Biologit tietää evoluutiosilmin, että kasvit eivät pääosin ole tarkoitettu syötäviksi vaan vastustaa sitä ja ne on usein täynnään torjunta-aineita. Näin on muistaakseni sanonut kasvinjalostuksen dosentti Tammisola ja nyt näkyy samansuuntaista sanovan mikrobiologi Riikonen:
"Mutta evoluution tulosten tavanomaista laatua ajatellen on todennäköistä, ettei mitään täydellisen terveellistä ruokavaliota ole olemassakaan."
"Suoraan luonnosta" tai raakaravintodieetti on 2-3 miljoonan vuoden esi-isien kokemuksen silmissä vitsi koska ilmeisesti tuon ajan ihmisen esi-isät ovat prosessoineet ja kemistinpannuissaan keittäneet kasvisruoan saadakseen enempi energiaa ja vähentääkseen torjunta-aineita.
Tärkeää Afrikan ravintokasvia maniokkia jos meet syömään "suoraan luonnosta" niin kuolet [3]. Se pitää siis "kotiteollisesti" prosessoida, usein keittää kuin kemisti keittäisi. Siitä huolimatta tämä "terveellinen luonnonruoka" tuppaa aiheuttamaan kilpirauhastuhona struumaa ja hermotuhona neuropatiaa(hermovaurioita).
Evira: "Usein kysyttyä luontaisista myrkyistä" [2] varoittaa varhaisperunan solaniinimyrkystä (siksi ei saa syöttää pikkulapsille), tomaatin, pavun, Goji-marjojen jne myrkyistä.
"Goji-marjoilla eli pukinpensaan marjoilla (Lycium barbarum) on pitkä historia ravintona ja lääkekasvina Aasian maissa. Sen kasvitieteellisiä sukulaisia ovat muut koisokasvit, kuten tomaatti, peruna, munakoiso, paprika ja tupakka. Koisokasvit sisältävät runsaasti alkaloideja, jotka ovat kasvin suojautumiskeinon lisäksi myös myrkkyjä.". Niissä on atropiini-myrkkyä ja siksi niillä on syömisrajoitus-suositus.
Tämä evolutiivinen maailmankuva poikkeaa perustaltaan jyrkästi kreationistien ja teknokammois-luomu-ihmisten ruokaa koskettevasta maailmankuvista. Jälkimmäiset kuvittelevat usein että luonto on luomuna puhdas terveellinen ja vapaa torjunta-ainemyrkyistä. Että vain ihminen (tai paholainen) luo myrkkyjänsä. Tai he voivat välillä unohtaa sen.
[1]
http://www.tiede.fi/artikkeli/blogit/tieteen_tykkaaja/evoluutio_tuottaa_joskus_sutta_ja_sekundaa
[2] http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden luontaiset myrkyt/usein-kysyttya-/
[3] http://fi.wikipedia.org/wiki/Syanidi#Esiintyminen_luonnossa
Syö terveellisesti evoluution avulla
27
203
Vastaukset
- Banaani on luotu
- spällymälöö
Siinäpä se. Kunnollinen älykäs suunnittelija olisi tehnyt meille ravintokasveja, jotka olisivat sellaisinaan syötäviä - onhan meillä pohjoismaiset metsämarjat, mutta ne ovat aika harvinaisia poikkeuksia.
JC ihasteli sitä, että kun hevosella on yksivarpainen kavio, se on paljon helpompi kengittää kuin kaksivarpaiset sorkat - mutta todella älykäs suunnittelija olisi varmasti tehnyt sellaisen hevosen, jota ei tarvitsisi kengittää ollenkaan! JC onkin malliesimerkki ihmisestä, jonka on mahdoton kuvitella sellaisia ratkaisuja joita luonnossa ei ole.- KATin haamu
Banaanit tai sentapaiset kelpaa tuolla viidakossa apinalle mutta ihmisen mahalle ne ovat liian kitkeriä ja myrkyllisiä. Itse asiassa alkuperäiset banaanit ja porkkanat ovat liian kituisia ja syömiskelvottomia ainakin nykyihmisille. Jalostuksella ne on saatu inhimillisemmiksi.
Rypsiöljy on ruokapöydässämme(oivariinit jne) vain sen takia että säteilyttämällä ydinsäteilyllä saatiin aikaan mutaatioita ja nsiitä saatiin syömiskelpoista, myrkytöntä. Teknokammoisille puoskareille (eräs Heikkilä ent. lääkäri) se ei kelpaakaan koska se ei ole "luonnollinen". Hänen on tietysti vaikea sulattaa että kerma ja voi voivat tukkii verisuonia koska sehän on luonnosta. Mutta voi ei valu lehmän tisuista. Teknologia sen tiivisti.. ent. lääkäri ei vaan tajua sitä. - KATin haamu
KATin haamu kirjoitti:
Banaanit tai sentapaiset kelpaa tuolla viidakossa apinalle mutta ihmisen mahalle ne ovat liian kitkeriä ja myrkyllisiä. Itse asiassa alkuperäiset banaanit ja porkkanat ovat liian kituisia ja syömiskelvottomia ainakin nykyihmisille. Jalostuksella ne on saatu inhimillisemmiksi.
Rypsiöljy on ruokapöydässämme(oivariinit jne) vain sen takia että säteilyttämällä ydinsäteilyllä saatiin aikaan mutaatioita ja nsiitä saatiin syömiskelpoista, myrkytöntä. Teknokammoisille puoskareille (eräs Heikkilä ent. lääkäri) se ei kelpaakaan koska se ei ole "luonnollinen". Hänen on tietysti vaikea sulattaa että kerma ja voi voivat tukkii verisuonia koska sehän on luonnosta. Mutta voi ei valu lehmän tisuista. Teknologia sen tiivisti.. ent. lääkäri ei vaan tajua sitä.Tämä nykyinen banaanikin on ongelma, kun sen syöntitapa on useimmiten keittämätön.
Wrangham : Tulella kypsennetty, Terra Cognita - kirjan mukaan puolet sen hiilihydraateista menee hukkaan, ne ei ehdi sulaa vastassa. Onhan se tietysti vähän kuin laihdutuslääke mutta ekologisesti vähän hölmöä että keitettynä/paistettuna saisi kaiken hyötykäyttöön mutta tuoreeltaan syötynä menee puolet hukkaan. - myrkky vehnä
KATin haamu kirjoitti:
Banaanit tai sentapaiset kelpaa tuolla viidakossa apinalle mutta ihmisen mahalle ne ovat liian kitkeriä ja myrkyllisiä. Itse asiassa alkuperäiset banaanit ja porkkanat ovat liian kituisia ja syömiskelvottomia ainakin nykyihmisille. Jalostuksella ne on saatu inhimillisemmiksi.
Rypsiöljy on ruokapöydässämme(oivariinit jne) vain sen takia että säteilyttämällä ydinsäteilyllä saatiin aikaan mutaatioita ja nsiitä saatiin syömiskelpoista, myrkytöntä. Teknokammoisille puoskareille (eräs Heikkilä ent. lääkäri) se ei kelpaakaan koska se ei ole "luonnollinen". Hänen on tietysti vaikea sulattaa että kerma ja voi voivat tukkii verisuonia koska sehän on luonnosta. Mutta voi ei valu lehmän tisuista. Teknologia sen tiivisti.. ent. lääkäri ei vaan tajua sitä."Hänen on tietysti vaikea sulattaa että kerma ja voi voivat tukkii verisuonia koska sehän on luonnosta."
Voi ja kerma eivät tuki verisuonia, vaan kalkki ja tulehduspartikkelit joita syntyy kun verisuonet ja suolisto ovat tuhehtuneet jatkuvasta viljojen syönnistä.
Rypsiöljy ja margariini ovat myrkkyjä.
Kun itse siirryin viime lokakuussa viljattomaan ruokavalioon ja otin käyttöön voin, kerman, lihan, kasvikset, marjat ja kalan parannuin diabeteksestä ja verenpainetaudista, lisäksi laihduin 12 kg muutamassa viikossa lisäämättä liikuntaa !
Suosittelen lukemaan:
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9512090074 - KATin haamu
myrkky vehnä kirjoitti:
"Hänen on tietysti vaikea sulattaa että kerma ja voi voivat tukkii verisuonia koska sehän on luonnosta."
Voi ja kerma eivät tuki verisuonia, vaan kalkki ja tulehduspartikkelit joita syntyy kun verisuonet ja suolisto ovat tuhehtuneet jatkuvasta viljojen syönnistä.
Rypsiöljy ja margariini ovat myrkkyjä.
Kun itse siirryin viime lokakuussa viljattomaan ruokavalioon ja otin käyttöön voin, kerman, lihan, kasvikset, marjat ja kalan parannuin diabeteksestä ja verenpainetaudista, lisäksi laihduin 12 kg muutamassa viikossa lisäämättä liikuntaa !
Suosittelen lukemaan:
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9512090074Kuulemma heroiinilla ja amfetamiinillakin laihtuu muutamassa viikossa.
PItää katsoo näes vähän viikkoo pitemmälle..
(Linkkisi osoitti tunnettuun humbuugikirjaan. Parempi tieto löytyy ilmaiseksi
esim. http://www.skepsis.fi/lehti/2012/Skeptikko-2012-4_Myytti_kolestrolimyytista.PDF ). KATin haamu kirjoitti:
Kuulemma heroiinilla ja amfetamiinillakin laihtuu muutamassa viikossa.
PItää katsoo näes vähän viikkoo pitemmälle..
(Linkkisi osoitti tunnettuun humbuugikirjaan. Parempi tieto löytyy ilmaiseksi
esim. http://www.skepsis.fi/lehti/2012/Skeptikko-2012-4_Myytti_kolestrolimyytista.PDF ).Ei kaikki ruoat sovi kaikille, viljat varsinkaan, enkä tarkoita pelkästään keliakiaa.
Tutkimusten mukaan ihmisillä on ainakin 15x kertaisia eroja siinä, paljonko elimistö voi tuottaa tärkkelystä hajottavaa amylaasia. Sellaisiakin on löydetty jotka ei tuota amylaasia yhtään.
Populaatioidenkin välillä on eroja amylaasintuotannossa.
Jos on suolivaivoja, kannattaa ainakin kokeilla viljatonta ja perunatonta elämää.- KATin haamu
kekek-kekek kirjoitti:
Ei kaikki ruoat sovi kaikille, viljat varsinkaan, enkä tarkoita pelkästään keliakiaa.
Tutkimusten mukaan ihmisillä on ainakin 15x kertaisia eroja siinä, paljonko elimistö voi tuottaa tärkkelystä hajottavaa amylaasia. Sellaisiakin on löydetty jotka ei tuota amylaasia yhtään.
Populaatioidenkin välillä on eroja amylaasintuotannossa.
Jos on suolivaivoja, kannattaa ainakin kokeilla viljatonta ja perunatonta elämää.Ihmisellä on syljessä 6-8 x enempi amylaasia kuin simpansseilla.
"The salivary amylase levels found in the human lineage are six to eight times higher in humans than in chimpanzees, which are mostly fruit eaters and ingest little starch relative to humans."
- http://en.wikipedia.org/wiki/Amylase
Ihminen esi-isinensä on syönyt tärkkelyspitoisia kasveja ilmeisesti jo sen 2-3 miljoonaa vuotta. Ja Wranghamin mukaan keittäen. KATin haamu kirjoitti:
Ihmisellä on syljessä 6-8 x enempi amylaasia kuin simpansseilla.
"The salivary amylase levels found in the human lineage are six to eight times higher in humans than in chimpanzees, which are mostly fruit eaters and ingest little starch relative to humans."
- http://en.wikipedia.org/wiki/Amylase
Ihminen esi-isinensä on syönyt tärkkelyspitoisia kasveja ilmeisesti jo sen 2-3 miljoonaa vuotta. Ja Wranghamin mukaan keittäen.Ja ihmisillä on 15x kertainen ero yksilöiden välillä amylaasin tuotannossa kuten jo kerroin.
- vankku
KATin haamu kirjoitti:
Tämä nykyinen banaanikin on ongelma, kun sen syöntitapa on useimmiten keittämätön.
Wrangham : Tulella kypsennetty, Terra Cognita - kirjan mukaan puolet sen hiilihydraateista menee hukkaan, ne ei ehdi sulaa vastassa. Onhan se tietysti vähän kuin laihdutuslääke mutta ekologisesti vähän hölmöä että keitettynä/paistettuna saisi kaiken hyötykäyttöön mutta tuoreeltaan syötynä menee puolet hukkaan.Pötyä pukkaat.
Ei ihmiset ole mitenkään muinoin testanneet sitä onko ruuassa enemmän ravintoa kypsennettynä kuin raakana. Eikä olekaan.
Jos olet eri mieltä, todista väitteesi tieteellisesti pätevällä havainnollasi. vankku kirjoitti:
Pötyä pukkaat.
Ei ihmiset ole mitenkään muinoin testanneet sitä onko ruuassa enemmän ravintoa kypsennettynä kuin raakana. Eikä olekaan.
Jos olet eri mieltä, todista väitteesi tieteellisesti pätevällä havainnollasi."Ei ihmiset ole mitenkään muinoin testanneet sitä onko ruuassa enemmän ravintoa kypsennettynä kuin raakana. Eikä olekaan."
Kokeilepas joskus. Syö vaikkapa viikon ajan viljanjyviä sellaisenaan, raakaa lihaa, keittämättömiä perunoita, raakoja porkkanoita ja muuta vastaavaa.
- KATin haamu
Onhan siinä aatemaailmalla lautasella asti tärisyttävä vaikutus jos talon isän hurahtaa paleodieettiin ja jyrähtää nyrkkiä pöytään lyöden "ettei täsä talossa syärä enää sitä juuttaan mahaa turvottavaa "jumalan vilijaa" taatana.." ;)
Ihminen on syönyt viljaksveja vasta muutaman tuhannen v., eskimot ja monet intiaanikansat ja siperialaiset vasta rapiat 100 v.
- KATin haamu
kekek-kekek kirjoitti:
Ihminen on syönyt viljaksveja vasta muutaman tuhannen v., eskimot ja monet intiaanikansat ja siperialaiset vasta rapiat 100 v.
Heikkilän voita ne ei oo syönä koskaan.
Separaattorikin keksittin vasta 1800-l lopulla. KATin haamu kirjoitti:
Heikkilän voita ne ei oo syönä koskaan.
Separaattorikin keksittin vasta 1800-l lopulla.Arvaapa, paljonko kuluu voita, kun ei syö leipää?
KATin haamu kirjoitti:
Heikkilän voita ne ei oo syönä koskaan.
Separaattorikin keksittin vasta 1800-l lopulla.Ja suola sitten. Tärkkelysruoat ei maistu millekään ilman suolaa. Ja kun menee suolaa, niin sittehän janottaa.
- KATin haamu
kekek-kekek kirjoitti:
Ja suola sitten. Tärkkelysruoat ei maistu millekään ilman suolaa. Ja kun menee suolaa, niin sittehän janottaa.
Makukysymyskö se onkin ? Tottumisesta kiinni. Itse tykästyin paikalliiseen vähäsuolaiseen josta ruisleivän maku pomppaa paremmin esiin. Sen jälkeen normaalileipä maistui hirveän suolaiselle.
"Ravinnosta johtuvaa natriumin puutetta ei tunneta, koska ruoassa on suolaa monta kertaa enemmän kuin mitä ihminen tarvitsee.[4]"
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokasuola - pöytyä
KATin haamu kirjoitti:
Heikkilän voita ne ei oo syönä koskaan.
Separaattorikin keksittin vasta 1800-l lopulla.Ei separaattoria voin tekoon tarvita.
KATin haamu kirjoitti:
Makukysymyskö se onkin ? Tottumisesta kiinni. Itse tykästyin paikalliiseen vähäsuolaiseen josta ruisleivän maku pomppaa paremmin esiin. Sen jälkeen normaalileipä maistui hirveän suolaiselle.
"Ravinnosta johtuvaa natriumin puutetta ei tunneta, koska ruoassa on suolaa monta kertaa enemmän kuin mitä ihminen tarvitsee.[4]"
- http://fi.wikipedia.org/wiki/RuokasuolaNimenomaan syömällä runsaasti lihaa ja kalaa ihminen voi tyydyttää suolantarpeensa ilman suolapurkista riposteltua lisäsuolaa.
Mutta syöpäs paljasta keitettyä riisiä ilman suolaa ja muita mausteita.
Syöpäs suolatonta vehnäleipää.
Ja miten olis kylmät keitetyt perunat paljaaltaan?
(Muuten tuo ihmisen suolanhimo, kalansyönti, uimisesta tykkääminen mm. tukee vahvasti sitä vesiapinateoriaa).
- KATin haamu
Otetaan vaikka marjakasveista esimerkkinä.
NÄSIÄ, jonka marjat on ERITTÄIN MYRKYLLISIÄ.
======
Mitä luomisoppi sanoo jos ihminen tai kotielukka saa myrkytyksen tai jopa kuolee myrkkyyn ? Rappeutuiko se ? Siis kumpi ? Miksi se on kaunis ja tappaa lapsiamme ?
Evolutionistina osasin arvata että kasvi itse kehitti myrkyn suojakeinoksi ja toisaalta sen marjamuoto viittaa että se haluaa silti levitä. Ja arvasin että linnut. Wikipedia varmisti tämän evolutiivisen ennusteeni. Se marja leviää hanhien ja rastaiden välityksellä[1][2] Mutta nisäkkäille se on myrkyllinen.
Jos se olisi ihmistä ja kotielukoitamme silmälläpitäen suunniteltu niin miten se olisi pitänyt tehdä jos se toisaalta ei tahdo tulla kotielukoiden syömäksi ? Ongelma on vähän sama kuin miten leijonat ja tiikerit saisi hampaattomiksi ettei ihmistä popsisi, paitsi vaikeampi. Leijonila on sentään aivot jotka Jeh. Tod kreationistien mukaan esti nisäkkäisen pureskelun menneessä ja tulevassa paratiisissa. Näsiällä ei ole kuitenkaan aivoja...
[1] http://fi.wikipedia.org/wiki/Näsiä
[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Daphne_mezereum - Fiksu kreationisti
"Biologit tietää evoluutiosilmin, että kasvit eivät pääosin ole tarkoitettu syötäviksi vaan vastustaa sitä ja ne on usein täynnään torjunta-aineita."
Juu, tämä on syntiinlankeemuksen seurausta. Loihan Jumala esim appelsiinipuillekin pyykit. Jos Jumala olisi halunut tehdä olemisen maan päällä vaivattomaksi, miksi hän olisi luonut kasveille kuten appelsiinipuille piikit?
Logiikkasi ontuu. Jumala *EI* siis ole halunnut luoda elämää maan päällä vaivattomaksi. Tämähän on spesifistisesti vielä implikoitu Raamatussakin. Ei, vaan on ihmisen tarkoitus selvittää, että mitkä kasvit ovat myrkyllisiä ja mitkä ei.>>Ei, vaan on ihmisen tarkoitus selvittää, että mitkä kasvit ovat myrkyllisiä ja mitkä ei.
- KATin haamu
"..on ihmisen tarkoitus selvittää, , että mitkä kasvit ovat myrkyllisiä ja mitkä ei."
Eli toisinkuin evoluutioteorialla niin
Luomisopilla ei siis voi ennustaa mitään ?
Silloihan luomisoppi on tieteellisin silmin arvoton satu, kuollut luu joka ei ennusta mitään eikä auta uuden etsimisessä.. MOT. - kekek (ei kirj,)
KATin haamu kirjoitti:
"..on ihmisen tarkoitus selvittää, , että mitkä kasvit ovat myrkyllisiä ja mitkä ei."
Eli toisinkuin evoluutioteorialla niin
Luomisopilla ei siis voi ennustaa mitään ?
Silloihan luomisoppi on tieteellisin silmin arvoton satu, kuollut luu joka ei ennusta mitään eikä auta uuden etsimisessä.. MOT.Ei evoluutioteoriallakaan voi mitään ennustaa. Ennustus täytyy tehdä muuten.
Eikä kirveellä tehdä puita. kekek (ei kirj,) kirjoitti:
Ei evoluutioteoriallakaan voi mitään ennustaa. Ennustus täytyy tehdä muuten.
Eikä kirveellä tehdä puita.En koskaan kirjoita ei-kirjautuneena.
Tuo useimpien kasvien syömäkelvottomuus on minusta yksi parhaista todisteista älykästä suunnittelua vastaan. Kun ajatellaan montako kasvilajia maailmassa on ja moniko luonnonvarainen sopii sellaisenaan syötäväksi...
Nisäkkäiden ja muiden selkärankaisten joukossa ei taida olla montakaan ihmiselle myrkyllistä.
Kreationistinkin pitäisi siis selvästi ja helposti ikkunastaaan nähdä mitä Luoja tarkoitti ihmisen syömään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367659Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361903Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251880- 911613
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791545Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104978- 49910
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28810Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4799- 241767