Jälleen osoitus epärehellisyydestä

CMI:n etusivulle nostettu kirjoitus on jälleen oiva esimerkki kreationistien loputtomasta epärehellisyydestä. Siinä Paula Weston kirjoittaa, kuinka kilpikonnien evoluutiohistoria on edelleen täysi mysteeri tieteelle, ja näin ollen hyvin ongelmallinen evoluutioteorian kannalta.

Luin ensin kirjoituksen läpi, ja aloin sitten ihmetellä siinä olevia lukuisia asiavirheitä ja päätin tarkistaa lähdemateriaalin. Yksikään lähteenä käytetty materiaali ei ollut 2000-luvulta, vaan pääosin se koostui viime keväänä kuolleen, ”tieteellisen kreationismin isän” Duane Gishin 90-luvulla kirjoittamasta pseudotieteellisestä roskasta. Mukana oli myös tietokirjoja 90-luvun alusta.

Vasta tässä vaiheessa huomasin, että kirjoitus oli jo vuodelta 1999, joten en enää ihmetellyt lähteiden ikää, mutta sitäkin enemmän syytä sen nostoon etusivulle.

Weston esimerkiksi kirjoittaa vuoden 1992 The New Encyclopaedia Britannicaa lähteenä käyttäen, että kilpikonnat kehittyivät tietyistä alkeellisista matelijoista, mutta tästä ei ole mitään fossiilitodisteita. No ei olekaan, mutta nykytiedon mukaan kilpikonnat kehittyivät aivan muista matelijoista.

"Recently, genomic analyses had given us evidence that turtles evolved from reptiles closely related to alligators and dinosaurs, not from primitive reptiles as once thought.”

Tämän jälkeen Weston kirjoittaa, ettei kilpikonnan kilven evoluutiosta ole todisteita, vaan kaikki löydetyt fossiilit olisivat kuin nykyiset kilpikonnat. Tämä ei nykytiedon valossa pidä paikkaansa, vaikka pitkään kilpikonnien evoluutiohistoriassa olikin aukkoja.

Tutkijoiden kaipaama välimuotofossiili löydettiin vuonna 2008 Kiinasta, jolla oli kehittynyt alakilpi, mutta selkäpuolelta kilpi oli osittainen. Sen iäksi ajoitettiin n. 220 miljoonaa vuotta. Viime vuonna tutkijat löysivät toisen merkittävän välimuotofossiilin, joka täydentää kilven evoluutiota, sen ikä oli n. 260 miljoonaa vuotta.

Viime vuonna myös sekvensoitiin kahden kilpikonnalajin genomit, ja molekyylitodisteet viittasivat kilpikonnien kehityslinjan erkaantuneen arkosaureista n. 267,9 - 248,3 miljoonaa vuotta sitten, mikä sopii uusimpiin fossiililöydöksiin.

Viimeinenkin naula kreationistien arkkuun saatiin myös viime vuonna, kun Naturessa julkaistiin tutkimus, jonka mukaan tutkijat ovat uskottavasti selvittäneet kilpikonnan kilven evoluutiohistorian.

"The origin of the turtle shell: Mystery solved"

"A team of RIKEN researchers has finally solved the riddle of how the turtle shell originated. By observing the development of different animal species and confirming their results with fossil analysis and genomic data, researchers from the RIKEN Center for Developmental Biology show that the shell on the turtle's back derives only from its ancestors' ribcage and not from a combination of internal and external bone structures as is often thought. Their study is published today in the journal Nature Communications."

“Our findings match the evolutionary history revealed by the genomic analyses, and we are about to unravel the mystery of when and how the turtle shell evolved," explains Dr. Tatsuya Hirasawa who led the research."

Eikö ole epärehellistä nostaa kirjoitus 90-luvulta etuseinälle ja antaa kuva, että kirjoitus olisi jotenkin pätevä vielä tänäkin päivänä? CMI ja vastaavat järjestöt toki harrastavat jatkuvasti lukijakuntansa harhauttamista. Kreationismin elinehto on valehtelu.

http://phys.org/news/2013-07-turtle-shell-mystery.html

http://phys.org/news/2013-04-turtle-genome-analysis-evolution-turtle-specific.html

http://phys.org/news/2013-05-evolutionary-turtle-shell.html

http://creation.com/turtles

13

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En usko

      "Luin ensin kirjoituksen läpi, ja aloin sitten ihmetellä..."

      Ihmetellä? Tätä en usko kyllä.

    • giorhg

      Evoluution elinehto on valehtelu.

      • 13+5

        Höpöhöpö. Evoluutiota on esiintynyt ennen ensimmäistäkään valehtelijaa, eikä se piittaa nyt esim. kreationismin kannatuksen myötä lisääntyneestä valehtelusta.


      • söin hänet

        Kerrassaan edustavaa tieteellis-kreationistista argumentaatiota.


    • pekkaa pahempi
      • Tee Doverin oikeudenkäynnistä oma avaus, jos siitä haluat keskustella. Itse olen monesti jo kertonut, etten välitä keskustella juridisista kysymyksistä tällä palstalla.


    • T 7

      Kyllä hlvetissä tulee olemaan ahdasta, kun kaikki kreationistit näyttävät päätyvän sinne , sillä valehtelijain osa on ikuinen kadotus tulijärvessä. Raamatun mukaan siis. Toivottavasti älyävät siellä edes olla hiljaa aivopieruistaan ettei tule ihan sietämätön tuosta iäisyydestä.

    • mitä hittoa

      "Tutkijoiden kaipaama välimuotofossiili löydettiin vuonna 2008 Kiinasta, jolla oli kehittynyt alakilpi, mutta selkäpuolelta kilpi oli osittainen."

      Hahahaha, buahahahahaha! Voiko olla ihminen niin sinisilmäinen että uskoo jossain Kiinassa tehtyyn väärennökseen, joka takaa rahoituksen tuleville tutkimuksille. Haloo?!

      • Etsivä Holmes

        Uskottavampi se on kuin yksikään kretun päästämä lause ;)


      • "Hahahaha, buahahahahaha! Voiko olla ihminen niin sinisilmäinen että uskoo jossain Kiinassa tehtyyn väärennökseen, joka takaa rahoituksen tuleville tutkimuksille. Haloo?!"

        Älä usko kaikkea mitä saarnaajat sinulle selittävät. Minulla kyllä on kohtuullinen luotto Natureen, joka sattuu olemaan maailman arvostetuin tiedejulkaisu.

        http://www.nature.com/news/2008/081126/full/news.2008.1260.html

        Kuten voimme lukea, vuonna 2008 tuo fossiili aiheutti keskustelua ja jopa erimielisyyttä tiedeyhteisössä, mutta myöhemmät tutkimukset ovat selvittäneet kilven evoluutiohistorian uskottavasti. Erimielisyydet eivät tietenkään koskeneet fossiilin aitoutta, vaan sen paikkaa kilpikonnien evoluutiohistoriassa.


    • "Hahahaha, buahahahahaha! Voiko olla ihminen niin sinisilmäinen että uskoo jossain Kiinassa tehtyyn väärennökseen, joka takaa rahoituksen tuleville tutkimuksille. Haloo?!"

      Haloo itsellesi. Kukaan, eivät edes kreationistit, luule tuota fossiilia väärennökseksi, katsos kun aidossa fossiilissa on CT-kuvauksissa paljastuvia mikrorakenteita, joita on nykytekniikalla mahdotonta väärentää. Sinä vain kieltäydyt hyväksymästä tietoa, joka uhkaa sinun omia luulojasi ja hassuja uskomuksiasi.

    • Fiksu kreationisti

      Ei se etä joku kretu valehtelee kuitenkaan sitä tosiasiaa mihinkään muuta, että evotarusi ovat edelleenkin silkkaa valhetta.

      Enemmänkin säälittää että et osaa tunnustaa niitä ilmiselviä ongelmia jotka evoluutiota vaivaa ja jotka sinulle on jo lukuisia kertoja esitetty, vaan pyrit ad hociin vedoten välttämään aihetta mahdollisimman pitkälle, jotta et kokisi maailmankuvasi olevan uhattuna.

      Mutta näinhän se evo-uskovien kesäleireissä menee.

      • >=3

        Olen tainnut missata ne "ilmiselvät ongelmat", joten olisitko kiltti ja tekisit niistä listan, tieteellisten perustelujen kera? Mielellään omaan avaukseen, niin useampi huomaa sen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1960
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1517
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1330
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1235
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1037
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe