä! Kiitos järjestäjille! Tulemme varmasti myös ensi vuonnakin ko. tapahtumaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe