Siirtolapuutaha vs. kesämökin oma tontti?

Noviisi-viherpeukalo

Kiinnostaa viljely ja tässä (http://punainentupa.tumblr.com/) olevan kivankokoinen läntti vihannesviljelmile. Hinta hyvä pk-seudun mökkeihin verrattuna meinaan.

Mutta voisiko toimia vaikkei ehdikään käydä paikalla kuin viikonloppuisin? Millaisia kasveja voi istutaa, niin, etta kasvaisivat varmasti hyvn ja huoletta?

3

88

  Vastaukset

  • No jopas on hyvin markkinoitu myynti-ilmoitus! :D Vähän jo hymyilytti.. No joo, mutta siis kysymykseesi: kyllä toimii, jos vkonloppuisin ajattelit käydä. Omenat ja marjathan siellä kasvavat varmasti jo valmiina ja itsekseen, perunamaan voit laittaa,ja mansikkaakin, mutta jos on kuiva kesä, voi muille kasveille käydä kalpaten. Jos siis ajattelit salaatteja, yrttejä, hernettä, kesäkukkia, ne voivat tarvita enemmän kitkemistä ja kastelua, mutta kokeile toki. Onnea mökkiunelmaasi :)

  • Osta kaupungista asuntolainalla puutarhamökki vuokramaalta. Makselet sitten rauhaisasti ja stressittömästi seuraavat 30 vuotta. Myyt vaikka pari omenaa puutarhasta ja laina makselee itse itsensä ;)

  • Kalliita vihanneksia tiedossa meinaan, jos aiot ajella kerran viikossa 4tuntia autolla, maksaa pohjille 50keur ja muut ylläpito kulut n. 2keur per vuosi.

   Näin vanhempana valtiomiehenä sanoisin että ei kannata. Ei edes huvitus mielessä. Tuolla hinnalla saat vaikkapa palan peltoa pk seudulta tai sitten koko perheelle juurekset ja marjat loppu elämäksi. Niin tai viljelypalstan hintaan n. 50eur vuodessa.

   Ps. Vantaalta saa huomattavasti edullisemmin noita siirtolamökkejä ja monesti tontit on ns. Omia ja saa olla myös talvella

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143