Stalinin haaskattekusta

veljiksi tulkaa

WELLS: Katson kommunistista propagandaa lännessä ja minusta näyttää siltä, että moderneissa oloissa tämä propaganda kuulostaa hyvin vanhanaikaiselta, koska se on kapinallista propagandaa. Propaganda yhteiskuntajärjestyksen väkivaltaisen kumoamisen puolesta oli aivan hyvää silloin, kun se oli suunnattu tyranniaa vastaan. Mutta moderneissa oloissa, kun järjestelmä on joka tapauksessa luhistumassa, painetta olisi suunnattava tehokkuuteen, pätevyyteen, tuottavuuteen eikä kapinallisuuteen. Minusta näyttää, että kapinallinen puhe on vanhentunutta. Kommunistinen propaganda lännessä on vahingoksi rakentavamielisille ihmisille.

STALIN: Tietysti vanha järjestelmä on romahtamassa, rappeutumassa. Se on totta. Mutta totta on myös se, että toisenlaisten menetelmien avulla yritetään uudelleen kaikin tavoin suojella, säilyttää tämä kuoleva järjestelmä. Te vedätte väärät johtopäätökset oikeasta väittämästä. Esitätte oikein, että vanha maailma on romahtamassa. Mutta olette väärässä ajatellessanne, että järjestelmä romahtaa itsestään. Ei, yhden yhteiskunnallisen järjestelmän korvaaminen toisella on monimutkainen ja pitkä vallankumouksellinen prosessi. Se ei ole vain spontaani prosessi, vaan taistelua, se on prosessi, joka liittyy luokkien taisteluun. Kapitalismi rappeutuu, mutta rappeutumista ei pidä yksinkertaisesti verrata puuhun, joka on lahonnut siinä määrin, että se kaatuu maahan itsestään. Ei, vallankumous, yhden yhteiskuntajärjestelmän korvaaminen toisella on aina ollut taistelua, tuskallista ja julmaa taistelua, taistelua elämästä ja kuolemasta. Ja aina, kun uuden maailman ihmiset ovat päässeet valtaan, heidän on puolustauduttava vanhan maailman yrityksiltä palauttaa vanha järjestys väkivalloin; näiden uuden maailman ihmisten on aina oltava valppaana, aina oltava valmiina torjumaan vanhan maailman hyökkäykset uutta maailmaa vastaan.
Kyllä, Te olette oikeassa sanoessanne, että vanha yhteiskunnallinen järjestelmä on romahtamassa, mutta se ei ole romahtamassa itsestään. Ajatelkaapa esimerkiksi fasismia. Fasismi on taantumuksellinen voima, joka yrittää säilyttää vanhan maailman väkivalloin. Mitä te aiotte tehdä

295

fasisteille? Väitellä heidän kanssaan? Yrittää saada heidät vakuuttumaan? Mutta näillä yrityksillä ei ole lainkaan vaikutusta heihin. Kommunistit eivät vähimmässäkään määrin idealisoi väkivallan keinoja. Mutta he, kommunistit, eivät halua tulla yllätetyksi, he eivät voi laskea sen varaan, että vanha maailma poistuu näyttämöltä vapaaehtoisesti, he ymmärtävät, että vanha järjestelmä puolustautuu väkivalloin ja sen vuoksi kommunistit sanovat työväenluokalle: Vastatkaa väkivaltaan väkivallalla, tehkää kaikkenne estääksenne vanhaa kuolevaa järjestelmää murskaamasta teitä, älkää antako sen sitoa käsiänne käsiraudoin, käsiänne, joilla kumoatte vanhan järjestelmän. Kuten huomaatte, kommunistit pitävät yhden yhteiskuntajärjestelmän kumoamista toisella, ei vain spontaanina ja rauhanomaisena prosessina, vaan monimutkaisena, pitkänä ja väkivaltaisena prosessina. Kommunistit eivät voi olla välittämättä tosiasioista.

13

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapaus on väkevää

      Stalin kutsui suomalaista Lotta-järjestöä fasistiseksi ja kielsi sen fasistisena
      Kuusisen stalinistisuvun Hertta ja Otto-Wille perustama SKDL hyväksyi
      tämän rivouden. 1991 stalinistisen SKDL:n tilalle perustettiin Vasemmistoliitto
      jota puoluetaustasta riippumatta inhotaan Suomessa Kremlin diktaattorien
      tukijana.

      Fasistit Mussolini ja Paavi (Pius 12) auttoivat koko sodan ajan Suomea taistelussa
      Hitleriä (talvisota) ja Stalinia (talvisota, jatkosota, Lapin sota) vastaan

      Esim. Churchill ja osin Roosevelt auttoivat silmittömästi stalinilaisia sotarikollisia
      materiaalisesti ja ansaitsevat kaikkien suomalaisten inhon.

      Mikä EI TARKOITA SITÄ etteikö Englanti ole suuri demokratia ja parlamentarismin äiti ja USA vapauden symboli, kummassakin maassa voi
      suomalainen asua mutta Kremlin diktatuurissa eivät viihdy edes taistolaiset
      vaan tulivat sielät pakoon tukka suorana ylistämään Suomeen Kremlin diktatuuria

      Suomi on nyt vapautunut huomattavasti neuvosto-Suomen YYA-ajasta
      Ongelmana on vielä pyörivä vanha kaarti lipposia halosia tuomiojia
      erkkiliikaisia holkeristisia kataisia ja lokalahden sankari ilkkakanervia
      joille diktatuurin nuoleminen on kotoista

      • Koroljov

        "1991 stalinistisen SKDL:n tilalle perustettiin Vasemmistoliitto
        jota puoluetaustasta riippumatta inhotaan Suomessa Kremlin diktaattorien
        tukijana."

        1) Venäjällä ei ole mitään diktatuuria edes länsimedian villeimmän propagandan mukaan. 2) Suomen Vasemmistoliitto ei ole tietääkseni tukenut Venäjän politiikkaa tai edes yrittää kunnolla ymmärtää sen vaikuttimia. -- Mutta antaa halla-aholaisten Lapuan liikkeen perillisten elää omassa harhamaailmassa, mitä se minuun kuuluu.

        "Suomi on nyt vapautunut huomattavasti neuvosto-Suomen YYA-ajasta"

        Suomen poliittinen ja taloudellinen itsenäisyys on luovutettu pois ajat sitten EU:lle ja EKP:lle ja nyt ollaan Suomea myös saattamassa NATO-miehityksen alaiseksi. Suomesta on tullut lännen rajamaa, USA-NATO-EU:n kolonia, jota koskevat ratkaisevat päätökset tehdään Suomen ulkopuolella.

        "Ongelmana on vielä pyörivä vanha kaarti lipposia halosia tuomiojia erkkiliikaisia holkeristisia kataisia ja lokalahden sankari ilkkakanervia joille diktatuurin nuoleminen on kotoista"

        Suomen ongelma on maan nykyinen stubbilainen poliittinen luokka, joka "nuolee" kaikessa länttä ja tuntee suurempaa lojaliteettia länsimaista "kansainvälistä yhteisöä" kuin Suomea kohtaan.


    • klosku

      Stalin:
      "Ja aina, kun uuden maailman ihmiset ovat päässeet valtaan, heidän on puolustauduttava vanhan maailman yrityksiltä palauttaa vanha järjestys väkivalloin; näiden uuden maailman ihmisten on aina oltava valppaana, aina oltava valmiina torjumaan vanhan maailman hyökkäykset uutta maailmaa vastaan."

      Stalin ilmaisi kapitalismista siirtymisen sosialismiin suhteellisen oikein tosin hänelle ominaisesti hieman karkeahkoon tyyliin.
      Kapitalismi todella nostattaa kaikki mustat voimat estääkseen sosiaalisen ja yhdenvertaisten ihmisten yhteisön syntymisen. Katsele vaikka kapitalismin sotaisuutta ja työväenliikkeen väkivaltaista kohtelua.
      Hyvä siteeraus Stalinin haastattelusta.

      Liittoutuneet määräsivät kaikissa natsien kanssa liitossa olleiden maiden lakkauttamaan äärioikeistolaiset ja fasistiset järjestöt. Yksi liittoutuneista oli Neuvostoliitto.
      Suomi irtaantui natsiliitosta syyskuussa 1944 ja suuntasi aseet natsiarmeijaa vastaan. Se oli Suomen kunnian aikakausi. Lapin sota. Fasismin vastainen sota. Sota ihmiskunnan edistyksen puolesta. Näin olisi pitänyt olla alusta lähtien ja se olisi ollut mahdollista.

      Suomi on nyt lännettynyt YYA-sopimuksen lakattua ja lähentynyt suuren maailman kapitalismin sotaliittoa Natoa. Siinä on uusi vaara sekaantua sotiin maailman eteenpäin haluavia kansoja vastaan ja uuteen fiaskoon.

      • ei enää yya

        kiosku: Yksi liittoutuneista oli Neuvostoliitto.

        Eikä ole. Neuvostoliitto on YK:n edeltäjästä Kansainliitosta erotettu
        lainsuojaton rikollisvaltio
        Englantilaiset kutsuvat sanalla liittoutuneet koska he häpeävät
        tukeaan stalinilaiselle rikollisvaltiolle.

        Venäjä / Neuvostoliitto ei ole minkään lajin liittoutuma vaan
        toisen maailmansodan aloittanut rikollinen

        Vaikka Englanti ja USA ovat vapauden valtioita ja demokratioita,
        niiden itsekäs toiminta

        tuki sotarikolliselle Venäjälle

        estää suomalaisia luottamasta Natoon
        ja siksi
        suomalaisten on ennen Natoon liittymistä pantava oma armeijansa kuntoon

        Ei koskaan enää neuvosto-Suomea YYA-ajalla, se on tärkeää,
        mutta on tärkeää saada ennen Nato-liittoutumista puolustus kuntoon.

        Suomen järkevä liittolainen on Saksa, jolla on aito kiinnostus Itämereen

        Sen verran Obaja on ryhdistyäytynyt että uusii Naton ydinaseet nopeassa tahdissa
        jotta venäläisten perskarvat palavat
        jos pyrkivät hyökkämään Nato-maahan

        Tyyppiä B61-12 ydinaseet asetetaan ensin Saksaan
        ja Italiaan joissa ne asetetaan Tornado-ydinhävittäjäpommittajiin
        ja muissa maissa F-16 hävittäjiin

        Tarkoituksena on kärventää ryssäläisperskarvat, jos Kremlin vyörytys alkaa.

        http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/neue-atombomben-fuer-europa-a-958825.html

        Die US-Regierung treibt die Stationierung neuer Atombomben des Typs B61-12 in Europa voran. Im Haushaltsentwurf für 2015 wurden dafür Mittel beantragt. Demnach soll im Frühjahr 2015 damit begonnen werden, die umstrittenen Waffen in die Trägerflugzeuge der europäischen Nato-Partner zu integrieren. Deutschland und Italien nutzen dafür den Jagdbomber "Tornado", andere Länder Kampfjets vom Typ F-16. Die Software der Flugzeuge muss jetzt zunächst angepasst werden. Die ersten Bomben sollen ab 2020 verfügbar sein und kosten nach derzeitiger Schätzung insgesamt etwa zehn Milliarden Dollar. Für eine bessere Sicherung der Nuklearwaffenlager sind 154 Millionen Dollar vorgesehen; Deutschland trägt knapp ein Fünftel der Kosten. Zu den Standorten in Europa, die modernisiert werden sollen, zählt Büchel, die einzige aktive Nuklearwaffenbasis in Deutschland


      • Koroljov
        ei enää yya kirjoitti:

        kiosku: Yksi liittoutuneista oli Neuvostoliitto.

        Eikä ole. Neuvostoliitto on YK:n edeltäjästä Kansainliitosta erotettu
        lainsuojaton rikollisvaltio
        Englantilaiset kutsuvat sanalla liittoutuneet koska he häpeävät
        tukeaan stalinilaiselle rikollisvaltiolle.

        Venäjä / Neuvostoliitto ei ole minkään lajin liittoutuma vaan
        toisen maailmansodan aloittanut rikollinen

        Vaikka Englanti ja USA ovat vapauden valtioita ja demokratioita,
        niiden itsekäs toiminta

        tuki sotarikolliselle Venäjälle

        estää suomalaisia luottamasta Natoon
        ja siksi
        suomalaisten on ennen Natoon liittymistä pantava oma armeijansa kuntoon

        Ei koskaan enää neuvosto-Suomea YYA-ajalla, se on tärkeää,
        mutta on tärkeää saada ennen Nato-liittoutumista puolustus kuntoon.

        Suomen järkevä liittolainen on Saksa, jolla on aito kiinnostus Itämereen

        Sen verran Obaja on ryhdistyäytynyt että uusii Naton ydinaseet nopeassa tahdissa
        jotta venäläisten perskarvat palavat
        jos pyrkivät hyökkämään Nato-maahan

        Tyyppiä B61-12 ydinaseet asetetaan ensin Saksaan
        ja Italiaan joissa ne asetetaan Tornado-ydinhävittäjäpommittajiin
        ja muissa maissa F-16 hävittäjiin

        Tarkoituksena on kärventää ryssäläisperskarvat, jos Kremlin vyörytys alkaa.

        http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/neue-atombomben-fuer-europa-a-958825.html

        Die US-Regierung treibt die Stationierung neuer Atombomben des Typs B61-12 in Europa voran. Im Haushaltsentwurf für 2015 wurden dafür Mittel beantragt. Demnach soll im Frühjahr 2015 damit begonnen werden, die umstrittenen Waffen in die Trägerflugzeuge der europäischen Nato-Partner zu integrieren. Deutschland und Italien nutzen dafür den Jagdbomber "Tornado", andere Länder Kampfjets vom Typ F-16. Die Software der Flugzeuge muss jetzt zunächst angepasst werden. Die ersten Bomben sollen ab 2020 verfügbar sein und kosten nach derzeitiger Schätzung insgesamt etwa zehn Milliarden Dollar. Für eine bessere Sicherung der Nuklearwaffenlager sind 154 Millionen Dollar vorgesehen; Deutschland trägt knapp ein Fünftel der Kosten. Zu den Standorten in Europa, die modernisiert werden sollen, zählt Büchel, die einzige aktive Nuklearwaffenbasis in Deutschland

        "Englantilaiset kutsuvat sanalla liittoutuneet koska he häpeävät tukeaan stalinilaiselle rikollisvaltiolle."

        Englantilaisilla ei v. 1941 ollut muuta liittolaista kuin Neuvostoliitto, ja Hitlerkin tiesi sen. Neuvostoliiton kukistuminen olisi merkinnyt Iso-Britannian perikatoa ja koko Euroopan jäämistä natsiherruuden alle. Natsisaappaat olisivat kopisseet Lontoonkin kaduilla ja amerikkalaisilla ei olisi enää koskaan ollut Eurooppaan mitään asiaa.

        "Venäjä / Neuvostoliitto ei ole minkään lajin liittoutuma vaan toisen maailmansodan aloittanut rikollinen"

        Neuvostoliitto ei aloittanut mitään sotaa, vaan ainoastaan varmisti sen, että mahdollisimman suurin osa itsensä tyhmällä politiikallaan tuhoon tuominneesta Puolasta tulisi Neuvostoliiton eikä saksalaisten haltuun Puolan sortuessa. Saksalaiset joutuivat tyytymään linjaan, joka kulki Varsovan itäpuolella. Hyökkäämättömyyssopimuksen lisäpöytäkirjan myötä Neuvostoliitto sai myös Baltian maat ja Suomen etupiiriinsä. Olisiko kyseinen potentiaalinen hyökkäystie pitänyt muka jättää saksalaisille avoimeksi v:n 1939 vaarallisessa ja epävarmassa tilanteessa?

        "Vaikka Englanti ja USA ovat vapauden valtioita ja demokratioita, niiden itsekäs toiminta tuki sotarikolliselle Venäjälle estää suomalaisia luottamasta Natoon ja siksi suomalaisten on ennen Natoon liittymistä pantava oma armeijansa kuntoon"

        "Ei koskaan enää neuvosto-Suomea YYA-ajalla, se on tärkeää, mutta on tärkeää saada ennen Nato-liittoutumista puolustus kuntoon."

        Suomen puolustus oli kunnossa, kunnes natottajat alkoivat ajaa sitä järjestelmällisesti alas perustellakseen Suomen NATO-liittoutumisen välttämättömyyttä.

        "Suomen järkevä liittolainen on Saksa, jolla on aito kiinnostus Itämereen"

        Saksa on USA:n miehittämä Amerikan vasallivaltio, jonka Bundeswehr on sotilaallisesti -- tai Venäjän näkökulmasta katsoen -- lähinnä vitsi. NATO on kokonaisuudessaan paperitiikeri. Se kykenee terroritoimiin siviilejä kohtaan mutta ei sodankäyntiin tasavahvuista vihollista vastaan.


    • wpain

      Maailman sankaripäivä on 9.5. Silloin liittoutuneet löivät fasismin liittolaisineen.
      Lapin sodassa Suomi vihdoin taisteli fasismia vastaan ja se oli kunniaksi. Tosin liittoutuneet joutuivat patistelemaan. Natsimieliselle porvaristollemme se oli taatusti sapenjuontia.

      Ei suinkaan aloitus halunnut fasismin maailmanvaltaa!

      • Koroljov

        Suomen porvariston pääosa kyllä käänsi takkia sangen nopeasti v:n 1944 loppupuolella. Unohdettiin autuaasti ja nopeasti v:n 1941 Suur-Suomi-innostus, johon oli mennyt mukaan niinkin länsimielinen ja realistinen henkilö kuin ylipäällikkö Mannerheim. Ei muisteltu, kuinka miehitettyä Venäjän Karjalaa oli pakkosuomalaistettu ja kuinka venäläiset oli suljettu suomalaisten kuolemanleireille nääntymään. Unohdettiin Suomen oikestolaisen taideväen ja kulttuuriälymystön sodanaikainen kuhertelu goebbelsiläisten natsipiirien kanssa.

        Ns. sotasyylliset -- pieni osa suomalaisista sotarikollisista -- sentään vähän myöhemmin tuomittiin, mutta rangaistukset olivat aivan nimellisiä. Sitä paitsi kansalliskonservatiiviset tahot näkivät jatkosodan 80 000 suomalaisesta kaatuneesta vastuussa olleet päättäjät suorastaan marttyyreina, vaikka Rytillä, Tannerilla ja kumppaneilla oli todellakin verta kosolti käsissään.


    • seis uusnatseille

      "Stalin kutsui suomalaista Lotta-järjestöä fasistiseksi ja kielsi sen fasistisena
      Kuusisen stalinistisuvun Hertta ja Otto-Wille perustama SKDL hyväksyi
      tämän rivouden. "

      Miksi valehdella?

      Liittoutuneet vaativat Suomea lakkauttamaan fasistiset ja puolifasistiset järjestöt mm. Lotta-järjestön. Sama vaatimus koski miehitetyissä maissa mm. Belgiassa, Hollannissa, Norjassa, Tanskassa olevia natsijärjestöjä. Näissä maissa myös teloitettiin natseiksi muuttuneita kansalaisia.

      Suomessa Maalaisliiton, SDP:n ja SKDL:n muodostama hallitus lakkautti suomalaisia natsijärjestöjä eduskunnan tuella.
      Natsijärjestöjen lakkauttaminen ei ollut rivoutta vaan demokratian aloittamista Suomessa.

      • ei enää YYA

        SKDL on stalinistisuku Kuusisen perustama Hertta ja Otto-Wille
        neuvostojäjrestö jota ei ole olemassa YYA:n kaatumisen jälkeen

        Älä jauha muutenkaan pashaa, Venäjä ei ole liittounut vaan sotarikollinen toisen maailmasodan
        aloittanut roistovaltio, lue lisää

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12325913#comment-68548168


      • Koroljov
        ei enää YYA kirjoitti:

        SKDL on stalinistisuku Kuusisen perustama Hertta ja Otto-Wille
        neuvostojäjrestö jota ei ole olemassa YYA:n kaatumisen jälkeen

        Älä jauha muutenkaan pashaa, Venäjä ei ole liittounut vaan sotarikollinen toisen maailmasodan
        aloittanut roistovaltio, lue lisää

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12325913#comment-68548168

        Neuvostoliitto oli sotilaallisesti ehdottomasti tärkein valtion fasismin vastaisessa liittokunnassa. Neuvostojoukot aiheuttivat saksalaisille neljä viidesosaa näiden kokemista tappioista ja sitoivat kokoajan itärintamalle yhtä suuren osan Wehrmachtin voimista. Toinen maailmansota Euroopassa oli ennen kaikkea venäläisten ja muiden neuvostokansojen isänmaallinen sota saksalaisia anastajia vastaan. Kaikki muu oli pelkkää sivusotanäyttämöä. Jos Neuvostoliitto olisi joutunut antautumaan tai tekemään erillisrauhan Saksan kanssa, anglosaksit eivät koskaan olisi onnistuneet tekemään maihinnousua manner-Eurooppaan. Natsit olisivat voittaneet sodan ja monia Euroopan kansoja olisi kohdannut joukkomurha ja etninen puhdistus fasistien käsissä.


    • fasismille seis

      Linkki oli todella mahtava todellisen tiedon lähde. "ei enää YYA" linkkasi omaan suojeluskuntakiihkoiseen viestiinsä ja luulee sitä todeksi.

      Englanti, Ranska, Neuvostoliitto ja USA olivat liitossa fasismin murskaamiseksi. Rauhanehdot ovat liittoutuneiden rauhanehdot. Länsirintaman joukot edetessään Saksaa kohti vaativat vapautettujen alueiden paikallisten fasistitukijoiden teloittamisia ja niitä teloitettiin.
      Aiheesta on Suomen Ylen kanavilla näytetty loistavia filmejä. Vastarintaliikkeestä ja niiden sankareista samaan aikaan kun Suomen porvari tapatti poikiamme fasismin puolesta.

      YYA-aika oli Suomelle rauhan aikaa, vakaata talouden kasvattamisen aikaa ja Suomen pysyttelemistä irti kapitalismin sotaliitoista.

      Persutietotoimisto näemmä kasvattaa koukkuunsa saaneista nuorista historiasta tietämättömiä idiootteja.
      II maailmansodassa sankareita olivat fasismin vastustajat eivät niiden tukijat. Vai haluaako aloituksen tekijä saada uudelleen kansojen joukkotuhonnan aikaiseksi!

      Tiesitkö, että Puola oli 1938 Natsi-Saksan rinnalla valtaamassa Tsekkosslovakiaa natseille. Kannattiko olla?

      • Koroljov

        "Englanti, Ranska, Neuvostoliitto ja USA olivat liitossa fasismin murskaamiseksi."

        Jos Englanti ja Ranska eivät olisi v. 1938 uhranneet Tšekkoslovakiaa ja samalla puukottaneet tšekkien liittolaista Neuvostoliittoa selkään, olisi Neuvostoliiton vaatimaa kollektiivisen turvallisuuden periaatetta noudattamalla voitu Saksan anggressio pysäyttää ennen kuin se sai ne mittasuhteet, jotka johtivat 20. vuosisadan historian suurimpiin massamurhiin natsien valtaamassa osassa Eurooppaa. Länsivallat alkoivat vastustaa hyökkäävää fasismia aktiivisesti vasta v. 1939. Silti ne eivät edes yrittäneet painostaa Puolaa hyväksymään neuvostojoukkojen kauttakulkua Puolan alueelle, mikä teki Neuvostoliitolle mahdottomaksi toimia Saksaa vastaan sotilaallisesti. Neuvostoliiton oli pakko solmia Saksan kanssa hyökkäämättömyyssopimus. Länsivaltojen taitamaton politiikka pelasi koko ajan Hitlerin pussiin.

        "Rauhanehdot ovat liittoutuneiden rauhanehdot. Länsirintaman joukot edetessään Saksaa kohti vaativat vapautettujen alueiden paikallisten fasistitukijoiden teloittamisia ja niitä teloitettiin."

        Etenkin Ranskassa pantiin toimeen ankarat puhdistukset Vichyn hallinnon miesten ja natsikollaboraattorien keskuudessa. Armoa ei annettu!

        "Aiheesta on Suomen Ylen kanavilla näytetty loistavia filmejä. Vastarintaliikkeestä ja niiden sankareista samaan aikaan kun Suomen porvari tapatti poikiamme fasismin puolesta."

        Suomi ymmärsi sentään vaihtaa sodassa puolta syksyllä 1944. Se pelasti Suomen itsenäisyyden.

        "YYA-aika oli Suomelle rauhan aikaa, vakaata talouden kasvattamisen aikaa ja Suomen pysyttelemistä irti kapitalismin sotaliitoista."

        Ei olekaan sattumaa, että gallupien mukaan suomalaiset kaipaavat eniten takaisin juuri 1980-lukua, jolloin Suomi sai nauttia YYA-kauden viimeisestä kukoistuksestaan ennen rahamarkkinoiden harkitsematonta vapauttamista ja idänkaupan romahtamista.

        "II maailmansodassa sankareita olivat fasismin vastustajat eivät niiden tukijat."

        Kaikissa NATO:n jäseniksi otetuissa Venäjän naapurimaissa on viime vuosina sallittu fasismin rehabilitoiminen. Niissä järjestetään jopa avoimesti, yhteiskunnan luvalla SS-marsseja ja uusnatsikulkueita. Fasismin paluu Baltian maissa on tietysti hyödyllinen joskin karmaiseva muistutus mm. latvialaisten ja liettualaisten omasta osuudesta Euroopan juutalaisten kansanmurhaan vv. 1941-1944.

        "Vai haluaako aloituksen tekijä saada uudelleen kansojen joukkotuhonnan aikaiseksi!"

        Jos puna-armeija ei olisi pysäyttänyt ja lyönyt natseja, kaikki slaavit ja muut "ali-ihmiset" olisi ennen pitkää hävitetty kansanryhminä siinä kuin juutalaisetkin, koska se oli saksalaisten suunnitelma "Saksan kansan elintilan hankkimiseksi idästä". Tuho olisi kohdannut yhtäläisesti puolalaisia ja ukrainalaisia, baltteja ja viroliaisia -- samoja kansoja, joita länsi nyt kiihottaa vihaamaan venäläisiä yli kaiken.

        "Tiesitkö, että Puola oli 1938 Natsi-Saksan rinnalla valtaamassa Tsekkosslovakiaa natseille. Kannattiko olla?"

        Ahne Puola kaivoi kovaa vauhtia omaa hautaansa. Neuvostoliitto pelkäsi Münchenin jälkeen välillä jopa sitä, että Saksa ja Puola pysyisivät liitossa ja hyökkäisivät yhdessä Neuvostoliiton kimppuun v. 1939 -- länsivaltojen katsellessa vierestä. Onneksi tuo painajainen ei toteutunut. Molotov-Ribbentrop-pakti oli parasta, mitä neuvostodiplomatia maan edun kannalta kykeni järjestämään v:n 1939 tilanteessa.


    • def graf

      Hitler ja natsisaksa ovat poissa.
      USA ja nato ovat olemassa
      Stubbin hallitus solmi naton kanssa isäntämaasopimuksen. Se velvoittaa Suomea antamaan maaperäänsä ja ilmatilaa naton sotilasyksiköille. Sopimuksen sanmuoto "Suomen suostumuksella" on hämäystä. Sopimusta ei tehdä ellei sitä ole tarkoitus noudattaa.
      Sopimus on samankaltainen kuin keväällä 1940, kun Skasan armeijan yksiköt astuivat Suomeen.
      Nato haluaa etukäteen varmistaa Suomen hyökkäysalustaksi Venäjää vastaan sotatilanteessa.
      Natousa on kaukana. Suomi on aina Venäjän vieressä eikä meille ole mitään etua yhtyä agressioon Venäjän suuntaan. Meidän etu on käydä kauppaa Venäjän kanssa ja pysytellä sotaliittyojen ulkopuolella.

      Halla-ahon Tukimiehen " vapaus on väkevää" viesti on lahonneen männyn arvio vallitsevasta tilanteesta.
      Kevään vaaleissa tulisi nostaa yhdeksi pääteemaksi natoyhteistyön vaarallisuus Suomelle että Pohjolalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe