Työttömyys ahdistaa

Surusilmä

Tiedän, että monella täällä on asiat paljon huonommin kuin minulla. Mutta silti haluan kirjoittaa miltä musta tuntuu, sillä mun on tosi paha olla. Olen vähän alle nelikymppinen nainen, ja ollut nyt puoli vuotta työttömänä. Koko aikaisempi
elämäni on ollut yhtä kiirettä opiskelujen ja määräaikaisissa töissä ollen.
Ekaa kertaa elämässä kukaan ei aikatauluta minua, nyt on tottavie sitä paljon puhuttua omaa aikaa.

Avioliittoni on onnellinen, mutta meillä ei ole yhteisestä sopimuksesta lapsia.
Oma alani on sellainen, että voin ylläpitää ammattitaitoani kotona, mutta työpaikkoja aukeaa vuodessa suunnilleen 2klp. Niitä sitten nuoret ja lahjakkaat ulkomaita myöten tulevat hakemaan.

Ongelmani on seuraava; tunnen itseni niin yksinäiseksi että voisin kuolla. Kaikki ystäväni elävät "ruuhkavuosissa" lapsien ja uran kanssa. Vuorokausirytmini on kääntynyt päinvastoin, koska öisin yksinäisyys on helpompi kestää, silloin on "luonnollista" notkua netissä ja katsoa elokuvia. Päiväsaikaan tuntuu että pitäisi olla koko ajan puuhaamassa jotain. Vaikka ylläpitäisi ammattitaitoaan 3h päivittäin, urheilisi tunnin, siivoaisi koko kodin, istuisi rannalla nauttimassa auringossa ja kiertelisi kirppareilla ja museoissa, silti vuorokauteen jää hirveän monta tuntia aikaa tapettavaksi.

Kaikille kyselijöille valehtelen nauttivani omasta rauhasta, mutta oikeasti syön jäätelöä ja nukun päivät. Mieheni on tosi kultainen, pelkään huolestuttavani hänet tällä jatkuvalla alakulollani. Kiitos sinulle joka luit tämän!

12

1835

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaksoin lukea

      On se vain kumma että meille monelle suomalaisille se työ on niin tärkeä osa itsetuntoa ja ajankulua. Olen jo pian 60-kymppinen ja osaan ohjelmoittaa päiväni työttömänä. Minun juttuni on kaikenlainen vapaaehtoistyö.

      Toivotaan että saat töitä, vaikka ei nyt ihan koulutustasi vastaisi.

    • intohimoaetsimässä

      Se on vaikeaa jos ei ole omia kiinnostuksen kohteita elämässä. Kannattaa katsoa eat
      pray love leffa ja miettiä elämäänsä.

    • Voi surusilmä.

      Hyvä, että kirjoitit kokemuksestasi. Ei ole ihmisen hyvä olla yksin…

      Minusta näyttää siltä, että olet ahkera ja määrätietoinen: olet opiskellut ja tehnyt töitä. Kiirettä on ollut. Ja nyt kaikki on yhtäkkiä toisin. Aikaa on, mutta miten sen käyttäisi.

      Tunnet itsesi yksinäiseksi. Ymmärrän tuonkin hyvin, että ikätovereistasi monet ovat kiireisiä; työtä ja lapsia..

      Uskon, että edessäsi on työtä ja lisää työntäyteisiä vuosia, mutta juuri nyt kaipaat ystäviä elämääsi. Mistä voisit löytää heitä? Mitä harrastat? Tai mitä haluaisit harrastaa? Entä ystäväsi, voitko kuvitella itseäsi elämässä kiireisten ystävien arkea, yhdessä heidän kanssaan… mitä he sanoisivat jos tarjoutuisit tulemaan pihaa hoitamaan, koiria ulkoiluttamaan…tai jotain muuta

      Haluaisitko kuulua mihinkään hyväntekeväisyysjärjestöön? Näissä tarvitaan paljon tekeviä ihmisiä ja minun kokemukseni on, että vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat reippaita ja ulospäin suuntautuvia. Seurakunnat tarjoavat monenlaista. Toimiiko paikkakunnallasi Suurella sydämellä –vapaaehtoisten verkkopalvelu? Ks.www.suurellasydämella.fi

      Onko sinulla naapureita ja onko heitä helppo lähestyä? Oma kokemukseni on, että hyvin eri-ikäiset ihmiset voivat olla tärkeitä ystäviä. Eri ikäisiltä ihmisiltä saa monenlaista ajattelemisen aihetta elämään. Voitko kutsua ketään kotiisi?

      Hienoa, että avioliittosi on onnellinen. Voisiko puolisosi tukea sinua kun lähdet etsimään itsellesi ihmisiä, joiden seurassa voisit viettää päiväsi.

      Ehdotan, että kuuntelet sydäntäsi. Mitä haluaisit tehdä, millaisia ihmisiä haluaisit tavata. Ja sitten teet suunnitelman aivan yhtä määrätietoisesti kuin olet opiskellut ja tehnyt töitä. Ole rohkea.

      Toivon siunausta elämääsi
      Päivi-pappi Hämeestä

    • Pitkäaikatyötön

      Nythän sinullakin on runsaasti aikaa tutustua ihmiskunnan upeimpiin saavutuksiin. Lainaat kirjastosta huippukirjallisuutta ja -musiikkia, juuri niitä joiden kohdalla olet sanonut 'tutustun sitten joskus kun on aikaa'. Onko jokainen Finlandia-palkittu teos luettu? Mitä pidät Mozartin sinfonioista?

      Työttömien yhdistyksestä saatat löytää uusia kavereitakin. Siiten myöhemmin, kun kansantalous on paremmalla tolalla, sinulla ei välttämättä olekaan aikaa.

      Vuorokausirytmistä kannattaa pitää kiinni. Yövalvominen voi aiheuttaa masennusta. Kaikkea hyvää sinulle!

    • Tekemistä riittää

      Tekemätöntä työtä on pilvin pimein. Kaikesta ei vain makseta palkkaa. Jollei nyt työttämyyskorvausta lasketa palkaksi, vaikkapa kansalaispalkaksi.
      Jollei keksi mitään muuta tekemistä, kuin aloittaja luettelee, elää elämäänsä vähän laput silmillä. Lähdepä etsimään järkevää tekemistä, autettavia ihmisiä ja vaikka ympäristön siistinä pitämistä. Tupakantumppeja keräämällä pääsee vaikka paikkakunnan päämedian etusivulle. Saat myös ystäviä ja juttukavereita.
      Ja jollet halua vaivautua muiden eteen, aloita tavoitteellinen urheilu. Maratoonille valmistautuminen antaa mielekkyyttä joutoajallesi.

    • jaksamista23

      Harrastukset, liikunta, lemmikit, ystävät, tutut.... Noilla saat ajan kulumaan ja nautit elämästäsi. työttömyys ei ole sinun syysi se on aina yhteiskunnan syy ja yli 600 00 suomalaista on työttömänä. Työttömänä on aikaa tehdä niita asioita mitä kiinnostaa osa lukee ja lainaa kirjastosta kirjoja, osa katsoo elokuvia ja tv-sarjoja, kuuntelee musiikkia. Kirjastosta saat noita kaikkia ilmaiseksi. Voit opiskella netinkautta ja kehittää itseäsi. Aika ei tule pitkäksi kun alat tekemään jotain noista edellä mainituista mielellään mahdollisimman monta.

      Kaikki työttömät ovat täysin samanarvoisia ihmisiä muiden kanssa, ette ole yhtään sen arvottomampia kuin muutkaan. Teitä syyllistetään vaikka olette syyttömiä. Kasvattakaa itsetuntoanne ja kuntoa. Älkää välitättäkö roskapuheista, joissa työttömiä sanotaan laiskoiksi loisiksi yms. Ryhtiä!!!

      • jaksamista23

        Tieteellinen tutkimus aktivoinneista osoittaa että ne ovat huijausta:

        http://dissertations.jyu.fi/studeduc/9789513932503.pdf

        https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/18004

        Kyseessä ei ole poliitikon valheellinen lausunto vaan väitöstutkimus. Näyttää kuitenkin siltä että työvoimahallinto jatkaa huijausta entiseen malliin. Tätä ei pidä hyväksyä.

        Kuinkahan monta sellaista joka on huijattu uskottelemalla työvoimatoimenpiteen pakollisuudella tällä hetkellä työskentelee taas koko pitkän päivän noissa toimenpiteissä. Kymmeniä tuhansia heitä varmaan on. Jossain vaiheessa elämäänsä noissa työvoimaviranomaisten huijjaustoimenpiteissä olleita on varmaan satoja tuhansia. Ja tämä kaikki siksi koska työkkärin täti tai -setä on jopa kysyttäessä jättänyt kertomatta homman vapaehtoisuudesta ja vastoin lakia laittanut nuo toimenpiteet työnhakusuunnitelmaan jonka jälkeen niistä kieltäytymisestä on tullut karenssiperuste. Tosiasioiden kertomatta jättäminen on pahemaa kun valehtelu ja lakikin määrää että virkailijan on puhuttava totta.

        Kyllä se on hyvä asia, että isi ja äiti opettaa lapsensa kuuliaisiksi, mutta pitääkö olla niin totaalisen lammas, että uskoo kaiken mitä sanotaan ja tottelee aina, kun käsketään?

        Meitä on moneen junaan, mutta ketä sinun pitää syyttää siinä vaiheessa, kun olet menettänyt mielenterveytesi ja kenties myös fyysisen terveytesi orjatöissä? Aivan oikein: Itseäsi.

        Työnantajanne nauraa tyhmyydellenne. Hän saa ilmaista työvoimaa. Hän tietää tasan tarkkaan, että repii rahaa selkänahastanne, vaikka hän puhuukin teille teidän uusista mahdollisuuksista ja arvokkaasta kokemuksesta, jota saatte. Sydämessään hän kuitenkin tietää, että teidänlaiset naiivit mussukat eivät koskaan pääse elämässään eteenpäin.

        Tämä läpeensä sairas työpolitiikka jota suomessa on harjoitettu ainakin jo 90- luvusta lähtien, on ollut ennen kaikkea verbaalisen kikkailun riemuvoitto. Nimenomaan kielenkäytöllä on tietoisesti luotu mielikuvia jotka saavat ihmisissä aikaan tietynlaista käyttäytymistä joka puolestaan palvelee ainoastaan tiettyjä sektoreita. Ihmiseen on sisäänrakennettuna tunnemaailman kierouma, joka laittaa ihmisen tuntemaan perusteetonta syyllisyyttä silloin kun joutuu riiston tai muun pahanteon kohteeksi. Esimerkiksi rikoksen uhrit tuntevat lähes poikkeuksetta perusteetonta syyllisyyttä siitä, että joutuivat rikoksen kohteiksi. Ihan sama kuvio pätee työttömyydessä; erityisesti suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa ihmisarvo on aina ollut suoraan verrannollinen työntekoon, työttömyyteen edelleenkin liitetään hyvin suurta syyllisyyttä. Tätä ihmisen syyllisyysominaisuutta on sairaassa työpolitiikassa boostattu tietoisella verbaalisella kikkailulla, jotta tavikset pysyisivät hiljaisina, nöyrinä, ja ennen kaikkea käytettävissä. Verbaalisen kikkailun avulla lyödään syyllistäviä leimoja riiston kohteiden otsaan, ja hyväntekijöiden mitaleita ripustetaan hyväksikäyttäjien rintaan.

        Ihan vain muutama esimerkki verbaalisesta kikkailusta:

        - Suomessa puhutaan vaikeasti työllistettävistä työnhakijoista. Tällä tavalla luodaan mielikuvaa työttömästä jonkinlaisena vammaisena, vajaakuntoisena henkilönä jossa on kauheasti jotain vikaa joka selittää hänen työttömyytensä. Tosiasiassa suomessa on ainoastaan vaikeasti työllistettävä työnantajasektori.

        - Suomessa puhutaan palkkatuella työllistetyistä työntekijöistä ikään kuin tuki kohdistuisi työntekijään, vaikka tuki on tukea työnantajalle.

        - Kun työtön sysätään johonkin tilastonsiistimiskurssille, orjatyöhön tai muuhun säilytyslokeroon pois tilastoista, käytetään ilmaisuja joilla annetaan ymmärtää työttömän PÄÄSSEEN jonnekin. Ikään kuin kysymys olisi työttömälle itselleen hyvästä - ellei jopa suorastaan mahtavasta - onnenpotkusta.

        Lisää esimerkkejä verbaalisesta kikkailusta olisi vaikka miten paljon. Rivit ei riitä.

        Ajatella, että hirveän työvoimapulan aikana on 400 000 työtöntä. Ajatella että järkyttävä määrä ihmisiä edelleenkin on siinä uskossa, että tämä yhtälö johtuu siitä, että noissa 400 000 työttömässä on jotain vikaa. Verbaalinen kikkailu ja syyllistämisboostaus on tehonnut. Mikä voi olla suurempaa tyhmyyttä kuin olla näkemättä, että jos työvoimapulan aikana on 400 000 työtöntä, vika on jossain muualla kuin työttömissä. Työttömyys on suomalaiselle mentaliteetille suuri häpeä. Työttömyys on myös taloudellinen katastrofi suurimmalle osalle työttömistä ihmisistä - erityisesti pitkäaikaistyöttömille. Miksi helvetissä joku uskoo, että kukaan olisi vapaaehtoisesti työtön ja kituuttaisi elämänsä köyhänä, jos vaihtoehtona olisi kunnollinen työpaikka palkalla jolla pystyy rakentamaan elämäänsä? Epätoivoiset ihmiset tekevät sitten epätoivoisia tekoja. Kuten vaikkapa suostuvat menemään orjatyöhön. Se ei ole välttämättä tyhmyyttä. Se on epätoivoa.


      • Anonyymi
        jaksamista23 kirjoitti:

        Tieteellinen tutkimus aktivoinneista osoittaa että ne ovat huijausta:

        http://dissertations.jyu.fi/studeduc/9789513932503.pdf

        https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/18004

        Kyseessä ei ole poliitikon valheellinen lausunto vaan väitöstutkimus. Näyttää kuitenkin siltä että työvoimahallinto jatkaa huijausta entiseen malliin. Tätä ei pidä hyväksyä.

        Kuinkahan monta sellaista joka on huijattu uskottelemalla työvoimatoimenpiteen pakollisuudella tällä hetkellä työskentelee taas koko pitkän päivän noissa toimenpiteissä. Kymmeniä tuhansia heitä varmaan on. Jossain vaiheessa elämäänsä noissa työvoimaviranomaisten huijjaustoimenpiteissä olleita on varmaan satoja tuhansia. Ja tämä kaikki siksi koska työkkärin täti tai -setä on jopa kysyttäessä jättänyt kertomatta homman vapaehtoisuudesta ja vastoin lakia laittanut nuo toimenpiteet työnhakusuunnitelmaan jonka jälkeen niistä kieltäytymisestä on tullut karenssiperuste. Tosiasioiden kertomatta jättäminen on pahemaa kun valehtelu ja lakikin määrää että virkailijan on puhuttava totta.

        Kyllä se on hyvä asia, että isi ja äiti opettaa lapsensa kuuliaisiksi, mutta pitääkö olla niin totaalisen lammas, että uskoo kaiken mitä sanotaan ja tottelee aina, kun käsketään?

        Meitä on moneen junaan, mutta ketä sinun pitää syyttää siinä vaiheessa, kun olet menettänyt mielenterveytesi ja kenties myös fyysisen terveytesi orjatöissä? Aivan oikein: Itseäsi.

        Työnantajanne nauraa tyhmyydellenne. Hän saa ilmaista työvoimaa. Hän tietää tasan tarkkaan, että repii rahaa selkänahastanne, vaikka hän puhuukin teille teidän uusista mahdollisuuksista ja arvokkaasta kokemuksesta, jota saatte. Sydämessään hän kuitenkin tietää, että teidänlaiset naiivit mussukat eivät koskaan pääse elämässään eteenpäin.

        Tämä läpeensä sairas työpolitiikka jota suomessa on harjoitettu ainakin jo 90- luvusta lähtien, on ollut ennen kaikkea verbaalisen kikkailun riemuvoitto. Nimenomaan kielenkäytöllä on tietoisesti luotu mielikuvia jotka saavat ihmisissä aikaan tietynlaista käyttäytymistä joka puolestaan palvelee ainoastaan tiettyjä sektoreita. Ihmiseen on sisäänrakennettuna tunnemaailman kierouma, joka laittaa ihmisen tuntemaan perusteetonta syyllisyyttä silloin kun joutuu riiston tai muun pahanteon kohteeksi. Esimerkiksi rikoksen uhrit tuntevat lähes poikkeuksetta perusteetonta syyllisyyttä siitä, että joutuivat rikoksen kohteiksi. Ihan sama kuvio pätee työttömyydessä; erityisesti suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa ihmisarvo on aina ollut suoraan verrannollinen työntekoon, työttömyyteen edelleenkin liitetään hyvin suurta syyllisyyttä. Tätä ihmisen syyllisyysominaisuutta on sairaassa työpolitiikassa boostattu tietoisella verbaalisella kikkailulla, jotta tavikset pysyisivät hiljaisina, nöyrinä, ja ennen kaikkea käytettävissä. Verbaalisen kikkailun avulla lyödään syyllistäviä leimoja riiston kohteiden otsaan, ja hyväntekijöiden mitaleita ripustetaan hyväksikäyttäjien rintaan.

        Ihan vain muutama esimerkki verbaalisesta kikkailusta:

        - Suomessa puhutaan vaikeasti työllistettävistä työnhakijoista. Tällä tavalla luodaan mielikuvaa työttömästä jonkinlaisena vammaisena, vajaakuntoisena henkilönä jossa on kauheasti jotain vikaa joka selittää hänen työttömyytensä. Tosiasiassa suomessa on ainoastaan vaikeasti työllistettävä työnantajasektori.

        - Suomessa puhutaan palkkatuella työllistetyistä työntekijöistä ikään kuin tuki kohdistuisi työntekijään, vaikka tuki on tukea työnantajalle.

        - Kun työtön sysätään johonkin tilastonsiistimiskurssille, orjatyöhön tai muuhun säilytyslokeroon pois tilastoista, käytetään ilmaisuja joilla annetaan ymmärtää työttömän PÄÄSSEEN jonnekin. Ikään kuin kysymys olisi työttömälle itselleen hyvästä - ellei jopa suorastaan mahtavasta - onnenpotkusta.

        Lisää esimerkkejä verbaalisesta kikkailusta olisi vaikka miten paljon. Rivit ei riitä.

        Ajatella, että hirveän työvoimapulan aikana on 400 000 työtöntä. Ajatella että järkyttävä määrä ihmisiä edelleenkin on siinä uskossa, että tämä yhtälö johtuu siitä, että noissa 400 000 työttömässä on jotain vikaa. Verbaalinen kikkailu ja syyllistämisboostaus on tehonnut. Mikä voi olla suurempaa tyhmyyttä kuin olla näkemättä, että jos työvoimapulan aikana on 400 000 työtöntä, vika on jossain muualla kuin työttömissä. Työttömyys on suomalaiselle mentaliteetille suuri häpeä. Työttömyys on myös taloudellinen katastrofi suurimmalle osalle työttömistä ihmisistä - erityisesti pitkäaikaistyöttömille. Miksi helvetissä joku uskoo, että kukaan olisi vapaaehtoisesti työtön ja kituuttaisi elämänsä köyhänä, jos vaihtoehtona olisi kunnollinen työpaikka palkalla jolla pystyy rakentamaan elämäänsä? Epätoivoiset ihmiset tekevät sitten epätoivoisia tekoja. Kuten vaikkapa suostuvat menemään orjatyöhön. Se ei ole välttämättä tyhmyyttä. Se on epätoivoa.

        Juolahti vain mieleen, että kun olin työtön, niin pyrin ponnekkaasti kouluttautumaan uuteen ammattiin eli hakeuduin alalle, missä oli työvoimasta pulaa. Se auttoikin hyvin paljon seuraavaksi 35:ksi vuodeksi ja siitä kertyi ihan mukavasti eläkettä.
        Kas kummaa kun työpalkalla sain hankituksi tilavan asunnon, missä on sitten myöhemmin eli eläkeaikana mukava loikoilla ja käyttää sieltä käsin niitä harrastusvälineitä sekä autoilla haluamiinsa kohteisiin. Suosittelen hankkimaan itselleen toisen ja kolmannen ammatin entisen tueksi, niin voi löytyä erilaisia työkohteita eikä syrjäydy.


    • JK JK

      NIINKÖ ?

      • Anonyymi

        Juuri näin !


    • Anonyymi

      Olenko syrjäytyneiden ja apaattisten ihmisten joukossa ainoa positiivinen.

      • Anonyymi

        Aina kannattaa edetä iloisuuden ja optimismin kautta.
        Kuka haluaa olla apaattisen lähiö perheen luuserijälkeläinen? Ei kukaan !!!!!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4803
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1121
    10. 23
      1102
    Aihe