jatkuva hengenahdistus

ahdistunujapeloissaa

mulla olis sellanen vaiva että henkeä ahdistaa jatkuvasti, siis joka päivä joka hetki. joskus vähemmän ja joskus enemmän.
saan happea mutta välillä pitää kunnolla huokailla ja haukotella ja joskus ei pääse loppuun asti. ja usein on vaan niin että hengitän normaalisti mutta jatkuva kuristuksen/paineen tunne kurkussa. pahimmassa tapauksessa alkaa raajat puutumaan, yleensä niska ja kädet, ja hengitys on silloin vaikeimmillaan ja hirvittävä pelko iskee ja koko niskassa tuntuu outo paine. ymmärtäisin sen jos hengenahdistus tulisi vaan kun paniikkikohtaus/pelkotila iskee mutta kun se pelkkä hengenahdistus/kuristuksen tunne on mulla 24/7. silloin kun hengenahsitus on pahimmillaan mulla pyörii päässä vaan videoita miten haluaisin kuolla, sillä en kestä sitä pelkoa hapenpuutteesta. olen ravannut monilla lääkäreillä; keuhkojen röntgen, kilpirauhaskoe, hemoglobiini, kurkun ultraääni, nyt on meneillään pef tutkimus ja tulossa olisi spirometria.
kerran kun hengenahdistus ja pelko nousi suureksi niin menin auroran päivystykseen ja siellä vuodatin kyyneliä ja olin paniikissa ja antoivat mulle rauhottavaa lääkettä nieltäväksi ja 7 kpl mukaan. silloin kehon oireet helpottivat mutta pelko ja pienehkö hengenahditsus pysyivät. sen jälkeen kävin vielä monilla päivystävillä lääkäreillä ja vuodatin niille huoliani. kukaan ei osannut tehdä mitään ja rankan päivän jälkeen majoituin perheeni luokse sillä en halunnut olla yksin. seuraavana päivänä tuntui kummasti paremmalta, hengenahdistus oli poissa suunnilleen 3 viikkoa. nyt muutama päivä sitten palasin kotiini ja hengenahdistus on palannut, ja eilen yöllä meni taas niin vakavaksi että piti ottaa rauhottavaa ja ajattelin vaan miten haluan kuolla ja nukahdin. nyt aamulla taas outo kuristuksen tunne/paine kurkussa ja niskaa kihelmöi.
tässä ei ole kaikki ja eikä hirveän tarkasti sillä en osaa tarkasti tuoda esille näitä tuntemuksia.

kellään samanlaisia oireita ja osaisiko kukaan sano mikä minua vaivaa?

41

13443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei sen kuimmempaa

      Saattaa olla kyse hyperventiöaatiostakin. Saat liikaakin sitä happea ja meinaat läkähtyä. Psyykeongelmat lienevät ongelman taustalla, kun on jo lääkärissäkin oltu.

    • ahdistunujapeloissaa

      mulla on ollut hyperventilaatiokohtaus joten tiiän miltä se tuntuu. tää on ihan erilaista, joten kyse ei oo siitä

    • jvc+2014

      Selkeä ahdistus->hyperventilaatio (jatkuva) joka helpottaa turvallisemmassa ympäristössä.

    • htthnwrr

      Saattaa olla Astmakin, käy tutkimuksissa.

      • Anonyymi

        Ei oikein astmalta vaikuta mutta sanovat että astmakin olisi psykosomaattinen tauti.

        Helpoin testi on ottaa reilusti vaikkk ventoline ja kattoo auttaako. Jos ni sitte voipi olla astmaa hyvinki


    • Piraali

      Pyydä vielä keuhkospiraali.

      • Bikidi

        Hei, mulla on tuo sama tunne ollut jo monta vuotta ja vihaan sutä. Kaikki on kuvattu magneetissa ym. Tutkimuksissa eikö missään mitään järkeen käyvää selitystä. Kaikki alkoi punttisalilla maastavedossa kun selkö meni aivan jumiin. Ongelma on kyllä helpottanut pikkuhiljaa mutta vielä ahistaa ja pakonomainen tarve saada aina välillä keuhkot täyteen ilmaa, ikään kuin haukottelemalla väkisin. Fyssari huomasi kuitenkin viime kerralla että pakarat ovat täysin jumissa, jos sitä kautta olisi se selkäkin mennyt jumiin ja tämä oire pikkuhiljaa helpottaisi. Olen venytellyt pari päivää pakaroita ja selkö naksuu ja paukkuu paljon mutta vielä ei ole nakdahtanut oikeasta paikasta. Kerro jos sinulla löytyi konsti tuohob ongelmaan?


    • köhköhköh

      Spirometria taitaa olla se, mitä tarkoitit.

      • S amainen

        Kyllä tarkoitin spiraalia ,niin kuin olin kirjoittanutkin.
        Spirometriahan on vain se puhallustesti


    • 19+12

      Itselläni oli hengenahdistusta ja kuumeilun tunnetta viime vuonna. Tilanne meni niin pahaksi, että makasin viikon sohvalla ja kävelin, kuin kuolemaisillaan oleva vanhus. Kävin neljällä eri lääkärillä ja kilpirauhasarvotkin otettiin. Mitään ei löydetty ja lopuksi sisätautien erikoislääkäri antoi minulle xanoria. Lääkäri sanoi, että oireet johtuvat hyperventilaatiosta. Kävin homeopaatilla ja tein yhden todella fyysisesti raskaan työpäivän niin tilanne ratkesi. Liikunta lisää kuulemma kilpirauhashormoonin tuotantoa.Minulla oli siis selviä kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan oireita, mutta silti lääkärit eivät pystyneet auttamaan.

    • Artsi7

      Palleahengitys tulisi opetella niin vauvana tehtiin. Jooga ja hengitysharjoitus helpottaa.

    • jepujoo

      Mulla hengenahdistus lähti kun lopetin suun kautta hengittämisen.

    • poutapäivä

      Minulla on ollut jatkuva hengenahdistus. Tähystetty ylhäältä ja alhaalta. On ultrattu.
      Verenpaineen puolella lääkitys. Rytmihäiriö yli 20 vuotta. Olen hypännyt tk.ssa ja yksityisillä lääkäreillä. Verikokeita otettu 6 vuoden aikana valtavasti. Arvot suunnilleen kohdalla. Sydämmessä lievä vajaatoiminta. Kehon paino kohdallaan.
      Palelee jatkuvasti. Ei kuumetta. Pallean seutuvilla turvotusta. Diaknoosi toiminnallinen häiriö. Väsymys. Alotekyvytön. Sepelvaltimot tutkittu. Ok.
      Itse epäilen palleatyrää. Ei närästystä. Löytyykö vastaavaa.

      • Anonyymi

        Juu mulla noikin kaikki. Jopa se palleatyrä. Ja astma. Ja allergia. Närästys johon happosalpaajat toimii. Mitä kysyitkään nyt en enää muista....kait dementiaki


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu mulla noikin kaikki. Jopa se palleatyrä. Ja astma. Ja allergia. Närästys johon happosalpaajat toimii. Mitä kysyitkään nyt en enää muista....kait dementiaki

        Nii se sun hengenahdistus. Voipi hyvinki olla astmaa jos se ahdistuksen määrä vaihtelee. Ventoliiniä jos auttaa ni selvä tapaus. Närästys ei ahdista henkeä. Jos astmaa noi vaivaa ni tarviit päivittöisen hengitettävän kortisoni suihke/jauhe lääkityksen. Mulla ollu 35v jo. Siihe kuolee hitaasti älä peljästy


    • 13+17

      Voisi olla anemiaa varsinkin jos olet nainen (kuukautiset) oireena voi olla hengenahdistusta mutta myöa stressi voi vaikuttaa.

    • tätäkö

      Ketju on aloitettu jo kauan sitten. Onko alkup. saanut mitään apua? Yksi vinkki kaikille jotka kärsivät samasta vaivasta. Oleskelette suurimman osan päivästä luultavasti sisäilmaongelmaisessa huoneistossa. Vuosia kestänyt sairas sisäilma konellisena tuuletuksena on sairastuttanut keuhkot. Lääkärit eivät tunnista tätä ongelmaa. Itselleni kävi näin. Varsinkin aamut ovat kauheita. Ottakaa tosissanne tämä sairausmahdollisuus, ei saa syödä mielialalääkkeitä missään tapauksessa, ne eivät auta.

      • ahdistunujapeloissaa

        testeissä ei ilmennyt mitään, astmaakaan ei ole näemmä. mulla on paljon kilpirauhassairauden oireita mutta mitään ei ilmennyt kahdessa testissä. pitäisi vaatia tarkempi testi.
        koko kesä oli syvältä hanurista ja todella ahdistava mutta nyt on onneksi helpottanut. tuon kesän takia tulevakin kesä ahdistaa.
        todennäköisesti oireet johtuvat ahdistuneisuushäiriöstä sekä niska-hartia alueen jännittyneisyydestä, rupesin käymään osteopaatilla ja harkitsen fysioterapiaa. tosin silti on pieni epäilys että mitä jos onkin jotain muuta.
        hengenahdistusta ilmenee vieläkin, tosin lievempänä mutta pahenee stressaavissa ja epämiellyttväissä tilanteissa. mieltä rauhoittaa se kun on aina varmuuden vuoksi mukana pari rauhottavaa.
        kumma kyllä kun kaikki tämä alkoi keväällä allergiamaisena aamuhengenahdistuksena ja muuttui tällaiseksi. ihme juttuja ihmisen mieli aiheuttaa, itsekkin olen kovin luulosairas eli on jatkuvasti huoli terveydestä. harmi kun jo näin nuorena tällaisia pitää miettiä..
        toivottavasti muut tänne vastanneet saatte apua ongelmiinne ja kiitän vastauksista!


    • samoistaoireistakärsinyt

      Hei! Minulla oireita helpotti kofeiinin poisjättö. Kärsin palasta kurkussa ja hengitysvaikeuksista lähes kaksi vuotta ja tiedän, mitä pelko on. Ahdistuneisuushäiriötähän se mullakin oli. Mutta kahvi pahensi oireita, kuten alkoholikin! Jos näitä käytät, jätä pois. Kannattaa kokeilla. Tsemppiä ja ala uskoa siihen, ettei sulla ole mitään vialla. Kyllä se hengitysoireilu alkaa helpottamaan hiljalleen! Opettele rentoutusta ja hengitystekniikoita. Hyvää kevättä ja kiinnitä huomiosi kaikkeen ihanaan

      • ahdistunujapeloissaa

        minkälaista apua sait ahdistuneisuushäiriöösi? en itse kyllä erityisemmin kofeiinituotteita käytä, kahvistakaan en pidä ja alkoholiakin juon harvoin.
        kiitos paljon tsempistä ja hyvää kevättä sinnekkin!


    • artsi31

      Omasta kokemuksesta tiedän että palleahengitysharjoitukset auttavat hengenahdistukseen. Kaikki kiihdyttävä pois ja tilalle rentouttavia juttuja kuten liikunta ja jooga. Näin homma alkaa kääntymään parempaan suuntaan.

      • ahdistunujapeloissaa

        kiitos kommentistasi. olen kokeillut kaikenlaisia hengitysharjoituksia ja sellaiset jostain syystä aiheuttavat mulle paniikkimaisia oireita ja itkuisuutta. ahdistuskin nousee kun kovasti keskittyy siihen hengittelyyn silloin.
        jooga voisi olla hyvä idea!


    • kuullut

      Borreoloosistakin voi olla kyse.

    • Epätietoinen222

      Olen itse 17 vuotias jolla hengenahdistus oireita on ollut vaihtelevasti ja useamman vuoden ajan. Astma testeissä on käyty mutta tuloksetta. Avaava lääke auttaa hetkiksi mutta usein jouduin makoilla kotona ja haukoa henkeä, että ahdistus edes hieman lievittyisi. Tuntuu, että kaikki ilma ei mene keuhkoihi ja välillä saan itsekkin ahdistus kohtauksia siitä. Olen kyllästynyt kun lääkärit eivät tiedä mistä on kyse ja jatkuva epätietoisuus pelottaa. Kerran olen sairalaankin joutunut tämän takia, pelkä makuulta istumaan nousu oli minulle niin raskasta.

      • loppuisjo

        Onko kellään samoja oireita? Eli noin 6kk ollut hengenahdistusta. Oireina jatkuva hengenahdistus,limaneritys ja vit**us..Keuhkokuvat otettu niissä ei näkyny mitää. Ensin diagnoosi oli keuhkoputkentulehdus,siihen antibootti,ei vaikutusta. Pef ja spirometria tehty, samalla sain astmapiipun ja siitä ei mitää hyötyä. Ei astmaa. Ite epäilen allergiaa, joka aamu histecci namaan mut eipä se paljoo auta. Koitan olla miettimättä koko ahsitusta mutta aika vaikeaa..välillä havahtuu ettei oo huomannu koko ahdistusta mutta ei sitä kauaa kestä ku alkaa miettii et mikä se on ja sitte alkaa taas stressaus..


    • Homepöly

      Itsellä on samanlainen ongelma. Epäilen hyvin vahvasti vakavaa sisäilmaongelmaa kotona sekä työpaikalla. Astmapiippu ei auta ollenkaan.

    • sesesesese

      Näitä tämän kaltaisia oirehtivia alkaa olla todella paljon. Itse kuulun tähän joukkoon myös. Kyse on kohdallani sisäilmasairaudesta. On ollut puhallukset, astmatutkimukset, keuhkokuvat ym. kaikki ok. Noissa pef puhalluksissa kun käytin avaavaa lääkettä, kaikki oireet katosivat, olin aivan ihmeissäni mitä minulle on tapahtunut kun aamuahdistukset ja kauheat tytykset ovat poissa, yskänpuuskat, huimaukset ovat poissa, jaksan kävellä ja rehkiä fyysisesti ilman että ei tule kauheita rytmihäiriöitä. Totesin myös että palleani on alkanut toimia kun hengitys vapautui. Tukkoinen hengitys haittaa myös sydämen toimintaa pitemmän päälle mutta eihän sieltä mitään fyysistä löydetä.

      Tämän jälkeen olen käyttänyt nyt noin pari vuotta avaavaa lääkettä kun tulee huimaava olo ja hengitys alkaa olemaan tukkoinen varsinkin öisin.. Se auttaa muutamasta päivästä reiluun viikkoon riippuen joudunko oleskelemaan huonossa sisäilmassa. Tällä hetkellä briganyl niminen suihke. Tosin se alkaa nyt tekemään kovia rytmihäiriöitä ja verenpaine nousee pilviin. Lääkärit eivät edelleenkään tunnista ja osaa hoitaa sisäilmasairauksia. Rauhoitavia bentsoja vaan määrääävät, aivankuin ne avaisivat tukkeutunutta hengitystä.

    • Pelästynytt

      Moi , tää keskiustelu on jo tosi vanha mut aattelin silti kysyy. Oon siis tosi nuori veilä ja mua on jo reilu boikon enemmän tai vähemmän ahdistanu henkee. On ollu tällästä ennenki ja menny aina pois mut nyt pelkään jotai pahaa. Oon menos maanantaina kouluterkalle tästä mut mietin et voisko tää johtuu niska ja selkä jumeista tai ahdistuksesta ettei mitää pahaa ois. Mulla välil unohtuu koko juttu jos en mieti sitä mut heti ku muistan tulee takas. Nyt heti aamulla herätessäki alko ahistaa ku muistin mut nyt menk ohi.tuntuu et en selvii viikonlopusta enneku pääsen terkalle.

    • Anonyymi

      Mulla on mitä todennäköisimmin ahdistuneisuushäiriö, vaikkei todettu virallisesti olekaan ja itellä on usein hengenahdistusta, varsinkin jos ajattelen asiaa.
      Helposti tulee kaikenlaista epäiltyä esim. Astmaa ja aina kun oon sellases tilantees et mietin "tästä voisi laueta astmakohtaud jos mulla olisi astma" niin totthan toki henkeä rupeaa ahdistamaan ja sydäb tykyttömään, ilman että kunnon paniikkikohtausta kuitenkaan tulee. Esim. Kun treenaan tai olen juuri käynyt tupakalla. Siksi on jäänyt niin treeni kuin tupakkakin vähemmälle, omine hyvine ja huonoine puolineen :Dd
      Meinaan että eihän tupakoinnin vähentämisestä mitään haittaa ole, mutta lihakset kutistuu ja pino tippuu kun ei reenaa ja tämä sitten taas lisää ahdistusta. Mutta siis joo, hengenahdistusta mullakin vaikkei ihan paniikkikohtausta päällä olisikaab

    • Anonyymi

      Kyllä välillä vsivaa tunne että pitää dyvään vetää henkeä, kuin happi loppuisi ja mitä enemmän siihen kiinnittää huomiota sen ärsyttävämpi.

    • Anonyymi

      on LUKEMATTOMIA sairauksia ja syitä joissa on hehgenahdistusta. Älkää antako KENENKÄÄN sanoa että se johtuisi paniikista/hyperventilaatiosta jos kerran te itse tiedätte ettei näin ole. CPOD, astma, keuhkoembolia,kurkkutulehdus, allergiat, sydänsairaudet, erilaiset keuhkosairaudet, jopa paha ummetus, voi aiheuttaa, VAATIKAA se diagnoosi. Sanot lääkärille että minä VAADIN diagnoosin koska haittaa jo elämää. Henkisen puolen diagnooseja käytetään vasta VIIMEISENÄ, eli vasta kun kaikki MUUT fyysiset sairaudet on poissuljettu. NÄin on! parempi jos kiistätte kaikki mielialasairaudet, näin saatte lääkärin oikeesti tekemän työtään.
      Jos on hyperventilaatiota, sen kyllä huomaa vaikka sokea, sitä ei tarvitse arvuutella.
      esim. pyydä ekg, siitä selviää jos on joku sydänongelma . Voi olla sydäntulehdus, kuumeeton keuhkokuume, vettä keuhkoissa, ilmarinta, matala verenpaine, hidas pulssi/bradycardia, anemia, jne.joku verisairaus.

      • Anonyymi

        Mä voin leikkii lääkärii. Dianoosi: Määrittämätön masennus. Laitetaan ressu ssri lääkettä. Syöt noita nyt kolme kk ja tuut sitte takasi. Bi määrätään lisää.


    • Anonyymi

      Mua pelottaa kun oon alkanut ajattelemaan hengitystä niin sen takia on hankaloitunut, en tiiä onko psyykkinen juttu, hengitys vaikeutuu aina kun rupean miettimään sitä, AUTTAKAA MUA

    • Anonyymi

      Sen vielä sanon että astmaan liittyy yleensä myös yskää ja hengitys alkaa pitää vinkunaa tai rohinaa. Kun yleensä ne isot keuhkoputket reagoi voimakkaasti niin tuntuu ettei saa henkeä.

      Muttei aina näin. Mulla on myös kiusallista astmaan liittyvää oireilua ajoittain vain aivan keuhkojen alaosis jotka vaa kipeytyy ja tulehtuu. Dinne onvaikia saada lääke kyn pahaksi pääsee ja joutuu völillä syömää kortisoninappeja. Astma osaa olla vittumainen tauti

    • Anonyymi

      Välillä kun keuhkoihin sattuu niin otan parit näkäräiset niin ei huomaa enää. Välil joutuu ottaa toisellekki puolelle

      • Anonyymi

        AuttAa lähes kaikkiin vaivoihin myös psyykksiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        AuttAa lähes kaikkiin vaivoihin myös psyykksiin

        Adtmastikolle suosittelen vain giniä tai votkaa tai vastaavaa kirkasta


    • Anonyymi

      Minulla on ollut myös hengenahdistusta. Saan henkeä tarpeeksi ja voin tehdä kaikkea, myös urheilua, mutta silti jatkuva pieni paineen tunne kurkussa ja joskus keuhkoissakin. Joskus raajatkin puutuu. Minäkään en tiedä, onko kyse pelkästä flunssasta vai jostain muusta?

      • Anonyymi

        Sama täällä. Kiinnitin huomiota kuvailemiisi oireisiin. Minulla on hyvin samanlaisia oireita. Kohta tulee täyteen viikko hengenahdistusta. Jonkin verran sitä on ollut aina, mutta nyt huomattavasti pahempana. Itsellänikin on astmaa, joka psyykkisistä oireista vain entisestään voimistuu. Kurkkua kuristaa, hengitystiet ahtautuvat, ja tuntuu, että tukehdun hengiltä.

        Koronaa ja flunssaa tämän ei pitäisi olla.


    • Anonyymi

      Minä hengästyn yleensä portaitten ylös kävelrmisestä siis yläkertaan olen aika huonossa kunnossa kait?
      pituus on 168-170cm ja paino vaihtelee 63-66!
      hengästyminen on ollut jo kauan ongelma ei pitäisi olla ylipainoa tai mitään?

    • Anonyymi

      Sama alkoi mulla tänä syksynä , tuntui että tukehtuu ja söin paljon ibumax flunssaa kun luulin olevan , pahensi sitten tilannetta , olihan tuosta iltapäivälehdessäkin juttua samoihin aikoihin jotta näistä oireista alkanu moni kärsimään eikä ole tietoa mistä johtuu , mulla kyllä krooninen tulehdus ylähengitysteissä ja korona piikin jälkeen nyt sairastanu taas kuukauden jo , tosiaan kannattaa olla varovainen noitten tulehduskipulääkkeiden käytössä , onhan niissä mainittukkin nuo haittavaikutukset liikaa otettuna .

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe