Healing Rooms Herzogin teologian tukijana?

Valo paljastaa

Suomessa kohua herättänyt "evankelista" Davd Herzog puhuu värähtelyistä, ääniaaltojen merkityksestä, kvanttimystiikasta ja muista kummallisuuksista, jotka hän sekoittaa Raamatu nevankeliumiin.

Herzogin oppi ei kuitenkaan ole hänen omansa. Suomessa jo vuosia toimineen Healing Rooms -järjestön perustaja Cal Pierce kirjoittaa kirjassa The Physics of Heaven, kuinka Jumala on luonut universumin äänellä. Tuossa useamman kirjoittajan opetusta sisältävässä kirjassa oma lukunsa on mm. Bill Johnsonilla ja tämän puolisolla. Kirjoittajat kaikki ilmaisevat uskovansa New Agelaisten käytössä olleeseen tietoon siitä, että Jumala toimii erilaisten värähtelyiden kautta. Tämä oppi tulisi nyt - heidän mukaansa - kaapata takaisin seurakunnan käyttöön.

Bill Johnsonilla on oma laaja opetuspalstansa jokaisessa Healing Rooms -lehdessä. Suomalaisissa lehdissä Johnsonin kirjoituksissa ei suoranaisesti tule esille hänen edustamansa "kvanttiusko", mutta englantia taitava voi tutustua siihen hän kirjoituksissaan muualla.

Herzogin viime vierailulla hänen tilaisuuksissaan nähtiin mukana Suomen Healing Roomin johtajapariskunta. Tänä vuonna Herzogin opin oikeellisuuden puolesta on mediassa rummuttanut voimakkaasti Healing Roomin hallituksen jäsen, rovasti Hilvo, jonka kannanotot ovat kaikkien luettavissa.

Suomen Healing Rooms kertoo olevansa avoin ja läpinäkyvä. Se kertoo palvelevansa kaikkia seurakuntia ja sitoutuvansa yhteisesti hyväksyttyyn kristillisen tunnustukseen. Järjestön opista on vaikea keskustella, koska he eivät ota kantaa erilaisten seurakuntien ylläpitämiin tulkintoihin. Samaan aikaan tämän sumuverhon mukana järjestöllä on esillä vahva opetus, joka ei perustu yhdenkään suomlaiasen kristillisen seurakunnan oppiin. Healing Roomin oppi on Bill Johnsonin ja Cal PIercen oppi ja se puolestaan lyö selkeästi kättä mm. David Herzogin edustamalla kvanttimystiikalle.

Asiasta herää varmasti jatkossa keskustelu. Healing Roomin tulisi viimein olla se avoin ja luotettava yhteistyökumppani, joka se lupaa olla kaikille seurakunnille.

7

85

  Vastaukset

  • KIitos aloittajalle asiallsesta selvityksestä.

   Jokaisen kristityn ja jokaisen seurakunnan pitäisi alkaa ottamaan selvää näistä opetuksista rukoillen ja Raamatun valossa.

  • Olen kerran ollut Healing Roomsin tilaisuudessa ja ymmärryn kyllä, että heidän toimintansa vetoaa helposti ihmisiin. Kukapa meistä ei halua olla terve ja eheä? Kyseenalaista on aina se, että löytyy jokin uusi menetelmä, uusi ymmärrys siitä, miten Raamatun mukaan voimem eheytyä ja uudistua. Meillä kristityillä on vain yksi "menetelmä" ja se on Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus, jolla on valta toimi tahtonsa mukaan meidän elämässämme.

   Kiinnitin kuitenkin huomiota erääseen avauksen kohtaan:

   "Suomen Healing Rooms kertoo olevansa avoin ja läpinäkyvä. Se kertoo palvelevansa kaikkia seurakuntia ja sitoutuvansa yhteisesti hyväksyttyyn kristillisen tunnustukseen. Järjestön opista on vaikea keskustella, koska he eivät ota kantaa erilaisten seurakuntien ylläpitämiin tulkintoihin."

   Monet kristilliset järjestöt ilmoittavat sitoutuvansa yhteisesti hyväksyttyyn kristilliseen tunnustukseen, joka usein tarkoittaa seurakunan ensimmäisiltä vuosisadoilta periytyneitä tunnustuksia - vahvimmin on esillä ns. apostolinen uskontunnustus, joka syntyi 1. tai 2. vuosisadalla Rooman seurakunnassa. Voidakseen toimia eri yhteisöissä monet järjestöt eivät ota kantaa esim. kastekysymykseen, ehtolliskäytäntöön - niitä eivät selitä uskontunnuksetkaan.

   Apostolinen uskontunnustus on meille yhteinen - voidakseen toimia mahdollisimman laajasti monet yhteisöt tietoisesti pysyttelevät helposti riitaa aiheuttavian oppikysymysten ulkopuolella. Kristillisten seurakuntienkin (Healing Rooms ei ole seurakunta) on mahdotonta toimia yhdessä Jumalan valtakunna hyväksi, jos esille nostetaan aina vain erilaiset tulkinnat. Pääasiahan on, että pääasia on pääasia = meillä on syntien sovitus Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen perusteella. Olennaisissa asioissa olemme samaa mieltä, eri tulkinnoissa olemme toisiamme hyväksyviä ja oman vajavuutemme tunnustavia ja kaikissa asioissa vallitkoon rakkaus.

   Olen saanut julistaa Sanaa kansankirkossa, helluntaiseurakunnassa, Vapaaseurakunnassa, Baptistien leirikeskuksessa - en ole ottanut tuolloin kantaa eri tulkintoihin, vaan keskittynyt muuten Sanaan.

   • Tähän Healing Roomin- juttuun tiedän ainakin yhden Helluntaiherätyksen seurakunnan menneen mukaan vuosia sitten. En tiedä, onko totuus valjennut myöhemmin. Tiedän erään helluntailaisen menneen siihen mukaan. Häntä on kyllä varoitettu.
    Helluntaiherätystä uhkaa menestysteologia ja maailman musiikki.Vielä tilanne ei ole katastrofaalinen. Ei se tule suuressa osassa Helluntaiherätystä olemaankaan sitä.


  • Hertzong on Paholaisen asialla ja hengettömät menee sen mukaan ,me elämme lopunajassa ja eksytys on tulossa jota kerrotaan kirkkain silmin herätyksen saapumiseksi,se herätys on harhaa,se on Jumalan sallima ,koska jyvät seuloontuu akanoista,ijankaikkisen Jumalan kielteis mieleiset tippuu pois pelastuksesta!
   Ne teot mitä olen katsonut herzenistä on tekoja mihin Paholainen pystyy,ja ne kaatumiset ja naurut mitä ihmiset saa on kaukana todellisen Jumalan ilosta ja teoista,ne on epäaitoja, mulle Jumala mahdollisesti näytti vilmin lopussa,kun kasvot Hetzogilla meni tai muuttu sekunniksi tai kahdeksi pirunkasvoiksi ja se oli hengen antama näky,mikä hän todellisuudessa on,elkää menkö kukaan hänen joukkoihin,mutta jos menette teette suuren virheen,myös henki on kertonut Antikristuksesta,se on tullut valmistaan pohjaa hänelle kuka kohta astuu kehiin,se on Antikristus!
   Olen varottanut täällä,etes jokukaan tajuaa mistä on kyse ja pitää sen aidon ja oikean uskon mitä Raamattu kertoo,selvästi meille,jotka saamme pelastua armosta. Jeesus varoitti lopunajan eksytyksistä,niitä on ollut ja lisää tulee,sen saatte tulla näkeen, mutta Jeesuksen omat on jo ennen sitä poistuneet täältä Karitsanhäihin ! Ari

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut