Siionin virret - "uudistavan" tuhoamisen toimittaminen

yksi puuttuu ja sen

Eivät siis Siionin virret ole enää hovikelpoisia maailmallisen mielistelyn piireihin, joten on näköjään tarpeen pyrkiä tuhoamaan seppä Högmanin perintö, ja pyrkiä saattamaan tulevat polvet hämyisen sumuisille ajallisen ja ikuisellisen tuhon teille. - "Ei mikään niin voi virvoittaa".

7

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aaron

      Samasta aiheesta kannan myös huolta. Enää ei ole muotia julistaa syntiä synniksi eikä sovitusveren ääni ole nykykörteille mieluista kuultavaa. Onneksi löytyy vielä heränneitä jotka antavat arvon "alatien vaellukselle" ja yrittävät sinnitellä liberaalin, korvasyyhyyn saarnaavan herättäjäyhdistyksen puristuksissa. Joskin koemme olevamme kummajaisia valtavirran silmissä. Siksipä kokoonnumme pirteissä keskenämme kuulemaan Veren evankeliumia ja veisaamaan vanhoja, muutoksilla pilattuja virsiä.

      • Aaron

        Edelliseen korjaus: muutoksilla pilaamattomia virsiä.


    • JaakkoQ

      Muistelen, että myös silloin kritisoitiin Siionin virsien uudistusta, kun Malmivaara niitä uudisti. Eivät ole ajat siis muuttuneet. Kannattaa muuten lukea puheenjohtaja Jukka Hautalan uusin kirja, niin saatte hieman verestää muistia herännäisyyden historiasta. "Kansa joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten."

    • Toteaja

      Aina kun papisto astuu herätysliikkeen johtoon alkaa muutokset ja herätystulet sammuvat.

    • Kristityn poljento

      Tätä liberaalia kehitystä ja evankeliumin uskon sisällön riisumista körttivirsistä tulee ja pitää vastustaa - ei sellaiseen muutokseen ole aihetta eikä tarvetta jota Herättäjän pieni muutosryhmä nyt on kaavaillut maailmallisuudessaan kenties harhassaankin.

      Malmivaaran ja muidenkin uskossa olleiden virrentekijöiden sattuvat sanat on säilytettävä. Mitään muutosta nykyiseen ei edes tarvita.

      • Körttikapina

        Ei ne vanhat virret mitään "taivaasta pudonneita", kanonisoituja ja ikuisesti sellaisenaan säilytettäviksi tarkoitettuja ole. Itsekin pidän eniten juuri todellisen vanhan virsikirjan (vvk 1700 -luku) virsistä, Achreniuksesta, HSHL:n virsistä jne. mutta kyllä korva kestää kuunnella uudempiakin.

        Jos liikkeen enemmistö haluaa kerran niitä uudistettavan niin ei niistä ole mitään syytä pitää kynsin hampain kiinni. Saahan niitä vanhoja virsiä kuunnella ja kokoontua samanhenkisten kanssa veisaamaan kuten ennenkin. Eihän niit mihinkään pannaan ole julistettu.

        Sitä paitsi, kyllä uudistamiselle aikojen saatossa on ihan hyvä perustelukin, esim. vanha kieliasu jota nykyajan nuorien alkaa jo olla vaikea ymmärtää.

        Pitää nähdä metsä puilta erottaa mikä on ns. ehdonvallan asia ettei tarvitse nostaa "uskonsotaa" joka asiasta ja turhia repiviä riitoja asioista jotka voivat ja saavat kristillisyyden kannalta olla niin tai näin.

        Se, että väitetään sanomasta luopumiseksi kun ilmaisuja yritetään kehittää nykyaikaan sopivammiksi, on mielestäni turhaa kiihkoilua turhalla asialla.

        Jäitä hattuun ja katse oikeisiin ongelmiin, ystävät hyvät!


    • körttikaivaikkeivanh

      Ikävä on vanhoja siionin virsiä - siis niitä nykyisten edeltäjiä. Syvään huokaisin, kun tutustuin näihin uusiin ehdotuksiin tuleviksi siionin virsiksi - olipa niin ympäripyöreäksi taas kaikki saatu siloiteltua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4889
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1347
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1238
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe