Koettele profetiat näin

Totuutta

Koettelemme sanomamme, täyttääkö se neljän R:n säännön eli onko se Raamatullinen, Rohkaiseva, Rakkaudellinen ja Rakentava. Ellei näin ole, ja uskomme silti saaneemme oikean profetian, meidän on syytä ennen profetian julkistamista keskustella siitä esimerkiksi seurakunnan pastorin tai jonkun muun kokeneen uskovan kanssa.
Ote: Telaranta.

12

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaukoranta

      On kaikenlaisia profetioita, jotka eivät täytä noita kriteereitä. Osa niistä on ollut niin päivänselviä juttuja, kuten osa noita kriteerejä täyttävistäkin, että niitä on tapahtunut ja loput jääneet tapahtumatta kriteereistä piittaamatta.

      • ---

        Hyvin erilaisista lähtökohdista on profetioiden tutkiminen lukijoilla. Uskoville selviää jotenkin todellisuus. Uskomaton ihan pihalla kun ei ymmärrystä ko. asioista lainkaan.


    • Rantalaituri

      Oikeuslaitos on erikseen. Sinun pitää tuntea raamattusi ja olla uskossakin, että koet ja erotat oikean ja väärän. Totta on, että psyk.pot. kokee usein olevansa vaikka mitä, profeettakin. Oikean tunnistat kyllä raamatullisuudesta. Sitä paitsi Jumalalla on kaikki valta, eikä Joonaan merkkikään aina toteudu. Jos kansa tekee parannuksen ja kääntyy syntisiltä teiltään, voi Herra perua tulevan koetuksen.

    • oikein on

      Amen.

    • juha gabel

      totuutta vastaus.
      Ei näillä sinun neuvoillasi ole mitään merkitystä. Kyllä ne ovat harhaanjohtavia neuvoja. Kyllä kuka hyvänsä raamattua tunteva voi itse sepitellä profetioita jotka sisältävät namä sinun kriteerisi. Eikä se silti ole Jumalasta,kun se on itsesepitetty.
      Profetiat täytyy aina tarkistaa raamatun osoittamalla tavalla,ovatko ne Jumalasta vaiko ei. Ja siihen Johannes antaa pätevät ohjeet. Muunlaista tarkistustapaa ei olekkaan,joka antaisi 100%,sen varmuuden Olisi kiva kun tietäisit asiasta,ennenkuin alat neuvomaan toisia.. Sanon tämän vaan ihan lempeästi ja toivossa,että ottaisit asioista selvän. Ja unohda omat mielipiteesi. Ei niillä ole mitään arvoa.

      • totuutta vastaus

        juha gabel

        Mitä sie, hyvä immeinen, sotket hyvvää asiaa sekaseks.
        Nääthän sie onneton, että aloituksen lopussa on teksti - Ote:Telaranta.
        Mie olen Telarannan kaa samaa mieltä ja sinä voit tuoda tekstiin oman lisäsi ja mielipiteesikin. Minun neuvoilla ei todellakaan ole mitään merkitystä kun en ole neuvoja antanutkaan.
        Komppaan Telarantaa. Alla linkki jos haluat väitellä hänenkin kanssaan. Palstalla paljon siteerattu papin poika on Reijo. Pidän häntä luotettavana kirjoittajana.


        http://www.reijotelaranta.fi/reijon_blogi/miten_arvioida_profetian_luotettavuus_-_profetioiden_koetteleminen/


      • ...
        totuutta vastaus kirjoitti:

        juha gabel

        Mitä sie, hyvä immeinen, sotket hyvvää asiaa sekaseks.
        Nääthän sie onneton, että aloituksen lopussa on teksti - Ote:Telaranta.
        Mie olen Telarannan kaa samaa mieltä ja sinä voit tuoda tekstiin oman lisäsi ja mielipiteesikin. Minun neuvoilla ei todellakaan ole mitään merkitystä kun en ole neuvoja antanutkaan.
        Komppaan Telarantaa. Alla linkki jos haluat väitellä hänenkin kanssaan. Palstalla paljon siteerattu papin poika on Reijo. Pidän häntä luotettavana kirjoittajana.


        http://www.reijotelaranta.fi/reijon_blogi/miten_arvioida_profetian_luotettavuus_-_profetioiden_koetteleminen/

        ...


    • Rukoilija

      Profetia myös nuhtelee,ja silloin se ei lie täytä Rakkaudellisuutta koska toinen saattaa siittä loukkkaantua.Eikä s eole rohkaisevaakaan sille jolle nuhde tulee.

      Ensimmäin Kuningasten kirja jae 13.

      13. Ja sanansaattaja, joka oli mennyt kutsumaan Miikaa, puhui hänelle sanoen: "Katso, kaikki profeetat ovat yhdestä suusta luvanneet kuninkaalle hyvää; olkoon sinun sanasi heidän sanansa kaltainen, ja lupaa sinäkin hyvää".

      14. Mutta Miika vastasi: "Niin totta kuin Herra elää, sen minä puhun, minkä Herra minulle sanoo".

      15. Kun hän tuli kuninkaan eteen, sanoi kuningas hänelle: "Miika, onko meidän lähdettävä sotaan Gileadin Raamotiin vai oltava lähtemättä?" Hän vastasi hänelle: "Lähde, niin saat voiton; Herra antaa sen kuninkaan käsiin".

      16. Mutta kuningas sanoi hänelle: "Kuinka monta kertaa minun on vannotettava sinua, ettet puhu minulle muuta kuin totuutta Herran nimessä?"

      17. Silloin hän sanoi: "Minä näin koko Israelin hajallaan vuorilla niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Ja Herra sanoi: 'Näillä ei ole isäntää; palatkoot he kukin rauhassa kotiinsa'."

      18. Niin Israelin kuningas sanoi Joosafatille: "Enkö minä sanonut sinulle, ettei tämä koskaan ennusta minulle hyvää, vaan aina pahaa?"

      19. Mutta hän sanoi: "Kuule siis Herran sana: Minä näin Herran istuvan istuimellansa ja kaiken taivaan joukon seisovan hänen edessään, hänen oikealla ja vasemmalla puolellansa.

      20. Ja Herra sanoi: 'Kuka viekoittelisi Ahabin lähtemään sotaan, että hän kaatuisi Gileadin Raamotissa?' Mikä vastasi niin, mikä näin.


      -----------------------------------------------------------------------------
      21. Silloin tuli henki ja asettui Herran eteen ja sanoi: 'Minä viekoittelen hänet'. Herra kysyi häneltä: 'Miten?'
      -------------------------------------------------------


      22. Hän vastasi: 'Minä menen valheen hengeksi kaikkien hänen profeettainsa suuhun'. Silloin Herra sanoi: 'Saat viekoitella, siihen sinä pystyt; mene ja tee niin'.

      23. Katso, nyt Herra on pannut valheen hengen kaikkien näiden sinun
      profeettaisi suuhun, sillä Herra on päättänyt sinun osaksesi onnettomuuden."

      24. Silloin astui esille Sidkia, Kenaanan poika, löi Miikaa poskelle ja sanoi: "Mitä tietä Herran henki on poistunut minusta puhuakseen sinun kanssasi?"

      25. Miika vastasi: "Sen saat nähdä sinä päivänä, jona kuljet huoneesta huoneeseen piiloutuaksesi".

    • 777

      Lisäisin vielä näihin moniin hyviin kommentteihin, että profetia voi myös varoittaa mm syntielämässä elävää synnin seurauksista.

      Profetia ei jätä kuitenkaan koskaan pelon valtaan ihmistä, vaan siinä on aina mukana rohkaiseva ja/tai lohduttava elementti.

    • -jarmo-

      Profetia on usein seuraavan kaavan mukainen, joita Raamattu sisältää useita:

      Ensin profeetta kertoo synnintekijän teot ja synnit, sekä tuomitsee sen Jumalan sanalla, sitten profeetta kertoo mahdolliuudesta tehdä parannustekoja ja jos ei tee, niin profeetta kertoo mitä tuleman pitää.

      Tämä on se peruskaava.

    • ---

      No, koetteletko profetiat?

    • Kyllä/ei

      Osaatko koetella profetiat, että onko todellisia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe