Uskontoluutio

Uskokoon ken tahtoo

Monelle ihmiselle on vaikea pala todeta, että "vapaa tahto" tai "vapaa valinta" on pelkkä harha.

Ajatus on vaikea siksi, että ihmisen elossapysymisvietti on erittäin voimakas ja jos jokin ihmisen ajatus tai toiminta on eloonjäämisvietin vastainen, eloonjäämisvietti polkaisee hereille jonkin voimakkaan perusemootion, joilla se varmistaa oman toimintansa.

Ihmisen kognitioon perustuva ajatus siitä että "ei hallitse itseänsä" on ahdistava siksi, että se on eloonjaamisvietin vastainen.

Tässä on konkreettinen esimerkki siitä, että miten voimakas ja hallitseva eloonjäämisvietti on:

1. Ihmisen eloonjäämisvietin ainoa tarkoitus on pitää yksilö elossa.

2. Ihminen on nykytiedon mukaan ainoa eläinlaji, jonka yksilö kognitioon perustuen tietää varmasti kuolevansa joskus.

Muidenkin eläinlajien on todettu surevan lajitoverinsa kuolemaa, mutta ihminen lienee ainoa, joka on pystynyt tekemään lajitoverien kuolemasta sellaisen päätelmän, että hänkin tulee yksilönä kuolemaan varmasti joskus.

3. Ihmisen eloonjäämisvietti tekee kaikkensa, jotta yksilö ei kuolisi.

4. Ihmisyksilön kognitio taas kertoo, että ihmisyksilö tulee varmasti kuolemaan joskus, vaikka mitä tapahtuisi. Tämä kognitiivinen oivallus on vastoin geeneihin ohjelmoitua eloonjäämisviettiä.

5. Edellä kerrottu ristiriita saa aikaa erittäin voimakkan ahdistuksen.
Ahdistuksen taustalla on eloonjäämisvietti, joka pyrkii saamaan ihmisen hylkäämään koko kuolemisajatuksen.

6. Ihminen ei pysty hylkäämään tietoa omasta tulevasta kuolemastaan, koska sen takia yksilön pitäisi hylätä kaikki kognitiiset päätelmänsä ja sitä myöten kognitiot kokonaisuutena.

7. Ihmisyksilön on siis ollut kehitettävä jokin keino, jolla selvitä eloonjäämisvietin elossapysymispakon ja kognitiivisen tietoisuuden ikuisen elossapysymisen mahdottomuudesta -ristiriidan ratkaisemikseksi.

8. Ihmislajin yksilöt ovat keksinyt eri puolilla maailmaa toisistaan riippumatta saman ratkaisun, joka näennäisesti ratkaisee eloonjäämisvietin elämispakon ja kognition kuolemistiedon ristiriidan.

9. Ihmislajin kehittämä ratkaisu on hengellisyys, käytännössä siis uskonto.

10. Eri puolilla maailmaa on erilaisia uskontoja, jotka selittävät asioita eri tavalla, mutta niillä kaikilla on täysin sama perusta.

11. Kaikki uskonnot ylläpitävät ajatusta siitä, että ihminen ei kuollessaan oikeasti "kuole", vaan elämä jatkuu jollain muulla tavoin jossain muussa muodossa.

12. Kaikkien uskontojen taustalla on sama peruste: näennäinen ratkaisu eloonjäämisvietin elossapysymispakon ja kognitiivisen tietämyksen omasta kuolevaisuudesta -ongelmaan.

Kaikkien maailman uskontojen taustalla on siis ihmisen eloonjäämisvietti, täysin riippumatta siitä mikä uskonto on kyseessä tai miten uskonnon harjoittaminen käytännössä ilmenee.

Suurin osa ihmisten välisistä sodista johtuu uskonnollisista syistä.
Käytännössä uskontojen väliset näennäiset ristiriidat ovat saaneet aikaan lukemattomia sotia.

Kaikki uskonnot perustuvat samaan biologiseen perustaan, eloonjäämisvietin ja kognition ristiriidan psykologisesti mielekkääseen ratkaisuun.

Jos maailmanlaajuisesti hyväksyttäisiin se ajatus, että kaikki uskonnot ovat eloonjäämisvietin aikaansaamia selviytymiskeinoja kognition ja geenien välillä, niin voitaisiin todeta että kaikki uskonnot ovat samanarvoisia ja kaikilla on sama perusta ja ne ovat yhtä arvokkaita.

Kaikki riitely eri uskontokuntien välillä voitaisiin lopettaa saman tien, koska ei ole "yhtä oikeaa uskontoa" tai "oikeaa uskoa" ylipäätään.

Samalla voitaisiin lopettaa väittely uskonnon ja evoluution välisistä ristiriidoista, sillä sellaisia ei ole.

Kaikki uskonnot ovat kehittyneet evoluution edettyä sellaiselle kognitiiviselle tasolle, että ihmisyksilö tiedostaa kuolevansa.

Evoluutio on johtanut uskontoihin (kaikkin) ja uskonto on ratkaissut yhden evoluution mukanaan tuoman ongelman, ristiriidan eloonjäämisvietin ja kognition välillä.

Evoluutio ja uskonto eivät siis ole millään lailla ristiriidassa keskenään.

Surullista on, että ihmiskunta ei näytä vielä olevan valmis hyväksymään näin radikaalia ajatusta.

35

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskon kannalta

      "Kaikki uskonnot ovat kehittyneet evoluution edettyä sellaiselle kognitiiviselle tasolle, että ihmisyksilö tiedostaa kuolevansa. "

      Juutalaisuudessa, islamilaisuudessa ja kristinuskon vanhemmassa versiossa (VT) tuota ilmiötä kutsutaan "paratiisista pois joutumiseksi", kun oli haukattu omppua "elämän ja kuoleman tiedon puusta".

      Kristinuskon uudemmassa versiossa (UT) asia kerrotaan toisella tavalla:
      "Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta".

      Tämän taustalla on se, että lapset eivät ole tietoisia elämän synnystä ja omasta kuolemisestaan tulevaisuudessa.

      Ennen murrosikää lapset eivät ole lainkaan huolissaan omasta kuolemastaan, koska heidän eloonjäämisviettinsä toimii vain fyysisellä tasolla, eikä juurikaan psyykkisellä tasolla emootioina.

      Kun lapsesta tulee nuori ja murrosikä alkaa, niin lisääntymisvietin aktivoitumisen yhteydessä myös eloonjäämisvietti aktivoituu ja voimistuu moninkertaiseksi, koska lisääntymisen edellytyksenä on elossapysyminen.

      Valitettavasti nykyiset psykologiset teoriat eivät ilmeisesti osaa ottaa lainkaan huomioon tätä eloonjäämisvietin voimistumista murrosiässä, vaan keskittyvät ainoastaan lisääntymisvietin heräämisen aiheuttamiin muutoksiin kehossa ja psyykessä.

      En ole nähnyt ainuttakaan tutkimusta, jossa olisi otettu huomioon, että murrosiässä lisääntymisvietin heräämistä voimakkaampi voima on eloonjäämisvietin moninkertaistuminen.

      Moni murrosikäinen kiinnostuu uskonnoista, kuolemasta, "saatanallisesta" musiikista ja monesta muusta asiasta, joilla ei ole yhtään mitään tekemistä ihmisen seksuaalisen kehityksen kanssa. Näistä kiinnostuminen on monille kasvatustieteilijöillekin täysi mysteeri.

      Mielestäni on merkillistä, että nuoren murrosikä nähdään ainoastaan lisäntymivietin ja seksuaalisuuden heräämisenä, eikä huomata että samaan aikaan eloonjäämisvietti voimistuu moninkertaiseksi.

      Jos tuota eloonjäämisvietin voimistumista ei osata huomioida voimakkaana vaikuttajana murrosiän aikana, niin moni nuori joutuu selviämään täysin yksin elämän peruskysymysten pohtimisesta.

      Murrosikä nähdään nykyään pääasiallisesti vain seksuaalisena murroksena, eikä huomata sitä että nuori ihminen tulee vasta murrosiässä tietoiseksi omasta tulevasta kuolemastaan ja juuri se tekee murrosiästä psyykkisesti niin raskaan ja myrskyisän.

    • 1213

      “ Monelle ihmiselle on vaikea pala todeta, että "vapaa tahto" tai "vapaa valinta" on pelkkä harha”

      Olen sitä mieltä, että minulla on vapaa tahto, koska en näe mitään rajoituksia sille, mitä voin itse tahtoa. Kun kerran väität ettei ihmisellä ole vapaata tahtoa, kertoisitko mikä rajoittaa minun vapaata tahtoani, mitä en voisi tahtoa?

      “ Ihmisen eloonjäämisvietti tekee kaikkensa, jotta yksilö ei kuolisi.”

      Entä ne ihmiset jotka uhraavat oman elämänsä, että pelastavat jonkun muun?

      • Vaikka vietti tekisi kaikkensa, ei se aina onnistu. Jokin väkevä järkeily tai emootio voi jäädä kaikumaan tietoisuuteen niin, että onnistutaan toimimaan vastoin viettiä. Vapaaksi tahdoksi en sitä kutsuisi, sillä nekin ajatusrakenteet ja emootiot ovat vain kausaalista tajunnan virtaa kaikki tyynni.


    • Mukavapaa tahto

      >>>> Monelle ihmiselle on vaikea pala todeta, että "vapaa tahto" tai "vapaa valinta" on pelkkä harha

      >Olen sitä mieltä, että minulla on vapaa tahto, koska en näe mitään rajoituksia sille, mitä voin itse tahtoa. Kun kerran väität ettei ihmisellä ole vapaata tahtoa, kertoisitko mikä rajoittaa minun vapaata tahtoani, mitä en voisi tahtoa?

      Esimerkki siitä, että eloonjäämisvietti rajoittaa sinun tahtoasi:

      1. Mene lattialle tai muulle tukevalle tasolle makaamaan

      2. Yritä tehdä itsemurha pidättämällä hengitystäsi

      3. Aloita hengityksen pidätys ja jatka niin pitkään kuin pystyt

      4. Kun olet hiukan aikaa pidättänyt hengitystäsi "vapaan tahtosi" avulla, sinun eloonjäämisviettisi huomaa, että asiat on menossa huonoon suuntaan

      5. Sinun eloonjäämisviettisi sammuttaa sinun "vapaan tahtosi", jotta sinä jäät henkiin.

      6. Sinä menet tajuttomaksi.

      7. Tajuttomana sinulla ei ole vapaa tahtoa, jonka luulet omaavasi

      8. Eloonjäämisvietti käynnistää sinun hengityksesi automaattisesti

      9. Kun kehosi happimäärä on kasvanut riittävästi, eloonjäämisvietti palauttaa sinun "vapaan tahtosi"

      10. Sinä heräät "vapaan tahtosi" kanssa

      Tämä on täysin turvallista ja voit toistaa sen vaikka kuinka monta kertaa.

      Ihmisen on yksinkertaisesti mahdoton pysäyttää hengityksensä niin pitkäksi aikaa, jotta henki menisi.

      Eloonjäämisviettisi pitää huolta sinun hengityksestäsi.

      Täysin riippumatta siitä että tahdotko sinä sitä "vapaasti" tai etkö tahdo sitä "vapaasti".

      • Brina.

        Kehon elossapitotoimintoja (eloonjäämisviettiä) johtaa ja ylläpitää pikkuaivot, johon mielellä/ajattelulla ei voi vaikuttaa suoranaisesti. Ihmisellä on olemassa kaikesta näennäisyydestä huolimatta vapaa tahto, mutta vapaa valinta rajoittuu hänen tietoisuuteensa (vähemmän tietoisuutta - vähemmän vapaata valintaa, enemmän tietoisuutta kaikesta - vapaa valinta kasvaa suhteessa). Joka tapauksessa voimme 'ohjelmoida' pikkuaivomme toteuttamaan vaikka kehon kuoleman eli oikeammin hitaan itsemurhan, mutta se vaatii aikaa ja oikeaa tekniikkaa kuten esim. jatkuva sairastumisen ja kuolemanpelon toisto tunnetasolla tai uskominen vahvasti olevansa 'kuolemaan tuomittu' (se on tosin jo dna:ssamme jo valmiina perittynä ohjelmana joten riittää vain sen aktivointi)


      • Geeniperimä
        Brina. kirjoitti:

        Kehon elossapitotoimintoja (eloonjäämisviettiä) johtaa ja ylläpitää pikkuaivot, johon mielellä/ajattelulla ei voi vaikuttaa suoranaisesti. Ihmisellä on olemassa kaikesta näennäisyydestä huolimatta vapaa tahto, mutta vapaa valinta rajoittuu hänen tietoisuuteensa (vähemmän tietoisuutta - vähemmän vapaata valintaa, enemmän tietoisuutta kaikesta - vapaa valinta kasvaa suhteessa). Joka tapauksessa voimme 'ohjelmoida' pikkuaivomme toteuttamaan vaikka kehon kuoleman eli oikeammin hitaan itsemurhan, mutta se vaatii aikaa ja oikeaa tekniikkaa kuten esim. jatkuva sairastumisen ja kuolemanpelon toisto tunnetasolla tai uskominen vahvasti olevansa 'kuolemaan tuomittu' (se on tosin jo dna:ssamme jo valmiina perittynä ohjelmana joten riittää vain sen aktivointi)

        Brina:"Kehon elossapitotoimintoja (eloonjäämisviettiä) johtaa ja ylläpitää pikkuaivot, johon mielellä/ajattelulla ei voi vaikuttaa suoranaisesti."

        Ihmisen eloonjäämisvietti on koodattuna geeneihin, jotka ovat jokaisessa elimistön solussa. Geenien siältämä informaatio saa aikaan kehon elinten rakentumisen ja geenien aktivoituminen/deaktivoituminen elämän eri aikoina ohjaa elimistön toimintaa eri aikoina eri tavoilla.

        Eloonjäämisviettiä ei siis voi paikantaa mihinkään tiettyyn elimeen tai kehon osaan, sillä se on "geeniohjelmana" jokaisessa solussa. Pikkuaivoilla on toki tärkeä osa elimistön toiminnassa, mutta eloonjäämisvietti ei sijaitse siellä.

        Eloonjäämisviettiä ajatellessa menee helposti sekaisin kaksi käsitettä:
        1. Yksilön elossapysyminen
        2. Geeniperimän säilyminen

        Eloonjäämisvietin perimmäinen tarkoitus ei ole yksilön säilyminen elossa mahdollisimman pitkään, vaan yksilön säilyminen elossa niin pitkään että geeniperimän siirtäminen eteenpäin (lisääntyminen) on onnistunut.

        Suppeasti ajatellen eloonjäämisvietin tarkoitus on säilyttää yksilö elossa keinolla millä hyvänsä mahdollisimman pitkään.

        Kyse on kuitenkin paljon laajemmasta asiasta Eloonjäämisvietti on satoja miljoonia vuosia pitänyt yksilöitä elossa peräkkäisinä sukupolvina ja varmistanut riittävän pitkällä elossapysymisellä että jokainen sukupolvi on kyennyt jatkamaan omaa geeniperimäänsä eteenpäin.

        Eloonjäämisvietti on evoluution kehittämä satojen miljoonien vuosien kuluessa. Sen tarkoitus ei ole pitää yksilöä hengissä niin kauan kuin mahdollista, vaan niin kauan että lisääntyminen tapahtuu ja jälkeläisille on luotu parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa geenilinjaa eteenpäin omalta osaltaan.

        Kun tuo lisääntymistehtävä on täytetty, yksilön kohdalla lisääntymisvietti ja eloonjäämisvietti tulevat tarpeettomiksi ja sammuvat ajan kuluessa itsestään.


      • Geeniperimä
        Geeniperimä kirjoitti:

        Brina:"Kehon elossapitotoimintoja (eloonjäämisviettiä) johtaa ja ylläpitää pikkuaivot, johon mielellä/ajattelulla ei voi vaikuttaa suoranaisesti."

        Ihmisen eloonjäämisvietti on koodattuna geeneihin, jotka ovat jokaisessa elimistön solussa. Geenien siältämä informaatio saa aikaan kehon elinten rakentumisen ja geenien aktivoituminen/deaktivoituminen elämän eri aikoina ohjaa elimistön toimintaa eri aikoina eri tavoilla.

        Eloonjäämisviettiä ei siis voi paikantaa mihinkään tiettyyn elimeen tai kehon osaan, sillä se on "geeniohjelmana" jokaisessa solussa. Pikkuaivoilla on toki tärkeä osa elimistön toiminnassa, mutta eloonjäämisvietti ei sijaitse siellä.

        Eloonjäämisviettiä ajatellessa menee helposti sekaisin kaksi käsitettä:
        1. Yksilön elossapysyminen
        2. Geeniperimän säilyminen

        Eloonjäämisvietin perimmäinen tarkoitus ei ole yksilön säilyminen elossa mahdollisimman pitkään, vaan yksilön säilyminen elossa niin pitkään että geeniperimän siirtäminen eteenpäin (lisääntyminen) on onnistunut.

        Suppeasti ajatellen eloonjäämisvietin tarkoitus on säilyttää yksilö elossa keinolla millä hyvänsä mahdollisimman pitkään.

        Kyse on kuitenkin paljon laajemmasta asiasta Eloonjäämisvietti on satoja miljoonia vuosia pitänyt yksilöitä elossa peräkkäisinä sukupolvina ja varmistanut riittävän pitkällä elossapysymisellä että jokainen sukupolvi on kyennyt jatkamaan omaa geeniperimäänsä eteenpäin.

        Eloonjäämisvietti on evoluution kehittämä satojen miljoonien vuosien kuluessa. Sen tarkoitus ei ole pitää yksilöä hengissä niin kauan kuin mahdollista, vaan niin kauan että lisääntyminen tapahtuu ja jälkeläisille on luotu parhaat mahdolliset edellytykset jatkaa geenilinjaa eteenpäin omalta osaltaan.

        Kun tuo lisääntymistehtävä on täytetty, yksilön kohdalla lisääntymisvietti ja eloonjäämisvietti tulevat tarpeettomiksi ja sammuvat ajan kuluessa itsestään.

        Yksilön syntyessä eloonjäämisvietti toimii "puoliteholla" ja lisääntymisvietti on "uinumistilassa" murroikään asti. Murrosiässä lisäänytmisvietti aktivoituu ja samalla eloonjäämisvietti moninkertaistaa voimansa sillä lisääntymisen edellytys on elossapysyminen riittävän pitkään.

        Ihmisen elämän aktivisintä aikaa on murrosiän ja vaihdevuosien (menopaussi, andropaussi) välinen aika. Tuona aikana lisääntymisvietti on voimakkaimmillaan ja eloonjäämisvietti samoin.

        Lisääntyminen tapahtuu yleensä 18-35 vuoden iässä ja jälkeläiset ovat valmiita lähtemään omille siivilleen noin 20 vuoden iässä. Ei ole sattumaa, että vaihdevuodet ovat juuri siinä vaiheessa, kun lapset ovat kasvaneet aikuisiksi (18-35 vuotta lasten aikuisuus 20 vuotta).

        Kun lapset ovat valmiita elämään omaa elämäänsä, on vanhemman lisääntymisvietti ja eloonjäämisvietti tehneet tehtävänsä ja ne alkavat hiipua.

        Ensin lisääntymisvietti alkaa hiipua vaihdevuosien aikana n 45-55 vuotiaana.
        Myös eloonjäämisvietin aikaansaama "pakko pysyä elossa" alkaa samaanaikaan vähitellen vähentyä.

        Lisääntymisvietti vähenee iän kertyessä ja samoin käy eloonjäämisvietin voimakkuuden. Tämä on selvästi loogisessa yhteydessä siihen, että kun jälkeläiset on saatu maailmalle, niin yksilön lisääntymisvietti on tehnyt tehtävänsä ja on aika antaa tilaa uudelle sukupolvelle.
        Samaan aikaan yksilön eloonjäämisvietin voimakkuus vähenee ja lopulta sammuu kokonaan. Silloin yksilö kuolee,

        Kuitenkin laajemmassa merkityksessä eloonjäämisvietin ainoa tarkoitus on saada yksilö tekemään omasta geenistöstään kopio ja siksi yksilön pitää pysyä elossa riittävän kauan ja lisääntyä

        Toki pikkuaivoista on hyötyä elossapysymisessä, mutta eloonjäämisvietti ei "sijaitse" pikkuaivoissa, kuten ei missään muussakaan erillisessä paikassa.

        Eloonjäämisvietti ei ole jossain ihmisen sisällä olevassa paikassa vaikuttava voima, vaan yksilön jokaisen solun dnassa oleva koodi, joka ohjaa yksilöä eri tavoin eri aikoina, jotta yksilö pysyisi elossa riittävän pitkään onnistunutta lisääntymistä varten.

        Kun lisääntyminen on suoritettu ja annettu jälkeläisille niin hyvät elämänedellytykset kuin mahdollista, on lisääntymisvietin aika sammua ja myöhemmin myös eloonjäämisvietin aika sammua.

        Kun elossapysymisvietti on yksilötasolla tehnyt tehtävänsä (aikaansaanut kopion yksilön geenistöstä = lisääntynyt), niin eloonjäämisvietti on yksilötasolla tehnyt tehtävänsä ja samalla itsensä tarpeettomaksi.

        Yksilötasolla tämä vaikuttaa paradoksaaliselta, mutta geenitasolla erittäin järkevältä ja loogiselta. Kun yksilö on tehnyt itsestään kopion, niin yksilön on aika antaa tilaa jälkeläisille (kopioille), ja edelleen jälkeläisten jälkeläisille.
        Yksilötasolla on aika kuolla.

        Geenilinja kuitenkin säilyy ja se on eloonjäämisvietin perimmäinen tarkoituskin.


    • ,,,,,,,,,

      "10. Eri puolilla maailmaa on erilaisia uskontoja, jotka selittävät asioita eri tavalla, mutta niillä kaikilla on täysin sama perusta."

      Väärin. Et ilmeisesti tunne tarpeeksi montaa uskontoa.

      "11. Kaikki uskonnot ylläpitävät ajatusta siitä, että ihminen ei kuollessaan oikeasti "kuole", vaan elämä jatkuu jollain muulla tavoin jossain muussa muodossa."

      Väärin taas.

      • Pitkäveto

        >>>>"10. Eri puolilla maailmaa on erilaisia uskontoja, jotka selittävät asioita eri tavalla, mutta niillä kaikilla on täysin sama perusta."

        >>Väärin. Et ilmeisesti tunne tarpeeksi montaa uskontoa.

        Kaikkien uskontojen taustalla on ihmisen kuolemanpelko.

        Mikäli jossain "uskonnossa" ei ole taustalla ihmisen kokema kuolemanpelko, niin kyse ei ole uskonnosta.

        >>>>"11. Kaikki uskonnot ylläpitävät ajatusta siitä, että ihminen ei kuollessaan oikeasti "kuole", vaan elämä jatkuu jollain muulla tavoin jossain muussa muodossa."

        >>Väärin taas.

        Sinulla on nyt tainnut mennä sekaisin kaksi eri asiaa: Tämä keskusteluketju ja vakioveikkausrivin tarkistus.

        Määrittelisitkö että mitä sinä ymmärrät sanalla "uskonto"?


    • Reality call

      Aloitus on silkkaa puppua eloonjäämisvaiston kaikkivoipaisuuksineen. Aloittaja on niin ihastunut ajatuksiinsa, että on unohtanut reaalimaailman. Itsemurhia tehdään jatkuvasti.

      • mkllkk

        Reality call:"Aloitus on silkkaa puppua eloonjäämisvaiston kaikkivoipaisuuksineen."

        Eloonjäämisvietti on varsin kaikkivoipainen, sillä se on säilynyt elossa jo monta sataa miljoonaa vuotta.

        Jokaisen elollisen olennon "moottorina" toimii elossajäämisvietti ja se on periytynyt monen miljardin sukupolven takaa.

        Sinun eloonjäämisviettisi ei ole syntynyt sinun syntyessäsi, vaan sinä olet sen geeniyhdistelmän perinyt vanhemmiltasi ja he omilta vanhemmiltaan jne

        Jo tietty geeniyhdistelmä on säilynyt monta sataa miljoonaa vuotta, niin eikö kyse ole melkoisesta "kaikkivoipuudesta".

        Mikäli tuo geeniyhdistelmä ei olisi periytynyt satojen miljoonien vuosien takaa, niin meitä ei yksinkertaisesti olisi olemassa.

        Vai luuletko sinä, että jokaisen yksilön kohdalla luonto rakentaa uudestaan sen geeniyhdistelmän, joka saa yksilön välttämään vaaroja ja hakeutumaan turvallisuutta kohti?

        Sinähän siinä vaikutat olevan ihastunut omaan ajatusmaailmaasi?

        Tosin monelle ihmiselle käy niin, että jos jonkun muun esittämä ajatus ylittää aivokapasiteetin rajat, niin silloin ryhdytään ensimmäiseksi vastustamaan ajatusta, kun ei kyetä edes hahmottamaan mitä toinen tarkoittaa....


    • Reality__

      Reality call:"Aloitus on silkkaa puppua eloonjäämisvaiston kaikkivoipaisuuksineen. Aloittaja on niin ihastunut ajatuksiinsa, että on unohtanut reaalimaailman. Itsemurhia tehdään jatkuvasti."

      Kun eloonjäämisvietti lopettaa toimintansa syystä tai toisesta, niin silloin yksilö voi päätyä myös itsemurhaan.

      Samaan lopputulokseen voi johtaa mm. voodoo, joka perustuu siihen että ympäristö saa psykologisilla keinoilla yksilön eloonjäämisvietin sammumaan, jolloin seurauksena on kuolema.

      Voimakas henkinen väkivalta johtaa kohonneisiin stressihormonipitoisuuksiin. Pitkäaikaiset kohonneet stressihormonipitoisuudet saavat aikaan lisääntymishormonitoiminnan hiipumisen (lisääntymisvietin sammumisen) ja yhä jatkuessaan myös eloonjäämisvietin sammumisen.

      Länsimaisen psykologian piirissä on laajalti tunnettu rottakoe, jossa rotta laitetaan vesitynnyriin uimaan vailla mahdollisuutta poispääsyyn.
      Tunnetaan myös nimellä kuolemaan päättyvä uittotesti,
      (Uittotesti - Forced swim test FST, Porsolt’s test)
      http://www.kennedy.aecom.yu.edu/core/behavioral/fs.html

      Testillä voidaan löytää ajankohta, jolloin rotta "luovuttaa" elossapysymiskamppailun koettuaan sen turhaksi.
      Kyseinen ajankohta on eloonjäämisvietin sammumishetki.
      Muutama hetki myöhemmin seuraa kuolema.

      Ilmiö on hyvin ymmärrettävissä siten, että kun fyysisen ja psyykkisen stressin aiheuttama ahdistus yksilölle kasvaa suuremmaksi kuin yksilön kuolemanpelon aiheuttama ahdistus, niin edessä oleva kuolema on vähemmän ahdistava kokemus ja yksilö valitsee silloin sen.

      Tietyt psykologian ja psykiatrian piirissä toimivat tahot tietävät ilmiön toimivan erittäin tehokkaasti myös ihmisten keskuudessa.

      • Reality call

        Tuo rottien uittokoe on muuten esimerkki siitä, mitä materialistiset uskomukset tekevät ihmisen etiikalle.


      • Raamatusta välillä

        Sillä joka antaa teille juodaksenne maljallisen vettä siinä nimessä, että te olette Kristuksen omia, totisesti minä sanon teille: se ei jää palkkaansa vaille.
        42. Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
        43. Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen.
        45. Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.
        47. Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin,

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.9.html


      • Kysyvä
        Raamatusta välillä kirjoitti:

        Sillä joka antaa teille juodaksenne maljallisen vettä siinä nimessä, että te olette Kristuksen omia, totisesti minä sanon teille: se ei jää palkkaansa vaille.
        42. Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
        43. Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen.
        45. Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.
        47. Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin,

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.9.html

        Miten jalka voi vietellä omistajansa?


      • 8+10
        Reality call kirjoitti:

        Tuo rottien uittokoe on muuten esimerkki siitä, mitä materialistiset uskomukset tekevät ihmisen etiikalle.

        Hengellisten uskomusten seuraukset on nähty pitkin planeettaa sotina, joukkosurmina, kidutuksina, alistamisena ja tieteellisen sivistyksen torjumisena.


      • 01+8
        8+10 kirjoitti:

        Hengellisten uskomusten seuraukset on nähty pitkin planeettaa sotina, joukkosurmina, kidutuksina, alistamisena ja tieteellisen sivistyksen torjumisena.

        Tieteellisen sivistyksen seuraukset on nähty pitkin planeettaa sotina, joukkosurmina, kidutuksina, alistamisena ja uskontojen torjumisena.


    • Reality call

      Ei itsemurhaa tekevän eloonjäämisvietti ole minnekään kadonnut. Vaikka hän olisi menossa kotiinsa vakaana aikomuksenaan tehdä itsemurha, hän saattaa silti väistää autoja, juosta pakoon tiikereitä, väistää rotkoja, jne. Hän vain tekohetkellä ylittää valinnallaan ja päättäväisellä yrittämisellään tuon yhä vahvana olemassaolevan eloonjäämisvietin, joka saattaa panna vahvasti kampohin vielä juuri ennen liipaisimesta vetäisemistä, tai mikä se tekotapa sitten onkaan.

      • Raamatusta

        Ja hän nousi sieltä ja tuli Juudean alueelle, kulkien Jordanin toista puolta. Ja taas kokoontui paljon kansaa hänen luoksensa, ja tapansa mukaan hän taas opetti heitä.
        2. Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja kiusaten häntä he kysyivät häneltä, oliko miehen lupa hyljätä vaimonsa.
        3. Hän vastasi ja sanoi heille: "Mitä Mooses on teille säätänyt?"
        4. He sanoivat: "Mooses salli kirjoittaa erokirjan ja hyljätä vaimon".
        5. Niin Jeesus sanoi heille: "Teidän sydämenne kovuuden tähden hän kirjoitti teille tämän säädöksen.
        6. Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8. Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."
        10. Ja heidän mentyään huoneeseen opetuslapset taas kysyivät häneltä tätä asiaa.
        11. Ja hän sanoi heille: "Joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, se tekee huorin häntä vastaan.
        12. Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, niin hän tekee huorin."
        13. Ja he toivat hänen tykönsä lapsia, että hän koskisi heihin; mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
        14. Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        15. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."
        16. Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.


      • Raamatuska
        Raamatusta kirjoitti:

        Ja hän nousi sieltä ja tuli Juudean alueelle, kulkien Jordanin toista puolta. Ja taas kokoontui paljon kansaa hänen luoksensa, ja tapansa mukaan hän taas opetti heitä.
        2. Ja fariseuksia tuli hänen luoksensa, ja kiusaten häntä he kysyivät häneltä, oliko miehen lupa hyljätä vaimonsa.
        3. Hän vastasi ja sanoi heille: "Mitä Mooses on teille säätänyt?"
        4. He sanoivat: "Mooses salli kirjoittaa erokirjan ja hyljätä vaimon".
        5. Niin Jeesus sanoi heille: "Teidän sydämenne kovuuden tähden hän kirjoitti teille tämän säädöksen.
        6. Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.
        7. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa.
        8. Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha.
        9. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."
        10. Ja heidän mentyään huoneeseen opetuslapset taas kysyivät häneltä tätä asiaa.
        11. Ja hän sanoi heille: "Joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, se tekee huorin häntä vastaan.
        12. Ja jos vaimo hylkää miehensä ja menee naimisiin toisen kanssa, niin hän tekee huorin."
        13. Ja he toivat hänen tykönsä lapsia, että hän koskisi heihin; mutta opetuslapset nuhtelivat tuojia.
        14. Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        15. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."
        16. Ja hän otti heitä syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.

        Someliuksen kolmas tieteellinen prinsiippi:

        Jokaiselle keskustelupalstalle ilmestyvälle uskovaiselle ilmestyy pakonomainen tarve kopioida palstalle se ainoa kohta Raamatun, jonka hän on lukenut.


    • Reality__

      Reality call:"Ei itsemurhaa tekevän eloonjäämisvietti ole minnekään kadonnut."

      Kommenttien tolkuttomuusaste voi näköjään nousta eksponentiaalisesti, kun on jumittunut omaan kehäpäätelmäänsä...

      • Reality call

        Tuo omaan kehäpäätelmäänsä jumiutuminen pätee vain sinuun. Kehäisen logiikkasi mukaan jäätelöstä pidättäytyvän jäätelönhimo on lakannut toimimasta, koska hän ei enää syö jäätelöä.


      • kertoi vertauksia

        Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi.
        24. Sentähden minä sanon teille: kaikki, mitä te rukoilette ja anotte, uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva.
        25. Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne."
        27. Ja he tulivat taas Jerusalemiin. Ja kun hän käveli pyhäkössä, tulivat ylipapit ja kirjanoppineet ja vanhimmat hänen luoksensa
        28. ja sanoivat hänelle: "Millä vallalla sinä näitä teet? Tahi kuka sinulle on antanut vallan näitä tehdä?"
        29. Mutta Jeesus vastasi heille: "Minä myös teen teille yhden kysymyksen; vastatkaa te minulle, niin minä sanon teille, millä vallalla minä näitä teen.
        30. Oliko Johanneksen kaste taivaasta vai ihmisistä? Vastatkaa minulle."
        31. Niin he neuvottelivat keskenään sanoen: "Jos sanomme: 'Taivaasta', niin hän sanoo: 'Miksi ette siis uskoneet häntä?'
        32. Vai sanommeko: 'Ihmisistä'?" - sitä he kansan tähden pelkäsivät sanoa, sillä kaikkien mielestä Johannes totisesti oli profeetta.
        33. Ja he vastasivat ja sanoivat Jeesukselle: "Emme tiedä". Silloin Jeesus sanoi heille: "Niinpä en minäkään sano teille, millä vallalla minä näitä teen".

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.11.html


      • Reality___
        Reality call kirjoitti:

        Tuo omaan kehäpäätelmäänsä jumiutuminen pätee vain sinuun. Kehäisen logiikkasi mukaan jäätelöstä pidättäytyvän jäätelönhimo on lakannut toimimasta, koska hän ei enää syö jäätelöä.

        Reality call:"Tuo omaan kehäpäätelmäänsä jumiutuminen pätee vain sinuun. Kehäisen logiikkasi mukaan jäätelöstä pidättäytyvän jäätelönhimo on lakannut toimimasta, koska hän ei enää syö jäätelöä."

        Miten ihmeessä joka saa sekoitettua keskenään monen sadan miljoonan vuoden aikana kehittyneen geeneihin koodatun perinnöllisen eloonjäämisvietin ja jäätelönsyoömisen keskenään?

        Toisaalta sinun esittämäsi päätelmä on ihan oikein:

        - Kun on saanut tarpeekseen jäätelöstä, niin ei enää tee mieli jäätelöä
        - Kun on saanut tarpeekseen elämisestä, niin ei enää tee mieli elää.

        Erona noissa kahdessa on vain se, että eloonjäämisvietin sammuttua loppuu eläminen ja sen myötä kaikki yksilön toiminta.

        Sinä taidat olla vielä niin untuvvikko,ettet ymmärrä kuoleman luonnetta lainkaan.
        Sinulle kuolema vaikuttaa olevan pelkkä sana ja ainoa tietosi kuolemasta on peräisin tv:n elokuvista, joissa kuolema on niin sankarillista, että eläydyt leikkikuolleeksi samoin kuin elokuvan sankari tekee?

        Arvaanko oikein,että sinun molemmat vanhempasi elävät, eli et ole koskaan kokenut läheisen ihmisen menettämistä eli käytännössä et tiedä että mitä kuolema tarkoittaa?


      • ^-^
        Reality___ kirjoitti:

        Reality call:"Tuo omaan kehäpäätelmäänsä jumiutuminen pätee vain sinuun. Kehäisen logiikkasi mukaan jäätelöstä pidättäytyvän jäätelönhimo on lakannut toimimasta, koska hän ei enää syö jäätelöä."

        Miten ihmeessä joka saa sekoitettua keskenään monen sadan miljoonan vuoden aikana kehittyneen geeneihin koodatun perinnöllisen eloonjäämisvietin ja jäätelönsyoömisen keskenään?

        Toisaalta sinun esittämäsi päätelmä on ihan oikein:

        - Kun on saanut tarpeekseen jäätelöstä, niin ei enää tee mieli jäätelöä
        - Kun on saanut tarpeekseen elämisestä, niin ei enää tee mieli elää.

        Erona noissa kahdessa on vain se, että eloonjäämisvietin sammuttua loppuu eläminen ja sen myötä kaikki yksilön toiminta.

        Sinä taidat olla vielä niin untuvvikko,ettet ymmärrä kuoleman luonnetta lainkaan.
        Sinulle kuolema vaikuttaa olevan pelkkä sana ja ainoa tietosi kuolemasta on peräisin tv:n elokuvista, joissa kuolema on niin sankarillista, että eläydyt leikkikuolleeksi samoin kuin elokuvan sankari tekee?

        Arvaanko oikein,että sinun molemmat vanhempasi elävät, eli et ole koskaan kokenut läheisen ihmisen menettämistä eli käytännössä et tiedä että mitä kuolema tarkoittaa?

        Et.


      • ( )
        ^-^ kirjoitti:

        Et.

        OK. Ainakin toinen vanhempasi on siis kuollut.

        Mitä sinun kuollut vanhempasi on tehnyt tai halunnut kuolemansa jälkeen?


      • Kuinka?
        ( ) kirjoitti:

        OK. Ainakin toinen vanhempasi on siis kuollut.

        Mitä sinun kuollut vanhempasi on tehnyt tai halunnut kuolemansa jälkeen?

        Mitä se kuuluu tähän asiaan?

        Mutta voinhan kertoa. Tahtoi ottaa yhteyttä, ja saikin sen yhteyden. Kiersi vähän koko suvun läpi.


      • ( )
        Kuinka? kirjoitti:

        Mitä se kuuluu tähän asiaan?

        Mutta voinhan kertoa. Tahtoi ottaa yhteyttä, ja saikin sen yhteyden. Kiersi vähän koko suvun läpi.

        Eloonjäämisvietillä ja sinun kuolleella vanhemmallasi on se ero,
        että kun eloonjäämisvietti kuolee, niin se pysyy kuolleena.

        Se ei enää ryhdy kummittelemaan tai muutoin vaikuta enää millään tavalla mihinkään.

        Yksilön kannalta eloonjäämisvietin kuolemisella on se vaikutus, että yksilö ei montaa minuuttia säily hengissä ilman eloonjäämisviettiään, joka ohjaa kaikkein keskeisimpiä elintoimintoja ja havaintoja.

        Onko teidän suvun kuolleilla muuten sukubileet joka vuosi?
        Sellaset sompie-juhlat?


    • Raamattu kertoo

      Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.
      2. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi;
      3. ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku.
      4. Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi.
      5. Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle.
      6. Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
      7. Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi;
      8. sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla.
      9. Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta, mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät,
      10. ja varsinkin ne, jotka lihan jäljessä kulkevat saastaisissa himoissa ja ylenkatsovat herrauden. Nuo uhkarohkeat, itserakkaat eivät kammo herjata henkivaltoja,
      11. vaikka enkelitkään, jotka väkevyydeltään ja voimaltaan ovat suuremmat, eivät lausu heitä vastaan herjaavaa tuomiota Herran edessä.
      12. Mutta niinkuin järjettömät, luonnostaan pyydystettäviksi ja häviämään syntyneet eläimet, niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa,
      13. saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra- ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne;
      14. heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.

      http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/2Piet.2.html

      • kysyivät Jeesukselta

        Ja he lähettivät hänen luoksensa muutamia fariseuksia ja herodilaisia kietomaan häntä sanoilla.
        14. Nämä tulivat ja sanoivat hänelle: "Opettaja, me tiedämme, että sinä olet totinen etkä välitä kenestäkään, sillä sinä et katso henkilöön, vaan opetat Jumalan tietä totuudessa. Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei? Tuleeko meidän antaa vai ei?"
        15. Mutta hän tiesi heidän ulkokultaisuutensa ja sanoi heille: "Miksi kiusaatte minua? Tuokaa denari minun nähdäkseni."
        16. Niin he toivat. Ja hän sanoi heille: "Kenen kuva ja päällekirjoitus tämä on?" He vastasivat hänelle: "Keisarin".
        17. Jeesus sanoi heille: "Antakaa keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on". Ja he ihmettelivät häntä suuresti.
        18. Ja hänen luoksensa tuli saddukeuksia, jotka sanovat, ettei ylösnousemusta ole; ja he kysyivät häneltä sanoen:
        19. "Opettaja, Mooses on säätänyt meille: 'Jos joltakin kuolee veli, joka jättää jälkeensä vaimon, mutta ei jätä lasta, niin ottakoon hän veljensä lesken ja herättäköön veljellensä siemenen'.
        20. Oli seitsemän veljestä. Ensimmäinen otti vaimon, ja kun hän kuoli, ei häneltä jäänyt jälkeläistä.
        21. Silloin toinen otti hänet, ja hänkin kuoli jättämättä jälkeläistä. Niin myös kolmas.
        22. Samoin kävi kaikille seitsemälle: heiltä ei jäänyt jälkeläistä. Viimeiseksi kaikista vaimokin kuoli.
        23. Ylösnousemuksessa siis, kun he nousevat ylös, kenelle heistä hän joutuu vaimoksi, sillä hän oli ollut kaikkien noiden seitsemän vaimona?"
        24. Jeesus sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa?
        25. Sillä kun kuolleista noustaan, ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaissa.
        26. Mutta mitä siihen tulee, että kuolleet nousevat ylös, ettekö ole lukeneet Mooseksen kirjasta, kertomuksessa orjantappurapensaasta, kuinka Jumala puhui hänelle sanoen: 'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'?
        27. Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien. Suuresti te eksytte."

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.12.html


      • Mitä R kertoo?

        Raamattu kertoo:"Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia,"

        Kumpi sinä olet, valheenopettaja tai valheprofeetta?
        Vai pelkkä plagioija?


      • Terve epäily
        kysyivät Jeesukselta kirjoitti:

        Ja he lähettivät hänen luoksensa muutamia fariseuksia ja herodilaisia kietomaan häntä sanoilla.
        14. Nämä tulivat ja sanoivat hänelle: "Opettaja, me tiedämme, että sinä olet totinen etkä välitä kenestäkään, sillä sinä et katso henkilöön, vaan opetat Jumalan tietä totuudessa. Onko luvallista antaa keisarille veroa vai ei? Tuleeko meidän antaa vai ei?"
        15. Mutta hän tiesi heidän ulkokultaisuutensa ja sanoi heille: "Miksi kiusaatte minua? Tuokaa denari minun nähdäkseni."
        16. Niin he toivat. Ja hän sanoi heille: "Kenen kuva ja päällekirjoitus tämä on?" He vastasivat hänelle: "Keisarin".
        17. Jeesus sanoi heille: "Antakaa keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on". Ja he ihmettelivät häntä suuresti.
        18. Ja hänen luoksensa tuli saddukeuksia, jotka sanovat, ettei ylösnousemusta ole; ja he kysyivät häneltä sanoen:
        19. "Opettaja, Mooses on säätänyt meille: 'Jos joltakin kuolee veli, joka jättää jälkeensä vaimon, mutta ei jätä lasta, niin ottakoon hän veljensä lesken ja herättäköön veljellensä siemenen'.
        20. Oli seitsemän veljestä. Ensimmäinen otti vaimon, ja kun hän kuoli, ei häneltä jäänyt jälkeläistä.
        21. Silloin toinen otti hänet, ja hänkin kuoli jättämättä jälkeläistä. Niin myös kolmas.
        22. Samoin kävi kaikille seitsemälle: heiltä ei jäänyt jälkeläistä. Viimeiseksi kaikista vaimokin kuoli.
        23. Ylösnousemuksessa siis, kun he nousevat ylös, kenelle heistä hän joutuu vaimoksi, sillä hän oli ollut kaikkien noiden seitsemän vaimona?"
        24. Jeesus sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa?
        25. Sillä kun kuolleista noustaan, ei naida eikä mennä miehelle; vaan he ovat niinkuin enkelit taivaissa.
        26. Mutta mitä siihen tulee, että kuolleet nousevat ylös, ettekö ole lukeneet Mooseksen kirjasta, kertomuksessa orjantappurapensaasta, kuinka Jumala puhui hänelle sanoen: 'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'?
        27. Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien. Suuresti te eksytte."

        http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Mark.12.html

        "20. Oli seitsemän veljestä. Ensimmäinen otti vaimon, ja kun hän kuoli, ei häneltä jäänyt jälkeläistä.
        21. Silloin toinen otti hänet, ja hänkin kuoli jättämättä jälkeläistä. Niin myös kolmas.
        22. Samoin kävi kaikille seitsemälle: heiltä ei jäänyt jälkeläistä. Viimeiseksi kaikista vaimokin kuoli."

        Niin siinä käy kun kukaan ei uskalla kyseenalaistaa vaimokkeen sieniruokareseptiä...


      • Usko tai älä
        Mitä R kertoo? kirjoitti:

        Raamattu kertoo:"Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia,"

        Kumpi sinä olet, valheenopettaja tai valheprofeetta?
        Vai pelkkä plagioija?

        Nyt kun täällä on Raamattu-kirjanoppinut, niin hän voikin vastata kysymykseen, että mainitaanko Raamatussa Jumalalla olleen muita poikia kuin Jeesus?


      • MrrMorden

        "kiistattomasti 25.7.2014 15:30
        http://evoluutiovalhe.wordpress.com/2014/04/16/blogiteksti-5/"

        Upea blogi. Kannattaisi hieman kuitenkin isontaa fonttia ja ehkäpä muuttaa teksti vielä ISOILLA kirjoitetuksi niin lisäisi uskottavuutta. Lisäksi keltaisen tekstin käyttöä myös syytä lisätä.

        Keep up the good work!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2552
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      304
      2289
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2103
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1804
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1717
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1678
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1570
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1387
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1383
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1351
    Aihe