Sopimus paholaisen kanssa

h g nilsson

Pistin tästä aloituksen helluntaipalstalle mutta ei kukaan oikein halunnut kommentoida aihetta. Asia liittyy osiltaan kreationismiin , joten jos tämän palstan asiantuntijat voisivat kommentoida.

Paholainenhan on kristinuskon käsityksen mukaan enkeli joka ryhtyi kapinoimaan Jumalaa vastaan. Mutta miksi Jumala antoi paholaiselle vallan puuttua luomiensa ihmisten elämää?. Vuosituhansien ajan paholainen on tuhonnut ja eksyttänyt miljardeja ihmisiä.

Onko Jumalalla jonkin sortin sopimus paholaisen kanssa ?
Miksi Jumala loi paholaisen?
Miksi Jumala ei heti tuhonnut paholaista tai karkoittanut häntä toiseen ulottuvuuteen?

12

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kreationistien mukaanhan Jumala loi ihmisen seurakseen. Myös Luojan dramatiikan taju ja kaipuu on ilmeisen suuri, ja nykyinen järjestely on totta vie tuottanut tuhat kertaa huimempia spektaakkeleja Hänen seurattavakseen kuin mihin vaihtoehtoinen paholaiseton kehitys koskaan olisi pystynyt. Luojan pitkästyminen ei varmaan ole käynyt lähelläkään.

      • Epäjumalienkieltäjä

        Tuo dramatiikan tarve tuntuu olevan keskeinen motiivi Jumalan toiminnassa. Harmageddonin odottelu tuhansia vuosia ja taistelu ihmisten sieluista tuon odottelun aikana on draaman kaaren kannalta yhtä ymmärrettävää kuin se, miten vanhoissa Bond-leffoissa ei koskaan tappanut Bondia mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti kun sai tämän kiinni. Loogisesti ajateltuna Raamatun tarinoissa on yhtä vähän järkeä kuin Bond-leffojen juonenkäänteistä.


    • tyuhdtgdfgfgfg

      Miksi jumalalle ei riittänyt enkelit?

    • h g nilsson

      Järjettömältä vaikuttaa koko kristinuskon perusajatus ,myöskin juuri paholaisajattelun pohjalta. Jumala ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin uhrata oman poikansa pelastaakseen ihmisen paholaisen houkutuksilta.

      Minkälainen tämä paholainen sitten on? Istuu omassa valtaistuimessaan (pääkalloilla koristellulla tietysti) demonien ympäröiminä. Yrittäen saada Jumalan suunnitelmat pilalle.

      Fundamentalistiuskovat olettavat vain pienen osan ihmisistä pelastuvan ja suurimman joutuvan kadotukseen. Silloinhan paholainen on jo voittanut . Siis jos lasketaan jalkapallosäännöillä yksi maali per sielu. Eikö?

      Siis paholainen on Raamatun mukaan jo ensimmäisten ihmisten luomisesta alkaen onnistunut sotkemaan Jumalan suunnitelmat. Kerta toisensa jälkeen. En ymmärrä mitä hyötyä on hehkuttaa, että Jeesus on voittanut kuoleman, jos se ei aiheuta kun 5% pelastumisen ihmisten keskuudessa. En tajua.

      • Olet aivan oikeassa. Koska fundikset tosiaan uskovat vain ihmiskunnan hyvin pienen osan pelastuvan, tuntuu järkevältä ajatella että Perkelehän siinä on väkevästi voitolla.

        Tästä taas seuraa loogisesti ajatus, että lopun ajan taistelujen voittajakin tulee raamatun profetiapropagandasta huolimatta olemaan Perkele.


    • bibeln

      Mietihän tätä avaaja.

      Mitä jos olet kunnollinen perheestäsi huolehtiva isä jota lapsesi rakastavat. Mutta sitten joku naapurisi esittäisi julkisesti että olet kurja tyranni ja kiellät kaikenlaisen hyvän lapsiltasi etkä elätä perhettäsi etkä välitä siitä, ja että et opeta perhettäsi hyvin. Ja että hän olisi sopivampi isä perheellesi kuin sinä.

      - Ratkeaisiko asia sillä että vedät naapuria turpaan ja tapat hänet?
      Ajattelisiko yleisö tuon tappotyön jälkeen että nyt tuli todistetuksi että toki sinä olet ihan hyvä perheenisä. Ja tuo tapettu olisi tietenkin ollut huonompi?

      ---Fiksu ymmärtää sen että vain ajan kuluessa esitetyt näytöt voisivat osoittaa sen että kumpi olisikaan parempi isä.
      Holger ehkä ei.

      • Epäjumalienkieltäjä

        "Mitä jos olet kunnollinen perheestäsi huolehtiva isä jota lapsesi rakastavat."

        Tarkoitatko sellaista isää, joka uhkaa lapsiaa silmittömällä kidutuksella, jos he eivät varaukseta kunnioita ja usko isäänsä eikä suojelisi näitä toisten lasten tekemiltä rikoksilta jne... Sellainenhan on teidän kauppaama "taivaallinen isä".


    • Te ette lue raamattua ja ette usko siihen, ettekä te usko kolmiyhteiseen Jumalaan, jossa on Isä Jumala, Poika Jeesus ja Pyhä Henki!

      Pannaan nyt teille näytiksi mitä raamattu sanoo, että millainen kohtalo perkeleellä, eli paholaiseksikin kutsutulla pahuuden lähteellä on: Johanneksen ilmestys 20:10.

      Ja paholainen, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

      Ja samainen luku jae 15. kertoo seuraavaa:

      Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.

      Silloin kun ihminen ottaa Jeesuksen vastaan Vapahtajaksi ja lähtee häntä seuraamaan, otetaan hänen nimestään elämän kirjasta sulkumerkit pois, ja näin
      hän on sitten täysivaltaisesti kirjoitettu tuohon elämän kirjaan.

      Mutta ne jotka koko elämänsä ajan vastustavat Jeesusta ja sitä, että hänet tulee ottaa vastaan ja lähteä häntä seuraamaan, niin tuollaisen nimi elämän kirjassa on sulkumerkkien välissä, ja hän valitettavasti viettää ikuisuutensa tuossa tulisessa
      järvessä.

      • Voi miika, miika, sinua on taas johdettu harhaan. Pitäisiköhän sinut kiskaista tunnin sightseeingille tänne Suur-HeIvettiin jotta näkisit millainen paikka tämä todellisuudessa on? Täällä on tietysti liekehtivä tulijärvikin johon saa halutessaan sukeltaa, mutta sen päätarkoitus on energian tuottaminen. Hyötysuhdehan siinä ei ole kovin kaksinen, mutta se on tehty jo lukemattoman monia aikoja sitten, kun tekniikka ei vielä ollut nykyisellä tasollaan.

        Täällä elellään yleisesti ottaen mukavaa keskiluokkaista elämää, mutta kirkkoja, jumalanpalveluksia ja pappeja täällä ei ole eikä julkinen raamatunluku ole sallittua.

        Minäpä kysäisen Jumalalta, kunhan ehdin, voisiko hän tempaista sinut tunniksi tänne.


      • >Mutta ne jotka koko elämänsä ajan vastustavat Jeesusta ja sitä, että hänet tulee ottaa vastaan ja lähteä häntä seuraamaan, niin tuollaisen nimi elämän kirjassa on sulkumerkkien välissä, ja hän valitettavasti viettää ikuisuutensa tuossa tulisessa
        järvessä.

        Entäpä jos ei ota Jeesukseen mitään kantaa puolesta eikä vastaan? Vai tulkitaanko sekin syytetyn haitaksi eli vastustamiseksi?

        Kumma että teikäläisiä ei yhtään haittaa se, että kaikkein ankarin rangaistus, siis ikuisuus kidutusta, voidaan langettaa pelkistä ajatuksista. Minusta tuo olisi painajaismaista oikeutta. Miten saat edes nukutuksi, kun uskot tuollaiseen jumalaan? Onneksi se jumala ei ole totta vaan silkkaa satua.


      • Job 1.
        "6 Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan. [1. Kun. 22:19-21 | 1. Aik. 21:1; Sak. 3:1]
        7 Herra kysyi Saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi: "Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita." [1. Piet. 5:8]
        8 Herra kysyi: "Oletko pannut merkille palvelijani Jobin? Ei ole maan päällä toista hänen kaltaistaan, niin vilpitöntä ja nuhteetonta ja jumalaapelkäävää, ei ketään, joka niin karttaisi kaikkea pahaa."
        9 Saatana vastasi Herralle: "Miksi ei Job olisi jumalaapelkäävä?
        10 Sinähän olet sulkenut hänet suojelukseesi, hänet ja hänen perheensä ja omaisuutensa. Olet siunannut kaiken mihin hän ryhtyy, ja hänen karjansa leviää yli maan.
        11 Mutta ojennapa kätesi ja tartu siihen mitä hänellä on. Saat nähdä, että hän kiroaa sinua vasten kasvoja!"
        12 Herra sanoi Saatanalle: "Hyvä on. Saat tehdä mitä haluat kaikelle mitä hänellä on. Mutta häneen itseensä et saa koskea." Sitten Saatana lähti pois Herran edestä."


    • h g nilsson

      Suurin osa maapallolla koskaan eläneistä ihmisistä ei milloinkaan kuullut kristinuskon Jumalasta. Miljardit ihmiset palvoivat epäjumaliaan ja esi-isien henkiä. Eli olivat epäjumalanpalvojia. Näinollen kadotukseen tuomittuja. Reilua eikö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      60
      1565
    2. 43
      944
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      911
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      899
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      849
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      788
    7. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      54
      787
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      692
    Aihe