Suomen ja Venäjän mennyt ja tuleva historia

tptm

Mennyt historia

Kuten kaikki tietävät, Suomen ja Venäjän historia on sotia ja vihollisuuksia täynnä. Kun Suomi oli osana Ruotsia, joutui Suomi jatkuvasti Ruotsin ja Venäjän välisen valtakamppailun jalkoihin ja maksumieheksi. Kun Suomesta tuli osa Venäjää, niin tilanne rauhoittui ja suuriruhtinaskunnan aika oli Suomelle enimmäkseen hyvää loppuajan venäläistämistoimenpiteitä lukuun ottamatta.
jatkuu..
http://www.jouko-piho.fi/211357862

15

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jarmo-

      Kyllä mun isoisä ainaki kerto ihan eri sävyyn ryssistä ennen vuotta 1918 mutta oli silti itse pikkupoikana äitinsä lähettämänä salaa ruokkimassa venäläisiä sotavankeja, joille suojeluskuntalaiset ei antanu ruokaa.
      Isoisä kerto ettei kummallakaan puolella ollut hyvä olla. Aina oli jonkun alistamana ja joka vei kuninkaan osan. Ei se sisällisotakaan itsestään syttynyt ja kun keisari tarvitsi ottomaaneja vastaan sotilaita, niin Suomestahan ne haettiin, kuten toisessa maailmansodassa Ukrainasta. Alempiarvoisia.

    • Kertokaa historiasta

      Pitikö Venäjä suomen hyötykäyttömaana, resurssi varantona?
      Maana josta saatiin pelkästään miehiä heidän sotiina ja taloudellista hyötyä ?

      Miten suomalaiset kansana voi kun Venäjä hallitsi? Venäjä antoi Suomelle itsenäisyyden ei Ruotsi ! Joka on aina sortanut suomalaisia ja vienyt kansaa heidän sotiin, vienyt taloudellisen hyödyn suomalaisten työstä !

      Katolliset ja muinais Ruotsi miehitti suomenniemen noin 1100-luvulla ! Hirveillä tuhoisilla ristiretkillä !
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ristiretket_Suomeen

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimmäinen_ristiretki_Suomeen

      https://www.facebook.com/PersecutedJewishAndChristianOfFinland

      En kannata itää taikka länttä, protestattisuutta tai idän ortodokseja en halua sotia tulevaisuudessa kummankaan puolella !

      Minulla ei ole mitään skismaa , heillä on vieläkin !
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_skisma
      Suuri skisma oli teologinen ja poliittinen kiista, joka johti kristikunnan hajaannukseen ja katolisen ja ortodoksisen kirkon syntyyn Rooman ja itäisten patriarkaattien suhteiden katkettua.

      Viimeinen yhteinen kirkolliskokous pidettiin vuonna 787. Sen jälkeen Nikean uskontunnustuksesta syntyi sanamuotokiista, ns. filioque-kiista. Lännen kirkko lisäsi uskontunnustukseen latinan kielisen sanan Filioque (suom. ja Pojasta), joka tarkoitti Pyhän Hengen lähtevän, ei vain Isästä, vaan myös Pojasta.[1] Idän patriarkaatit eivät hyväksyneet tätä muutosta

      Jo ennen filioque-kiistaa olivat idän ja lännen kirkot kehittyneet eri suuntiin. Rooman valtakunnan keskus oli siirtynyt Roomasta Konstantinopoliin jo 300-luvulla. Paavin merkitys kasvoi kuitenkin nopeasti lännen keisarikunnan synnyttyä uudelleen vuosituhannen vaihteessa.[1] Teologisessa ajattelussa oli eroja, lännen kirkossa alkoi 1000-luvun alusta vaikuttaa voimakkaasti Clunyn uudistusliike.
      http://www.ortodoksi.net/index.php/Suuri_skisma
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suuri_skisma_(katolisuus)

    • -jarmo-

      Kiinnitti huomioni Joukon kirjoituksessa:

      >Pyhän Venäjän uusi Jumalaa kunnioittava hallitus suostuu myös siihen, että Suomeen liitetään Aunuksen ja Vienan Karjala sekä Kuolan niemimaa. Tällöin suuri Suomi vihdoinkin toteutuu. Ikiaikaiset viholliset, Suomi ja Venäjä, ovat nyt ystäviä ja tasavertaisia liittolaisia.<

      Tähän on pakko kommentoida että "ootko Jouko tosissas" ???

      Venäjä pyhä'? Millähän perusteella? Se tulee hyökkäämään Israelin kansaa vastaan Israelissa, joten kyllä nyt puhuu Jouko Piho paksua puppua.

      Jumalaa kunnioittavako? Neistyt Mariaa ne kunnioittaa ja sen jalkoja suutelevat. Siinä jos on Jumalan kunnioitus, niin huumoria pitää olla kyllä.

      Sitten Suomi ja Venäjä tasavertaiset liittolaiset? Camoon!!! Siinäpä sitten tasavertaisesti vuodattavat vertaan... miten voi ajatella näin sinisilmäisesti.

      ...vai onko nyt Piho saanut puolueensa tukeen Kremlistä apuja? Melkeen maanpetturuus haiskahtaa tässä koko jutussa. Raamatun vastainen kokonaisuutena ja kaikenlisäksi.

    • Jouko on evlut jäsen

      Sisällä portto kirkossa (evlut porton tytär) josta on löytyvä marttyyrien ja pyhien verta !!
      (jer.51:6-9, 2.kor.6:14-18, room.1:18-32, ilm.17-18, ojentautumsikehoitus hebr.11:1, room.12:2, apt.2:40)

      Synninmittaa tulee jossain vaiheessa täyteen joakiselle valtiolle, sen uskon.
      Suhtaudun hänen "profetioihin" kuitenkin suurella varauksella koska hän ei ole ojentautunut Raamatun sananmukaan ja lähetenyt sieltä ulos. Tietääkseni Jouko on nostanut itsensä suuren profeetan asemaan? hän on saanut tehtävänsä suoraan Jumalalta (niin on moni muukin ;) mutta arjentasolla hän ei ojennaudu sanan mukaan ja lähden evlut porttokirkosta ulos?

      Onko hän pelkuri vai vallanhimoinen (maallisesti ja hengellisesti)

      Vain halajaako hän tuolle portto kirkolle ja sen jäsenille lisää valtaa jonkun "laillisuuspuoleen" kautta joka on moraaliarvoiltaan evlut !

      Jos he pääsisi hallituspuolueeksi. Hän ei myöskään ole valmis poistamaan evlut portto kirkon erikoisasemaa valtiossa. Vaikka evlut levittää homo agendaa ja Israel vastaista korvausteologiaa! Ei ole vaikka, evlut lahkoa ohjaa vapaamuurarit ja liberaaliteologit, naispapittaret (iisebelin henkivaltaa).
      http://www.kotipetripaavola.com/iisebel.html

      • A vot

        Paavolalla hyvä sana.


    • Rukoilija

      Sain profetian jossa jossa ilmeisesti Pyhä Henki kertoi seuraavaa: Ole huoleti
      Venäjä häviää,Suomi laajenee itään.
      Tämä tapahtui kun rukoilin Jumalalta Suomelle apua Venäjän suhteen ja tämä
      kaikki tapahtui 1.2014.

      • ---

        Pyhä Henki siis kertoi sinulle Suomen valtaavan maa-alueita Venäjältä? Pyhä henki siis lienee muuttanut jo pitkään vallinnutta näkemystään asiasta. Tähän saakkahan homma on käynyt tasan päinvastoin. On tämä profetioiden maailma vain erikoinen!


      • Rauha naapurille
        --- kirjoitti:

        Pyhä Henki siis kertoi sinulle Suomen valtaavan maa-alueita Venäjältä? Pyhä henki siis lienee muuttanut jo pitkään vallinnutta näkemystään asiasta. Tähän saakkahan homma on käynyt tasan päinvastoin. On tämä profetioiden maailma vain erikoinen!

        Ilmeisesti on eka sota jonka venäjä häviää ja poistuu kartalta,samalla suomi laajenee näin ollen itään.


      • raimo merim.
        --- kirjoitti:

        Pyhä Henki siis kertoi sinulle Suomen valtaavan maa-alueita Venäjältä? Pyhä henki siis lienee muuttanut jo pitkään vallinnutta näkemystään asiasta. Tähän saakkahan homma on käynyt tasan päinvastoin. On tämä profetioiden maailma vain erikoinen!

        sinahan kerrot omiasi,, se homma menee nain Venaja antaa takaisin kaikki riistamansa alueet ja sen lisaksi maata aina valkoseen mereen asti, "sotakorvauksien takaisinmaksua siis"


      • Juttu oma
        raimo merim. kirjoitti:

        sinahan kerrot omiasi,, se homma menee nain Venaja antaa takaisin kaikki riistamansa alueet ja sen lisaksi maata aina valkoseen mereen asti, "sotakorvauksien takaisinmaksua siis"

        Ei ole omia juttuja,tiedän.


    • Rajan kulkija

      Rukoilen siunausta Suomen rajoille, rajavartijoille, armeijalle ja politiikoille. Rukoilen siunausta suomalaisille kodeille ja suomalaiselle kulttuurille. Rukoilen siunausta Suomen kansalle rakastaa Jumalaa, meidän Herraamme kaikesta sielustamme, kaikesta sydämestämme, kaikesta mielestämme ja kaikesta voimastamme.

      Olemme suomalaisia ja suomalaisina pysymme. Suomen rajoja pidättävät rukouksillamme enkelit. Tämä kansa, tämä maa, tämä kulttuuri kantaa sydämessään pyhää verta.

      Suomi on yhtenäinen vihollista vastaan. Sen näkevät aikanaan niin Nato kuin Venäjäkin. Silloin kun ajassa ei ole muuta näperreltävää, riittää koohottajia niin Naton kuin Venäjänkin puolesta, mutta kun tosi on, tämä kansa seisoo yhtenä muurin aukoissa.

    • hus hus

      Sen verran olen oppinut venäläisestä yhteistyöstä, että se on pitemmän päälle "venäläistämistä" käsittämättömän sekasotkun ja byrokratian ujuttamista ennen niin selkeään järjestykseen.

      Tsori vaan, mutta kiitos ei yhteiselle tulevalle historialle. Täällä lakaistaan venäläisyys isolla luudalla pois.

    • juu---

      Njet yhteistä tulevaisuutta tai minä rupean palestiinalaiseksi ja iranilaiseksi kts:ksi.

      • KTS (Ei kirj.)

        Ja israelilaisistakin on jo puolet venäläisiä. Njet ponimai harashoo....:o

        \o


    • Nyt on syytä huomioida tärkeä asia. Onko Suomen kohtalo jo määrätty - voiko siihen vielä vaikuttaa?

      Raamattu kehoittaa meitä rukoilemaan ja toimimaan tulevaisuuden muuttamiseksi. Sitä varten evankeliumia julistetaan, että ihmisten tulevaisuus muuttuisi aina ikuisuutta myöten.

      Sama tilanne on Suomen kohdalla kansana. Raamattu kehoittaa meitä rukoilemaan ja toimimaan, että Jumalan hyvä tahto tapahtuisi tämän kansan kohdalla. Me voimme siis muuttaa Suomen tulevaisuuden ahkeroimalla Jumalan elovainiolla rukoillen ja evankeliumia julistaen. Tarvitaan Pyhän Hengen ohjausta, että löytäisimme ne keinot, jolla tämä kansa ottaa vastaan pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa.

      Monet profetiat ovat toki vilpittömällä sydämellä saatuja ja ne ovat tarkoitetut uskoville kehoitukseksi rukoukseen Suomen puolesta ja kääntymättömille varoitukseksi. Se on totta Raamatun lukuisten esimerkkien mukaisesti, että synti tuo kirouksia kansakunnan elämään ja kääntyminen Jumalan tykö, tulemalla Jeesuksen Kristuksen tykö, pelastajan ja armahtajan tykö, tuo mukanaan siunausta kansakunnan elämään, niin että kiroukset väistyvät.

      Rukoile ja toimi niin, että Jumalan hyvä tahto voisi toteutua Suomen kansan kohdalla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      201
      5220
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      125
      3209
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2445
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2384
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2002
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1576
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1531
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1413
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1101
    Aihe