Vahva syöpäepäily - kasvainta ei vaan löydy?

Tytär.

Isäni tila on todella huono, viimeisen kuukauden ollut sairaalahoidossa. Kaikenlaisia testejä ja kuvauksia tehty. Täysin vuodepotilas tällä hetkellä. Hyperkalsemia vei jo kuolemanrajoille. Siitä kuitenkin toipui, ja nyt voi jo keskustella. Verirarvot huonot, munuaisten vajaatoimintaa, selkäkipua... ja pahimpana laajasti läikikäs luusto. Itse emopesäkettä ei vaan löydy.

Mikä syöpä voi pysyä näin piilossa? Voiko kyseessä olla muu tauti? Kokemuksia?!

15

2959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ????????????????????

      kysypä isääsi hoitavalta lääkäriltä.mikä on hyperkalsemia????????????

    • Daiamondo_D

      onko joskus punkki purrut, voisiko testata borrelioosin ?

    • Tytär.

      Totta kai kaikesta puhuttu lääkärin kanssa. Diagnoosin tekeminen vaan kestää niin, että on lähipiiri alkanut asiaa miettimään itsekin.

      Hyperkalsemia syntyy kun luusta (esim pesäkkeistä) liukenee liikaa kalsiumia vereen. Isälle kaikki täsmäsi ensin myelomaan, mutta nyt se onkin suljettu pois luuydinnäytteen perusteella.

    • minävaan

      hei tytär. viestistäsi on jo kuukausi kulunut mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa . ystäväni äidiltä ei löytynyt syövän pääkasvainta monesta tutkimuksestahuolimatta . mutta hänen kuolemansa jälkeen lääkärit pyysivät saada tehdä ruumiinavauksen ja siinä selvisi että kasvain oli ohutsuolessa , noin herneen kokoinen .

      • täh

        Kuukausi?? Oli aloittaja kirjoittanut 24.6...


    • puuhavu

      sama se missä se on kun alat juottaa hemmolle havupuujuomaa sillä ne muutkin on syövästä selvinneet

    • uik45y3

      onko paksusuoli tutkittu ???

    • toinen tytär

      Hei tytär,

      Isältäni todettiin keväällä multippeli myelooma (verisyöpä), joka oireilee juuri noin. Ei tee etäpesäkkeitä eikä kasvaimia, mutta mm. haurastuttaa luustoa, aiheuttaa kamalaa selkä-ja kylkikipua ja tukkii munuaiset.

      Onko isällesi tehty luuydintutkimusta? Siitä saadaan todettua mahdollinen verisyöpä.

      Toivottavasti selviätte säikähdyksellä, eikä tauti ole syöpää.

    • orpo59

      Nyt ja heti kovistelemaan lääkäriä tarkempiin tutkimuksiin kaikki keinot käyttöön jotta potilas saadaan tehokkaaseen hoitoon. Minä menetin äitini syöpään olen surrut kun ei silloin 70- luvulla vielä syöpähoito ollut sillä tasolla kuin nyt toivon, että isäsi saa hyvän hoidon ja paranee vanhemman menetys on aina paha juttu.

    • toivotaan parasta

      Kuuleman mukaan syövän alkuperää ei aina kyetä selvittämään. Muistaakseni olen jostain kuullut, että jotkut syöpätyypit ja varsinkin ne aggressiivisesti leviävät, muuttuvat niin nopeasti, ettei siitä alkuperäisestä tyypistä sitten jää paljoa selvitettävää. Käsittääkseni on olemassa kuitenkin erilaisia markkereita (marker) niin verestä kuin kudoksista (patologi), joista voidaan päätellä kaikenlaista. Pitää vain patistaa lääkäreitä tekemään lisää tutkimuksia.

    • ToivottavastiApuaLöy

      Jos on hyperkalsemia niin myelooma on poissuljettava ja lisäksi luuston aineenvaihduntaan vaikuttavat asiat kuten lisäkilpirauhasen tilanne. On pohdittava voiko kyse olla luustometastasoinnista (esim. luuston gammakuvaus). Kuvantamistutkimuksina on varmaankin jo tehty vartalon tietokonetomografia. Lisäksi suolistotutkimukset eli gastroskopia ja kolonoskopia olisi syytä tehdä. Laboratoriokokeina on syytä tarkistaa PSA, PTH jne.

      Vaikka mahdollinen syöpä löytyisi niin sitten on pohdittava mahdollisia hoitokeinoja ja kestääkö potilas ne. Leikkaushoito ja solusalpaajat ovat kovia hoitoja jos potilas ei jaksa sängystä lähteä liikkeelle. Pahimmillaan rankat hoidot jopa lyhentävä elinikää.

      • ToivottavastiApuaLöy

        Alkuperäisen viestin tarkemmin luettuani kyseessä vaikuttaisi olevan luustometastasointi eli hyvin vaikea tilanne. Myelooman lisäksi ainakin ruokatorvisyöpä, paksusuolisyöpä ja eturauhassyöpä on syytä poissulkea.

        Jos kunto on noin huono niin vaikuttaa epätodennäköiseltä että potilas kestäisi kovat hoidot mutta ehkä jotain kevyempiä hoitoja.


    • kaikkea hyvää

      Jumala auttaa kyllä ja kuulee rukouksen. On vaan niin, että meille on päivämme määrätty ja jos tarkoituksemme on mennä niin sitten on.
      Ehdotan rukoilemaan, että Jumala antaisi voimia ja viisautta ymmärtää ja jaksamista kestää. Rukoilla, että Jumalan tahto tapahtuu ja luottaa siihen, mitä se onkaan. Rukoilla voi myös, että kaikki menisi mahdollisimman helposti ja kivuttomasti kaikkien kannalta ja jos paraneminen on mahdollista Jumalan tahtoa kunnioittaen niin voi mielestäni pyytää, että se tapahtuisi pian.

      Mitä ikinä aloittajan isällä onkaan niin toivottavasti asia selvinnee hyvin pian ja hoito sekä ennusteet voitaisiin kertoa ja aloittaa. Rukoilen, että saisitte elää vielä useita, yhteisiä ja ihania vuosia yhdessä ja osaatte nauttia niistä yhdessä ja arvostaa jokaista hetkeä.
      En osaa edes arvata mikä isääsi vaivaa, joten toivon hänelle asiantuntevia, viisaita ja osaavia lääkäreitä lähelle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      109
      7883
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2185
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1609
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe