Sonkajärven yläasteen opettajia 1980-luvulta

Savonvirta

Ketä muistatte? Itse muistan Mönän, eli Mönttisen Ullan, taisi olla uskonnon ja psykan opettaja. Kävin lukion Sonkajärvellä. Sitten oli Löde, Raili Lötjönen, tais opettaa englantia. Ruotsin ope oli Tuula Virkki, ainakin lukiossa. Yläasteella oli Siikahon Joku...

Rehtorina oli Inkinen - natsi, pelätty. Keitä opettajia siellä oli? Hienosti kävelevä matematiikan opettajanainen. MAtikanope, jonka silmät harittivat, voimakkaat silmälasit - minkä niminen?

Saksan opettajana oli Viinikaisen Jukka! Mihin katosi hän? Liikunnan opettajana oli Kulmakon Aune, pelätty, mutta reilu nainen.

Kuviksen opettajan joku punatukkainen nainen, oliko lukion rehtorin vaimo? Pahat kielet kertoivat hänen olleen pelkkä ylioppilas, mutta koska oli reksin vaimo...Äidinkielenopettajana toimi P.Kasa muistaakseni?

Yläasteen opettajia on vaikeampi muistaa kuin lukion. Silti olisi hauska muistella. Erityisopena jokin Nalle?

54

2112

  Vastaukset

  • Viinikainen kuoli joskus -95 tai -96 jos oikein muistan

   • Väärin muistat.. Jukkis kuoli 2000-luvun alkupäässä... Harmi, oli persoonallinen opettaja, mutta osasi asiansa...


   • Viinikainen kai nirhasi hengen itseltään.


  • No muistan Nallen, Kulmakon, Mönän, Pikku-akan, Peuran, Viinikaisen, Widgrenin Anjan ja monen muun muistan naamalta mut nimi on jo unohtunut.
   Saksaa en aikoinaan ottanut valinnaiseksi, koska oli juttua, että Viinikainen on tosi rasittava ope... :-D

  • hienosti kävelevä matikan maikka, entinen malli, Seppäsen Rauni "Mooli", opettaja Heikin "Nallen" vaimo..
   pikku-akka, tuo punaisen pahoilaisen onnellinen omistaja (uutena ostettu bmw, joka palvelee edelleen)

   Jukkis kuoli muistaakseni 2001..

   ja se matikan maikka, joka silmät harittaen tivasi italian muotoista kuopion kaupunginosaa on nimeltään Markku Sassali..

   Oliko Pirilän Liisa se kuvaamataidon opettaja jonka nimeä aloittaja etsiskeli?

   • Kyllä oli Pirilän Liisa sellaiset Aira Samuliinin punaiset hiukset oikein kiva opettaja.Ne kuvaamataidon tunnit oli muutenkin aika värikkäitä .Hänen jälkeensä taisi tulla Törmälän Päivi ,ihailin aina miten kaunis ihminen ja lauluääni oli myös kaunis.


  • Oi, Jukkis Viinikaisen muistolle R.I.P. Mihin kuoli?

   Oliko se Vinberg Anja, joka meille kotitaloutta opetti? Kaamea ope, sen muistan. Hermokimppu. Muistelen, että oli joku toinenkin kotsanope; piti mennä oppitunneille ala-asteen ja lukion tiloihin. Perinneruokia: olen tehnyt tillilihaa! Kerran teimme pizzaa: kokonainen kinkkusiivu, halkaisija ehkä 18 cm laitettiin pizzan pohjalle. Kaikki maistui, oppitunnit olivat päivän viimeiset.

   Sen muistan, että Suutarisen baarin ohi käveltiin. Lukiossa siellä istuttiin hyppytunnit, ringissä tupakkka poltellen ; D.

   Jeps, Sassalin Make! Ja ne silmälasit, voi tsiisus. Justiin, Pirilän Liisahan se. Missä lienee Pirilät nykyään? Taidettiin käydä jokin Lenskin eli Leningradin reissu lukiossa Pirilöiden kanssa. Oli aika kosteeta. Muistelen, että joku meistä kantoi krapuloissaan oksennuspussia kourassa - ettei Leningradin metrossa yrjö lentäisi vallan....

   Ruotsin opettajana toimi yläasteella joku ikivanha mummo, tummahiuksinen, pitkähkö nainen. Siis Kaija Siika-ahon rinnalla. Sitten oli opo, mukava, vanhemman puoleinen nainen.

   Muistatteko ne ruokalan peltimukit!!! Kertokaa lisää muistoja 1980-luvun Sonkajäven yläasteelta, kiva lukea - ja muistella nuoruutta....

   Entäs ne bussikuljetukset? Komulaisen "linja-aatot". Koulun taakse mentiin odottamaan....

   Kuka opetti käsitöitä? Jumalauta, piti ommella jotain ylikummallisia vaatteita, joiden koot olivat mitä sattuu. Vieläkin puistattaa, että piti ommella "miesten paita" - ne helvetin hihansuut, kaulukset, kovikkeet, yms. Entäs kirjoneulosukkien kutominen? Kyseinen opettaja loi minulle ikuisen inhon käsitöitä kohtaan.

   Lukio: kuka Sarvamaa opetti äidinkieltä? Jäi mieleen: "kuski" on puhekieltä, täytyy sanoa "kuljettaja". "Olut" on hienompi sana kaljalle....Sivistit meitä, Sarvamaa vai Sarvanmaa??

   Mitä muistatte koulukavereista? Mä en muista ketään, luokkakuvatkin ovat matkan varrella kadonneet. Muistan olleeni niin ihastunut joihinkin...Jokin häirikköpoika, poliisin tai konstaapelin poika, muistaakseni touhuili kaikenlaista. Missä lie nykyään?

   • Sassali piti niistä, jotka pitivät matematiikasta. Mutta hyväksyi täysin vain ne, jotka pitkän matikan lisäksi lukivat kemiaa ja fysiikkaa. Voi miten hän katseli minua pettyneesti, kun en ottanut fysiikkaa lukiossa, ja vain lyhyen kemian. Harmi se olikin, koska olisin varmaan ollut fysiikassa ihan hyvä, pitänyt siitä ja hyötynyt siitä myöhemmin elämässä. Mutta olin laiska. Laskin minimimäärän tunteja ja suunnittelin ottavani iisisti koko lukion. Osoittautuikin sitten, että olin huolimattomalla ynnäämiselläni laskenut tunnit väärin ja jouduin rehtori Pirilän puhutteluun ja valitsemaan äkkiä vielä yhden aineen. Olikohan se sitten psykologia. Ihme opettaja, psykologiassa, luki suoraan kirjasta. Hän välähtää hämärästi mielessäni, kun kuulen sanan ekperimentalismi.


   • Tuosta kuvaamataidon opettaja Liisa Pirilästä muistuu mieleen se, että hän taisi takavarikoida parhaita piirustuksia oppilailta, ilman heidän lupaansa. Muistan yhtenä keväänä etsineeni piirustuksiani - turhaan. Saattaa kyllä olla, että luokkakaverit olivat ne piilottaneet, olin nimittäin luokan kiusatuin. Mutta Pirilä piti kyllä jotain entisten oppilaiden piirustusten näyttelyitä, muistelen. Ei hän muutenkaan kunnioittanut oppilaiden työtä. Tuli töhräämään omalla ihan erilaisella tyylillään toisten kuvia. Se se vasta raivostutti.


  • en tiijä mutta todella mukava oli Heli Peura englannin opena meillä .tykkäsin todella.
   hilu eli Hilkka opetti käsitöitä.Siikkis ruatsi.
   Kaarina taisi olla kötsässä opena.Balkin Jorma musiikissa.ei ollu vaikeita ne tunnit. entäs Ami ! pojjaat taes kuatoo sen aoton tms.en muista enää. joku taisi olla pihkassakin hissan maikkaan( joku naisope) savolainen oli sukunimi...
   voi niitä aikoja.

   • Meillä oli hissan maikkana Sassalin Aira. Hyvä opettaja, mutta puhui ihmisille, jotka eivät tajunneet kiinnostua historiasta. Melua kaiket tunnit. Sääli. Hän oli pidetty ja mukava ihminen.


  • Meillä oli tosi mukava biologian opettaja, jota kutsuimme jostain syystä Buldogiksi. Oli asunut Afrikassa ja oli jotenkin eksoottinen. Viehättävän herkkä hymy.

   Aune Kulmakko; pelätty ja inhottu, mutta että reiluko? No, joka noin väittää, haluaa kai olla reilu hänellekin. Hän valitsi joka ryhmästä jonkun, jota kiusasi jatkuvasti. Tuskin nykynuoret sellaista suvaitsisivat. Silloin oltiin ujompia ja kärsittiin nahoissamme ja pilkattiin pilakuvin ja lentävin lausein takanapäin. Ne syylät! Ja se lantionmitta - hyvin hän vaan meitä pompitti. Muistan, miten hänen tunnillaan ensimmäisen kerran koin jonkinlaisen meditaation, hyvän olon, kun lepäsimme jumpan jälkeen koko poruka voimistelusalin lattialla ja hän luki musiikin kanssa rentouttavaa skriptiä. Voin sanoa, että se oli ainut kaunis muistoni Kulmakon liikuntatunneista. No, ei hänkään pitänyt meistä.

   Anja Kuosmanen oli varsinainen narsistinen primadonna äidinkielen opettaja. Innostava omalla tavallaan, mutta nautti murruikäisten kiusaamisesta. Antoi lukiossa aluksi useimmille vitosen, josta sitten nosti loppua kohti, jos nosti. Hän olisi ollut upea suomen opettaja, jos olisi oppinut hiukan empatiaa. Tai paljon.

   Tumma pitkä vanhempi Helvi Kontro opetti saksaa ja kai sitä ruotsiakin, jonka joku mainitsi. Erikoislaatuinen ihminen, kunnioitusta herättävä, mutta ei saanut minua oppimaan saksaa kuin muutaman sanan. Käytimme onnetonta oppikirjaakin. Miten se olikin sellaista tervanjuontia? Englanti taas oli ihanaa alusta asti. Minulla olikin se pikku Lötjönen kymmenen vuotta, mistä olin kiitollinen. Sitä en ymmärrä vieläkään, miten hän sai meidät aina niin hiljaisiksi. Hänen luontaista auktoriteettiaan ei olisi arvannut hänen somasta pulleasta ulkomuodostaan.

   Oli se yksi elämän upempia hetkiä, kun pääsi Sonkajärven lukiosta vapaaksi. Tuntui, että taivas repeäisi onnesta. Elämä osoittautuikin tee-se-itse -ohjelmaksi, ja unohdin pyytää ohjeet. Räts!

   • Biologiaa opetti myös Pinkki, mikä oli lyhennys pingviinistä. Oikeaa nimeään en muistakaan.

    Kylläpä heräsi muistoja näistäkin nimistä tässä ketjussa. Laajennetaanko vielä 70-luvulle? Minun ihan ensimmäinen opettajani oli Tuulikki Hänninen.


   • Kulmakko ja Kuosmanen - psykopaatteja molemmat tai ainakin Kuosmanen.

    Kananen opetti matematiikkaa lukiossa ja totta kai, niin huonosti, että ei nykyään pääsisi edes päiväkotiin töihin. Törmälän Päivi auheutti erottisia fantasioita nuoressa miehessä;)

    Virkki piti tytöistä, muttei pojista...


   • koulumuistoja kirjoitti:

    Biologiaa opetti myös Pinkki, mikä oli lyhennys pingviinistä. Oikeaa nimeään en muistakaan.

    Kylläpä heräsi muistoja näistäkin nimistä tässä ketjussa. Laajennetaanko vielä 70-luvulle? Minun ihan ensimmäinen opettajani oli Tuulikki Hänninen.

    Pinkki tais olla nimeltään Eero Antikainen. Tohtorismiehiä...


   • väristyksiäjoo kirjoitti:

    Kulmakko ja Kuosmanen - psykopaatteja molemmat tai ainakin Kuosmanen.

    Kananen opetti matematiikkaa lukiossa ja totta kai, niin huonosti, että ei nykyään pääsisi edes päiväkotiin töihin. Törmälän Päivi auheutti erottisia fantasioita nuoressa miehessä;)

    Virkki piti tytöistä, muttei pojista...

    Kananenkohan se minunkin matikanopettajani oli, en muista enää. Hyvä opettaja hän oli, mutta ei saanut minua innostumaan. Vaikka en ole tyhmä, melkein reputin matematiikasta. Keski-ikäinen tukeva lyhyttukkainen nainen, joka piti harmahtavia, vihertäviä, ruskehtavia vaatteita, muistaakseni. Ei koskaan kiusannut ketään. Paitsi kerran vahingossa. Hänellä oli tapana laittaa pulpettijonoja pitkin kunkin vuorollaan taululle esittämään kotitehtävät. Kerran hän kysyi minulta: "Oletko tehnyt?" Minulla meni sormi suuhun, kun pohdin, tarkoittiko hän, että oliko vuoro jäänyt edellisellä kerralla minuun, vai että olinko tehnyt kotitehtävän ja valmis menemään taululle, vai jotain muuta. Ennen kuin ehdin ujona ja hiljaisena valmistella vastauksen, hän siirtyi seuraavaan, ja jotkut luokkalaiset (en kutsuisi heitä luokkatovereiksi, koska tovereita he eivät olleet) katsoivat minua kuin idioottia.


   • "Miinaharava" Kananen oli perseestä. Jos joku alkoi skartata ja saada kokeista parempia numeroita kuin aikaisemmin, tämä neropattiakka kyseli, onko koenumeroitaan parantanut lunttaaja;/


  • Nyrkkelymestari Anssi Aro, puukäsityöt. metallistyöt kaljupäinen kansteri pieni mies, sininen petro saappi, en saa nimee millään. Vaimo oli opinto-ohjaaja. Varareksi Mikkolan Hanski. Heli Peura ja Siika-Ahon nainen, ei tule nimi kielet. Anna Pylväs,- tololoppa, mat.fys/kem., Hyvärinen, ex -kapiainen liikunta. Late Kervinen uskonta, historia, maa-ja metsätalous, Vidgren Liisa? biolologia, vaalea rillipäinen nainen, aika nuori, englanti. Törmälän Päivi musiikki. Antti tietysti reksinä. Pirilän Liisa kuvis. Sassalin Make, ja opettaja pariskunta Seppälät. Pinkki biologia.

  • Metallimies oli Erkki Vattulainen. Äidinkieli Kohonen, nainen, etunimi ei tule mieleen. Se pieni vaalea rillipäinen engl/ruotsin ope nainen oli muistaakseni Pietikäinen?

   • Ja Marjatta Vattulainen oli vähän aikaa opona. En tykännyt. Liian utelias, ja osoitti ennakkoluulonsa ja suosikkinsa suorasukaisesti. Opetti yhden vuoden meille liikuntaakin, sijaisena taisi olla, ja teki meille 'salakokeen', joka tarkoitti sitä, että yhtenä päivänä hän päätti pitää silmallä jokaista ja antaa arvosanan sen yhden päivän yhden tunnin aktiivisuuden perusteella. Ja kertoi meille sen itse päivän lopussa, aivan kuin se olisi ollut ihan okei.

    Nyt taitaa mennä jo ala-asteen puolelle, mutta haluaisin mainita mukavan Huttusen Kalevin, joka napautteli oppilaita viivottimella tai kynällä päähän ohi kulkiessaan pulpettien välissä; tämä oli hänellä säännöllinen tapa, eikä siitä valitettu, vaan pidettiin sen omalaatuisuudesta.

    Juhani Saarisen aikaan löysin kirjallisen kieleni. Oliko se sitten hänen ansiotaan - saattoi ollakin. Siihen asti ainekirjoitus oli tervanjuontia, mutta sitten yhtenä päivänä Lyyti alkoi kirjoittaa, eikä se kirjallinen anti sen jälkeen ole tyrehtynyt. Laadusta en puhu, vaan määrästä. Niin, että kiitosta vaan, Saarinen, jos minusta tulee isona kirjailija. Aika iso olen jo nyt, eli saapa nähdä.

    Toivottavasti opettajat, tai nyt varmaan jo entiset opettajat, eivät pahastu arvostelusta. Ei meillä ainakaan todella pahoja tyyppejä koskaan ollut. Joidenkin kanssa tuli toimeen paremmin kuin toisten, ja joku piti yhdestä, toinen toisesta.


  • Tätä ketjua oli muistoja herättävää lukea.

  • Kaarina Huttunen opetti ala asteen puolella kotitaloutta. Riisitautiseksi kutsuttiin :) Muistan ikäni kun tehtiin köksän tunnilla simaa ja laitettiin kaverin kanssa reilusti hiivaa ja sokeria. Seuraavalla köksän tunnilla vk.n päästä oli tarkoitus simaa juoda mutta kaarina kaatoi siman viemäriin kun maistoi simaa! vissiin oli käynnyt vähän liikaa :D kotitalous taisi olla keväällä 6

  • Lea Vidgren, tukehtumis kuolema,joskus 2000 luvun toisella puoliskolla

   • Elinan äitikö, biologian opettaja? Mikäs hänet tukehdutti?


   • Oliko Lea Vidgren se viehättävä Etelä-Afrikassa asunut nainen? Ei yhtään tunnu nimi tutulta. Pahoittelen kuolemaansa. Hän oli liian hyvä Sonkajärvelle.

    Meillä oli yhden vuoden joku biologian opettaja, jota kutsuimme buldogiksi. Hänenkään nimeään en muista. Hänestä pidettiin. Pidetyille opettajille annettiin lempinimiä.


   • dsafdagadf kirjoitti:

    Oliko Lea Vidgren se viehättävä Etelä-Afrikassa asunut nainen? Ei yhtään tunnu nimi tutulta. Pahoittelen kuolemaansa. Hän oli liian hyvä Sonkajärvelle.

    Meillä oli yhden vuoden joku biologian opettaja, jota kutsuimme buldogiksi. Hänenkään nimeään en muista. Hänestä pidettiin. Pidetyille opettajille annettiin lempinimiä.

    Africassa muttei Etelä-Africassa,taisi maat olla hivenen keskemmällä


  • Elinan ja Helin äiti. Jos en väärin muista niin ruoka oli tukehtumisen syynä

  • Muistan yläasteelta Kasan Pirkon,mini mekossa,kuolattiin pojan nasikat.Molemmat Kerviset Lassen ja Raijan muistan.Aron Anssin, Erkki ja Marjatta Vattulaisen.Sillanpään Ritvan ja olihan niitä.

   • Kasaa kutsuttiin minun aikana Läjäksi, eikä ollut kyllä kuolattavassa kunnossa enää ollenkaan..Lassi oli hauska...historiaa opetti...ei muistanut sitä, että Kekkonen valitutti itsensä poikkeuslailla pressaksi ja meni sekaisin laskuissa kun Suomen presidenttejä ensimmäisestä viimeiseen yritti luetella ja vuosilukuja muistella...Aro oli kommunisti muistaakseni eikä niitä 80-luvulla enää hyvällä katseltu...Vattulaiset olivat ok, toinen oli OPO, karvakorva opetti puu/metallitöitä...liekö hengissä enää kukaan näistä?


   • pirkkokasa kirjoitti:

    Kasaa kutsuttiin minun aikana Läjäksi, eikä ollut kyllä kuolattavassa kunnossa enää ollenkaan..Lassi oli hauska...historiaa opetti...ei muistanut sitä, että Kekkonen valitutti itsensä poikkeuslailla pressaksi ja meni sekaisin laskuissa kun Suomen presidenttejä ensimmäisestä viimeiseen yritti luetella ja vuosilukuja muistella...Aro oli kommunisti muistaakseni eikä niitä 80-luvulla enää hyvällä katseltu...Vattulaiset olivat ok, toinen oli OPO, karvakorva opetti puu/metallitöitä...liekö hengissä enää kukaan näistä?

    Vattulaiset kuolleet,Aron Anssi myös,Sillanpään Ritva kuollut,Kervisen Raija kuollut,Pirilät hengissä,A.Inkinen kuollut,Balk Jorma myös,V.Suutarinen ei elä,Kervisen Lassi on virkeä,Saariset elävät samoin Vinbergit,Helvi kontro kuoli jo 30v.sitten,Hannu Mikkola kuollut,Seppäset jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle...


   • muistelempa kirjoitti:

    Vattulaiset kuolleet,Aron Anssi myös,Sillanpään Ritva kuollut,Kervisen Raija kuollut,Pirilät hengissä,A.Inkinen kuollut,Balk Jorma myös,V.Suutarinen ei elä,Kervisen Lassi on virkeä,Saariset elävät samoin Vinbergit,Helvi kontro kuoli jo 30v.sitten,Hannu Mikkola kuollut,Seppäset jäi muutama vuosi sitten eläkkeelle...

    Inkinen on siis kuollut, oli aika natsi rehtoriksi...


   • vainiinovat kirjoitti:

    Inkinen on siis kuollut, oli aika natsi rehtoriksi...

    Niin oli,varsinkin meille "syrjäkylien oppilaille"


   • muistelempa kirjoitti:

    Niin oli,varsinkin meille "syrjäkylien oppilaille"

    Niin, onneksi Sonkajärven Rutakko ei ole mikään syrjäkylä, haha!


  • Juu,Kulmakko oli liikan ope,ja todella hänellä oli suosikit..jos piti päästä vähän aikasemmin liikkatunnilta suihkuun kun oli menkat,hän tiirasi alaspäin onkohan siel side vai ei.Muistan sen katseen ikuisesti.Hänel suosikit jotka hyviä liikassa.Muut yhdentekeviä..Huonot muistot hänestä.Kervisen late oli hiukan liian kiinnostunu pikku tytöistä,senkin koin omakohtaisesti kerran ala-asteella.Vimberin kalevi oli ihana ope,hänestä vain hyviä muistoja.

  • Pirilät ? Oliko rehtori ja rouva kuvaamataidon ope?

   • Oli rehtori ja kuv.ope. Ovat virkeitä edelleen...


   • Eivät enää ilmeisesti ole, koska Raimon kuolinilmoitus oli ollut lehdessä.


  • Niin katoaa vanha Rutakko ja sen merkittävät opet ja vaikuttajat. Elämän kiertokulku jatkuu ja meistä harva tulee ajatelleeksi, mitä jälkeemme jätämme. Onko se ollut siunauksellista vai enempi tuhoavaa vaikutusta toisen elämään. Näitä lukiessa tuli muistot mieleen omien nuorten päiväkoti- ja kouluajoilta. Toivon, että siellä ei enää kohdella vanhempien sukunimen tai aseman mukaan, vaan ammatillisuus näkyisi tasapuolisena suhtautumistapana. Joitakin asioita ei voi unohtaa, anteeksi voi antaa nurkkakuntaisuuden perusteella.

  • Kervisen Lassi oli luokanvalvojana yläasteella, ei pahemmin puuttunut poissaoloihin joita kertyi runsaasti, kulmakkoa en hyvällä muistele, Pikkaraisen Tarja, Lipposen Eija ja Päivi seka Koposen Arja oli nättejä tyttöjä joita katseltiin

   • Vaikea kuvitella että kukaan muistelisi Kylmäkköä hyvällä.


  • Mönan muistan

  • 90 luvulla eräällä tytöllä oli väärennetyt henkkarit. Kuka muistaa?

   • Kiusaaminen ja lakien rikkominen oli jo silloin hevostelua. Ainut sarjassaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiusaaminen ja lakien rikkominen oli jo silloin hevostelua. Ainut sarjassaan.

    Nyt voes harrastoo hevospooloo. Oes helepompi korkeemmalta tyrkkiä toesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt voes harrastoo hevospooloo. Oes helepompi korkeemmalta tyrkkiä toesta.

    Hyvät "kyyvit" tänään kuorma-autossa. Verotonkin. Näin se kunta elpyy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvät "kyyvit" tänään kuorma-autossa. Verotonkin. Näin se kunta elpyy.

    Taesse ollakkii siinä lastoojassa. Kuitennii veroton. Ootellan vuan pimmeetä syksyn ja talaven urakoeta.


  • Keppi-Kyösti oli kans .Se löi lujasti jos et tunnilla ollu kunnolla.

   • Joo löi.. ja piirustaulun mittatikulla löi kovaa pulpettiin.
    Oliko hän Kyösti Komulainen?
    Hän poika soitti bändissä?


  • Ala-ja keski asteella rikkaitten lapset hakkasi köyhien lapsia, eikä opettajat
   Puuttuneet asiaan vaikka tiesivät.
   Jopa repivät vaatteet päältä.
   Opettajat mobbasivat syrjäkylän lapsia, ja niiden jolla isä oli "vaan" kirvesmies.
   Ylä-asteella oli Inkinen huutamassa kaikesta. Uhkaili ohimennen pudottaa arvosanat.
   Kulmakko ryntäsi tyttöjen vessaan ja heitti kaikki ulos, kun kukaan ei tunnustannu kuka poltti
   Tupakkaa....
   Pirilät olivat aitoja kilttejä ihmisiä.
   Kalevi Vinberg oli kiltti myös.
   Ei ole ikävä sonkajärvelle. Siellä suosittiin rikkaita ja niitten lapsia.

   • Ihan tiedoksi: Sonkajärven kunnassa ei ollut rikkaita perheitä ainuttakaan 1970-80-luvuilla.

    Tuskin on nykyäänkään...


  • En minä vaan huomannut että syrjäkyläläisiä olisi syrjitty sen kummemmin.Me vaan tultiin niistä pienistä kyläkouluista joissa opettajat pitivät kuin omina lapsinaan.Ehkä se ei enää kirkonkylällä ollut tarpeen muuten kaikista olis kasvanut ihan pullan syöjiä.

   • Olipa ihana lukea tätä keskustelua! Tuli paljon muistoja mieleen. Pikkuakka paineli bemarillaan, Nalle käveli ontuen mutta oli tajuton auktoriteetti, Pinkki-Pingviini, liikunnanope Aija ja Aijasbaija. Viinikainen oli aina suloinen ja sydän kultainen, mutta hieman siinä rajoilla miten opettaja saa lasten kanssa kaveerata.
    Pirilät oli aina yhtä ihanat. Uusi ruotsinope tuli taloon lukiossa ja oli reipas ja uudisti opetustyyliä. En muista nimeä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olipa ihana lukea tätä keskustelua! Tuli paljon muistoja mieleen. Pikkuakka paineli bemarillaan, Nalle käveli ontuen mutta oli tajuton auktoriteetti, Pinkki-Pingviini, liikunnanope Aija ja Aijasbaija. Viinikainen oli aina suloinen ja sydän kultainen, mutta hieman siinä rajoilla miten opettaja saa lasten kanssa kaveerata.
    Pirilät oli aina yhtä ihanat. Uusi ruotsinope tuli taloon lukiossa ja oli reipas ja uudisti opetustyyliä. En muista nimeä.

    Milloinhan se hirmu Aune Kulmakko vaihtui Aijaan? Tuulikki Virkki tuli opettamaan ruotsia syksyllä -76. Pirilän kanssa naimisiin mennyt Liisa ei ollut mieleeni. Piirtäminen oli minulla verissä ja inhosin sitä, että hän tuli tuhertelemaan minun piirroksiani ja sitten vielä nosti niitä seinälle; meillä oli aivan erilaiset tyylit. Kumma, miten joillakin on auktoriteettia, vaikkei päälle päin arvaisi. Raili Huttusen tunneilla ei älämöity. Tuulikki Virkkikin sai lapset aisoihin. Kulmakkokin sai, mutta agressiolla ja ilkeydellä, ei luontaisella auktoriteetilla. Sitten taas oli Sassalit, mukavia opettajia, mutta joutuivat opettamaan taustamelussa niille harvoille, joita opetus kiinnosti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Milloinhan se hirmu Aune Kulmakko vaihtui Aijaan? Tuulikki Virkki tuli opettamaan ruotsia syksyllä -76. Pirilän kanssa naimisiin mennyt Liisa ei ollut mieleeni. Piirtäminen oli minulla verissä ja inhosin sitä, että hän tuli tuhertelemaan minun piirroksiani ja sitten vielä nosti niitä seinälle; meillä oli aivan erilaiset tyylit. Kumma, miten joillakin on auktoriteettia, vaikkei päälle päin arvaisi. Raili Huttusen tunneilla ei älämöity. Tuulikki Virkkikin sai lapset aisoihin. Kulmakkokin sai, mutta agressiolla ja ilkeydellä, ei luontaisella auktoriteetilla. Sitten taas oli Sassalit, mukavia opettajia, mutta joutuivat opettamaan taustamelussa niille harvoille, joita opetus kiinnosti.

    Virkki tykkäsi tytöistä, ei pojista.

    Siirsi heti ensimmäisellä tunnilla pojat etupenkkiin, että nämä "oppisivat paremmin".

    Eihän nyt pojat vaan voineet osata kieliä yhtä hyvin , kun tytöt - tämä siis oli ennakkoasenne.

    Näillä keinoin sitä saa sen naisvihan nopeasti iskostettua nuoriin miehiin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   295
   6497
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   90
   4288
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   142
   1609
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   73
   1334
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   92
   814