"Pitbullit on vaarallisia"

Löysin suomen pitbull ry

Väite, että amerikanpitbullterrieri on vaarallinen on väärä. Pitbullia ei ole koskaan esimerkiksi jalostettu vahtikoiraksi ihmisiä tai muita eläimiä kohtaan. Pitbulli ei ole mikään harvinainen koirarotu ja silti sen ohi menee purematilastoissa (vaikka ne on suhteutettu rodun yleisyyden mukaan) sellaiset koirarodut kuin kultainennoutaja, saksanpaimenkoira, dalmatialainen, cockerspanieli, yms. Tämä ei tarkoita, että nämä rodut olisivat vaarallisia vaan sitä, että koirat eivät ylipäätänsä ole ihmiskunnalle vaarallisia - eivätkä varsinkaan amerikanpitbullterrierit. SATHY ry. keräsi aikanaan koko maailmasta kaikki tunnetut koira-aiheiset purematilastot (tilastot on nyt saatavilla yksissä kansissa, maksutta) ja tulos oli mykistävä: Minkäänlaista tukea väitteelle amerikanpitbullterrierin vaarallisuudesta ei saa tilastoista tai muistakaan faktoista. Ongelma on pitbullin huono maine, joka ylläpitää itse itseään.

Väite, että pitbullit ovat tappaneet enemmän ihmisiä kuin mikään muu koirarotu on väärä. Esimerkiksi USA:ssa, jossa pittejä on paljon, menevät monet muut koirarodut (kuten saksanpaimenkoira, bernhardilainen, tanskandogi, kiinanpystykorva, jne.) pitin ohi näissä tilastoissa.

48

1804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaarallinen pitti

      Kyllä pitbullien ihailijat ovat väärennelleet tietoja. He luulevat pittiä kiltiksi roduksi, mutta vartoa vaan, kun jonkun heistä kiltti pitti yllättäen hyökkääkin ihmisen kimppuun ja raatelee tämän vakaville vaurioille.

      • 8+27

        Tämä voi sattua minkä tahansa rodun kanssa. Ei vain pittien. Eikä ole syytä sanoa rotua vaaralliseksi, sillä se sitä se on vain jos sen sellaiseksi tekee.


      • thp666

        Itselläni 2,5 vuotias kaukaasian paimenkoira jota tohtisin väittää huomattavasti vaarallisemmaksi kun pitbull ja asun sen kanssa rauhallisella rivitaloalueella missä on paljon koiria, eikä minulla ole sen kanssa mitään ongelmia. Se on aina ollut mukanani autossa ja tavannut paljon ihmisiä joten se on myös niin sosiaalinen kun vain tuo rotu voi olla. On se puudelikin vaarallinen jos sitä väärin kohdellaan, sillä on se vaan niin jotta lähes kaikissa tapauksissa vika on siellä hihnan toisessa päässä eikä koirassa.


    • Taitaa nuo

      pitit ja muut ihqut perhekoirat ja nannydogit olla niitä jotka eniten on kuolemantapauksia aiheuttaneet... Helsingissäkin oli hiljattain yksi tällainen keissi.

      • koiratietoinen

        Muistakaa, jos koira hyökkää jonkun kimppuun sen pitää olla todella ahdistunut. Vaarallisin on se siellä ihnan toisessapäässä eli ihminen.


      • tämäontotuus22222222
        koiratietoinen kirjoitti:

        Muistakaa, jos koira hyökkää jonkun kimppuun sen pitää olla todella ahdistunut. Vaarallisin on se siellä ihnan toisessapäässä eli ihminen.

        silti jos koira käy päälle niin ekana pitää se koira eliminoida ja sitten mennä takomaan sen hihnan toisessa päässä olevan päähän järkeä.

        Tietenkin jos koira käy päälle niin ei siinä ajatella "ei se koiran vika ole"


    • rutu vaikuttaa

      Jossakin keskustelussa täällä oli aikoinaan linkki ulkomaiseen tilastoon, jossa oli lueteltu koirien aiheuttamat kuolemat.
      Sieltä kyllä karmeasti kävi ilmi, mitkä rodut sellaista saavat aikaan.
      Se oli sivusto, johon päivitettiin aina uusimmat tapaukset.Joten näki ettei se koiran rotu muutu vuosissa mihinkään, listan kärjessä on vuodesta toiseen aina samat rodut.

      Silloin on mielestäni turha puhua huonosta koulutuksesta.Jos on aina vaan samat rodut kärjessä.Syynä siihen on pelkästään rotu, ja se taipumukset .
      En muista linkkiä, mutta näppärä sen varmasti löytää...

      • 5+13

        Tässä on yksi linkki tutkimukseen USA ja Kanada. Tutkimusaika 1982-2013

        Jos ei jaksa kumpaakaan alkaa lukemaan niin lyhykäisyydessään tutkimuksen perusteella todettiin että: "Even if the pit bull category was "split four ways," attacks by pit bulls and their closest relatives would still outnumber attacks by any other breed."

        Tiivistelmä:
        http://www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-study-dog-attacks-and-maimings-merritt-clifton.php

        Koko tutkimus:
        http://www.dogsbite.org/pdf/dog-attack-deaths-maimings-merritt-clifton-2013.pdf


    • 4+12

      Pitbull aiheuttaa vakavampia vammoja kuin esim kultsi, johtuen sen taipumuksesta olla sinnikäs taistelija ja periksiantamaton. Pitti ei edes herkästi irrota otettaan käskystä, kun pääsee "raatelumoodiin", koska kuuluu sen luonteeseen. Pitti ei kuitenkaan hyökkää herkästi, suurin osa piteistä on normaaleja perhekoiria, eikä vaarallisia. Ymmärrän kuitenkin pittivihan koska on hyökätessään tuhoisampi kuin kultsi. Ei niillä kuitenkaan ole yhtään sen suurempi todennäköisyys hyökkäämiseen kuin muillakaan roduilla, että sikäli ei ole yhtään sen "vaarallisempi". (Tokikaan en vähättele uhreja) Tosiasia kuitenkin on että jokainen rotu voi purra. Itselläni 5,5kg terrieri, ja lelun kanssa taistelu on sellaista ravistelua, että jos ihmistä ravistelisi samalla tavalla ja olisi isompikokoinen, tuhoa kylväisi.

      Pittivihaa lisää tietysti media, on myyvempää uutisoida pittihyökkäyksestä lapsen kimppuun kuin kultaisen noutajan puremasta, koska PITTI TAAS!
      Pitbull on oikeissa käsissä hyvä koira, tarvitsee kovan kurin, rakastavan kasvatuksen ja kunnon koulutuksen, sekä mahdollisia ongelmatilanteita varten vahvan taluttajan. Lisäksi omistajalla pitää olla järkeä päässä. Nämä kun toteutuvat, hyökkäykset vähenevät, ja samalla ehkä myös rotuviha laantuu. Valitettavasti pitti vain on rotu jolla on vahva leima ja se ruokkii itse itseään, ja joutuu paljon osaamattomiin käsiin. Jotkut ihannoivat "hurjaa" koiraa ja aliarvioivat omat kykynsä.

      En ole omistanut yhtään pittiä enkä tule omistamaan, ei ole minun tyyppiseni rotu. Muita koiria kyllä on ja on ollut. Eli en ole "pittirakastaja" vaan ihan koirarakas yleisesti, ja ymmärrän että ne ovat eläimiä joilla eläimen vaistot. Ihmisen kuuluu osata pitää lemmikit hallinnassa.

      • kerrotko vielä

        Mutta miksi piteillä on enemmän ns. ilman syytä hyökkäyksiä ihmisiä kohtaan, jos se on mielestäsi normaali perhekoira ?


      • 4+12
        kerrotko vielä kirjoitti:

        Mutta miksi piteillä on enemmän ns. ilman syytä hyökkäyksiä ihmisiä kohtaan, jos se on mielestäsi normaali perhekoira ?

        Se kuri ja hallittavuus. Väärät omistajat voimakastahtoiselle koiralle. Ei uskota ko. rodun tarvitsevan erilaiset otteet kuin sen noutajan.


      • kipale
        4+12 kirjoitti:

        Se kuri ja hallittavuus. Väärät omistajat voimakastahtoiselle koiralle. Ei uskota ko. rodun tarvitsevan erilaiset otteet kuin sen noutajan.

        Nimenomaan. Minua hirvittää aina kun näen tällaisia rotuja esim. hyvin nuorilla ihmisillä. Koirapuistossa nuorella pariskunnalla (tyttö vaikutti n.16v poika juuri ja juuri 18v.) oli pitti, hyvin tuli toimeen koirani kanssa, mutta varuillani olin koko ajan. Tosin tämä oli vasta 1vuotias. Mutta siis pointin piti olla se, että näistä nuorista ihmisistä (useimmiten naispuolisista) oikein hehkuu se, ettei he osaisi toimia tilanteessa, jos se oma koira hyökkääkin. Tämä nyt menee vähän asian vierestä, mutta eräänkin nuoren naisen samojedi kävi oman pentuni kimppuun (puistossa), ja nainen vaan seisoo tumput suorina ja katsoo! Itse sinne tietysti menin väliin huutaen.. Siis mikä niitä ihmisiä vaivaa? Eikö ne uskalla vai mikä on? Luulis oman koiransa uskaltavan raahata sieltä remuamasta.


    • 11+17

      Pitin taakkana on sen imago ja maine. Toiset jopa luulevat ja kuvittelevat, että pitin kuuluu olla rujo ja raaka, aggressiivinen, ja kasvattavat sen sitten sellaiseksi. Komppaan täysin AP:ta. Mutta täällä on jo yksi pittikeskustelu, ei varmaan tarvitse samoja väitöksiä käydä uudestaan läpi

      Se, miksi pitti on listaykkönen, johtuu puhtaasti omistajista, ei rodusta. Miksi pitit sitten purevat jne? Koulutus, koulutus, koulutus. Laiminlyönnit ja puutteet koulutuksessa, koiranpidossa. Pitti on herkkä rotu väärinpidolle ja laiminlyönneille, joka sitten näkyy purutilastoissa.

      • hutihapeli

        "Koulutus, koulutus, koulutus. Laiminlyönnit ja puutteet koulutuksessa, koiranpidossa. "

        Suomen pitbull yhdistyksen sivuillahan mainitaan ettei pittiä tarvitse mitenkään kouluttaa, kun ei se kysenaalaista omistajaansa kuitenkaan. Siellä myös mainitaan että pitti on tasaisin ja turvallisin rotu jos mihin tansa muuhun rotuun vertaa, joten nyt tämä sinun vastauksesi kyllä vähän ontuu. Luulisi rotuyhdistyksen tietävän vähän paremmin rodusta ;)

        Ja tämä oli sitten vinoilua, lueskelin noita sivuja ja voi jestas miten sokeaa tekstiä siellä olikaan, pelkkää vakuuttelua siitä miten tämä rotu on kultamussukka, vaikka sitä ei voi viedä koirapuistoon, ei päästää irti hihnasta eikä jättää valvomatta toisen koiran kanssa. Syytä ei kerrota että miksi ei, mutta rivien välistä voinee lukea, että rotu on äärimmäisen aggressiivinen tappaja, siksi se tulee pitää hihnassa, mielellään kaukana muista koirista. Samasta syystä se on vaarallinen myös ihmiselle, jos se turhautuu ja purkaa aggressionsa ihmiseen on seurauksena nopeasti vakava vammautuminen tai kuolema.

        Pureminen ei sinänsä ole se ongelma, muutkin rodut puree, vaan se insetiteetti miten se pureminen muuttuu saalistukseksi, se ei ole pelkkää "mene pois"-puremista, eikä "lopeta"-puremista niinkuin muilla roduilla, se on "teit virheen, joten tapan sinut"-puremista.


      • nauran sinulle
        hutihapeli kirjoitti:

        "Koulutus, koulutus, koulutus. Laiminlyönnit ja puutteet koulutuksessa, koiranpidossa. "

        Suomen pitbull yhdistyksen sivuillahan mainitaan ettei pittiä tarvitse mitenkään kouluttaa, kun ei se kysenaalaista omistajaansa kuitenkaan. Siellä myös mainitaan että pitti on tasaisin ja turvallisin rotu jos mihin tansa muuhun rotuun vertaa, joten nyt tämä sinun vastauksesi kyllä vähän ontuu. Luulisi rotuyhdistyksen tietävän vähän paremmin rodusta ;)

        Ja tämä oli sitten vinoilua, lueskelin noita sivuja ja voi jestas miten sokeaa tekstiä siellä olikaan, pelkkää vakuuttelua siitä miten tämä rotu on kultamussukka, vaikka sitä ei voi viedä koirapuistoon, ei päästää irti hihnasta eikä jättää valvomatta toisen koiran kanssa. Syytä ei kerrota että miksi ei, mutta rivien välistä voinee lukea, että rotu on äärimmäisen aggressiivinen tappaja, siksi se tulee pitää hihnassa, mielellään kaukana muista koirista. Samasta syystä se on vaarallinen myös ihmiselle, jos se turhautuu ja purkaa aggressionsa ihmiseen on seurauksena nopeasti vakava vammautuminen tai kuolema.

        Pureminen ei sinänsä ole se ongelma, muutkin rodut puree, vaan se insetiteetti miten se pureminen muuttuu saalistukseksi, se ei ole pelkkää "mene pois"-puremista, eikä "lopeta"-puremista niinkuin muilla roduilla, se on "teit virheen, joten tapan sinut"-puremista.

        Äärimmäisen aggressiivinen tappaja? No voi tsiisus. Luulisi, että noin rotuun perehtyneenä ymmärtäisit, miksi pittiä ei tule viedä koirapuistoon taikka jättää kahden vieraan koiran kanssa. Koira-aggressiivisuus löytyy pitin perimästä. On monia muitakin rotuja, jotka eivät sovellu koirapuistoiluun, sillä eivät tule vieraiden koirien kanssa toimeen. Aivan sama pitin kohdalla.
        Oman lauman koiran kanssa voi jättää, miksi ei voisi.

        Ja ei, sivuilla ei lue, ettei pittiä tarvitse kouluttaa. Siellä lukee, että tietää monta pittiä, joita ei ole käytännössä koulutettu. Äläpä siis väärentele asioita. Pitti tarvitsee aivan samanlaisen koulutuksen kuin kaikki koirat, tapakasvatus yhteiskuntakelpoiseksi.

        Miksi pitti purkaisi turhautumisensa ihmiseen? Näitä niin naurettavan typeriä oletuksia, että pitti on heti ekana ihmisessä tai koirassa kiinni. Huhheijjaa.

        Toki voit maalailla kauhukuvia rodusta omien vääristelmiesi mukaisesti, ei se rodusta sen pahempaa tee, sinusta kylläkin.


      • nauran sinulle
        hutihapeli kirjoitti:

        "Koulutus, koulutus, koulutus. Laiminlyönnit ja puutteet koulutuksessa, koiranpidossa. "

        Suomen pitbull yhdistyksen sivuillahan mainitaan ettei pittiä tarvitse mitenkään kouluttaa, kun ei se kysenaalaista omistajaansa kuitenkaan. Siellä myös mainitaan että pitti on tasaisin ja turvallisin rotu jos mihin tansa muuhun rotuun vertaa, joten nyt tämä sinun vastauksesi kyllä vähän ontuu. Luulisi rotuyhdistyksen tietävän vähän paremmin rodusta ;)

        Ja tämä oli sitten vinoilua, lueskelin noita sivuja ja voi jestas miten sokeaa tekstiä siellä olikaan, pelkkää vakuuttelua siitä miten tämä rotu on kultamussukka, vaikka sitä ei voi viedä koirapuistoon, ei päästää irti hihnasta eikä jättää valvomatta toisen koiran kanssa. Syytä ei kerrota että miksi ei, mutta rivien välistä voinee lukea, että rotu on äärimmäisen aggressiivinen tappaja, siksi se tulee pitää hihnassa, mielellään kaukana muista koirista. Samasta syystä se on vaarallinen myös ihmiselle, jos se turhautuu ja purkaa aggressionsa ihmiseen on seurauksena nopeasti vakava vammautuminen tai kuolema.

        Pureminen ei sinänsä ole se ongelma, muutkin rodut puree, vaan se insetiteetti miten se pureminen muuttuu saalistukseksi, se ei ole pelkkää "mene pois"-puremista, eikä "lopeta"-puremista niinkuin muilla roduilla, se on "teit virheen, joten tapan sinut"-puremista.

        Ja koulutukseen kuuluu niin monenmonta asiaa, ei vain perheen laumahierarkia. Vaan sosiaalistaminen muihin koiriin ja ihmisiin, erilaiset tilanteet ja olosuhteet, liikenne, matkailu, vieraat ympäristöt, oudot äänet ja hajut.
        Laiminlyönti, eli vääränlainen koiranpito, aggressiivinen koiranpito, koiran luottamuksen laiminlyönti, koiran hakkaaminen, vääränlainen kurittaminen ja rankaisu, koiran ulkoilutuksen ja aktivoinnin laiminlyönti, ruokinnan laiminlyönti, kaikki vaikuttaa.

        Sokeaa tekstiä tulee sinulta, rotuyhdistys ja rodun harrastajat kyllä tietävät vähän enemmänkin ja paremmin rodusta, kuin kaltaisesi medianuhrihysteerikko. Ja tämä ei ollut vinoilua.


      • hutihapeli
        nauran sinulle kirjoitti:

        Äärimmäisen aggressiivinen tappaja? No voi tsiisus. Luulisi, että noin rotuun perehtyneenä ymmärtäisit, miksi pittiä ei tule viedä koirapuistoon taikka jättää kahden vieraan koiran kanssa. Koira-aggressiivisuus löytyy pitin perimästä. On monia muitakin rotuja, jotka eivät sovellu koirapuistoiluun, sillä eivät tule vieraiden koirien kanssa toimeen. Aivan sama pitin kohdalla.
        Oman lauman koiran kanssa voi jättää, miksi ei voisi.

        Ja ei, sivuilla ei lue, ettei pittiä tarvitse kouluttaa. Siellä lukee, että tietää monta pittiä, joita ei ole käytännössä koulutettu. Äläpä siis väärentele asioita. Pitti tarvitsee aivan samanlaisen koulutuksen kuin kaikki koirat, tapakasvatus yhteiskuntakelpoiseksi.

        Miksi pitti purkaisi turhautumisensa ihmiseen? Näitä niin naurettavan typeriä oletuksia, että pitti on heti ekana ihmisessä tai koirassa kiinni. Huhheijjaa.

        Toki voit maalailla kauhukuvia rodusta omien vääristelmiesi mukaisesti, ei se rodusta sen pahempaa tee, sinusta kylläkin.

        "Äärimmäisen aggressiivinen tappaja? No voi tsiisus. "

        Mitä tsiisusta tuossa on? Oletko mukana koiratappelupiireissä? Jos et, niin ymmärrän hyvin ettet ole perehtynyt pitbullien tähän ominaisuuteen, mikä on äärimmäinen tappaja.

        En ole nähnyt viedota muunrotuisista koirista, jotka repivät uhriaan vaikka tämä makaisi jo tiedottomana tai kuolleena maassa. Se on ominaisuus mikä ei kuuluu parhaankaan luonnonluoman saalistajan ominaisuuksiin, kun saalis on kuollut sitä ryhdytään syömään, kuollutta saalista ei enää "tapeta", toisin kuin videoiden pitbullit. Tämä tekee rodusta mielestäni äärettömän vaarallisen ja on väärin ettei tätä asiaa tiedoteta rotuyhdistyksen sivuilla, kuten ei myöskään varoiteta koiratappelupiireistä eikä koiratappelulinjaisista piteistä. Amerikanpitbullterrieri on jalostettu tappamaan muita koiria, sen takia se koira on olemassa ja kaikki sen ominaisuudet on huippuunsa hiottuja tätä yhtä päämäärää varten. Netissä on lukematon määrä videoita, missä koira lopettaa tappamisen vasta kun on itse hengetön, se ei tunne kipua eikä näe mitään muuta kuin saaliinsa siihen asti.

        Pitti voi purkaa turhautumisen ihmiseen siinä missä muunkin rotuiset koirat, erona on jälleen se, että kun pitti kerran hampaat kiinni johonkin saa, niin se ei lopeta, ei ainakaan jos on "hyvä" pitti.

        Kyllä uskon että rotuyhdistys ja rodun harrastajat tietävät erinomaisesti rodusta, koska hehän he on siellä katsomassa miten nämä repii toisiaan kappaleiksi, on vain omituista että tätä tietoa halutaan pimittää viimeiseen asti ja maalata kuva jostakin erityisen hyvästä perhekoirasta. Muidenkin aggressiivisten rotujen kohdalla kyllä tuodaan esiin se haasteellisuus ja mihin koira kykenee, mutta kummasti ei pitbullien kohdalla.


      • nauran sinulle
        hutihapeli kirjoitti:

        "Äärimmäisen aggressiivinen tappaja? No voi tsiisus. "

        Mitä tsiisusta tuossa on? Oletko mukana koiratappelupiireissä? Jos et, niin ymmärrän hyvin ettet ole perehtynyt pitbullien tähän ominaisuuteen, mikä on äärimmäinen tappaja.

        En ole nähnyt viedota muunrotuisista koirista, jotka repivät uhriaan vaikka tämä makaisi jo tiedottomana tai kuolleena maassa. Se on ominaisuus mikä ei kuuluu parhaankaan luonnonluoman saalistajan ominaisuuksiin, kun saalis on kuollut sitä ryhdytään syömään, kuollutta saalista ei enää "tapeta", toisin kuin videoiden pitbullit. Tämä tekee rodusta mielestäni äärettömän vaarallisen ja on väärin ettei tätä asiaa tiedoteta rotuyhdistyksen sivuilla, kuten ei myöskään varoiteta koiratappelupiireistä eikä koiratappelulinjaisista piteistä. Amerikanpitbullterrieri on jalostettu tappamaan muita koiria, sen takia se koira on olemassa ja kaikki sen ominaisuudet on huippuunsa hiottuja tätä yhtä päämäärää varten. Netissä on lukematon määrä videoita, missä koira lopettaa tappamisen vasta kun on itse hengetön, se ei tunne kipua eikä näe mitään muuta kuin saaliinsa siihen asti.

        Pitti voi purkaa turhautumisen ihmiseen siinä missä muunkin rotuiset koirat, erona on jälleen se, että kun pitti kerran hampaat kiinni johonkin saa, niin se ei lopeta, ei ainakaan jos on "hyvä" pitti.

        Kyllä uskon että rotuyhdistys ja rodun harrastajat tietävät erinomaisesti rodusta, koska hehän he on siellä katsomassa miten nämä repii toisiaan kappaleiksi, on vain omituista että tätä tietoa halutaan pimittää viimeiseen asti ja maalata kuva jostakin erityisen hyvästä perhekoirasta. Muidenkin aggressiivisten rotujen kohdalla kyllä tuodaan esiin se haasteellisuus ja mihin koira kykenee, mutta kummasti ei pitbullien kohdalla.

        Asiaa ei tiedoteta,, kun ei ole mitään mitä tiedottaa sillä koiratappelut ovat kiellettyjä. Rodusta on siis turhaa pauhaa koiratappelukoirana ja mainostaa siitä sellaisia piirteitä.
        Tappelulinjaisia pittejä ei pitäisi edes olla, eikä todellakaan käyttää jalostukseen.

        Ampittiä ei todellakaan ole jalostettu tappamaan muita koiria, voi pyhä jysäys mitä sontaa viitsitte kirjoittaa. :D alkujaan ovat olleet metsästyskäytössä, apuna karjanpidossa ja sotakoirina. Rotua ei vartavasten tehty koiratappeluihin, vaan päätyi niihin syystä tai toisesta.


      • srfsrgsrg
        nauran sinulle kirjoitti:

        Asiaa ei tiedoteta,, kun ei ole mitään mitä tiedottaa sillä koiratappelut ovat kiellettyjä. Rodusta on siis turhaa pauhaa koiratappelukoirana ja mainostaa siitä sellaisia piirteitä.
        Tappelulinjaisia pittejä ei pitäisi edes olla, eikä todellakaan käyttää jalostukseen.

        Ampittiä ei todellakaan ole jalostettu tappamaan muita koiria, voi pyhä jysäys mitä sontaa viitsitte kirjoittaa. :D alkujaan ovat olleet metsästyskäytössä, apuna karjanpidossa ja sotakoirina. Rotua ei vartavasten tehty koiratappeluihin, vaan päätyi niihin syystä tai toisesta.

        SATHYn pyörittäjät itse ovat dokumentoidusti koiratappelukasvattajia, jotka välittävät koiriaan rikollisille ympäri Eurooppaa.

        Katsopa dokumentti "Dog Fights undercover".

        En soisi kyseisen toiminan saavan minkäänlaista tukea, miltään taholta. Kaikkein vähiten vaaleanpunaiset silmälasit nokalleen nostaneilta idealisteilta.


      • naur naur
        srfsrgsrg kirjoitti:

        SATHYn pyörittäjät itse ovat dokumentoidusti koiratappelukasvattajia, jotka välittävät koiriaan rikollisille ympäri Eurooppaa.

        Katsopa dokumentti "Dog Fights undercover".

        En soisi kyseisen toiminan saavan minkäänlaista tukea, miltään taholta. Kaikkein vähiten vaaleanpunaiset silmälasit nokalleen nostaneilta idealisteilta.

        Juu tiedän nuo tappeluttajat, enkä todellakaan puolusta heidän toimia. Silti en leimaa kaikkia pitin omistajia ja kaikkia pittejä, koska ei ole syytä.


    • Rahan polttajako

      Mielummin kohtaan äkäsen spanieli kuin pittarin. Ja Suomen pitit ei enemmistönä ole edes puhtaita vaan sekoituksia. Aidot maksaa sen 1500-3500e et näin :D
      Enpä noilla hinnoilla usko edes aidon menevän mihin vain koska jos kuljetuksineen menee muutama tonttunen niin jo pitää olla jo ajatusta koiraan.

    • mietis uudelleen

      pitt bull on tappanut usassakin enemmän ihmisiä kuin mikään muu rotu. Kannattaa todellakin tutkia tilastoja: 4,4 %:a pitt bulleista on tappanut ihmisen, rotikka kakkosena 2,2 %:n tuloksella. Ja niin kuin usein sanotaan, että usassa on pittejä paljon 4,4%:a paljosta on paljon. Esim. tuhannesta koirasta 44 on tappanut ihmisen, 10 tuhannesta se on jo 440.

      • Vuh vuh

        Mikä ihme se on kun se on se munanjatke koirarotu mikä pitää ottaa vaikka koiran omistamisesta ei tiedetä hevon helvettiä? Koiratappelujakin on tuolla ja niitä varten jalostetaan agret koirat loput myydään lemmikeiksi.
        Jos ei pittiä olisi ottaisivat jonkun muun voimakkaan ja haastavan koiran ja niitä sitte myytäisiin kuten pittiä nyt. Pitit on haastavia mutta oikealla kasvatuksella eivät otsikoihin suomessa päädy.


      • Peruslaskuja!

        Hah hah mitä lukuja. jos pittejä on arviolta 5256000 usassa niin ne muka olisi tappanut 231264 ihmistä, mitä sontaa! 5256000*0.044=231264. Tuosta voi päätellä paljonko pitäisi tappaa vuotta kohden elinikänään
        Lueppa täältä http://defendpitbulls.com/pit-bull-attack-statistics/
        2005-2012 pitit on aiheuttaneet 151 ihmisen kuoleman, kvg! Ollaa iiiiihan pikkusen kaukana sun luvuistasi


      • Pitinomistaja

        Hei käyttäjä "mietis uudelleen" näköjään sulla ei ole henkilökohtaista kokemusta näistp koirista. Et edes koiran rotua osaa oikein kirjottaa :D


    • Rembrand

      Miettis uudelleen, mietippäs uudelleen. Lukema on 4,4% kuolemantapauksista, ei 4,4% pitbulleista tappanut ihmisen. Jos ajatuksenkulkusi olisi oikein, se tarkoittaisi että noin puolen miljoonan koiran pitbull ja pitbull mix populaatiot olisivat tappaneet noin 22 000 ihmistä. Sinällään rotu itse on purematilastot ja puremien aiheuttamien vammojen laatua ajatellen tuskin perusteltua säilyttää. Näyttää muutenkin että erittäin suurella osalla omistajia on pahanlaatuinen asennevamma ja/tai päihderiippuvuus joten he eivät koiraa tarvitse edes alkujaan

      • luepas itse

        Olen kyllä lukenut, tilastot ja on tehty traumapoleilla. Eli 4,4 %.a piteistä on tappanut ihmisen. Ja sitä en tiedä onko tilastoitu kuinka paljon koiria on kuollut pitin hampaisiin.


      • Kiitos ja anteex
        luepas itse kirjoitti:

        Olen kyllä lukenut, tilastot ja on tehty traumapoleilla. Eli 4,4 %.a piteistä on tappanut ihmisen. Ja sitä en tiedä onko tilastoitu kuinka paljon koiria on kuollut pitin hampaisiin.

        lopettakaa nyt saatana toi juupas eipäs juupas eipäs länkytys ja linkatkaa tohon tutkimukseen kun ilmeisesti tiedätte mistä se löytyy niin saa itse lukea. onko nää satuja molemmat vai jotain tosi juttuja? en ole ainakaan suomessa nähnyt enkä kuullut vihaisesta pit bullista koskaan joten hieman pistää miettimään


      • Kiitos ja anteex
        Kiitos ja anteex kirjoitti:

        lopettakaa nyt saatana toi juupas eipäs juupas eipäs länkytys ja linkatkaa tohon tutkimukseen kun ilmeisesti tiedätte mistä se löytyy niin saa itse lukea. onko nää satuja molemmat vai jotain tosi juttuja? en ole ainakaan suomessa nähnyt enkä kuullut vihaisesta pit bullista koskaan joten hieman pistää miettimään

        tarkoitin etten ole kuullut ihmiselle vihaisesta koskaan! toisia koiria nuo ei aina siedä, nähty on


      • KVG!
        Kiitos ja anteex kirjoitti:

        tarkoitin etten ole kuullut ihmiselle vihaisesta koskaan! toisia koiria nuo ei aina siedä, nähty on

        Käto vittu googlesta ne linkkis äläkä länkytä täällä. Eipä ole pitkääkään aikaa kun pitit raateli naisen helsingissä.


      • 2+14
        KVG! kirjoitti:

        Käto vittu googlesta ne linkkis äläkä länkytä täällä. Eipä ole pitkääkään aikaa kun pitit raateli naisen helsingissä.

        No en ole minäkään kuullut ihmis-aggresta pitistä, muille koirille voivat olla aggreja, mutta se ei ole mikään pitin yksinoikeus vaan monissakin roduissa voi olla sitä.
        Ihmistä kohtaan hyökkäykset > ei tarkoita että ovat varsinaisesti vihaisia, toimivat vaan vaistojen ohjaamina. Joku syy on kaikille hyökkäyksille. Esim tietty haju joka laukaisee itsepuolustustarpeen. Kaikkeahan me ihmiset ei voida tietää.


      • Rembrand
        luepas itse kirjoitti:

        Olen kyllä lukenut, tilastot ja on tehty traumapoleilla. Eli 4,4 %.a piteistä on tappanut ihmisen. Ja sitä en tiedä onko tilastoitu kuinka paljon koiria on kuollut pitin hampaisiin.

        Väitätkö sinä todella vakavissasi että pitbullit ovat tappaneet 22 000 ihmistä? Olisi syytä ottaa terve järki käyttöön?


      • Arvasin
        KVG! kirjoitti:

        Käto vittu googlesta ne linkkis äläkä länkytä täällä. Eipä ole pitkääkään aikaa kun pitit raateli naisen helsingissä.

        Arvasimpa että on höpö höpö juttuja! Omasta päästäsikö keksit kun ei ole lähdettä näyttää?


      • viettitjalostettuja
        2+14 kirjoitti:

        No en ole minäkään kuullut ihmis-aggresta pitistä, muille koirille voivat olla aggreja, mutta se ei ole mikään pitin yksinoikeus vaan monissakin roduissa voi olla sitä.
        Ihmistä kohtaan hyökkäykset > ei tarkoita että ovat varsinaisesti vihaisia, toimivat vaan vaistojen ohjaamina. Joku syy on kaikille hyökkäyksille. Esim tietty haju joka laukaisee itsepuolustustarpeen. Kaikkeahan me ihmiset ei voida tietää.

        Jos joku haju, saa koiran yrittämään ihmisen tappamista.Ei varmasti ole sellainen rotu yhteiskuntaan soveltuva.
        Pittihän ei ole hyökätessään agressiivinen tai vihainen, se vain tekee sen minkä vaistot käskevät.Eihän tiikeri tai leijonakaan ole agressiivinen gasellille jonka se syö, ei murise tai eleillä uhkaile ennen hyökkäystä.

        Vietit on jalostettuina roduissa, niitä ei koulutuksella poisteta, hallitaan ehkä vain hetkellisesti.


        Valitkaa joku muu rotu, sellainen joka korkeintaan vain näykkäisee, jos ei siedä vierasta ihmistä tai vierasta koiraa, sellainen joka ei yritä ketään tai mitään tapaa.


      • monia ollut jo
        Kiitos ja anteex kirjoitti:

        lopettakaa nyt saatana toi juupas eipäs juupas eipäs länkytys ja linkatkaa tohon tutkimukseen kun ilmeisesti tiedätte mistä se löytyy niin saa itse lukea. onko nää satuja molemmat vai jotain tosi juttuja? en ole ainakaan suomessa nähnyt enkä kuullut vihaisesta pit bullista koskaan joten hieman pistää miettimään

        Googleta "pit bull hyökkäsi"...niin sittenpä sivistyt sinäkin rodusta lisää, etkä enää voi kirjoitella, ettet olisi tietoinen tapahtumista ;)


    • hebe

      Ihmisaggreja pittejäkin on aina ollut. Ei se rotu sen immuunimpi sille ole kuin mikään muukaan. Tappelukoiraihmisetkin myöntävät, että ihmisenpurijoita ei välttämättä pantu monttuun, jos ne olivat tehokkaita tappelussa.

      Oletteko katsoneet Cesar Millanin dokumentin Love My Pitbull? Löytyy kokonaisuudessaan YouTubelta. Harvinaisen rehellinen ja mihinkään suuntaan kiihkoilematon dokkari. Siinä kerrotaan historiasta ja siitä, mikä pitti on tänä päivänä. Se ei välttämättä ole mikään sirkkeli, joka sumeilematta tappaa talossa ja puutarhassa - - mutta väärissä käsissä ja/tai liian tiukkaan sisäsiitettynä ja puutteellisesti kasvatettuna se voi olla juuri sitä. Myös tässä dokumentissa Cesar myöntää, että pitit tappavat enemmän ihmisiä kuin mikään muu rotu, vaikka katsottaisiin kuinka maailmanlaajuisia tilastoja. Ja näin sanoo siis ihminen, jolla itsellään on pittejä x kappaletta, plus siinä näytetään tilastotietoja.

    • Boksufani<3

      Pitbullit ei kuulu lempirotuihini, mutta aivan ihana ulkonäkö

    • tarpeettomia ovat

      Nyt ne vaaleanpunaiset lasit pois silmiltä, ja herää todellisuuteen.Kato vaikka YouTubesta videoita miten niillä napsahtaa, eikä kukaan saa estettyä kun kohde on valittu.Varmasti ollut nekin jonkun mielestä kivoja perhekoiria...just

      • ninnnojooo

        >On kai ne aina jonkun koiriaolleet.Kyllä koirat yleensä tulee omistajien kans toimeen.


    • NeOnVaarallisia

      juuri sen puruvoiman takia. Ne eivät hevillä irrota otettaan, kun sen kerran ottavat. Hyvin todennäköisesti koira pitää ampua/tappaa siihen paikkaan, ennenkuin ote irtoaa. Mitkään potkimiset ja esineellä lyömiset tuskin auttavat, kun ovat päättäneet tappaa jonkun.

      Uskon, että ovat yhtä hyviä koiria, kuin muutkin, jos ovat oikealla omistajalla ja kulkevat hihnassa ja omistajalla on tarpeeksi auktoriteettia olla johtaja sille. Vapaana en niitä kuitenkaan pitäisi, koska ihmiset pelkäävät ja koira aistii sen herkästi ja se voi saada sen jo hyökkäämään.

      Yhtälailla ihmiset pelkäävät muitakin isoja koiria mitkä eivät ole omistajansa hallinnassa. Paljon näkyy koiria, jotka poukkoilevat hihnassa puolelta toiselle ja vetävät omistajaansa kieli pitkällä.

    • eikkiitos

      Pittbull on tappanut maailmassa eniten ihmisiä, se on fakta.

    • menejatiiä

      Jos ei pure niin varmasti todella mukavia koiria. Tämä pätee tietenkin kaikkiin koiriin karvoihin katsomatta. Tällä rodulla on tietenkin puruvoimaa monia enemmän mikä kannattaa ottaa huomioon.

    • nettikertoo

      Juu, kyllä ne on vaarallisimpia koiria maailmassa.Aiheuttaneet eniten ihmisten kuolemia.Kultainen noutaja puree/näykkii koirista eniten.Mutta eihän se ole mitään verrattuna tuon rodun tekosiin.
      Nuohan on tappaneet oman perheen lapsia, aikuisia, vanhuksia, naapureita jne.Oli joku ulkomainen wiki sivusto, johon päivitettiin tietoja, siellä oli myös tiedot uhreista, ikä ja oliko omanperheen koira vai kenen.
      Vajaa sata prosenttia koirien hyökkäyksistä on omaa perhettä kohtaan.
      Se on vähän ristiriidassa sen kanssa, että vaarallisia koiria otetaan ns. vahtimaan omistajaa ja kotia vieraalta uhalta.Kun kuitenkin oma väki, on yleensä eniten vaarassa koiran vuoksi.Koulutus ei vaikuta suoranaisesti koiran vaaralliseen hyökkäykseen, yleensä omistajakin yllättyy koiransa teosta, eikä itse ole edes paikalla tai samassa huoneessa kun koira hyökkää.

      • voinäitä

        Ja onhan noita oman perheen päälle käyvät, naapureiden päälle käyvät...Omalla koirallani on suojeluvietti (voimakas) muttei ole ketään purrut, varoittaa kyllä tulemasta lähelle. Sitten tyhmimmät tulee koira puistoon noiden kanssa, joo en jää kokeileen tuleeko omani kanssa toimeen vai ei.


    • wufff

      Mä oon kerran elämässäni tavannut "livenä" rescue-koiran, jossa oli "ainakin pitbullia", näin omistaja kertoi. Ja oli aivan pitbullin näköinen kyllä, joten voisko jopa olla joku pentutehtailutapaus tmv. epävirallinen rotukoira, joka on rescuena päätyny Suomeen. No kuitenkin...kyseessä oli kolmivuotias uros (saattaapi olla leikattu) ja luonteeltaan hän oli mitä herttaisin ainakin ihmisiä kohtaan. Mut nähdessään tää koiruus alkoi innoissaan vispata häntää joka suuntaan ja hyppi ja nuoli mun naamaa ja olis varmaan tullut syliinkin niistä kiipeävistä liikkeistä päätellen.

      Olihan se vähän hassua, kun aikuinen koira mielistelee kuin pentu, mutta niin tekee monet muutkin, etenkin seurakoirat. Ja jos tämä kyseinen haukku on millään muotoa tyypillinen pitbull, niin varmasti rotu sopis osaavissa käsissä perhekoiraksi. Ei vaikuttanut eleistä päätellen dominoivalta tämä tapaus siis. Tosin muita pitbulleja en tietääkseni oo tavannu, en ainakaan sellaisia, jotka olis ollu "oikein selkeästi pitbullin näkösiä", niin että olis tunnistanu ja jäänyt mieleen.

      Mut tosiaan tietyn luontoiset koirat vaatii tietyn laisen omistajan, näinhän se menee. Jo esimerkiksi niinkin yleinen rotu kuin chihuahua on luonteeltaan hyvin määrätietoinen ja kiihtyy nollasta sataan alta aikayksikön, mutta niin vaan otetaan kaikenlaisiin perheisiin ja ekaksi koiraksi, että tokkopa noi kaikki nyt soveltuu tän rodun omistajaksi. Varsinkaan, kun chihuja niin usein näkee räksyttämässä raivonsekaisesti muille koirille omistajan nykiessä ja hermostuttaessa koiraa lisää. (Myönnän, että chiihun koulutus on vaativaa, enkä ehkä itekään olis ollenkaan oikee omistaja tämänlaiselle koiralle.) Olen tuntenu yhen, nyt jo kuolleen chihun ja se oli kyllä semmonen pakkaus itsevarmuutta, rohkeutta ja räjähtävää raivoa toisia uroksia kohtaan, että moni koira jäisi kakkoseksi. Ironisinta oli, että tää koira ei totellut ketään muuta siinä perheessä kuin isää, ja mä olin myös poikkeus, kun opin tuntemaan sen koiran ja vaikken tohon perheeseen kuulunutkaan. Sainkin sitten, kun lähellä asuttiin, niin auttaa tarpeen vaatiessa esim. laittamaan kaulapantaa tai toppatakkia talvisäällä, kun koira puri muita, jotka tän koitti tehdä ja tietenkään perheen isä ei aina ollu just sillon kotona.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Miksi rakkihullut haluaa koko ajan yhä vaarallisempia rakkeja eivätkä pidä niitä edes kiinni. Eihän tuollaisiakaan tshekkoslovakiansusikoiria pitäisi ola edes olemassa. Onneksi tämä rakki märättiin lopetettavaski, olisi vaan pitänyt tehdä heti. Pelkkää tuuria että tytöt jäi henkiin sivullisten ansiosta.
      https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000010346703.html

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1649
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1421
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1119
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1081
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      981
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 5
      955
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe