Siirtolapuutaha vs. kesämökin oma tontti?

Noviisi-viherpeukalo

Kiinnostaa viljely ja tässä (http://punainentupa.tumblr.com/) olevan kivankokoinen läntti vihannesviljelmile. Hinta hyvä pk-seudun mökkeihin verrattuna meinaan.

Mutta voisiko toimia vaikkei ehdikään käydä paikalla kuin viikonloppuisin? Millaisia kasveja voi istutaa, niin, etta kasvaisivat varmasti hyvn ja huoletta?

3

74

Vastaukset

  • No jopas on hyvin markkinoitu myynti-ilmoitus! :D Vähän jo hymyilytti.. No joo, mutta siis kysymykseesi: kyllä toimii, jos vkonloppuisin ajattelit käydä. Omenat ja marjathan siellä kasvavat varmasti jo valmiina ja itsekseen, perunamaan voit laittaa,ja mansikkaakin, mutta jos on kuiva kesä, voi muille kasveille käydä kalpaten. Jos siis ajattelit salaatteja, yrttejä, hernettä, kesäkukkia, ne voivat tarvita enemmän kitkemistä ja kastelua, mutta kokeile toki. Onnea mökkiunelmaasi :)

  • Osta kaupungista asuntolainalla puutarhamökki vuokramaalta. Makselet sitten rauhaisasti ja stressittömästi seuraavat 30 vuotta. Myyt vaikka pari omenaa puutarhasta ja laina makselee itse itsensä ;)

  • Kalliita vihanneksia tiedossa meinaan, jos aiot ajella kerran viikossa 4tuntia autolla, maksaa pohjille 50keur ja muut ylläpito kulut n. 2keur per vuosi.

    Näin vanhempana valtiomiehenä sanoisin että ei kannata. Ei edes huvitus mielessä. Tuolla hinnalla saat vaikkapa palan peltoa pk seudulta tai sitten koko perheelle juurekset ja marjat loppu elämäksi. Niin tai viljelypalstan hintaan n. 50eur vuodessa.

    Ps. Vantaalta saa huomattavasti edullisemmin noita siirtolamökkejä ja monesti tontit on ns. Omia ja saa olla myös talvella

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.