Jumala ja nigerialaistytöt

Kaikkihan lienevät tietoisia kammottavasta kidnappauksesta, jossa terroristit kaappasivat satoja tyttöjä Nigeriassa ja myyvät heitä seksileluiksi tai orjiksi sellaisia tarvitseville ja käännyttävät heidät väkivalloin islamin uskoon.

Tämä hirvittävä tapahtumaketju sai alkunsa yöllä 14-15. päivänä huhtikuuta ja tyttöjen olinpaikasta ei ole edelleenkään tietoa.

Adventtikirkko aloitti runsaalla julkisuudella rukoilutapahtuman tyttöjen puolesta 27. toukokuuta ja mitenkäs tämä adventtikirkon jumala on sen jälkeen asioihin vaikuttanut?

http://news.adventist.org/all-news/news/go/2014-05-27/adventists-launch-united-prayer-campaign-for-abducted-girls-in-nigeria/

Joko tytöt ovat löytyneet ja jokos jumala on päättänyt olla heitä kohtaan armollinen ja antanut virkavallalle tietoa tyttöjen sijainnista, jotta heidän orjuutensa ja väkivallan kohteena oleminen päättyisi?

Taisikin käydä päinvastoin, eli ilmeisesti adventistit ovat joko rukoilleet väärin tai rukoilleet väärää jumalaa, sillä 30. toukokuuta muutama tyttö löytyi puuhun sidottuna, raiskattuna ja puolikuolleena, neljä jouduttiin hautaamaan saman tien ja loput 223 ovat yhä kateissa.

Joten mitäpä nyt suomalainen perusadventisti ajattelee jumalastaan, kun 16 miljoonaa adventistia rukoilee jumalaltaa tytöille apua ja jumalaa ei selvästikään kiinnosta edes puolen pennin vertaa tyttöjen kohtalo tai vastata rukouksiin?

Vai pitääkö tässä nyt vain odottaa, esimerkiksi yhtä kauan kuin adventistit ovat odottaneet herraansa takaisin, eli että jos nyt vaikkapa 10 vuoden sisällä tyttöjä jostain löytyy elossa, niin ihan täysin selvästi se on ollut adventtikirkon armollisen jumalan ansiota?

Minusta tämä tilanne on nyt erittäin oivallinen mahdollisuus hieman miettiä adventtikirkon jumalan mahdollista kaikkivaltiutta, sillä tytöt ovat kristittyjä, kaapattu epäjumalan sekä väärää jumalaa palvovien toimesta ja kokonainen jumalan ainoa ja oikea jäännösseurakunta rukoilee jumalaltaa apua tyttöjen pelastamiseksi, niin mitäpä on jäänyt viikkojen rukoilusta käteen?

Lieneekö sillä adventtikirkon jumalalla kaikki kädet täynnä töitä siellä taivaallisessa teltassa syntejä ynnätessä, vai mistä se taas kiikastaa, että mitään ei tapahdu?

Ilkeä, välinpitämätön vai eikö vain kiinnosta?

Tytöt joutunevat odottamaan jumalaltanne yhtä kauan apua, kuin kristityt ovat odottaneet takaisin vapahtajaansa ja asioilla lienee jonkinlainen älyllinen yhteys, jota jokainen voi tykönänsä pohtia.

Mitäpä tuollaisella kaikkivaltiaalla on virkaa?

51

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monelle varmaan herää epäilys myös siitä, että Raamatun tarinoiden Jahve jumala on kaikissa näissä em. tyttöihin kohdistuneissa raiskauksissa mukana, jos ylipäätään olisi todellinen hahmo ja olemassa.
      Epäilys ei ole kristinuskovaisilla suinkaan tuulesta temmattu kun esim. avaa Raamatun VT:n puolelta ja alkaa lukea niistä kauheuksista, joita se tarujen Jahve jumala vihapäissään teki itse ja sai aikaiseksi.

      Onhan se perin välinpitämätöntä ja jopa rikoslaissa tuomittavaa, että jos näkee esim. juuri jonkun henkilön raiskauksen, eikä millään lailla puutu ko. rikokseen.

      Kristityt pitävät jumalaansa kaikkitietävänä ja -näkevänä ja siitä huolimatta ne raiskaajat saavat tehdä tekosensa jumalan katsellessa tyytyväisenä sivusta?

      Sellaista taivaan taikaukkelia, jolla olisi kaikki mahdollisuus puuttua vääryyksiin, kirstikunta sitten ylistää ja palvelee?
      Sama kuin palvelisi ja kumartaisi taparikollista?

    • Mitenkäs nämä peruskristityt, jotka aina niin jumalaansa kehuvat, ovat kovin hiljaisia?

      Eikös Timolla ole mitään kommenttia, kun on siellä tulevassa taivaassakin jo humoristisesti käynyt, tai Sirkka-Iita, Anelmass ja te monet muut?

      Miksi rukous ei auta?

      Eikö jumalaanne kiinnosta mikään, kun kokonainen lahko rukoilee ja mitään ei tapahdu?

      Montako tyttöä pitää vielä raiskata ja tappaa, että jumalanne vaivautuu heräämään koomastaan?

    • No jopas nyt, kun kukaan ei uskalla pohtia tällaista konkreettista asiaa jumalastaan?

      Mutta arvaattekos sitä, että miksi ihmeessä adventtikirkko iski kätensä p**kaan ja päätti tyhmyyksissään rukoilla jumalaltaan apua tyttöjen löytämiseksi?

      Uskoiko adventtikirkossa joku todellakin, että jumala vaikuttaisi millään tavalla tyttöjen löytymiseen?

      No ei tietenkään, vaan se, joka tämän typeryyden keksi, huomasi uutisen siitä, että USA lähettää korkeasti koulutettuja sotilaitaan Nigeriaan, sekä antaa satellittejaan käyttöön tyttöjen löytämiseksi:

      http://www.nytimes.com/2014/05/22/world/africa/us-sends-troops-to-aid-hunt-for-nigerian-schoolgirls.html?_r=0

      Sotilaat pääsivät perille 25.5, eli pari päivää aiemmin, kuin adventtikirkon onneton rukoustapahtuma alkoi.

      Adventtikirkon mainosmiehet olivat ilmeiden varmoja siitä, että USA:n sotilaat löytävät tytöt nopeasti oman teknologisen ylivertaisuuden avulla, joten oli hyvä hetki antaa adventtikirkon kuolleelle jumalalle hetki loistaa. Nyt äkkiä rukoilemaan ja kun sotilaat löytävät tytöt muutamassa päivässä, jumalamme saa kunnian, kun rukoilimme häneltä kiivaasti apua.

      Nyt vain kävi niin ikävästi, että jumala ei tunnu arvostavan USA:n armeijaa pätkän vertaa ja antaa tyttöjen olla vangittuina, raiskattavina sekä orjina viikko toisensa perään.

      Joten siksipä täällä ei kukaan uskalla jumalastaan keskustella, koska kuollut jumala ei mitään konkreettista saa aikaiseksi.

      • ---)Mutta arvaattekos sitä, että miksi ihmeessä adventtikirkko iski kätensä p**kaan ja päätti tyhmyyksissään rukoilla jumalaltaan apua tyttöjen löytämiseksi?(---

        ---)Sotilaat pääsivät perille 25.5, eli pari päivää aiemmin, kuin adventtikirkon onneton rukoustapahtuma alkoi.(---

        ---)Adventtikirkon mainosmiehet olivat ilmeisen varmoja siitä, että USA:n sotilaat löytävät tytöt nopeasti oman teknologisen ylivertaisuuden avulla, joten oli hyvä hetki antaa adventtikirkon kuolleelle jumalalle hetki loistaa. Nyt äkkiä rukoilemaan ja kun sotilaat löytävät tytöt muutamassa päivässä, jumalamme saa kunnian, kun rukoilimme häneltä kiivaasti apua.(---

        Saattoihan siellä lähettettyjen sotilaiden joukossa olla jokunen adventistipastorin poika/tyttö ja isät ja äidit ovat sen verran ylpeitä lastensa osallistumisesta "polunkävijöihin", että joku pastori sitten innostui vähän liikaa ja patisteli sen unessa olevan taivaallisen "temppeliherran" myös mukaan etsintäpartioon lapsensa rinnalle.
        Hyvää Peeärrää olisi tosiaan voitu saada, jos se ukkeli sieltä taivaan temppelistään "läppärin" äärestä olisi kerennyt entsintäporukoihin mukaan?
        Pitkä etäisyys sieltä taivaan temppelistä tänne Tellukselle kuitenkin esti kaiken ja niin pastorin lapsikin voi menehtyä tai joutua itse panttivangiksi kokemattomuuttaan Afrikan villien vietäväksi / syötäväksi, ennen kuin apu tulee, jos tulee?


    • Tämähän ilmeisen selvästi ja yksiselitteisesti vain todistaa, että adventistien rukoukset eivät ole hartaita, vaan ne ovat pelkästään huulten pieksentää, eivätkä nouse siksi kattoa korkeammalle?
      Vai liekö munat, maito ja juusto unohtuneet ruokapöydälle?
      Pitäisi kenties huutaa hiukan lujempaa, että naapurissakin kuullaan kuinka adventisti rukoilee hartaasti ja uskottavasti?
      Vai tulisiko avata oikein olohuoneen ikkunat ja rukoilla ikkunan edessä 3 kertaa päivässä, kuten Daavid, että kaikki ohikulkijat näkisivät ja jumala siellä taivaassakin havahtuisi?
      Vai eikö sitä uskoa kuitenkaan ole edes sen siemenen vertaa, vaikka niin pullistellaan oikeaoppisuudella ja jäännöksillä?

      • paita ja pöksyt

        Onko busmanni ja ilmiantaja naimisissa keskenään vai miksi te aina kirjoitatte samaan aikaan kuin paita ja pöksyt?


    • et ymmärrä

      eipä Jumala toimi bushmannien käskystä. Jumala pelastaa tytöt sitten kun sen aika on. Jokin suurempi syy on nyt Jumalalla jota joutavat buskajussit ei ymmärrä .. ymmärrätkö?

      • >> eipä Jumala toimi bushmannien käskystä. >>

        Eipä näytä toimivan myöskään ainoan ja oikean jäännöseurakunnan käskystä, tai edes pyynnöstä.

        Miksi rukoilusta ei ole ollut mitään hyötyä? Tytöt ovat edelleen vankeja, raiskattavina ja toiseen uskontoon pakolla käännettävinä?

        Pitääkö jumalasi raiskausten katselemisesta?

        Vai eikö sitä vain kiinnosta?

        >>> Jumala pelastaa tytöt sitten kun sen aika on. >>>

        Kun jokainen on raiskattu vaikkapa 50 kertaa?

        Adventtikirkolla on kyllä kiva jumala. Mikäs sellaisen kassaan on rahaa kerätä.

        >> Jokin suurempi syy on nyt Jumalalla jota joutavat buskajussit ei ymmärrä >>>

        Minä tein tämän keskustelun siksi, että oppisin ymmärtämään.

        Adventtikirkolla on mittava joukko tohtoria ja muuta ymmärtävää porukkaa ja hekin voisivat minua tässä ketjussa auttaa ymmärtämään jumalaansa, mutta he haluavat olla yhtä hiljaa kuin heidän jumalansa on.

        Se kertoo heistä hyvin paljon, kun he eivät uskalla puhua jumalastaan silloin, kun jotain konkreettista puhuttavaa olisi.

        Mutta lauantaina he haluavat kyllä olla äänessä, kun he hokevat teille lauseita eräästä pölyisestä satukirjasta ja kertovat jumalasta, jota ei enää ole.

        Nyt olisi hyvä hetki puhua siitä jumalasta, jota pyydetään miljoonien adventistien rukouksin pelastamaan kaapatut tytöt, mutta jumala ei tee taaskaan mitään.

        Onko yllätys?


    • Aikajana:

      14.4. Boko Haram kaappaa yli 200 koulutyttöä.

      Huhtikuussa ja toukokuussa laajalti lehdistössä: Tyttöjen vanhemmat pyytävät ihmisiä rukoilemaan tyttöjen vapauttamiseksi.

      Huhtikuun loppu. Nigerian kristittyjä pyydetään kolmen päivän paastoon ja rukoukseen tyttöjen puolesta. (Uutinen Adventist Reviewsta.)

      Huhti/toukokuun vaihde: Nigerialainen muslimijohtaja Sa’ad Abubakar III, Sokoton sulttaani pyysi ihmisiä rukoilemaan tyttöjen ja heidän pelastusyritystensä puolesta.

      7.5. Nigerialaiset katoliset pyytävät katolisia Isossa Britanniassa rukoilemaan tyttöjen puolesta.

      7.5. Vainottuja kristittyjä auttava yhteiskristillinen järjestö Barnabas Aid pyytää kristittyjä rukoilemaan tyttöjen puolesta.

      8.4. Nigerian luterilaiset ilmoittavat rukoilevansa tyttöjen puolesta.

      9.5. Uutinen, jonka mukaan Nigerian muslimit rukoilevat tyttöjen puolesta.

      9.5. Anglikaaniset arkkipiispat Etelä-Afrikasta, Brasiliasta, Uudesta Seelannista ja Canteburyn arkkipiispa kertovat rukoilevansa tyttöjen puolesta ja pyytävät myös muita yhtymään rukoukseen.

      9.5. Episkopaalisen kirkon johtaja pyytää rukouksia tyttöjen puolesta ja naisten paremman kohtelun puolesta.

      9.5. Suunnitelma suuren yhteiskristillisen rukoustilaisuuden järjestämiseksi tyttöjen puolesta Uudessa Seelannissa.

      10.5. Michele Obama pyytää amerikkalaisia rukoilemaan tyttöjen puolesta.

      10.5. World Vision pyytää kanadalaisia rukoilemaan tyttöjen puolesta.

      10.5. Britanniassa asuvat nigerialaiset (kristityt ja muslimit) kertovat rukoilevansa tyttöjen puolesta.

      11.5. Paavi rukoilee tyttöjen puolesta.

      11.5. Turkkilainen muslimijohtaja Gülen ilmoittaa rukoilevansa tyttöjen puolesta ja pyytää muita islaminuskoisia yhtymään rukoukseen.

      12.5. Metodistikirkko (United Methodist Church, USA) julkistaa rukouksen tyttöjen puolesta.

      12.5. Kaikissa Nigerian kirkoissa pyydetään ihmisiä rukoilemaan tyttöjen puolesta.

      13.5. Nigerialaiset kristityt ilmoittavat järjestävänsä kansallisen rukouspäivän kaapattujen tyttöjen puolesta.

      13.5. Luterilainen maailmanliitto vetoaa ihmisiin, että he rukoilisivat tyttöjen puolesta.

      15.5. Uutiset kertovat baptistikirkoissa rukoillun tyttöjen puolesta.

      15?.5. Nigerian helluntailaiset rukoilevat tyttöjen puolesta. Brittiläiset, afrikkalaiset, amerikkalaiset jne. helluntailaiset ilmoittavat rukoilevansa tyttöjen puolesta.

      18.5. Atlantan metodistikirkko järjestää rukousvalvojaiset tyttöjen puolesta.

      21.5. Christian Reformed Church tekee rukousvetoomuksen tyttöjen puolesta.

      31.5. Adventist Review: Adventisteja pyydetään rukoilemaan ja Ted Wilson rukoilee tyttöjen puolesta.

      Nämä siis näytteinä 1.1 miljoonasta webbisivusta, joissa sanotaan jotakin nigerialaisista kaapatuista koulutytöistä ja rukouksesta.

      Bushman ja Ilmiantaja esittävät, että on jotenkin adventistien tai adventistien Jumalan vika, että tytöt eivät vielä ole vapaina. Voisikohan vaikka evoluutiojumalalta pyytää veljille vähän parempaa logiikkaa. Sieltä vastausta odotellessa voisin suositella vaikka C.S. Lewisin kirjaa Problem of Pain hyvänä kristillisenä näkökulmana kärsimyksen ongelman ymmärtämiseksi.

      Toivottelen empatiaa näitä tyttöjä ja kaikkia kärsiviä ihmisiä kohtaan mutta samalla kaikkea hyvää kesäänne.

      Kai

      • >>> Aikajana:

        14.4. Boko Haram kaappaa yli 200 koulutyttöä. jne jne jne jne >>>

        Kuten Kai varmaan huomasi, niin adventtikirkko oli ainoa, joka uskalsi aloittaa rukoilun vasta siinä vaiheessa, kun USA lupasi apuun sotilaitaan, FBI:n ja satelliittejaan tyttöjen löytämiseksi?

        Mistä kertonee? Luottamuksesta jumalaanne vai USA:n armeijaan?

        Muut olivat sentään rukoilemassa jo ennen sotilaallisen avun antamista, joten ehkäpä joku listasi lahkoista uskoo edes jollakimn tasolla johonkin jumalaan ja hänen mahdolliseen kykyynsä vaikuttaa asioihin, joskin turhaan.

        >> Voisikohan vaikka evoluutiojumalalta pyytää veljille vähän parempaa logiikkaa. >>

        Voi rakas Kai. Etkö parempaan pysty? Aika surkea esitys, mutta se taitaa kertoa vain siitä, että et sinäkään enää jumalaasi usko kuin vain siksi, koska suku velvoittaa.

        Köyhä, taikauskoinen ja nälkäinen Afrikka tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet ihmisen pahuuden ruokkimiseen. mutta elintason nousu kitkee tehokkaasti ihmisestä tuollaista pahuutta. Samoin kulttuuriset tekijät kitkevät pahuutta ihmisestä sekä tietenkin sivistys. AIvan perusteita evoluutiopsykologiasta, sekä nykyaikaisen kognitiotieteiden tuottamaa tietoa.

        Ei tarvita sinun mielikuvituksesi evoluutiojumalia. Se on tiedettä, rakas Kai, tiedettä.

        >>> Sieltä vastausta odotellessa voisin suositella vaikka C.S. Lewisin kirjaa Problem of Pain >>>

        Minä ymmärrän kyllä, että lahkoissa ei haluta ajatella itse, vaan halutaan valmiiksi pureksittuja vastauksia. Minä haluaisin, että sinä miettisit itse.

        Minä olen lukenut kymmeniä vastaavia teoksia, sekä tuonkin, jossa hyvin värikkäin jaarituksin pohditaan sitä, että miksi jumala, kaikkivaltias ei tee yhtään mitään, eikä ole koskaan tehnytkään ja ne kirjat kyllä kertovat syyn, jos vaivautuu sitä jaaritusta hetken itse pohtimaan.

        Sille on syynsä, että jumala on hiljaa, vaiti, eikä tee mitään.

        Syy on yksinkertainen. Ihminen keksi jumalat selittämään asioita, joita ei tuhansia vuosia sitten ymmärtänyt. Myrsky oli helppo selittää jumalalla, samoin katovuosi tai hyvä sato, kun esimerkiksi kasvien biologiasta ei tajuttu mitään.

        Kuninkaat pysyivät vallassa jumalan ansiosta, kun jos sota voitettiin, se oli jumalan siunauksen ansiota ja jos sota hävittiin, se oli jumalan kosto kansalle, joka ei elänyt kuten jumala haluaa ja näin hallitsijat pystyivät säilyttämään valtansa kaikissa tilanteissa jne.

        Joten nyt toivoisin sinulta hieman omia ajatuksia ja pidä evoluutiojumalat piilossa, sillä se ei anna sinusta kovin fiksua kuvaa.

        Mutta nykyaikainen kognitiotiede ja evoluutiopsykologia kyllä pystyvät selittämään väkivaltaista käytöstä, sekä ihmisen pahuutta paljon paremmin kuin satukirjailija Lewis, joten jos sinä haluat oikeasti vastauksia, lähin kirjasto auttaa sinua siinä paljon paremmin kuin jumalat.


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Aikajana:

        14.4. Boko Haram kaappaa yli 200 koulutyttöä. jne jne jne jne >>>

        Kuten Kai varmaan huomasi, niin adventtikirkko oli ainoa, joka uskalsi aloittaa rukoilun vasta siinä vaiheessa, kun USA lupasi apuun sotilaitaan, FBI:n ja satelliittejaan tyttöjen löytämiseksi?

        Mistä kertonee? Luottamuksesta jumalaanne vai USA:n armeijaan?

        Muut olivat sentään rukoilemassa jo ennen sotilaallisen avun antamista, joten ehkäpä joku listasi lahkoista uskoo edes jollakimn tasolla johonkin jumalaan ja hänen mahdolliseen kykyynsä vaikuttaa asioihin, joskin turhaan.

        >> Voisikohan vaikka evoluutiojumalalta pyytää veljille vähän parempaa logiikkaa. >>

        Voi rakas Kai. Etkö parempaan pysty? Aika surkea esitys, mutta se taitaa kertoa vain siitä, että et sinäkään enää jumalaasi usko kuin vain siksi, koska suku velvoittaa.

        Köyhä, taikauskoinen ja nälkäinen Afrikka tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet ihmisen pahuuden ruokkimiseen. mutta elintason nousu kitkee tehokkaasti ihmisestä tuollaista pahuutta. Samoin kulttuuriset tekijät kitkevät pahuutta ihmisestä sekä tietenkin sivistys. AIvan perusteita evoluutiopsykologiasta, sekä nykyaikaisen kognitiotieteiden tuottamaa tietoa.

        Ei tarvita sinun mielikuvituksesi evoluutiojumalia. Se on tiedettä, rakas Kai, tiedettä.

        >>> Sieltä vastausta odotellessa voisin suositella vaikka C.S. Lewisin kirjaa Problem of Pain >>>

        Minä ymmärrän kyllä, että lahkoissa ei haluta ajatella itse, vaan halutaan valmiiksi pureksittuja vastauksia. Minä haluaisin, että sinä miettisit itse.

        Minä olen lukenut kymmeniä vastaavia teoksia, sekä tuonkin, jossa hyvin värikkäin jaarituksin pohditaan sitä, että miksi jumala, kaikkivaltias ei tee yhtään mitään, eikä ole koskaan tehnytkään ja ne kirjat kyllä kertovat syyn, jos vaivautuu sitä jaaritusta hetken itse pohtimaan.

        Sille on syynsä, että jumala on hiljaa, vaiti, eikä tee mitään.

        Syy on yksinkertainen. Ihminen keksi jumalat selittämään asioita, joita ei tuhansia vuosia sitten ymmärtänyt. Myrsky oli helppo selittää jumalalla, samoin katovuosi tai hyvä sato, kun esimerkiksi kasvien biologiasta ei tajuttu mitään.

        Kuninkaat pysyivät vallassa jumalan ansiosta, kun jos sota voitettiin, se oli jumalan siunauksen ansiota ja jos sota hävittiin, se oli jumalan kosto kansalle, joka ei elänyt kuten jumala haluaa ja näin hallitsijat pystyivät säilyttämään valtansa kaikissa tilanteissa jne.

        Joten nyt toivoisin sinulta hieman omia ajatuksia ja pidä evoluutiojumalat piilossa, sillä se ei anna sinusta kovin fiksua kuvaa.

        Mutta nykyaikainen kognitiotiede ja evoluutiopsykologia kyllä pystyvät selittämään väkivaltaista käytöstä, sekä ihmisen pahuutta paljon paremmin kuin satukirjailija Lewis, joten jos sinä haluat oikeasti vastauksia, lähin kirjasto auttaa sinua siinä paljon paremmin kuin jumalat.

        Sinä olet ihmisenä surkea esitys.


      • kuka kuulee
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Aikajana:

        14.4. Boko Haram kaappaa yli 200 koulutyttöä. jne jne jne jne >>>

        Kuten Kai varmaan huomasi, niin adventtikirkko oli ainoa, joka uskalsi aloittaa rukoilun vasta siinä vaiheessa, kun USA lupasi apuun sotilaitaan, FBI:n ja satelliittejaan tyttöjen löytämiseksi?

        Mistä kertonee? Luottamuksesta jumalaanne vai USA:n armeijaan?

        Muut olivat sentään rukoilemassa jo ennen sotilaallisen avun antamista, joten ehkäpä joku listasi lahkoista uskoo edes jollakimn tasolla johonkin jumalaan ja hänen mahdolliseen kykyynsä vaikuttaa asioihin, joskin turhaan.

        >> Voisikohan vaikka evoluutiojumalalta pyytää veljille vähän parempaa logiikkaa. >>

        Voi rakas Kai. Etkö parempaan pysty? Aika surkea esitys, mutta se taitaa kertoa vain siitä, että et sinäkään enää jumalaasi usko kuin vain siksi, koska suku velvoittaa.

        Köyhä, taikauskoinen ja nälkäinen Afrikka tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet ihmisen pahuuden ruokkimiseen. mutta elintason nousu kitkee tehokkaasti ihmisestä tuollaista pahuutta. Samoin kulttuuriset tekijät kitkevät pahuutta ihmisestä sekä tietenkin sivistys. AIvan perusteita evoluutiopsykologiasta, sekä nykyaikaisen kognitiotieteiden tuottamaa tietoa.

        Ei tarvita sinun mielikuvituksesi evoluutiojumalia. Se on tiedettä, rakas Kai, tiedettä.

        >>> Sieltä vastausta odotellessa voisin suositella vaikka C.S. Lewisin kirjaa Problem of Pain >>>

        Minä ymmärrän kyllä, että lahkoissa ei haluta ajatella itse, vaan halutaan valmiiksi pureksittuja vastauksia. Minä haluaisin, että sinä miettisit itse.

        Minä olen lukenut kymmeniä vastaavia teoksia, sekä tuonkin, jossa hyvin värikkäin jaarituksin pohditaan sitä, että miksi jumala, kaikkivaltias ei tee yhtään mitään, eikä ole koskaan tehnytkään ja ne kirjat kyllä kertovat syyn, jos vaivautuu sitä jaaritusta hetken itse pohtimaan.

        Sille on syynsä, että jumala on hiljaa, vaiti, eikä tee mitään.

        Syy on yksinkertainen. Ihminen keksi jumalat selittämään asioita, joita ei tuhansia vuosia sitten ymmärtänyt. Myrsky oli helppo selittää jumalalla, samoin katovuosi tai hyvä sato, kun esimerkiksi kasvien biologiasta ei tajuttu mitään.

        Kuninkaat pysyivät vallassa jumalan ansiosta, kun jos sota voitettiin, se oli jumalan siunauksen ansiota ja jos sota hävittiin, se oli jumalan kosto kansalle, joka ei elänyt kuten jumala haluaa ja näin hallitsijat pystyivät säilyttämään valtansa kaikissa tilanteissa jne.

        Joten nyt toivoisin sinulta hieman omia ajatuksia ja pidä evoluutiojumalat piilossa, sillä se ei anna sinusta kovin fiksua kuvaa.

        Mutta nykyaikainen kognitiotiede ja evoluutiopsykologia kyllä pystyvät selittämään väkivaltaista käytöstä, sekä ihmisen pahuutta paljon paremmin kuin satukirjailija Lewis, joten jos sinä haluat oikeasti vastauksia, lähin kirjasto auttaa sinua siinä paljon paremmin kuin jumalat.

        Miksi Jumala ei kuule, erilaisten kirkkojen sisältämien kansojen avunpyyntöjä, eikä myöskään adventtikirkkojen avunpyyntöä, pohditaanpas sitä.

        Aloitamme tutkimisen 5 Moos 4: 10 ...." Kokoa kansa, niin minä julistan heille sanani, että he oppisivat pelkäämään minua, niin kauan kuin elävät maanpäällä, ja opettaisivat lapsensakin siihen"
        31: 12..." että he oppisivat tarkoin pitämään tämän lain sanat"..( siis niiden , jotka asuvat Jumalan porttien sisäpuolella)

        Kun nyt tiedämme että, ei kukaan ole pyhä, niin kuin Herra Jeesus,..eikä ole kalliota meidän Jumalamme vertaista, niin miksi hän ei lähetä enkeleitään
        ja pelasta nigerialais tyttöjä?

        Miksi hän ei pelastanut niitä, jotka surmapaikalle hoippuivat, oman porttiensa sisäpuolella olijoita, vaan 4-5 miljoonaa juutalaista tapettiin!

        Muitta muistaaksemme he itse sanovat: " Joka kynnelle kykenevä lähteköön ulos tästä Jumalamme viinitarhasta :) Aika pettymys omalle Jumalalle, tämä.

        Mutta Samuel kirja varoittaa: Älkää yhä ylpeitä puhuko, älköön suustanne lähtekö julkeita sanoja; sillä Herra Jumala on kaikkitietävä Jumala
        , hänen edessänsä punnitaan teot"

        Jospa Bushmanni on oikeassa, onhan ensin punnittava rukoilijoitten teot, sitten ehkä tyttöjen teot, ja sitten Nigerialaisten tyttöjen ryöstäjien teot,.. ja bushmannin teot,...
        Tulihan Saulkin profeetta Samuelin tykö sotaretkeltään ja sanoi: " Minä olen täyttänyt Herran käskyn"

        Mutta Samuel sanoi hänelle: " Mitä tämä lammasten määkiminen sitten on, joka kuuluu minun korviini, ja tämä raavaitten ammuminen, jonka kuulen"

        Elikkä Saul , kaikkea muuta kuin olisi täyttänyt Herran käskyn! No mites on?
        Onko adventtiseurakunta, kun se määkii Jumalansa puoleen , täyttänyt Herran käskyn?
        Entä nämä muut seurakunnat? Joku tyhmyydessään kenties opettaa: " Ei Nooan aikana ollut kristillisiä seurakuntia, kuin ns. Nooan seurakunta perheineen!

        Kyllä siellä oli samalla tavalla, niin kuin Kai jo luetteli!

        Kysymme: " Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle?
        Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva"
        No, miten on? Jos adventtikirkko etunenässä, muitten seurakuntien kanssa rukoilisi:
        " Anna nyt minun syntini anteeksi, ja oi, Herra palaja jälleen sydämeeni asumaan"??

        Kuulisiko Herra rukouksen? Vastaus: Ei kuulisi, etvätkä he enää voisi olla Jumalan poikia ja tyttäriä!
        Miksi? Vastaus: No siksi koska he ovat hyljänneet Herran sanan, eikä näin ollen he enää saa olla Kuninkaan lapsia.. jatkan kun ehdin


      • pyh! kirjoitti:

        Sinä olet ihmisenä surkea esitys.

        Evoluuta-bushman lakaisi Kai_A:n hyvän vastauksen lattian rakoseen näin:

        //Köyhä, taikauskoinen ja nälkäinen Afrikka tarjoaa erittäin hyvät olosuhteet ihmisen pahuuden ruokkimiseen. mutta elintason nousu kitkee tehokkaasti ihmisestä tuollaista pahuutta.//

        Mutta tosiasiassa köyhyydessä ollaan onnellisempia so. tyytyväisempiä ja talkoohenkisiä ollaan. Rikastuminen ja hyvinvointi ilman Jumalaa tuottaa eniten pahuutta. Sivistys ilman kristinuskoa tekee niin taikauskoiseksi, että lopulta ihminen luulee olevansa apina, mutta onkin sika.

        Room.1:22 Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet
        23 ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen ihmisen ja lintujen ja nelijalkaisten ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.
        24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
        25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.

        Jumala toteaa, että selkä suorana kävelevän ihmisen luokitteleminen konttaavaksi apinaksi on ihmisruumiin häpäisemistä.

        Eikö ole muuten hienoa, että Kai ehtii joskus vastailemaan täällä? Muilla palstoilla ei asiaankuuluvia asiantuntijoita näe lainkaan.

        antti


    • ---)Bushman ja Ilmiantaja esittävät, että on jotenkin adventistien tai adventistien Jumalan vika, että tytöt eivät vielä ole vapaina. Voisikohan vaikka evoluutiojumalalta pyytää veljille vähän parempaa logiikkaa. Sieltä vastausta odotellessa voisin suositella vaikka C.S. Lewisin kirjaa Problem of Pain hyvänä kristillisenä näkökulmana kärsimyksen ongelman ymmärtämiseksi.(---

      Eikös se ole juuri adventistien jumalan syy, että se herra siellä temppelissään ei lotkauta korvaansakkaan siepattujen tyttöjen hyväksi?
      Eikös se "temppeliritari" ole temppelin sisällä juuri vastaanottamassa niitä hartaita adventistien rukouksia?

      "Anokaa minulta mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen?"
      Kenenkä antama valheellinen lupaus tämä sitten on, jos saattekin kiven kun olette pyytäneet leivän? Pyydätte suojelusta siepatuille tytöille ja sitten heitä kuitenkin riippuu puun oksilla raiskattuina ta tapettuina?

      Adventistithan korostavat, että he nimenomaan ovat se ainut oikea lahko, jolle taivaan herra on antanut kaiken tiedon profetian hengen kautta (Ellen G. White) ja nimennyt heidät jäännöskansaksi ja silloinen jokainen adventisti, jokainen anova adventisti saa mitä pyytää herraltaan?

      Muilla uskonlahkoilla on feikkijumalat, adventistien näkökulmasta ja siksi näiden vääräuskoisten rukouksiin ei tulekkaan vastausta, eikä sitä tarvitse odotellakkaan? Sen sijaan adventistien jumala on aito ja jakaa auliisti hyvää ja on aina pienen ihmisen puolella?

    • "Anokaa minulta mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen?"

      Adventistit mm. ovat kuitenkin omaksuneet takaportin ja lisänneet rukouksen loppuun lauseen:
      "Tapahtukoon kuitenkin niinkuin sinä herra tahdot."
      Tällä lisäyksellä voidaan siis perustella ne rukoukset, joihin ei tullutkaan positiivista vastausta.

      Missään kuitenkaan ei Raamatussa kehoitetta lisäämään ko. lausetta rukoukseen. Lause on kaapattu vain Raamatusta Jeesuksen rukouksesta puutarhassa, mutta se oli vain liitetty Jeesuksen omaan kohtaloon.

      Yksiselitteisesti em. lupauksen mukaan ihminen saa anoa taivaalliselta herralta mitä haluaa ja hän saa sen.

      Jos nyt kuitenkin lisätään rukouksen loppuun tuo "tapahtukoon kuitenkin niinkuin sinä herra tahdot", niin jotainhan voimme sitten päätellä esim. kyseenä olevien siepattujen tyttöjen kohtalon oikeellisuudesta Raamatussa esitetyn jumalan mielestä. Hänen tahtonsa on siis tapahtunut ja hän on halunnut, että tytöt raiskataan ja sitten tapetaan?

      • mitä on tyhmyys?

        Ilmiantajaa ei ole älyllä ja viisaudella siunattu.

        Hän ei ymmärrä, että jos syntinen ja lainrikkoja, joka yhä jatkaa syntistä elämää,
        vaikka on kristityn kodin lapsi, niin ei Jumala voi täyttää hänen pyyntöänsä:

        Auta minua tämän pankkiholvin oven kanssa, kun se on niin h e l v e t i n tiukassa taas kerran!

        Tahi: Auta nyt tätä kaveria heräämään unesta, kun sille on ruokana näin kaunis
        ja Herraa pelkääväinen kristityn miehen adventisti vaimo,
        joka toi mukanaan vielä ihanan ja kovan jeesus patsaankin mukanaan.

        Tyhmyys on tosin , nainen, sillä tyhmyys on nais-sukupuolinen sana, kuten useissa kielissä sanat ovatkin eroteltu, mies ja naissukupuolisiiin sanoihin, sekä neutriin.

        Mutta ilmiantaja on oikeasti tyhmä


      • tyhmyytesi haisee
        mitä on tyhmyys? kirjoitti:

        Ilmiantajaa ei ole älyllä ja viisaudella siunattu.

        Hän ei ymmärrä, että jos syntinen ja lainrikkoja, joka yhä jatkaa syntistä elämää,
        vaikka on kristityn kodin lapsi, niin ei Jumala voi täyttää hänen pyyntöänsä:

        Auta minua tämän pankkiholvin oven kanssa, kun se on niin h e l v e t i n tiukassa taas kerran!

        Tahi: Auta nyt tätä kaveria heräämään unesta, kun sille on ruokana näin kaunis
        ja Herraa pelkääväinen kristityn miehen adventisti vaimo,
        joka toi mukanaan vielä ihanan ja kovan jeesus patsaankin mukanaan.

        Tyhmyys on tosin , nainen, sillä tyhmyys on nais-sukupuolinen sana, kuten useissa kielissä sanat ovatkin eroteltu, mies ja naissukupuolisiiin sanoihin, sekä neutriin.

        Mutta ilmiantaja on oikeasti tyhmä

        Sinä itse taidat olla varsin tyhmä kun en edes sitä ymmärtänyt, ettei kukaan ole ollut rukoilemassa sen anastamasi kassakaapin ovea avautuvaksi, vaan rosvon kiinnisaamista.

        Tuolliseksi pölvästiksikö siellä lahkossasi sinut aivopestään?


      • parannus myöhäistä?
        tyhmyytesi haisee kirjoitti:

        Sinä itse taidat olla varsin tyhmä kun en edes sitä ymmärtänyt, ettei kukaan ole ollut rukoilemassa sen anastamasi kassakaapin ovea avautuvaksi, vaan rosvon kiinnisaamista.

        Tuolliseksi pölvästiksikö siellä lahkossasi sinut aivopestään?

        Jos olisin Jumala, ja tekisin työtä ,siinä oikeassa majassa, ja kuulisin.
        kun " tyhmyytesi haisee" rukoilee,

        Niin lähettäisin enkelin , kertomaan hänelle, miksei hänen rukouksiaan täällä Kaikkein Pyhimmässä käsitellä!

        1) syy: " Niin anna nyt miehelle hänen vaimonsa takaisin, sillä hän on profeetta, ja hän on rukoileva sinun puolestasi, että saisit elää"!!

        2) " Järjetön on jokainen ihminen, tietoa vailla,
        häpeän saa jokainen kultaseppä veistetystä kuvasta, ( myös maalattu)
        petosta on hänen valamansa kuva, eikä niissä ole henkeä" Jeremia

        Johtopäätös: " Kun sinä huudat, auttakoon sinua jumaliesi joukko"!!

        Eli III.s käsky _ " Älä turhaan lausu Herran sinun Jumalasi nimeä"

        Johtopäätös: Jos huudat avuksesi jumalaani, samaan aikaan kun sinulla on muita jumalia, niin etkö tajua??

        " Älä turhaan huuda Jumalasi nimeä".. sillä minä en vastaa, enkä kuule sinun rukouksiasi, kohdistuivat ne Nigerialais tyttöihin tai siihen, pitäisikö antaa profeetan vaimo pois, eikä häntä enempää paneskella, uskovaisena ihmisenä!

        "Auttakoon sinua jumaliesi joukko, huuda avuksesi niitä, onhan niitä ,jumalia,
        joka seurakunnalla omanlaisensa, kilpaillen keskenään millainen Jumalani pitäisi teidän mielestänne olla!

        Joko nyt käsitätte, kuinka turhaa on rukoilla Jumalaa apuun, Nigerialaistyttöjen tapauksessa, syy ei ole vangituissa tytöissä, vaan synnin vankeina olevissa rukoilijoissa! Sanokaamme yhteen ääneen A M E N ! t. b


    • mikä ettei

      Juuri näin sokaistuja pölvästejä mm. nämä USA:sta kotoisin olevien lahkojen jäsenet ovat.
      Heidän johtajansa voivat rahankiilto silmissä syöttää ihan mitä valheita tahansa lahkonsa jäsenistölle, kunhan se tehdään Jeesuksen nimessä ja veressä samalla huutaen hallelujaa.

    • anti mennä vain!

      Ellen G. White olisi aikoinaan vain tokaissut:
      "Hyvä niin, että nämä Nigeriassa olleet epäsikiöt napattiin kiinni, sillä värilliset ihmiset ovat apinan ja ihmisen risteytyksen tulosta, eivätkä siksi ansaitse ihmisyyttä lainkaan."

    • keräys jo alkanut?

      En yhtään ihmettelisi, vaikka adventtikirkko USA:ssa olisi aloittanut rahankeruun Nigerian kaappauksen uhreiksi joutuneiden raiskattujen, alastomien tyttöjen vaatettamiseksi ja mahdollisten raskauksien keskeyttämiseksi.
      Kassassa on nyt jo varmaan muutama satamiljoonaa dollaria keräyksen tuottona?

    • Veli Bushmannilta taisi jäädä huomaamatta, että adventistit olivat mukana ihan ensimmäisessä löytämässäni kirkkojen rukouksessa ja osallistui Nigerian kristillisten kirkkojen rukoukseen tyttöjen puolesta.

      Wilson saattoi olla myöhässä - tai sitten ei. Päivämäärä oli uutisen päivä, ei itse rukouksen päivä.

      Olihan esitykseni vähän surkea, mutta ei sinunkaan juttusi mitenkään älyn riemuvoitolta tuntunut. Kun monet eri kirkkoihin kuuluvat kristityt ja vielä muslimitkin rukoilevat tyttöjen puolesta, niin adventistien uskossa ja Jumalassa täytyy olla jotakin vikaa???

      Ilmiantaja tietenkin on vakuuttunut siitä, että adventisteilla on oma Jumala. Minä taas olen vakuuttunut siitä, että adventisteilla on sama Jumala kuin kaikilla muillakin kristityilla katolisia myöten. Ja mahtuu saman Jumalan piiriin juutalaisuus ja vaikka koko Tellus. Mutta onhan se todettu ennenkin, että puhumme eri adventismeista.

      "Mikä ettei" ystävällisesti toteaa, että tyttöjen puolesta rukoillaan rahan kiilto silmissä. Ehkä hän voisi kertoa, montakohan senttiä tämä rukous on kirkon lakkareihin tuonut?

      Voisin tässä samalla valistaa tätä Ilmiantajan vakioteeman vienyttä, että adventtikirkko on sikäli outu rahankeruulaitos, että isoilla pomoilla on vain muutaman pitsan verran parempi palkka kuin tavallisilla rivipastoreilla. Jos joku johtajista tai varajohtajista asuu virka-asunnossa, se on tavallinen USAlainen esikaupunkirötiskö. Kenelläkään ei ole virka-autoa tai autonkuljettajaa, ei privaattilentokonetta tai jahtia. Ja tätä tavallista keskiluokkaista johtoporrasta pidetään yllä USAsta, eikä missään mainittavissa määrin Suomesta tulevilla rahoilla.

      Sitäpaitsi toisin kuin muut vapaat seurakunnat, adventtikirkko on pastorien ja rahan suhteen samaa sukua kuin luterilainen kirkko. Sama palkka pastorille tulee on hän pienessä tai suuressa seurakunnassa, maksetaan hänen kirkossaan kymmenyksiä tai kolehteja vai ei, tai kastetaanko kirkkoon ketään tai ei. Koska rahojen kinuaminen ihmisiltä on rasittavaa, tuskin kukaan adventtikirkon pastoreista viitsii koskaan pyytää keneltäkään mitään - kun se palkka tulee muutenkin. Totta, tämä on vähän raadollinen kuva, mutta ehdottaisin sellaista, että joku käy vuoden numerot Nykyaikaa ja vuoden numerot minkä tahansa herätysliikkeen, vapaan kirkkokunnan tai lähetysjärjestön vuoden lehtiä. Luulen, että rahapyyntöjen frekvenssi adventtikirkossa on vain murto-osa pahimmista. :)

      Kai

      • >>> Veli Bushmannilta taisi jäädä huomaamatta, että adventistit olivat mukana ihan ensimmäisessä löytämässäni kirkkojen rukouksessa ja osallistui Nigerian kristillisten kirkkojen rukoukseen tyttöjen puolesta. >>>

        No eipä se jumalasi hiljaisuutta saa näyttämään yhtään sen hienommalta. Häntä ei vain kyseiset koulutytöt kiinnosta, kun on parempaakin tekemistä. Esimerkiksi syntien ynnäily taivaallisessa teltassa, kuten lahkosi opettaa, joka alkoi 22.10.1844, niin eipä siinä tietenkään maallisin pikkuasioihin silloin ehdi jumalakaan puuttua.

        Mutta siihen, että jumalasi ei vastaa rukouksiin, et keksi yhtään omaa ajatusta? Vai eikö niitä rukouksia ole uskossa lausuttu?

        >>> Jeesus sanoo: "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan." (Matt. 7:7). >>>

        Raamatun mukaan jumalan pitäisi vaikuttaa asioihin, muuttaa olosuhteita ja tehdä asioita, jos sitä häneltä pyytää ja tässä ei tarvitse miettiä, että luetaanko tuo pätkä kirjaimellisesti vai vertauskuvallisesti, vaan se on hyvin selkeää tekstiä.

        Raamatun mukaan rukouksiin vastaaminen tuo jumalalle kunniaa, niin on jumalan kunnia-asia vastata uskossa sanottuun rukoukseen.

        Mutta mitäpä näistä, kun pääasia on tietenkin sapattisin rukoilla jotain jonninjoutavaa manrtaa, jotta oma taivaspaikka olisi varma.

        Mutta kun siellä raamatussa lukee, että jos uskossa pyytää, se annetaan, niin joko jumalan mielestä yhdenkään lahkon rukous ei ole uskossa annettu, eli hän ei taida teistä kovin paljoa perustaa, tai sitten raamatussa on tässäkin kohdin virhe, niin siitä tietenkin seuraa, että onko siellä muissakin asioissa annettu väärää tietoa? Esimerkiksi sen suhteen, että mitä tapahtuu fyysisen kuoleman jälkeen?

        Entäpä jos nekin kuvaukset pitävät yhtä hyvin paikkansa kuin väitteet siitä, että uskossa annettu rukous toteutetaan?

        Minusta kannataa pitäytyä lahkosi opeissa, niin tuo syntien ynnäily olisi ehkä paras selitys, miksi jumala ei puutu mihinkään, eikä näy missään, eikä vaikuta missään. Kädet täynnä tärkeämpää tekemistä.

        >>> Kun monet eri kirkkoihin kuuluvat kristityt ja vielä muslimitkin rukoilevat tyttöjen puolesta, niin adventistien uskossa ja Jumalassa täytyy olla jotakin vikaa??? >>

        Olet oikeassa. Minun moka ja pyydän anteeksi. Kaikki jumalat ovat samalla viivalla ja turhaapa sitä yksittäistä jumalaa mollaa, kun kaikki ovat vastaavia vätyksiä.

        >>> Minä taas olen vakuuttunut siitä, että adventisteilla on sama Jumala kuin kaikilla muillakin kristityilla katolisia myöten. >>

        No osannet sitten kertoa, että miksi kyseinen yksi ja sama jumala on antanut niin sekevat ja toisistaan poikkeavat opit eri lahkoille/kulteille/seurakunnille/kirkoille, että eivät tahdo saman pöydän ääreen sopia?

        Jumala teki sen ihan hyvää hyvyyttään, jotta yhä useampi kansalainen vakuuttuu hänen olemassaolostaan, vai jonkin muun syyn takia?


      • voe voe voe voe
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Veli Bushmannilta taisi jäädä huomaamatta, että adventistit olivat mukana ihan ensimmäisessä löytämässäni kirkkojen rukouksessa ja osallistui Nigerian kristillisten kirkkojen rukoukseen tyttöjen puolesta. >>>

        No eipä se jumalasi hiljaisuutta saa näyttämään yhtään sen hienommalta. Häntä ei vain kyseiset koulutytöt kiinnosta, kun on parempaakin tekemistä. Esimerkiksi syntien ynnäily taivaallisessa teltassa, kuten lahkosi opettaa, joka alkoi 22.10.1844, niin eipä siinä tietenkään maallisin pikkuasioihin silloin ehdi jumalakaan puuttua.

        Mutta siihen, että jumalasi ei vastaa rukouksiin, et keksi yhtään omaa ajatusta? Vai eikö niitä rukouksia ole uskossa lausuttu?

        >>> Jeesus sanoo: "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan." (Matt. 7:7). >>>

        Raamatun mukaan jumalan pitäisi vaikuttaa asioihin, muuttaa olosuhteita ja tehdä asioita, jos sitä häneltä pyytää ja tässä ei tarvitse miettiä, että luetaanko tuo pätkä kirjaimellisesti vai vertauskuvallisesti, vaan se on hyvin selkeää tekstiä.

        Raamatun mukaan rukouksiin vastaaminen tuo jumalalle kunniaa, niin on jumalan kunnia-asia vastata uskossa sanottuun rukoukseen.

        Mutta mitäpä näistä, kun pääasia on tietenkin sapattisin rukoilla jotain jonninjoutavaa manrtaa, jotta oma taivaspaikka olisi varma.

        Mutta kun siellä raamatussa lukee, että jos uskossa pyytää, se annetaan, niin joko jumalan mielestä yhdenkään lahkon rukous ei ole uskossa annettu, eli hän ei taida teistä kovin paljoa perustaa, tai sitten raamatussa on tässäkin kohdin virhe, niin siitä tietenkin seuraa, että onko siellä muissakin asioissa annettu väärää tietoa? Esimerkiksi sen suhteen, että mitä tapahtuu fyysisen kuoleman jälkeen?

        Entäpä jos nekin kuvaukset pitävät yhtä hyvin paikkansa kuin väitteet siitä, että uskossa annettu rukous toteutetaan?

        Minusta kannataa pitäytyä lahkosi opeissa, niin tuo syntien ynnäily olisi ehkä paras selitys, miksi jumala ei puutu mihinkään, eikä näy missään, eikä vaikuta missään. Kädet täynnä tärkeämpää tekemistä.

        >>> Kun monet eri kirkkoihin kuuluvat kristityt ja vielä muslimitkin rukoilevat tyttöjen puolesta, niin adventistien uskossa ja Jumalassa täytyy olla jotakin vikaa??? >>

        Olet oikeassa. Minun moka ja pyydän anteeksi. Kaikki jumalat ovat samalla viivalla ja turhaapa sitä yksittäistä jumalaa mollaa, kun kaikki ovat vastaavia vätyksiä.

        >>> Minä taas olen vakuuttunut siitä, että adventisteilla on sama Jumala kuin kaikilla muillakin kristityilla katolisia myöten. >>

        No osannet sitten kertoa, että miksi kyseinen yksi ja sama jumala on antanut niin sekevat ja toisistaan poikkeavat opit eri lahkoille/kulteille/seurakunnille/kirkoille, että eivät tahdo saman pöydän ääreen sopia?

        Jumala teki sen ihan hyvää hyvyyttään, jotta yhä useampi kansalainen vakuuttuu hänen olemassaolostaan, vai jonkin muun syyn takia?

        Sinä et tiedä mistään mitään. Pelkkää suunpieksäntää tyhjästä päästäsi.


      • voe voe voe voe kirjoitti:

        Sinä et tiedä mistään mitään. Pelkkää suunpieksäntää tyhjästä päästäsi.

        >>> Sinä et tiedä mistään mitään. Pelkkää suunpieksäntää tyhjästä päästäsi. >>>

        No yritäpä sinä sitten vuorostasi antaa vastausta siihen, että miksi jumalasi ei vastaa rukouksiin, vaikka raamatun mukaan pitäisi vastata?

        Kymmenet, kenties sadat lahkot rukoilevat Nigerian koulutyttöjen puolesta ja mitään ei tapahdu.

        Eikö jumalaasi kiinnosta, vai miettiikö hän jo eläkepäiviä?

        Vai onko niin, että yksikään kirkko/lahko/kultti/jne ei ole uskossa, joten siksi jumalasi on niin hiljaa ollut viimeiset 2000 vuotta?


      • Ilm.18:4
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Veli Bushmannilta taisi jäädä huomaamatta, että adventistit olivat mukana ihan ensimmäisessä löytämässäni kirkkojen rukouksessa ja osallistui Nigerian kristillisten kirkkojen rukoukseen tyttöjen puolesta. >>>

        No eipä se jumalasi hiljaisuutta saa näyttämään yhtään sen hienommalta. Häntä ei vain kyseiset koulutytöt kiinnosta, kun on parempaakin tekemistä. Esimerkiksi syntien ynnäily taivaallisessa teltassa, kuten lahkosi opettaa, joka alkoi 22.10.1844, niin eipä siinä tietenkään maallisin pikkuasioihin silloin ehdi jumalakaan puuttua.

        Mutta siihen, että jumalasi ei vastaa rukouksiin, et keksi yhtään omaa ajatusta? Vai eikö niitä rukouksia ole uskossa lausuttu?

        >>> Jeesus sanoo: "Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan." (Matt. 7:7). >>>

        Raamatun mukaan jumalan pitäisi vaikuttaa asioihin, muuttaa olosuhteita ja tehdä asioita, jos sitä häneltä pyytää ja tässä ei tarvitse miettiä, että luetaanko tuo pätkä kirjaimellisesti vai vertauskuvallisesti, vaan se on hyvin selkeää tekstiä.

        Raamatun mukaan rukouksiin vastaaminen tuo jumalalle kunniaa, niin on jumalan kunnia-asia vastata uskossa sanottuun rukoukseen.

        Mutta mitäpä näistä, kun pääasia on tietenkin sapattisin rukoilla jotain jonninjoutavaa manrtaa, jotta oma taivaspaikka olisi varma.

        Mutta kun siellä raamatussa lukee, että jos uskossa pyytää, se annetaan, niin joko jumalan mielestä yhdenkään lahkon rukous ei ole uskossa annettu, eli hän ei taida teistä kovin paljoa perustaa, tai sitten raamatussa on tässäkin kohdin virhe, niin siitä tietenkin seuraa, että onko siellä muissakin asioissa annettu väärää tietoa? Esimerkiksi sen suhteen, että mitä tapahtuu fyysisen kuoleman jälkeen?

        Entäpä jos nekin kuvaukset pitävät yhtä hyvin paikkansa kuin väitteet siitä, että uskossa annettu rukous toteutetaan?

        Minusta kannataa pitäytyä lahkosi opeissa, niin tuo syntien ynnäily olisi ehkä paras selitys, miksi jumala ei puutu mihinkään, eikä näy missään, eikä vaikuta missään. Kädet täynnä tärkeämpää tekemistä.

        >>> Kun monet eri kirkkoihin kuuluvat kristityt ja vielä muslimitkin rukoilevat tyttöjen puolesta, niin adventistien uskossa ja Jumalassa täytyy olla jotakin vikaa??? >>

        Olet oikeassa. Minun moka ja pyydän anteeksi. Kaikki jumalat ovat samalla viivalla ja turhaapa sitä yksittäistä jumalaa mollaa, kun kaikki ovat vastaavia vätyksiä.

        >>> Minä taas olen vakuuttunut siitä, että adventisteilla on sama Jumala kuin kaikilla muillakin kristityilla katolisia myöten. >>

        No osannet sitten kertoa, että miksi kyseinen yksi ja sama jumala on antanut niin sekevat ja toisistaan poikkeavat opit eri lahkoille/kulteille/seurakunnille/kirkoille, että eivät tahdo saman pöydän ääreen sopia?

        Jumala teki sen ihan hyvää hyvyyttään, jotta yhä useampi kansalainen vakuuttuu hänen olemassaolostaan, vai jonkin muun syyn takia?

        >>>Mutta kun siellä raamatussa lukee, että jos uskossa pyytää, se annetaan, niin joko jumalan mielestä yhdenkään lahkon rukous ei ole uskossa annettu, eli hän ei taida teistä kovin paljoa perustaa, tai sitten raamatussa on tässäkin kohdin virhe>Raamatun mukaan rukouksiin vastaaminen tuo jumalalle kunniaa, niin on jumalan kunnia-asia vastata uskossa sanottuun rukoukseen.


    • Todennäköisesti islamistien kanssa neuvotellaan paraikaa summasta / lunnaista, millä vielä kenties elossa olevat tytöt saatasiin vapaiksi.
      Mikäli islamistit saavat lunnasrahoja, niin rahat luonnollisesti käytetään uusien taistelijoiden koulutukseen ja asehankintoihin.

      Boko Haram (hausan kielellä: "länsimainen koulutus on kiellettyä"), joka on ko. sieppauksen takana vaatii siis nimensäkin perusteella länsimaisen / kristillisen hapatuksen opettamisen lopettamista Nigerian maaperällä.

      Adventtikirkko luonnollisesti siis on myös mukana vaatimassa tyttöjen vapauttamista, koska niin moni muukin lahko on jo mukana.

      Tämä siitä syystä, että voimakkaasti islamistisissa maissa adventtikirkon ylläpitämissä kouluissa tulee tämän episodin jälkeen pohtia lasten turvallisuutta tai koulut jouduttaisiin sulkemaan, ellei turvallisuutta voitaisi taata.
      Vanhemmat eivät yksinkertaisesti haluaisi laittaa lapsiaan kristittyjen ylläpitämiin kouluihin, jos heidän lapsensa joutuisivat raiskatuiksi ja tapettaviksi.
      Tämän seurauksena adventtikirkko menettäisi mahdollisia pitkäkestoisia jäsensuhteitaan.
      Kirkon sisällä nimittäin vahvasti uskotaan, että mahdollisimman nuorena annettu adventtikirkon oppien mukainen aivopesu / kaste varmistaa parhaiten seurakuntaan liitetyn henkilön pysymisen lahkon piirissä.

      Olen samaa mieltä Kai A.:n kanssa siitä, että adventisteilla on tosiaan ihan sama jumala kuin kaikilla muillakin, joka jumala on ilmeisesti antanut jokaiselle lahkolle ja kultille kuitenkin toisistaan poikkavan viestin ja sanoman julistettavaksi?
      Kaikki lahkot / kultit ovat luonnollisesti omaksuttujen / aivopesun tuloksena saatujen oppien suhteen oikeassa ja muut vääräuskoiset ovat vain kuulleet jumalaansa väärin?

      Lunnasrahoja kerätään jo ilmeisen kiivaasti seurakunnissa ja kun lunnaitten maksamisen ajankohta sitten on edessä, niin todetaan, että kaikki oli sittenkin liian myöhäistä kun tytöt oli jo tapettu. Rahat tosin kerettiin luovuttamaan maastopukuihin pukeutuneille parrakkaille sedille.

      Nigerian hallitus on koko episodin ajan korostanut lasten vanhemmille, että he kyllä tietävät missä siepatut tyttölapset ovat, mutta eivät uskalla tehdä mitään, koska pelkäävät, että lapset surmataan.

      • voevoevoe

        Olet epäihminen.


    • voi! voi!

      Mikä oli sinun pointtisi "voevoevoe".
      Ei taida olla mitään muuta sanottavaa tyhjästä päästäsi?
      Tyypillinen tyhjäpäälahkolaisen kommentti.

    • KaiA

      Pari kommenttia.

      Rukous tai Jumala eivät toimi karkkiautomaatin tavoin. Oikeat sanat ja simsalabim, asiat tapahtuvat. Kuitenkin Jumala toimii, vaikka myös toisin, kuin rukoilija odottaa, koska tämä maa on synnin temmellyskenttää. Me tietenkin toivoisimme nigerialaistytöille, kaikille ja itsellemme vain elämää ja yltäkylläisyyttä, mutta kokonaiskuva kristityn osasta on vähän realistisempi:

      "Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja. Me kannamme aina ruumiissamme Jeesuksen kuolemaa, jotta myös Jeesuksen elämä tulisi meidän ruumiissamme näkyviin. -- Me tiedämme, että hän, joka herätti kuolleista Herran Jeesuksen, herättää Jeesuksen tullessa meidätkin ja tuo meidät eteensä yhdessä teidän kanssanne. -- Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. -- Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti. (2Kor 4.7-18)

      Toinen kommenttini koskee sitä, että vähän hämmästelen Bushmannin ja ilmiantajan agressiivisuutta tässä asiassa. Nigerialaistyttöjen tilanne on kesken. Voi olla, että tytöille käy lopullisesti huonosti tai sitten ei. Tilanne on vielä päällä ja te olette jo tuominneet Jumalan toimimattomaksi. Tieteellisesti ajatteleva tekee tällaisia johtäätelmiä, vasta kun asia on lopussa. Olette siis syytöksinenne etuajassa.

      Viimeisenä kommenttina se, että kyllä kognitio- tai kehityspsykologia voi ihan ansiokkaasti väkivaltaista käytöstä selittaa, mutta se selittää sen vain meille sivullisille. Tällaisen toiminnan parantajaksi ei psykologiasta ole. Niin huhtikuussa kidnapatujen kuin tänään uutisoidun 20 uuden kaapatun naisen omaisetkin saattaisivan ennemmin etsiä tukea ja lohdutusta Raamatusta kuin kehityspsykologiasta, vaikka Raamattu ei teitä miellytä.

      Kai (kirjautumatta)

      • >>> Kuitenkin Jumala toimii, vaikka myös toisin, kuin rukoilija odottaa, koska tämä maa on synnin temmellyskenttää. >>

        Tällainen ajattelu taitaa pitää jumalaasi elossa, valitettavasti. Kävipä niin tai näin, eli joku heistä selviää tai kaikki löytyvät raiskatuina ja puuhun sidottuina, niin jumala kyllä vaikutti asioihin, mutta me tyhmät ei vain ymmärretä?

        Elämme vuotta 2014 ja moinen potaska menee läpi? Kyllä jumala on suuri, hallelujaa!

        Vai olisiko sittenkin niin, että tuollaista ajattelua ei enää hyväksy kuin ne, jotka noissa lahkoissa vielä ovat jäljellä ja ne moukat, jotka niihin enää eksyvät?

        >>> Nigerialaistyttöjen tilanne on kesken. Voi olla, että tytöille käy lopullisesti huonosti tai sitten ei. Tilanne on vielä päällä ja te olette jo tuominneet Jumalan toimimattomaksi. >>>

        Tuli lähinnä mieleen vaikkapa juutalaisten joukkotuho 1939-1945, niin ei siinäkään jumalallasi kovin kiirettä pitänyt, niin nyt valitettavasti menin asioiden edelle. Samoin ei hänellä ollut kiirettä kristillisenä liikkeenä alkaneen Kansan Temppelin joukkoitsemurhan estämisessäkään, jossa kuoli 900. Eipä häntä kiinnostaneen noitavainotkaan ja mitä näitä nyt oli.

        >>> Tieteellisesti ajatteleva tekee tällaisia johtäätelmiä, vasta kun asia on lopussa. >>

        Mutta toisaalta asia on kuitenkin niin, kuten kerroit, että kävipä niin tai näin, niin joka tapauksessa jumala vaikutti asiaan, mutta sitten pitää vain keksiä se syy, että vaikutti silloinkin, jos he kaikki löytyvät murhattuina = emme vaan voi ymmärtää jumalan viisautta asiassa. Eli minä keskustelen asiasta lähinnä siksi, että jos tätä keskustelua seuraa joku selväpäinen, niin hän voisi saada uusia ajatuksia noiden "jumala on suuri joka tapauksessa" -mantrojen tilalle.

        >>> Tällaisen toiminnan parantajaksi ei psykologiasta ole >>

        Kyllä taitaa olla, jos siellä olisi koulutettua henkilökuntaa, mutta kun ei ole, niin saavat sitten tyytyä taikauskoon asiassa.

        >>> Niin huhtikuussa kidnapatujen kuin tänään uutisoidun 20 uuden kaapatun naisen omaisetkin saattaisivan ennemmin etsiä tukea ja lohdutusta Raamatusta kuin kehityspsykologiasta, vaikka Raamattu ei teitä miellytä. >>>

        Näin asia tuolla taitaa olla. He joutuvat etsimään samasta taikaukosta apua, joka antoi kidnapata heidän lapsensa, antoi heidät raiskattaviksi, tapettaviksi, kidutettaviksi ja sitten heidän pitää vielä rukoilla armoa ja lohtua kyseiseltä taikaukolta, jotta ei oma taivaspaikka vaan menisi sivusuun.

        Sama jumala, joka sallii joutua heidän lapsensa raiskatuiksi, surmatuiksi ja julmasti kidutetuiksi on onneksi sitten niin jalomielinen, että kuitenkin tukee omaisia ja antaa lohtua, että onneksi tällä, että lapsenne tapettiin, raiskattiin jja kidutettiin, on jokin suurempi tarkoitus, jota te moukat ette ymmärrä.

        Vai olisiko sittenkin niin, että he etsivät sellaisen jumalan, josta saattaisi olla jotain hyötyä ja suojelustakin? He vaihtavat uskontoa? Esimerkiksi takaisin paikalliseen heimouskontoon, jossa he olivat ennen kuin heidät houkuteltiin sellaisen jumalan hoteisiin, joka antoi heidän lapsensa raiskattaviksi?


      • Ilm.18:4

        >>>" Me kannamme aina ruumiissamme Jeesuksen kuolemaa, jotta myös Jeesuksen elämä tulisi meidän ruumiissamme näkyviin.>Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti. (2Kor 4.7-18)


    • ---)Rukous tai Jumala eivät toimi karkkiautomaatin tavoin. Oikeat sanat ja simsalabim, asiat tapahtuvat.(---

      Mutta kyllä sen Raamatun mukaan tulisi toimia joka tilanteessa?
      Eikös tämä oli täysin selkeä kirjoitus ja sen taivaallisen kaikkivoivan jumalan lupaus suoraan Raamatusta:

      "Anokaa minulta MITÄ IKINÄ TAHDOTTE ja te SAATTE sen?"

      Ei ko. lauseeseen ole lisätty mitään ehtoa?
      Eikä sitä Jeesuksen puutarharukouksen loppuosaa ("Tapahtukoon kuitenkin niinkuin sinä isäni tahdot.") voida vetää tähän millään muotoa, koska se liittyi Jeesuksen omaan kohtaloon ja rukoukseen. Ja jos ko. lisäys laitetaan jokaisen rukouksen perään, niin antaahan se Raamatun jumalasta aika ihmeellisen kuvan jo siksi, että jos rukoillaan tapahtuvaksi jotain positiivista ja ihmisten hyvinvointiin liittyvää, niin se ei sitten olisikaan jumalan tahto?

    • BUSHMANNI TIEDOTTAA JA ENNEN KAIKKEA KYSYY :
      // Adventtikirkko aloitti runsaalla julkisuudella rukoilutapahtuman tyttöjen puolesta 27. toukokuuta ja mitenkäs tämä adventtikirkon jumala on sen jälkeen asioihin vaikuttanut? //

      Asialliseen kysymykseen asiallinen vastakysymys, vaikkapa ihan vaan tasa-arvon vuoksi : Jos Jumala ( luoja) olisi kuollut, olisivatko nuo tytöt välttyneet kidnappaukselta?
      Jos bushmanni saa ihmiset uskomaan, ettei ole ihmistä välittävää Jumalaa, niin saadaanko sitten (sen ansiosta) tytöt ennalleen?
      Tuleeko maailma paremmaksi, kun kerrotaan, ettei ole hyvyyden voimaa (vaan ainoastaan periaate), vaan paha on ja se voittaa ihmisen?

      Adventistit tekevät oikein, kun puhuvat Jumalalle. Bushmannin pitäisi suunnata puheensa muslimeille, eikä meille, sillä nuo ovat avainasemassa tässä spesiaalitapauksessa. Bushmanni voisi vedota Iranin johtajaan, joka johtaa islamilaista maailmanvalloitusta. Raamattu paljastaa, että siellä on se tiivis musta aukko aina ollut.

      Dan. 10:13
      Persian valtakunnan enkeliruhtinas seisoi vastustamassa minua kaksikymmentäyksi päivää, mutta katso, Miikael, yksi ensimmäisistä enkeliruhtinaista, tuli minun avukseni, sillä minä olin jäänyt yksin sinne, Persian kuningasten tykö.

      Löytyy suoja erityisesti Israelille, mutta myös kristityille ja kaikillekin...

      Dan.12:1 -- Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan.

      antti

      • >>> Asialliseen kysymykseen asiallinen vastakysymys, vaikkapa ihan vaan tasa-arvon vuoksi : Jos Jumala ( luoja) olisi kuollut, olisivatko nuo tytöt välttyneet kidnappaukselta? >>>

        Niin rakas Antti. Nyt aletaan päästä kysymyksessäsi asian ytimeen ja kun tätä hetken itseksesi pohdit, niin saatat jopa saada päähäsi ihan oman ajatuksenkin.

        Olisiko tämä tapahtuma tapahtunut, vaikka jumalia ei olisi?

        Olisiko toinen maailmansota ja juutalaisten joukkotuho tapahtunut, vaikka yhtään jumalaa ei olisi?

        Koska jumalat eivät kykene estämään mitään tapahtumia, niin voisiko todellakin olla niin, että niitä ei ole?

        Koska jumalat eivät vastaa yhteenkään rukoukseen, voisiko todellakin olla niin, että ketään sellaista ei edes ole, joka voisi rukouksen kuulla?

        Olisiko maailma millään tavalla erilaisempi paikka, vaikka jumalat osoittautuisivat ihmisten mielikuvitusten tuotteeksi?

        Joten nyt sinä Antti todellakin kerrankin iskit kirveesi kultakimpaleeseen kysymykselläsi!


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Asialliseen kysymykseen asiallinen vastakysymys, vaikkapa ihan vaan tasa-arvon vuoksi : Jos Jumala ( luoja) olisi kuollut, olisivatko nuo tytöt välttyneet kidnappaukselta? >>>

        Niin rakas Antti. Nyt aletaan päästä kysymyksessäsi asian ytimeen ja kun tätä hetken itseksesi pohdit, niin saatat jopa saada päähäsi ihan oman ajatuksenkin.

        Olisiko tämä tapahtuma tapahtunut, vaikka jumalia ei olisi?

        Olisiko toinen maailmansota ja juutalaisten joukkotuho tapahtunut, vaikka yhtään jumalaa ei olisi?

        Koska jumalat eivät kykene estämään mitään tapahtumia, niin voisiko todellakin olla niin, että niitä ei ole?

        Koska jumalat eivät vastaa yhteenkään rukoukseen, voisiko todellakin olla niin, että ketään sellaista ei edes ole, joka voisi rukouksen kuulla?

        Olisiko maailma millään tavalla erilaisempi paikka, vaikka jumalat osoittautuisivat ihmisten mielikuvitusten tuotteeksi?

        Joten nyt sinä Antti todellakin kerrankin iskit kirveesi kultakimpaleeseen kysymykselläsi!

        // Olisiko tämä tapahtuma tapahtunut, vaikka jumalia ei olisi?
        Olisiko toinen maailmansota ja juutalaisten joukkotuho tapahtunut, vaikka yhtään jumalaa ei olisi?
        Koska jumalat eivät kykene estämään mitään tapahtumia, niin voisiko todellakin olla niin, että niitä ei ole? //

        Mitä pelkäät, bushmanni? Sillä nuohan ovat kysymyksiä, joilla rekentelet näkösuoja henkisen alastomuuden peittämiseksi. Mutta niin on, että nimenomaan Jumalan olemassaolo ja Raamattu osoittavat, että niin piti käymän siinä vaiheessa. Toki tulee hyvitys ja jyvitys.

        Jes. 1:24
        Sen tähden sanoo Jumala, Herra Sebaot, Israelin Väkevä: -- Kuulkaa, minä hankin hyvityksen vastustajiltani ja kostan vihamiehilleni.
        Sak. 9:12
        Palatkaa, vangitut, takaisin turvapaikkaanne, te ette ole turhaan eläneet toivossa! Vielä tänäänkin lupaan: kaksinkertaisen hyvityksen minä annan sinulle, Siion.

        Jäät ilman totuutta, kun pakenet yleisluontoiseen keskusteluun yksityiskohtien sijasta. Ja esim. Israel on Jumalan ihme - ei tavallinen demokratia tai uskonnollisuus. Eihän Raamattuunkaan verrattavaa kirjallisuutta ole eikä tule.

        antti


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        // Olisiko tämä tapahtuma tapahtunut, vaikka jumalia ei olisi?
        Olisiko toinen maailmansota ja juutalaisten joukkotuho tapahtunut, vaikka yhtään jumalaa ei olisi?
        Koska jumalat eivät kykene estämään mitään tapahtumia, niin voisiko todellakin olla niin, että niitä ei ole? //

        Mitä pelkäät, bushmanni? Sillä nuohan ovat kysymyksiä, joilla rekentelet näkösuoja henkisen alastomuuden peittämiseksi. Mutta niin on, että nimenomaan Jumalan olemassaolo ja Raamattu osoittavat, että niin piti käymän siinä vaiheessa. Toki tulee hyvitys ja jyvitys.

        Jes. 1:24
        Sen tähden sanoo Jumala, Herra Sebaot, Israelin Väkevä: -- Kuulkaa, minä hankin hyvityksen vastustajiltani ja kostan vihamiehilleni.
        Sak. 9:12
        Palatkaa, vangitut, takaisin turvapaikkaanne, te ette ole turhaan eläneet toivossa! Vielä tänäänkin lupaan: kaksinkertaisen hyvityksen minä annan sinulle, Siion.

        Jäät ilman totuutta, kun pakenet yleisluontoiseen keskusteluun yksityiskohtien sijasta. Ja esim. Israel on Jumalan ihme - ei tavallinen demokratia tai uskonnollisuus. Eihän Raamattuunkaan verrattavaa kirjallisuutta ole eikä tule.

        antti

        Israelia ei antanut yksikään jumala juutalaisille, vaan poliitikot.

        Israelia ei pidä hengissä yksikään jumala, vaan USA:n sotilaallinen pelote.

        Sillä kun USA:n mitta tulee täyteen Israelin tuittupolitiikkaa ja he vetävät maalta tukensa pois, Israel jyrätään maan tasalle muutamassa tunnissa ja sen jälkeen he saavat maistaa omaa lääkettään, eli saavat elää aidatuissa siirtokunnissa siellä, mihin heille paikka osoitetaan ja kokeilevat elää pelossa, kuten ovat muita hallinneet nyt muutaman vuosikymmenen.

        Mutta et osannut vastata siihen kysymykseen, jonka itse esitit, eli miten maailma olisi erilainen paikka, jos jumalat unohdetaan, jonka ne jo ansaitsisivatkin?


      • Ilm.18:4
        bushmanni kirjoitti:

        Israelia ei antanut yksikään jumala juutalaisille, vaan poliitikot.

        Israelia ei pidä hengissä yksikään jumala, vaan USA:n sotilaallinen pelote.

        Sillä kun USA:n mitta tulee täyteen Israelin tuittupolitiikkaa ja he vetävät maalta tukensa pois, Israel jyrätään maan tasalle muutamassa tunnissa ja sen jälkeen he saavat maistaa omaa lääkettään, eli saavat elää aidatuissa siirtokunnissa siellä, mihin heille paikka osoitetaan ja kokeilevat elää pelossa, kuten ovat muita hallinneet nyt muutaman vuosikymmenen.

        Mutta et osannut vastata siihen kysymykseen, jonka itse esitit, eli miten maailma olisi erilainen paikka, jos jumalat unohdetaan, jonka ne jo ansaitsisivatkin?

        Antti:
        >>Ja esim. Israel on Jumalan ihme - ei tavallinen demokratia tai uskonnollisuus.>Israelia ei antanut yksikään jumala juutalaisille, vaan poliitikot.
        Israelia ei pidä hengissä yksikään jumala, vaan USA:n sotilaallinen pelote.


    • ylös ja taistoon

      Buskajussi kertoo: " Jumala ei minua kuule, sillä minä en tehnyt niin kuin Herran hehkuva viha minua vaati, enkä katunut, enkä hyljännyt syntejäni, enkä ottanut kastetta Jeesuksen Kristuksen nimeen, jonka nimessä minun on mahdollista saada syntini anteeksi"

      Nyt olen vieras ja muukalainen:

      Mutta lohdutukseksi kerrotaan b;n toimesta

      " Mutta jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi ( Israelia tai adventisti), tulee kaukaisesta maasta ( jossa eletään synnissä) sinun nimesi tähden.. sillä sielläkin kuullaan sinun (Herra) suuresta nimestäsi, väkevästä kädestäsi
      ja ojennetusta käsivarrestasi--jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin,

      Niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi , häntä, ( Bushmannia ja ilmiantajaa)
      ja tee kaikki, mitä mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat ( myös synnin maan) tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua..

      Näin Kuningasten kirja ohjeistaa Bushmannia ja ilmiantajaa.

      Israelin kansan mukanahan oli paljon sekakansaa, paljon bushmanneja..ja mannettareja,
      Bushmannin lasketaanJumalan kansaan kuuluvaksi, ja hänelle annetaan nyt viesti Herralta:

      " Jos sinun kansasi lähtee sotaan ( Nigeria) vihollistansa vastaan, sitä tietä jota sinä heidät lähetät, ja he rukoilevat Herraa kääntyneinä tähän kaupunkiin päin, jonka sinä olet valinnut, ja tähän temppeliin päin, jonka minä olen sinun nimellesi rakentanut ( Bushmann rakensi uuden sydämen ja mielen)...niin kuule taivaasta hänen anomisensa, rukouksensa ja hanki heille Bushmannin kautta oikeus!" Amen

      ota tämä profetia vastaan Buskajussiseni, ja hanki Nigerian tytöille oikeus!!
      Herra on sinun kanssasi, mene, sillä Herra antaa voiton yhtä hyvin mora-puukon kanssa, kuin galasnovikin kanssa toivoo benedi, :)

      • en enää ihmettele

        Miten aikuinen mies nimimerkillä "benedi" voi saada aikaiseksi noin sekavaa kirjoitusta?
        Ei ilmeisemmin tarvitse lainkaan ihmetellä, että hänen vaimonsakin otti ja lähti?
        Kuka nyt haluaisi elää noin tyhmän miehen vaimona?


      • sait siis näkösi?
        en enää ihmettele kirjoitti:

        Miten aikuinen mies nimimerkillä "benedi" voi saada aikaiseksi noin sekavaa kirjoitusta?
        Ei ilmeisemmin tarvitse lainkaan ihmetellä, että hänen vaimonsakin otti ja lähti?
        Kuka nyt haluaisi elää noin tyhmän miehen vaimona?

        " En enää ihmettele" heh

        Itsestäsikö sinä niin sanot, vai onko joku muu minusta niin sanonut, ettei ymmärrä
        kirjoituksiani?

        Jotka tosin vaativat raamatun tuntemusta, ja monen kerran lukemisen.
        Jos Herra on tehnyt ihmiselle suun, niin kuka tekee mykän? tai kuuron, tai sokean?
        Enkö minä Herra 2 Moos 4: 11,

        Heh pitäisiköhän minun pyytää suuni avuksi tämä: " En enää ihmettele"!??
        Ja sitten hän sanoisi minulle, benedille : " Men siis nyt, minä olen sinun suusi apuna ja opetan sinulle, mitä sinun on puhuttava"

        Johtopäätös: " Ettei benedi vaikuta tyhmältä" heh
        Kysymme siis : " En enää ihmettele" ihmiseltä

        " Mutta viisaus-- mistä se löytyy ja missä on ymmärryksen asuinpaikka" Job 28: 12
        Seuratkaapa kuinka viisaasti tämä ihminen vastaa?

        Sen ajan odotellessa sydämeni värisee, minun ystäväni pysyvät syrjässä minun vitsauksestani, ja minun omaiseni seisovat kaukana,
        ja syynä on tämä tyhmyys??

        Huh, silmieni valo- sekin on minulta mennyt, ja voimani on minusta luopunut

        Eikös " en enää ihmettele" toimikaan Jumalan sanan mukaan?

        " Avaa suusi mykän hyväksi,
        oikeuden hankkimiseksi kaikille sortuville" Snl :)

        Mutta älä sinä kuitenkaan huoli minun tyhmyydestäni, sillä
        olethan lukenut Raamattusi?

        " Silloin rampa hyppii niin kuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa; sillä vedet puhkeavat erämaahan ja aromaahan purot" Jesaja

        Eiköhän se tyhmyyskin saa hatkat samalla , Heh :)

        Ja eikös Jeesuskin vaikuttanut tyhmältä??

        " Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, eikä suutansa avannut;
        niin kuin karitsa ,joka teuraaksi viedään, niin kuin lammas keritsijäinsä
        edessä, niin hän ei suutansa avannut"
        Jesaja

        Eli " En yhtään ihmettele".. päättelee: " Jopa oli tyhmä Jumala, jolla oli hallussaan kaikki voimat ja vallat mitä maanpäällä ja Taivaassa on, antoi nyt itsensä pilkattavaksi, eikä suutansa avannut.

        Jos Jeesus olisi kerrankin avannut suunsa, niin tiedättekös kuinka paljon sotilas enkeleitä olisi ollut paikalla??
        Olisikos siellä ollut henkissä ketään muuta kuin Maria ja Johannes, koska Jeesus ennätti sanoa: " Vaimo ( on srk) katso, Poikasi! Poika katso äitisi

        Tajusitkos tämän?
        Mutta mitäs viisautta siinä sitten on, että : " Voi sitä, joka sanoo puulle, " Heräjä"
        ja mykälle kivelle " Nouse"! sekö voisi opettaa?

        Katso, se on silattu kullalla ja hopealla ja henkeä siinä ei ole ensinkään!

        Ja tämänkö sinä, " En enää ihmettele" keksit siitä kun Jumalasi kuoli ristillä,
        eikä suutansa avannut, niin siitäkös sait idean, mykille epäjumalillesi??
        " henkeä siinä ei ole ensinkään Habakuk

        Jos lienen ennen ollut sokea, mutta ei minulla enää ole epäjumalia, mykkiä kaikki tyynni. Katsos, minä uskoin että Kristus voi avata sokean silmät, mitta iskoptkop sinä?

        " Ja katso , benedin lähdettyä , hänen tykönsä tuotiin mykkä mies, joka oli riivattu" Matt 9: 32

        Ja hänen nimensä oli " en enää ihmettele"

        Kiva ,että sait näkösi, etkä ole enää kuuro ja mykkä, etkä riivattu?? terv. hymyn kera :) t. b


    • Otan kaksi esimerkkiä elävästä elämästä:

      1. Pieni 4-vuotias tyttö sairastuu vakavasti ja hänellä todetaan aivokasvain syvällä aivorungossa. Tytön vanhemmat ovat molemmat hartaita ja aktiivisia seurakunnan jäseniä ja niinpä he esittävät rukouspyynnön koko seurakunnalle. Järjestetään seurakunnan yhteinen rukoussessio ja luonnollisesti myös tytön vanhemmat rukoilevat lapsensa puolesta joka päivä.
      Lapsi joutuu leikkaukseen ja kaikki seurakunnassa ja muuallakin rukoilevat leikkauksen onnistumisen puolesta ja leikkaavan lääkärin onnistumisen puolesta. Leikkaus suoritetaan ja lapsi aloittaa toipumisen. Lapsen puhekyky leikkauksen seurauksena on mennyt ja pitkä kuntoutus pitää aloittaa myös liikuntakyvyn palauttamiseksi. 10 kuukauden aktiivisen rukouskampanjan jälkeen lapsi kuitenkin menehtyy.

      2. Paikkakunnallaan huonoista tavoistaan tunnettu mies ajaa huomattavaa ylinopeutta juovuksissa keskellä kirkasta päivää. Hän ajaa sekavassa tilassa pyräilemässä olevan hartaasti uskovaisen perheen 10-vuotiaan tytön yli sillä seurauksella, että tyttö saa vakavia vammoja ja joutuu koomaan. Ko. tyttö on ollut aivokuolleena jo 12 vuotta ja joka päivä vanhemmat rukoilevat lapsensa toipumisen puolesta ja odottavat jumalansa ihmettä.
      Yliajajan auto syöksyy onnettomusstilanteessa myöhästyneen väistöliikkeen seurauksena ojan pohjalle ja ottaa sieltä kimmokkeen. Auto pyörii katon kautta ympäri useita kertoja, kunnes pysähtyy täysin romuttuneena peltoaukion reunalle puuta vasten.
      Juopunut kuljettaja selviää tilanteesta hyvin vähäisin vammoin ja onnetomuuspaikalle saapuneet ensihoitajat ihmettelevät, että kuinka kukaan on voinut selvitä näin romuttuneesta autosta elävänä. Ensihoitajien mielestä miehellä on ollut hillitön tuuri tai korkeimman suojelus mukanaan.

      Näkikö Raamatun jumala ko. tapahtumat ja kuten uskovaiset uskottelevat, että heidän jumalansa näkee kaiken jo ennalta? Näkikö hän siis jo ennalta kaiken?

      Lunastiko jumala ko tapauksissa lupauksensa:

      "Anokaa minulta MITÄ IKINÄ TAHDOTTE ja te SAATTE sen?"

    • ---)Hän ajaa sekavassa tilassa pyöräilemässä olevan hartaasti uskovaisen perheen 10-vuotiaan tytön yli sillä seurauksella, että tyttö saa vakavia vammoja ja joutuu koomaan."(---
      Korjataan nyt, ettei kukaan saa väärää käsitystä. Yliajon kohteena ollut tyttö ei siis varmaankaan ollut sekavassa tilassa, vaan yliajaja.

    • Eipä ole tälläkään palstalla kukaan kehottanut adventisteja rukoilemaan kertaakaan Nigerian siepattujen puolesta? Usko on jo mennyt aikaa sitten?

      "Tapahtukoon vain herra sinun tahtosi, emme siksi viitsi sinua turhaan häiritä. Jos siepatut tytöt raiskataan ja surmataan, niin se on vain sinun armollinen tahtosi herramme. Jos USA:n erikoisjoukot saavat muutaman vapautettua, niin silloinhan rukouksiimme on vastattu ja sinä olet herra sittenkin olemassa."

      T. Flink on hiljaa kuin piru sonnalla ja varmaan siellä "pöntöllään" myssyn alla pähkäilee, että mitähän käännösvirheitä sieltä Raamatusta taas voisi löytyä ja kuinka hienon version siitä uudesta USA:ssa laaditusta ilmestyskirjaseminaarista voisikaan tehdä?

      Kai A. pyörittelee peukaloissaan lillukanvarsia ja puollustaa sinnikkäästi lahkonsa edesottamuksia. Jonkunhan sekin työ on tehtävä ja mikäs siinä eläkepapan on sitä tehdessä?

      Muut pastorit varmaankin valmistautuvat suureen urheilujuhlaan televisioidensa äärellä, onhan huomenna alkamassa jalkapallon MM-kisat.
      Varmaan joku pastoreista on järjestänyt ihan excursion Brasiliaan, että saisi nauttia tapahtumasta paikan päällä. Samalla voi ohimennen käydä lauantaina vaikkapa tutustumassa paikalliseen adventtiseurakuntaan, jos siellä ylipäätään on ketään paikalla kisojen vuoksi?

    • tri:n työ

      T. Flinkkiä kiinnostaa enemmän Raamatun käännösvirheet ja hänen energiansa menee kaikilta osiltaan adventismin ja Raamatun tekstien yhteensovittamiseen niin, että ne vastaavat vaikkapa pääkonferenssin ja Ellen Whiten linjaa.

    • Yli kaksi vuotta on kulunut ja adventistien rukoussessio on jo aika päiviä sitten hyytynyt. Mitä kuuluu Nigerialaistytöille kahden vuoden jälkeen?

      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001239953.html

      "Videon lopulla näkyy loukkaantuneita ruumiita. Boko Haramin terroristi kertoo, että osa tytöistä on kuollut Nigerian hallituksen ilmaiskuissa. Hän myös sanoi, että noin 40 tyttöä on naitettu taistelijoille vaimoiksi."

      • vaikeatajat

        Paljon pahaa vielä tapahtuu ennen Jeesuksen paluuta.
        Vaikeat ajat koittavat.
        Saatko pahaa poistettua?


      • Todisteita.riittämiin
        vaikeatajat kirjoitti:

        Paljon pahaa vielä tapahtuu ennen Jeesuksen paluuta.
        Vaikeat ajat koittavat.
        Saatko pahaa poistettua?

        Jeesus, eikä ole kukaan muukaan pilviveikko palaamassa. Raamatun satukirjan Jeesus kuoli ja kuopattiin ja hän tosiaan tarinan mukaan paloi siellä roskienpolttopaikassa, kun hänen maalliset jäännökset viskattiin kaupungin muurien ulkopuolelle.


      • kuoppaan.vaan
        Todisteita.riittämiin kirjoitti:

        Jeesus, eikä ole kukaan muukaan pilviveikko palaamassa. Raamatun satukirjan Jeesus kuoli ja kuopattiin ja hän tosiaan tarinan mukaan paloi siellä roskienpolttopaikassa, kun hänen maalliset jäännökset viskattiin kaupungin muurien ulkopuolelle.

        Niin, sinulle kuopattu ja siinäpä sinä sitten menet kuopanpohjallesi katselemaan kuolemaa. Ole hyvä vain, sinulle tapahtuu uskosi mukaan.


    • aikavierii

      Mitä heille nyt kuuluu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe