Raamatun lukeminen

ei osaa

Aina kehoitetaan uskovaisi ja uskomattomia lukemaan Raamattua.Olenhan minäkin yrittänyt lukea mutta kun se on niin vaikea selkoinen ja lukuinen ja raskasta tekstiä.Lukea pitäis mutta miten?

19

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikö kukaan vastaa

      Onko niin ettei sitä kannata lukea ollenkaan,ri edes kirkko vastaa.

      • ei osaa öukea

        Kukaan ei osaa vastata!


      • sokea
        ei osaa öukea kirjoitti:

        Kukaan ei osaa vastata!

        Ei taida tällä palstalla lukea moista kirjaa.


    • åölklj

      En myöskään lue raamattua koska en ymmärrä luettuani.

    • Ihme ettei kukaan ole osannut vastata tuohon kysymykseen mitenkään.

      Onhan se totta - vähän vaikea mennä sanomaan. Raamatun lukeminen on kuitenkin jokaiselle aika yksilöllistä.

      Oli miten oli - Sinun pitää luoda suhde Jumalaan. Raamatun Sana alkaa puhuttelemaan sinua tavallista enemmän sitten kun osaat soveltaa sen elämääsi.

      Raamattu on kuitenkin niin paljon viisauksia, vähän laidasta laitaan, mitä voit ottaa käytäntöön. Lue vaikka sananlaskuja. Sieltä löytyy hyvää luettavaa/ohjeita.

      Mutta, niin kuin aiemmin sanoin. Jumalan kanssa kannattaa välit olla kunnossa. Raamatusta tulee silloin aika riippuvainen, koska se olisi kuin Herra puhuisi ihan sinulle itse.

    • Funtsi

      Raamattu oli tosiaankin vaikealukuinen ja raskas kun nuorena tyttönä yritin lukea. Ymmärsin vain tapahtumat joista siinä kerrotaan, en kylläkään miksi monet niistä tapahtuivat.
      Vasta kun tulin uskoon ja uudestisynnyin ylhäältä 24-vuotiaana Johanneksen evankeliumin 3. luvun mukaan ja Hes 36:25-27, Raamattu avautui yhtäkkiä ja ahmin sitä innoissani ja tein ihania löytöjä: "näinhän juuri se on, nyt minä ymmärrän sydämestä asti!"

      Kuitenkin tätä odotellessa kannattaa lukea sen mitä järjellään käsittää. Psalmeissa on Daavidin ja hänen miestensä tuntemuksia, ihmisen iloa ja tuskaa ja vihaa, kostonhaluakin pahuudesta. Raamatusta luemme millainen on Jumala, minkä hän itsestään ilmoittaa ja millainen on ihminen, yksinään tai kansana.
      Monet psalmit esim. 23 ja 91 ovat lohduttavia tai kauniita kuten 84 vanhemmassa käännöksessä sekä Laulujen Laulu ja ne rauhoittavat mielen.

      • Anonyymi

        Tässä ohjeita mielekkääseen Raamatun lukemiseen:
        Miksi lukea Raamattua?
        Eikö ajatus Raamatun lukemisesta oikein houkuttele? Sen voi kyllä ymmärtää. Ehkä sinulle tulee mieleen, että siinä on yli tuhat sivua täynnä pientä tekstiä ilman kuvia. On paljon kivempi katsella televisiota ja videoita.
        Mutta mieti: jos sattuisit löytämään valtavan, ikivanhan aarrearkun, etkö olisi utelias selvittämään, mitä siinä on?
        Raamattu on juuri sellainen aarrearkku. Siinä on paljon viisauden jalokiviä, jotka auttavat sinua
        tekemään hyviä ratkaisuja
        tulemaan toimeen vanhempiesi kanssa
        löytämään mahdollisimman hyviä ystäviä
        selviytymään stressistä.

        Miten tuollainen ikivanha kirja voi olla niin käytännöllinen meille nykyään? Se johtuu siitä, että ”koko Raamattu on Jumalan henkeyttämä” (2. Timoteukselle 3:16). Raamatun ohjeet tulevat siis parhaasta mahdollisesta lähteestä, Jumalalta.

        Yksi hyvä tapa lukea Raamattua on valita sieltä kertomus, johon sinun on helppo samaistua. Esimerkiksi:

        Haluaisitko löytää luotettavia ystäviä? Lue kertomus Jonatanista ja Daavidista. (1. Samuelin kirja, luvut 18–20.) Pohdi sitten, mitä voit oppia tuosta kertomuksesta.

        Haluaisitko pystyä vastustamaan paremmin kiusauksia? Lue kertomus siitä, kuinka Joosef vastusti kiusausta. (1. Mooseksen kirja, 39. luku.) Pohdi sitten, mitä voit oppia tuosta kertomuksesta.

        Haluaisitko tietää, miten rukous voi auttaa sinua? Lue, mitä Nehemialle tapahtui. (Nehemia, 2. luku.) Pohdi sitten, mitä voit oppia tuosta kertomuksesta.

        •Vinkki: Lue Raamattua rauhallisessa ympäristössä, niin että pystyt keskittymään.

        Ja vielä yksi erinomainen tapa lukea Raamattua on valita sieltä yksi kertomus tai psalmi, lukea se ja sitten miettiä, miten se sopii sinun tilanteeseesi. Lukemisen jälkeen mieti esimerkiksi seuraavia kysymyksiä:

        Miksi Jumala sisällytti tämän Raamattuun?

        Mitä opin Jumalan persoonallisuudesta tai tavasta toimia?

        Miten tämä tieto voi auttaa minua elämässäni?

        Näillä neuvoilla pääsee kuka tahansa hyvin alkuun Raamatun lukemisen aloittamisessa. Jos et, niin lisää vinkkejä kyllä on olemassa jotka ovat osoittautuneet toimiviksi. Eräs nuori uskova kirjoittaa: ”Minulla on tapana lukea Raamatusta yksi tai kaksi psalmia ennen nukkumaanmenoa. Psalmien kirjan kirjoittajilla oli samanlaisia tunteita kuin meilläkin. On tärkeää, että päivän lopuksi mielessä on jotain myönteistä. Psalmien lukeminen kasvattaa uskoani siihen, että on olemassa todellinen Jumala jolta saa oikeasti lohdutusta.”


    • osaat kyllä

      Voit lukea niitä kohtia mitkä ovat helpoimpia, esim. psalmeja, Laulujen laulua ja evankeliumeja. Varsinkin psalmit ovat lohdullisia ja kauniita. Ne kertovat myös ihmisen omista tuntemuksista, lohduttavat ja rauhoittavat mielen.
      Jumalan Hengen innoittamat ihmiset ovat Raamatun kirjoittajia, erilaisia eri aikakausina. Silti kirjoitukset ovat yhteneviä ja yhtenäinen punainen lanka on ilmoitus Messiaasta, Jeesuksesta. Hänen toimintaansa ja elämäänsä löytyy viittauksia jo alusta asti, Mooseksen kirjoista saakka.
      On monia hyviä ja helppolukuisia Raamatun selityskirjojakin. Esim Mailis Janatuisen ja Eero Junkkaalan, Liisi Jokirannan ym. kirjoja.

    • tiedä

      Varoituksen sana: kun luet Raamattua,on se eri asia kuin tieteelliset/älylliset faktat! Vältä kaikkia äärimmäisyyksiä,jos tahdot uskoa. Tunnen muutamia ihmisiä,jotka ovat lopulta joutuneet sairaalahoitoon uskottuaan hieman liikaa...

      Fundamentalistit ovat heitä,jotka näkevät elämän ja raamatun sanoman useimmista eritäin ahdistavana,kapeakatseisena ja pelottelevat Jumalan tuomiolla ja helvetillä,jos et tee parannusta siitä ja siitä ja siitä. Raamatun teksti saa ihmisen myös todella itse syyllistämään itseään,se on oikeastaan erittäin paha kirja jos sitä ei yymmärrä tai tajua historiaa tekstien synnyn ymprillä. Moni on itsensä tappanut tai elämänsä uskovien vuoksi pilannut. Että näillä eväillä-muista,että lukea saa,mutta kriittisesti..

      ja ei -terve järki ja kyseenalaistaminen eivät ole perkeleestä,kuten uskovaiset koittavat tulla kierosti tuputuksiaan sanomaan. Älä alistu aivopesuun.

    • Anonyymi

      Aloita Johanneksen evankeliumista.

    • Anonyymi

      Eihän Raamattu ole sitä varten että sitä luetaan. Etkö muka ole huomannut. Sillä mätkitään toisia uskovia päähän. Otetaan joku jae ja väitetään että kun tässä lukee näin, niin olette sellisia sekä sellaisia. Sitten joku toinen ottaa toisen kohdan Raamatusta ja väittää että itse on tälläinen, vielä pahempi ja sinusta on täällä näin sanottu. Helppoa kuin heinänteko.

    • Aloita Jumalasta Jeesuksesta ja kerro omin sanoin mikä on tilanne ja esitä kysymyksiä.

    • Anonyymi

      raamattu on MYÖS historiallinen tosikertomus Jumalan suunnitelmasta ihmiskunnalle.
      ei se raamattu niin helposti avaudus, jos vaan "molottaa" , ymmärtämättä mistä asia kertoo.
      Raamattu on "kaikkina aikoina kaikelle kansalle", siitä huolimatta pitäisi erottaa
      ja ymmärtää lukea / löytää raamatun sanoma > sisältö.
      Ja raamattu ei ole "lakikirja", vaan kertomus Jumalan suunnitelmasta koko ihmiskunnalle.

      • Anonyymi

        Voi voi, juuri lakikirja se onkin millä hutkitaan toisia että olet tälläinen ja tälläinen laittomuuden tekijä. Jos ei olisi niin eihän siellä oikein voisi lyödä ketään tai pitäisi kinastella jostain epäolennaisuuksista millä ei ole mitään väliä. Esim. kasteesta. Sillä ei kuitenkaan voi lyödä yhtä tehokkaasti kun lailla.


    • Anonyymi

      Aloita nyt vaikka tuosta.

      "Efes. (Paavali) 5:22-24 Vaimojen on toteltava miehiään kaikessa kuin jumalia:
      ”Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää … Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon.”

      Efes. (Paavali) 6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.
      ”Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niin kuin Kristukselle”.
      2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).
      3. Moos. 20:9-12 Homot ja avionrikkojat on tapettava.
      Kor. (Paavali) 6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.
      Room. 11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.
      4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
      Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.
      Mark. 4:25 Keillä tämä elämä on huono, seuraava on vieläkin huonompi. (tulkinnanvarainen)
      3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.
      Joh. 5:14 Jeesus kai uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.
      Room. 14:2 (Paavali) Vain heikot ovat vegetaristeja.
      5. Moos. 23:2 Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsetkaan eivät saa käydä kirkossa, aina 10. polveen asti.
      1. Sam. 15:3 ”Näin sanoo Herra Sebaot [Jumala]: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit.”

    • Anonyymi

      Kannattaa aloittaa Johanneksen evankeliumista.

    • Anonyymi

      Rukoile Jumalaa avuksi että ymmärtäisit. Näin se on itselleni muuttunut mielenkiintoiseksi. Olen rukoillut mm. yksittäisten jakeiden merkitystä ja Jumala on minulle avannut ajallaan mitä ne tarkoittavat. Itse suosittelen ensimmäiseksi Roomalaiskirjeen lukemista, siinä kun on vähemmän Israelia koskevaa asiaa ja enemmän kaikkia koskevaa asiaa. Jeesus tuli lihaksi nimenonaan Israelin huoneen kadonneita lampaita etsimään, tämän hän itse sanoo, eikä hän siksi vaeltanut maan ääriin julistamaan, vaan pysyi Israelissa. Pelastava sanoma, tähän päivään, löytyy Paavalin kirjeistä, muut osat Raamatusta kyllä opettavat totuuksia Jumalasta ja Jeesuksesta. Usko Jeesukseen, hänen persoonaansa ja tekoihinsa pelastaa, luottamus siihen että hän kuoli meidän puolestamme, haudattiin ja nousi kuolleista kolmantena päivänä, että hän on Herra Jumala. Omat teot eivät pelasta ketään.

    • Anonyymi

      Raamatussa on paljon juttuja lampaiden häistä.
      Tai sitten lampaan vuonan veri pelastaa. Toiselta nimeltä tämä on karitsa.
      On myös vuohia, uuhia sekä vohlakin esiintyy. Myös lampaan munuaisrasva on arvokasta evästä. Lienee jonkun mielestä hyvää leivän päälle.
      Raamattua voi ihan katsella lampaankasvatusoppaana.

    • Anonyymi

      Eihän raamattua lueta vaan käytetään ulkohuussissa huonaolaatuisena paperina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe