Jeesus vapauttaa synnistä lopullisesti

Korpinaama

Monessa uskonnossa on ymmärretty, että ihmisessä on lähtökohtaisesti jotain vikaa. Raamatussa sama asia selitetään perisynnillä.

Uskossa Jeesukseen on kyse uudestisyntymisestä, synnin voittamisesta. Moni uskonto perustuu tuon tilan tavoittelulle, mutta he kutsuvat sitä eri nimillä, kuten valaistuminen ja reinkarnaatio.

Mikään uskonto ei ole saavuttanut vapautta synnistä. Usko Jeesukseen on ainoa tie lopulliseen synnistä vapautumiseen. Tämä on pelastus, joka takaa meille pääsyn Taivaaseen, sillä Taivaaseen ei päästetä syntisiä.

41

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jappervokki

      Pääsy Taivaaseen on siis paljolti kiinni tuurista. Mies saa syntinsä anteeksi Jeesukselta, kävelee kadulla, vilkaisee niukasti pukeutunutta hempukkaa ja hetkellisesti hän kuvittelee yhtyvänsä naiseen – ja joutuu rattijuopon yliajamaksi. Hän kuolee välittömästi. Taivaan porteilla häneltä evätään sisäänpääsy, sillä Jeesus sanoi yksiselitteisesti Vuorisaarnassa: "jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa."

      Kakka mäihä.

      • Korpinaama

        Uskovainen voi nähdä niukasti pukeutuneen naisen ja tuo näky saattaa saada "viisarin värähtämään", mutta se ei ole syntiä. Mutta jos hän katsoo niukasti pukeutunutta naista himoitakseen häntä, on se syntiä.

        Kuten Raamattu sanoo (tarkka alkutekstin mukainen käännös): "jokainen, joka katsoo naista himoitakseen häntä, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan"

        Uskovainen kokee kiusauksia ja koetuksia, mutta kiusaukset ja koetukset eivät ole syntiä itsessään. Vasta niihin lankeaminen, eli niille alistuminen on syntiä. Mutta uskovainen on vapaa synnistä, eikä hän lankea kiusauksiin ja koetuksiin.

        2. Kor. 13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
        6 Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä.


      • Pääsy taivaaseen on portti, Jeesuksen kautta syntien anteeksi antamisenkautta.


    • +++

      Ihminen on läpikotaisin paha ja saastainen ja pelastuu vain uskomalla Jeesukseen. Kun ihminen ottaa vastaan Jeesuksen tarjoaman lahjapelastuksen, niin Jeesus alkaa muuttamaan ihmistä ja muovaamaan siten, kuin Hän eli Jeesus itse tahtoo.


      Room. 3:22
      Tämä Jumalan vanhurskaus tulee uskosta Jeesukseen Kristukseen, ja sen saavat omakseen kaikki, jotka uskovat.


      Gal. 3:11
      On selvää, ettei kukaan tule Jumalan silmissä vanhurskaaksi lakia noudattamalla, sillä "uskosta vanhurskas saa elää".

      • Korpinaama

        Ihminen on läpikotaisin paha ja saastainen, mutta kun hän tulee uskoon Jeesukseen, hän uudestisyntyy ylhäältä ja hänen lihansa kuolee yhtäläisessä kuolemassa Jeesuksen kanssa, Jeesuksen uhrin ansiosta. Sen jälkeen hän ei enää ole paha ja saastainen, koska hän on kuollut pois synnistä. Kun ihminen ottaa vastaan Jeesuksen tarjoaman lahjapelastuksen, niin ihminen saa voiman muuttua Jeesuksen opetuslapseksi ja voiman elää synnittömästi kuten Jeesus eli.

        Room 6:1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
        2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?

        Room 6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
        6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
        7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

        Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

        1. Joh. 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.

        1. Joh. 3:9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Mitä lakiin tulee, emme enää tarvitse sitä. Onhan meillä uudestisyntymisessä annettu niin paljon parempi laki sydämeemme ja omaantuntoomme. Kun rakastamme Jumalaa kaikesta voimastamme, sielustamme ja mielestämme ja lähimmäistä kuin itseämme, niin meissä myös pysyy se rakkauden vaikuttama uskontila, jossa emme lankea syntiin.

        Matt 22:36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"
        37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Room 13:8 Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.
        9 Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja mikä muu käsky tahansa, ne sisältyvät kaikki tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
        10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.
        11 Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.

        Room. 3:31 Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.

        Jer 31:31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
        32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
        34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.

        Room 2:14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
        15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-

        2. Kor 1:12 Sillä meidän kerskauksemme on tämä: meidän omantuntomme todistus siitä, että me maailmassa ja varsinkin teidän luonanne olemme vaeltaneet Jumalan pyhyydessä ja puhtaudessa, emme lihallisessa viisaudessa, vaan Jumalan armossa.


    • ei ole jumalia

      Paitsi että:

      Nykyisin tiedämme että evoluutio on todellakin totta ja näin ollen kahta ensimmäistä ihmistä ei koskaan ollutkaan. Tästä seuraa että koko perisyntiin lankeamista ei ole koskaan tapahtunut ja mitään jeesuksia ei sen vuoksi edes tarvita.

      • Korpinaama

        Evoluutio vs Luomiskertomus -vastakkainasettelulle on suomi24:ssä omat ketjunsa. Jatkakaamme keskustelua tästä aiheesta siellä.


      • totta 1

        ei ole Jumalia.
        Kiinnostuin varmasta mielipiteestäsi jota en kannata vaan olen päinvastoin toista
        mieltä.
        Perustelisin oman mielipiteeni Israelin Raamatun historiallisella historialla.
        Lisäisin perusteluihini vielä eri profetiat.

        Kysyisinkin sinulta miten perustelet kumoon viittaamani perusteet että ne ei ole totta.

        Huomautan että yksikään ihminen ei ole siihen pystynyt ennen sinua.

        Älä yritä jos tuntuu että nolaat itsesi.


      • Proffasori

        Huomaa ettet ole perehtynyt asiaan juuri lainkaan, sillä jos vähänkin asioista selvää on ottanut, huomaa ettei ole todisteen todistetta evoluutiosta.


    • Luojalle kiitollinen

      Mitä tarkoitat tällä lauseellasi: "Usko Jeesukseen on ainoa tie lopulliseen synnistä vapautumiseen."

      • Korpinaama

        Tarkoistan sillä sitä, että kun ihminen ottaa uskossa vastaan Jeesuksen Herrakseen ja uudestisyntyy, niin hän saa voiman elää kuten Jeesus eli, eikä hänen tarvitse enää koskaan langeta syntiin.

        Joh 8:33 He vastasivat hänelle: "Me olemme Aabrahamin jälkeläisiä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten sanot: 'Te tulette vapaiksi'?"
        34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.
        36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

        Gal. 5:13 Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.

        Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

        1. Kor. 10:13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

        Kun olemme päässeet tähän uskontilaan Jumalan armosta, olemme pelastetut.

        Room 5:8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
        9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.

        Jos teemme syntiä, olemme pois pelastuksesta ja armosta.

        Gal 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

        Jaak 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

        Meidän ei kuitenkaan tarvitse enää langeta syntiin ja kuolla pois pelastuksesta, sillä saamme elää aina Jeesuksessa, emmekä koskaan kuole.

        Room 6:8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
        9 tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.

        2. Piet. 1:10 Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;


      • Luojalle kiitollinen
        Korpinaama kirjoitti:

        Tarkoistan sillä sitä, että kun ihminen ottaa uskossa vastaan Jeesuksen Herrakseen ja uudestisyntyy, niin hän saa voiman elää kuten Jeesus eli, eikä hänen tarvitse enää koskaan langeta syntiin.

        Joh 8:33 He vastasivat hänelle: "Me olemme Aabrahamin jälkeläisiä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten sanot: 'Te tulette vapaiksi'?"
        34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.
        36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

        Gal. 5:13 Te olette näet kutsutut vapauteen, veljet; älkää vain salliko vapauden olla yllykkeeksi lihalle, vaan palvelkaa toisianne rakkaudessa.

        Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

        1. Kor. 10:13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

        Kun olemme päässeet tähän uskontilaan Jumalan armosta, olemme pelastetut.

        Room 5:8 Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
        9 Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.

        Jos teemme syntiä, olemme pois pelastuksesta ja armosta.

        Gal 5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

        Jaak 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

        Meidän ei kuitenkaan tarvitse enää langeta syntiin ja kuolla pois pelastuksesta, sillä saamme elää aina Jeesuksessa, emmekä koskaan kuole.

        Room 6:8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
        9 tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.

        2. Piet. 1:10 Pyrkikää sentähden, veljet, sitä enemmän tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea;

        Kirjoittaessasi näin:"niin hän saa voiman elää kuten Jeesus eli, eikä hänen tarvitse enää koskaan langeta syntiin." Tarkoitatko tällä sitä, että kun on ottanut vastaan
        Jeesuksen Herrakseen ja uudestisyntynyt, niin on tässä elämässä siitä eteenpäin synnitön?


      • Korpinaama
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Kirjoittaessasi näin:"niin hän saa voiman elää kuten Jeesus eli, eikä hänen tarvitse enää koskaan langeta syntiin." Tarkoitatko tällä sitä, että kun on ottanut vastaan
        Jeesuksen Herrakseen ja uudestisyntynyt, niin on tässä elämässä siitä eteenpäin synnitön?

        Kyllä. Mutta en tarkoita sitä, etteikö olisi kuitenkin mahdollista langeta syntiin. Toisin sanottuna: kun on ottanut vastaan Jeesuksen Herrakseen ja uudestisyntynyt, niin on yhä kiusausten alainen, mutta on saanut voiman (ja velvollisuuden) voittaa kiusaukset. Ei siis saa langeta enää.

        1. Kor. 10:13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.

        2. Kor. 13:5 Koetelkaa itseänne, oletteko uskossa; tutkikaa itseänne. Vai ettekö tunne itseänne, että Jeesus Kristus on teissä? Ellei, niin ette kestä koetusta.
        6 Minä toivon teidän tulevan tuntemaan, että me emme ole niitä, jotka eivät koetusta kestä.

        1. Joh 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.


    • OttoPetteris

      Minkäs lahkon syntejä tämä Jeesus sitten antaa anteeksi?
      Kun eri porukoissa on ihan erilaiset syntikäsitykset. Lestadiolaiset sallivat insestin ja lapsenraiskaukset ja jehovalaiset kieltävät ihmishengen pelastamisen. Katoliset kieltävät sitä ja tätä, mutta pikkupoikien raiskaukset papiston taholta on kuitenkin sallittu.

      Parasta on olla kokonaan erossa ihan kaikesta synnistä pysyttelemällä poissa ihan kaikista kirkkokunnista ja lahkoista. Näin niiden määräykset, pelottelut ja synnit eivät koske Sinua.

      • Korpinaama

        Jotkut tahtovat olla lainopettajia ja tehdä linjauksia siitä, mikä on syntiä ja mikä ei. He eivät kuitenkaan ymmärrä mitään rakkaudesta, puhtaasta sydämestä, hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.

        1. Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.

        Jeesus ei alistu lahkojen tekemille määritelmille siitä, että mikä on syntiä ja mikä ei. Kun Jumala tuomitsee ihmisen tekojensa mukaan, Hän tutkii ihmisen sydämen ja omantunnon. Jumala ei tuomitse näön mukaan, vaan näkee sisimpään.

        Room 2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.

        Room 2:15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-
        16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.

        Hepr 4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
        13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.

        Jer. 11:20 Mutta Herra Sebaot on vanhurskas tuomari, joka tutkii munaskuut ja sydämen.

        Kaikki mikä tehdään omaatuntoa loukaten, on syntiä.

        Room 14:22 Pidä sinä itselläsi Jumalan edessä se usko, mikä sinulla on. Onnellinen on se, joka ei tuomitse itseään siitä, minkä hän oikeaksi havaitsee;
        23 mutta joka epäröi ja kuitenkin syö, on tuomittu, koska se ei tapahdu uskosta; sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä.

        Room. 14:20 Älä ruuan tähden turmele Jumalan työtä. Kaikki tosin on puhdasta, mutta sille ihmiselle, joka syö tuntoansa loukaten, se on pahaa.


      • OttoPetteris
        Korpinaama kirjoitti:

        Jotkut tahtovat olla lainopettajia ja tehdä linjauksia siitä, mikä on syntiä ja mikä ei. He eivät kuitenkaan ymmärrä mitään rakkaudesta, puhtaasta sydämestä, hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.

        1. Tim 1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.

        Jeesus ei alistu lahkojen tekemille määritelmille siitä, että mikä on syntiä ja mikä ei. Kun Jumala tuomitsee ihmisen tekojensa mukaan, Hän tutkii ihmisen sydämen ja omantunnon. Jumala ei tuomitse näön mukaan, vaan näkee sisimpään.

        Room 2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.

        Room 2:15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä-
        16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.

        Hepr 4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;
        13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.

        Jer. 11:20 Mutta Herra Sebaot on vanhurskas tuomari, joka tutkii munaskuut ja sydämen.

        Kaikki mikä tehdään omaatuntoa loukaten, on syntiä.

        Room 14:22 Pidä sinä itselläsi Jumalan edessä se usko, mikä sinulla on. Onnellinen on se, joka ei tuomitse itseään siitä, minkä hän oikeaksi havaitsee;
        23 mutta joka epäröi ja kuitenkin syö, on tuomittu, koska se ei tapahdu uskosta; sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä.

        Room. 14:20 Älä ruuan tähden turmele Jumalan työtä. Kaikki tosin on puhdasta, mutta sille ihmiselle, joka syö tuntoansa loukaten, se on pahaa.

        Tätä syntiasiaa ei muuta mitenkään paremmaksi tai todeksi se, että joku uskovainen lainaa kirjoituksia omasta kirjastaan, johon uskoo. Katsos kun kaikki eivät noihin juttuihin usko kun kyseessä on USKO. Siis samanlainen mielenliike kuin pikkupojan usko joulupukkiin.
        Minä - samoin kuin miljoonat muut - en usko noihin höpötyksiin ja kirjoituksiin. Te uskovaiset perustelette asiaanne kehäpäätelmällä; raamattu on pyhä koska se on Jumalan sanaa. ja Jumalan sana on pyhä. Tämä tarkastelu ei kestä pienintäkään kriittistä tarkastelua.

        Ja lopuksi: Eikö Sinulla ole mitään omaa mielipidettä, vaan kaikki on lahkon kirjasta?


      • Luojalle kiitollinen

        Uskotko todellakin siihen että jotkut ihmiset kieltäisivät ihmishengen pelastamisen? On paljon erilaisista lähtökohdista olevia ihmisiä, jotka
        haluavat itse määrätä tavan, jolla heitä hoidetaan. Hoitotahdon tekeminen
        kirjallisesti itseään hoitavalle taholle on mahdollista kaikkien tehdä. Sitä
        myöskin paljon käytetään. Tulisiko mielestäsi hoitohenkilökunnan toimia
        vasten henkilön omaa tahtoa hoidon suhteen?

        Se että meille kaikille on annettu vapaus päättää omasta hoidostamme, ei
        merkitse sitä, että kiellettäisiin ihmishengen pelastaminen. Siksipä
        kehotankin kaikkia tekemään tuon hoitotahdon kirjallisesti, niin saa juuri
        sellaista hoitoa kuin itse haluaa. Mielestäni meillä kaikilla on siihen oikeus ja sitä tulisi toisten kunnioittaa.


      • Luojalle kiitollinen

        Eihän me voida pysyä erossa synnistä, koska olemme sen perintönä saaneet.
        Kaikki ihmiset maailmassa ovat tuon perisynnin alaisia, emmekä me sille
        voi mitään. Uskoo siihen tai ei. Jos sairas ihminen rikkoo kuumemittarin, todistaisiko se, ettei hänellä ole kuumetta? Jos varas sanoisi, ettei hän usko siihen, mitä lakikirjoihin on kirjoitettu, tekisikö se hänet syyttömäksi rikokseen? Samoin se, että monet eivät usko tarpeelliseksi elää Raamatun mittapuiden mukaan, ei lakkauta syntiä.

        1 Joh 1:8:"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. "

        Room 5:12:" Sentähden, niinkuin yhden ihmisen (Aadam) kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet ".


      • Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Uskotko todellakin siihen että jotkut ihmiset kieltäisivät ihmishengen pelastamisen? On paljon erilaisista lähtökohdista olevia ihmisiä, jotka
        haluavat itse määrätä tavan, jolla heitä hoidetaan. Hoitotahdon tekeminen
        kirjallisesti itseään hoitavalle taholle on mahdollista kaikkien tehdä. Sitä
        myöskin paljon käytetään. Tulisiko mielestäsi hoitohenkilökunnan toimia
        vasten henkilön omaa tahtoa hoidon suhteen?

        Se että meille kaikille on annettu vapaus päättää omasta hoidostamme, ei
        merkitse sitä, että kiellettäisiin ihmishengen pelastaminen. Siksipä
        kehotankin kaikkia tekemään tuon hoitotahdon kirjallisesti, niin saa juuri
        sellaista hoitoa kuin itse haluaa. Mielestäni meillä kaikilla on siihen oikeus ja sitä tulisi toisten kunnioittaa.

        Jehovan todistajat kieltävät verensiirron, vaikka heidän lapsensa olisi kuolemaisillaan ja tarvitsisi sitä verta jäädäkseen eloon. He siis kieltävät ihmishengen pelastamisen, valitettavasti. Tosin aina tätä kieltoa ei lasten kohdalla noudateta, näin olen kuullut, ja se on mielestäni oikein. Kieltäytykööt aikuiset verensiirrosta jos haluavat mieluummin kuolla, mutta mikä oikeus heillä on päättää lapsensa elämästä?


      • Luojalle kiitollinen
        alondra kirjoitti:

        Jehovan todistajat kieltävät verensiirron, vaikka heidän lapsensa olisi kuolemaisillaan ja tarvitsisi sitä verta jäädäkseen eloon. He siis kieltävät ihmishengen pelastamisen, valitettavasti. Tosin aina tätä kieltoa ei lasten kohdalla noudateta, näin olen kuullut, ja se on mielestäni oikein. Kieltäytykööt aikuiset verensiirrosta jos haluavat mieluummin kuolla, mutta mikä oikeus heillä on päättää lapsensa elämästä?

        Tutkittuasi asiaa paremmin tulet huomaamaan että verensiirto ei ole tänä
        päivänä ainut hoitokeino. Sen tilalle on kehitetty verettömiä hoitomuotoja
        jotka on todettu huomattavasti paremmiksi kuin verensiirto. Missä suhteessa
        paremmiksi? Näitten hoitojen saajilla on yleensä lyhempi sairaalassa
        oloaika kuin verensiirtopotilailla. Yhteiskuntakin säästää ja potilaat
        paranevat nopeammin. Näitä käyteään jo yleisesti koko maailmassa.

        Ei kukaan jätä ketään hoidotta, kaikille annetaan parasta mahdollista hoitoa.
        Verensiirtokaan ei ole ongelmaton asia. Tiedät varmaan että sitä kautta
        voi myös saada sairauksia itseensä. Yleensä jos ihminen kuolee, niin
        takana on jokin muu syy kuin veren ottamatta jättäminen.

        Muualla maailmassa on jo verensiirrosta alettu luopua, koska korvaavat
        hoitomuodot osoittautuvat paremmiksi. Suomessa vain tuo verellä
        "läträäminen" on edelleen suosiossa. Ilmeisesti sen helppouden takia.
        Onneksi meillä on kautta suomenniemen saatavilla korvaavaakin hoitoa,
        kunhan vain pyytää sitä saada. Ja monet sitä jo käyttävät. Tässä asiassa
        olisi lääkärikunnalla paljon tekemistä, nimittäin informaation antamisessa.
        Ei asiasta puhuta, jos potilas ei itse tiedä veretöntä hoitoa vaatia.

        Olkaa jo ennalta viisaita ja tehkää itsellenne hoitotahto, niin saatte sellaista
        hoitoa kuin itse tahdotte sellaisessakin tilanteessa kun ette itse enää
        voi hoidostanne päättää.


      • Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Tutkittuasi asiaa paremmin tulet huomaamaan että verensiirto ei ole tänä
        päivänä ainut hoitokeino. Sen tilalle on kehitetty verettömiä hoitomuotoja
        jotka on todettu huomattavasti paremmiksi kuin verensiirto. Missä suhteessa
        paremmiksi? Näitten hoitojen saajilla on yleensä lyhempi sairaalassa
        oloaika kuin verensiirtopotilailla. Yhteiskuntakin säästää ja potilaat
        paranevat nopeammin. Näitä käyteään jo yleisesti koko maailmassa.

        Ei kukaan jätä ketään hoidotta, kaikille annetaan parasta mahdollista hoitoa.
        Verensiirtokaan ei ole ongelmaton asia. Tiedät varmaan että sitä kautta
        voi myös saada sairauksia itseensä. Yleensä jos ihminen kuolee, niin
        takana on jokin muu syy kuin veren ottamatta jättäminen.

        Muualla maailmassa on jo verensiirrosta alettu luopua, koska korvaavat
        hoitomuodot osoittautuvat paremmiksi. Suomessa vain tuo verellä
        "läträäminen" on edelleen suosiossa. Ilmeisesti sen helppouden takia.
        Onneksi meillä on kautta suomenniemen saatavilla korvaavaakin hoitoa,
        kunhan vain pyytää sitä saada. Ja monet sitä jo käyttävät. Tässä asiassa
        olisi lääkärikunnalla paljon tekemistä, nimittäin informaation antamisessa.
        Ei asiasta puhuta, jos potilas ei itse tiedä veretöntä hoitoa vaatia.

        Olkaa jo ennalta viisaita ja tehkää itsellenne hoitotahto, niin saatte sellaista
        hoitoa kuin itse tahdotte sellaisessakin tilanteessa kun ette itse enää
        voi hoidostanne päättää.

        En löytänyt googlettamalla muita kuin jehovan todistajien juttuja verensiirron vaihtoehdoista. Olisi kiva saada puolueetonta tutkimustietoa asiasta. Sehän olisi hyvä jos muita keinoja olisi - omituista vain, ettei niitä muka haluttaisi käyttää jos ne olisi todettu yhtä tehokkaiksi tai paremmiksi kuin verensiirto. Miten verensiirto on helpompaa kuin korvaavien hoitojen käyttäminen? Jehovalaiset kieltäytyvät verensiirrosta kaiketi siksi että uskovat ihmisen sielun olevan veressä. Verensiirron kautta saa muka jonkun toisen sielun tai ilmeisesti osan sielua itseensä. Kyllähän jossain kohtaa Raamatussa sanotaan, että sielu on veressä, mutta onhan siellä muitakin outoja uskomuksia. Jokaisella on tietysti oikeus ja vapaus uskoa mitä haluaa kunhan ei uskomuksillaan vahingoita ketään.


      • Korpinaama
        OttoPetteris kirjoitti:

        Tätä syntiasiaa ei muuta mitenkään paremmaksi tai todeksi se, että joku uskovainen lainaa kirjoituksia omasta kirjastaan, johon uskoo. Katsos kun kaikki eivät noihin juttuihin usko kun kyseessä on USKO. Siis samanlainen mielenliike kuin pikkupojan usko joulupukkiin.
        Minä - samoin kuin miljoonat muut - en usko noihin höpötyksiin ja kirjoituksiin. Te uskovaiset perustelette asiaanne kehäpäätelmällä; raamattu on pyhä koska se on Jumalan sanaa. ja Jumalan sana on pyhä. Tämä tarkastelu ei kestä pienintäkään kriittistä tarkastelua.

        Ja lopuksi: Eikö Sinulla ole mitään omaa mielipidettä, vaan kaikki on lahkon kirjasta?

        Aivan, se on uskon asia. Ja ei, minulla ei ole omaa mielipidettä. Ja jos on, niin se on Raamatun mukainen.


      • Korpinaama
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Eihän me voida pysyä erossa synnistä, koska olemme sen perintönä saaneet.
        Kaikki ihmiset maailmassa ovat tuon perisynnin alaisia, emmekä me sille
        voi mitään. Uskoo siihen tai ei. Jos sairas ihminen rikkoo kuumemittarin, todistaisiko se, ettei hänellä ole kuumetta? Jos varas sanoisi, ettei hän usko siihen, mitä lakikirjoihin on kirjoitettu, tekisikö se hänet syyttömäksi rikokseen? Samoin se, että monet eivät usko tarpeelliseksi elää Raamatun mittapuiden mukaan, ei lakkauta syntiä.

        1 Joh 1:8:"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. "

        Room 5:12:" Sentähden, niinkuin yhden ihmisen (Aadam) kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet ".

        Sanot että me emme voi synnille mitään. Minulla ei ole tuota ongelmaa. Jeesuksen uhrautumisen funktio on se, että voimme pysyä erossa synnistä, sillä Jeesus teki tyhjäksi perkeleen teot.

        1. Joh 3:7 Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas.
        8 Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.

        Jeesus on vapauttanut meidät perisynnin taakasta.

        Joh 8:34 Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti.
        36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.

        Gal. 5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

        Käytät näkemyksesi perusteluun kahta kontekstistaan irroitettua Raamatun paikkaa. Käsittelen nuo kohdat seuraavaksi.

        Ensimmäinen Raamatunpaikkasi oli seuraava: 1 Joh 1:8:"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. "

        Huomasitko, että samassa kirjeessä hieman myöhemmin Johannes kirjoittaa seuraavaa:

        1. Joh 3:6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.
        7 Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas.
        8 Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.
        9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.
        10 Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.

        Nämä kaksi paikkaa puhuvat täysin päinvastaista. Emme voi ohittaa olankohautuksella näin selkeää ristiriitaa.

        Jatkuu seuraavassa viestissä....


      • Korpinaama
        Luojalle kiitollinen kirjoitti:

        Eihän me voida pysyä erossa synnistä, koska olemme sen perintönä saaneet.
        Kaikki ihmiset maailmassa ovat tuon perisynnin alaisia, emmekä me sille
        voi mitään. Uskoo siihen tai ei. Jos sairas ihminen rikkoo kuumemittarin, todistaisiko se, ettei hänellä ole kuumetta? Jos varas sanoisi, ettei hän usko siihen, mitä lakikirjoihin on kirjoitettu, tekisikö se hänet syyttömäksi rikokseen? Samoin se, että monet eivät usko tarpeelliseksi elää Raamatun mittapuiden mukaan, ei lakkauta syntiä.

        1 Joh 1:8:"Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. "

        Room 5:12:" Sentähden, niinkuin yhden ihmisen (Aadam) kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet ".

        Jatkoa edellisestä viestistä...

        Katsotaan mitä Johannes kirjoittaa kirjeessään juuri ennen kuuluisaa lausetta; "jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme". Sieltä ilmenee kenelle hän on sen todella osoittanut:

        1. Joh 3:3 minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa.
        4 Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.
        5 Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.
        6 Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.
        7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

        Luku alkaa sillä, kun Johannes puhuu evankeliumin julistamisesta. Hän sanoo: "sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa."

        Hän on siis selkeästi osoittanut tekstinsä niille ihmisille, jotka eivät ole vielä uskossa. Niissä ihmisissä joille teksti osoitettiin, oli mahdollisesti sellaisia, jotka pitivät itseään uskovaisina mutta elivät synnissä. Heille hän on osoittanut seuraavan lauseen: "Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta."

        Sitten hän viittaa uskovaisiin seuraavalla tavalla: "Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."

        Tehtyään vertailun pimeyden ja valkeuden välillä, eli jumalattomien ja uskovien välillä, hän painottaa heille vielä kerran: "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä."

        Sen jälkeen hän tarjoaa heille ratkaisua ongelmaansa: "Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä."

        Vielä kerran hän toistaa ja painottaa: "Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä."

        Johannes ei tarkoita itse olevansa syntinen käyttäessään "me" persoonapronominia, koska hän käyttää samaa ilmaisua myös silloin, kun hän puhuu valkeudessa vaeltavista uskovaisista. Persoonapronominissa puhuminen on vain hänen tapansa ilmaista sanomansa.

        Toinen Raamatunpaikkasi on seuraava: Room 5:12:" Sentähden, niinkuin yhden ihmisen (Aadam) kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet ".

        Huomasitko, että tuo opetus jatkuu näin:

        Room 5:15 Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi.
        ...
        17 Ja jos yhden ihmisen lankeemuksen tähden kuolema on hallinnut yhden kautta, niin paljoa enemmän ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan runsauden, tulevat elämässä hallitsemaan yhden, Jeesuksen Kristuksen, kautta. -
        18 Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi, niin myös yhden ihmisen vanhurskauden teko koituu kaikille ihmisille elämän vanhurskauttamiseksi;
        19 sillä niinkuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi.


    • Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun.
      Ps 51:5
      Voiko saastaisesta tulla puhdas? Ei koskaan! Job 14:4
      Mikään uskonto ei ole saavuttanut vapautta synnistä se on totta Vain Jeesukse sovito veri vapauttaa synnin kuormasta.
      Ne jota uskovat siihen,ei muut.

      • Otto Petteris

        Syntiä ei ole olemassakaan. Se on pelkkä uskonnollisten lahkojen ja kirkkokuntien keksimä asia ihmisten ja ihmismielen hallintaan. Jos et tee kuten lahko käskee olet syntinen ja joudut helvettiin. Kun teet lahkon käskyjen ja määrysten mukaan pelastut taivaaseen.
        Ensinnäkin molemmat paikat ovat uskovaisten ihan itse keksimiä. Toisekseen, millä merkillisellä tavalla sitten sellaisista synneistä rangaistaan, kuten ehkäisy, kahvinjuonti tai verenluovutus? Ja minkä lahkon höpötysten mukaan?

        Jokaisella porukalla on lisäksi oma "pyhä kirja", joka on kuulemma totta.
        Ja lopulta tuon usakonnon, pelottelun ja valehtelun myötä salataan jopa lapsenraiskauksia ja insestiä, koska noihin rikoksiin syyllistyvät ovat lahkojen johtajia ja pappeja.
        Eivätkä nuo uskonnoon varjolla rikoksia tekevät edes häpeä!
        Lestadiolaiset, jehovalaiset yms. olisi julistettava rikollisjärjestöiksi!


      • Otto Petteris kirjoitti:

        Syntiä ei ole olemassakaan. Se on pelkkä uskonnollisten lahkojen ja kirkkokuntien keksimä asia ihmisten ja ihmismielen hallintaan. Jos et tee kuten lahko käskee olet syntinen ja joudut helvettiin. Kun teet lahkon käskyjen ja määrysten mukaan pelastut taivaaseen.
        Ensinnäkin molemmat paikat ovat uskovaisten ihan itse keksimiä. Toisekseen, millä merkillisellä tavalla sitten sellaisista synneistä rangaistaan, kuten ehkäisy, kahvinjuonti tai verenluovutus? Ja minkä lahkon höpötysten mukaan?

        Jokaisella porukalla on lisäksi oma "pyhä kirja", joka on kuulemma totta.
        Ja lopulta tuon usakonnon, pelottelun ja valehtelun myötä salataan jopa lapsenraiskauksia ja insestiä, koska noihin rikoksiin syyllistyvät ovat lahkojen johtajia ja pappeja.
        Eivätkä nuo uskonnoon varjolla rikoksia tekevät edes häpeä!
        Lestadiolaiset, jehovalaiset yms. olisi julistettava rikollisjärjestöiksi!

        En ole lahkoista riippuvain millään tavalla Raamatun sivut ovat ne jota ohjaa elämää sen minkä Jeesus on kertonut.
        Onko kahvin juonti syntiä se hän oma vanhurskautta täysin lain alla elämistä,vapauteen Jeesus on tullut vapauttamaan ei orjuuttamaan.
        On vain yksipyhäkirja se Raamattu Jumalan ilmoitamasa
        Jeesuksella on sellainen kirjanpito joka on oikeuden mukainen ketkä sieltä puuttuvat ovat hukassa.viimeisellä tuomiolla.


      • OttoPetteris
        kuulija1 kirjoitti:

        En ole lahkoista riippuvain millään tavalla Raamatun sivut ovat ne jota ohjaa elämää sen minkä Jeesus on kertonut.
        Onko kahvin juonti syntiä se hän oma vanhurskautta täysin lain alla elämistä,vapauteen Jeesus on tullut vapauttamaan ei orjuuttamaan.
        On vain yksipyhäkirja se Raamattu Jumalan ilmoitamasa
        Jeesuksella on sellainen kirjanpito joka on oikeuden mukainen ketkä sieltä puuttuvat ovat hukassa.viimeisellä tuomiolla.

        >>...se hän oma vanhurskautta täysin lain alla ...> Raamatun sivut ovat ne...> Onko kahvin juonti syntiä...


      • OttoPetteris kirjoitti:

        >>...se hän oma vanhurskautta täysin lain alla ...> Raamatun sivut ovat ne...> Onko kahvin juonti syntiä...

        . Jeesukseen uskovat uudesti syntyneet ihmiset


        Koskee olet synnin alainen jos syntymisetäsi saakka,tarvitset anteeksi saamista synneistäsi koska kaikki ovat syntiä tehneet ovat Jumalan kirkkautta vailla.
        Lahkoilla ei ole mitäan tekemistä Jeesuksen sovitus työn mirkityksellä ihmisen tekemä uskonto kunta jota elävät lain alla.


      • OttoPetteris
        kuulija1 kirjoitti:

        . Jeesukseen uskovat uudesti syntyneet ihmiset


        Koskee olet synnin alainen jos syntymisetäsi saakka,tarvitset anteeksi saamista synneistäsi koska kaikki ovat syntiä tehneet ovat Jumalan kirkkautta vailla.
        Lahkoilla ei ole mitäan tekemistä Jeesuksen sovitus työn mirkityksellä ihmisen tekemä uskonto kunta jota elävät lain alla.

        En ole minkään synninalainen, enkä tehnyt mitään syntiä. Koko syntikäsitys on uskovaisten keksimä juttu, jolla he pyrkivät tuomitsemaan muita, hallitsemaan muita ja olemaan parempia kuin muut. Synnillä pelotellaan ihmisiä keksimällä erilaisia rangaistuksia heille, jotka tekevät toisin kuin uskovaiset. Ja sitten uskovaiseksi pöllähtänyt saakin armon "helvetin kiirastulesta", kun ryhtyy uskomaan niin kuin on käsketty.
        Tämähän on kuin kommunismissa oli: Jos et tehnyt kuten käskettiin ja sanottiin, tuomittiin Siperiaan. Jos teit kuten sanotaan, sait asua edelleenkin kaupungissa. Ero uskovaisiin on siinä, että Siperia oli todellinen ja koettu. Helvetin kiirastuli tai taivas - niitä ei ole kukaan nähnyt. Ei vaikka eri saarnaajat muuta "todistelevat".

        Jos Sinä uskot noihin höpötyksiin - se on oma asiasi ja valintasi. Mutta älä tyrkytä niitä yhtään minään yleisenä faktana tai totuutena, Sillä sitä ne eivät ole.


      • Tarkoitatko että kun Jeesus vapauttaa synnistä, ei uskovainen enää tee syntiä? Vai tarkoittaako tuo ettei uskovaista enää syytetä synnistä vaan hän saa tehdä sitä mielin määrin? Tunnen erään uskovaisen naisen, joka harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa ja on sitä mieltä, että koska Jeesus on kaikki synnit sovittanut niin täällä maan päällä saa jokainen elää niin kuin tahtoo. Toinen perustelu naisella on, että tekihän Jumalakin Marialle lapsen, ei siinä mitään pahaa ole jos elää ns. vapaissa suhteissa. Sama nainen tuomitsee homot ja kastamattomat lapset kadotukseen. Että sellaista "vapautta synnin kuormasta".


      • OttoPetteris kirjoitti:

        En ole minkään synninalainen, enkä tehnyt mitään syntiä. Koko syntikäsitys on uskovaisten keksimä juttu, jolla he pyrkivät tuomitsemaan muita, hallitsemaan muita ja olemaan parempia kuin muut. Synnillä pelotellaan ihmisiä keksimällä erilaisia rangaistuksia heille, jotka tekevät toisin kuin uskovaiset. Ja sitten uskovaiseksi pöllähtänyt saakin armon "helvetin kiirastulesta", kun ryhtyy uskomaan niin kuin on käsketty.
        Tämähän on kuin kommunismissa oli: Jos et tehnyt kuten käskettiin ja sanottiin, tuomittiin Siperiaan. Jos teit kuten sanotaan, sait asua edelleenkin kaupungissa. Ero uskovaisiin on siinä, että Siperia oli todellinen ja koettu. Helvetin kiirastuli tai taivas - niitä ei ole kukaan nähnyt. Ei vaikka eri saarnaajat muuta "todistelevat".

        Jos Sinä uskot noihin höpötyksiin - se on oma asiasi ja valintasi. Mutta älä tyrkytä niitä yhtään minään yleisenä faktana tai totuutena, Sillä sitä ne eivät ole.

        Niinkö luulet että uskovat hallisevat yksistään eivät hallise,Jeesus on joka hallisee kaiken hänen halintaasa on kaikka annettu.
        Rangaistukse ovat ihmise itsensä keksimiä,jumala ei rankaise ketään eki ole pahan kiusattavissa.
        En usko hmihinään höpötyksiin,mitä ihmiset sanelevat,uskon Raamaatus evankelumiin mitä siellä on kirjoitettu.


      • alondra kirjoitti:

        Tarkoitatko että kun Jeesus vapauttaa synnistä, ei uskovainen enää tee syntiä? Vai tarkoittaako tuo ettei uskovaista enää syytetä synnistä vaan hän saa tehdä sitä mielin määrin? Tunnen erään uskovaisen naisen, joka harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa ja on sitä mieltä, että koska Jeesus on kaikki synnit sovittanut niin täällä maan päällä saa jokainen elää niin kuin tahtoo. Toinen perustelu naisella on, että tekihän Jumalakin Marialle lapsen, ei siinä mitään pahaa ole jos elää ns. vapaissa suhteissa. Sama nainen tuomitsee homot ja kastamattomat lapset kadotukseen. Että sellaista "vapautta synnin kuormasta".

        >Tarkoitatko että kun Jeesus vapauttaa synnistä< Ei tee tahallaan ainakaan jos lankeaakin on anteeksi pyynin paikka.
        Ei tarkoita sitä että voi tehdä mitä haluaa,jeesuksen vanhurskaus ei ole silloin hänessä on synnin alaisena edelleen,on lupunut armosta.
        Vanhurskaus on se joka on kuuliainen Jumlan sanalle,on silloin kuolut synnille ei voi tehdä syntiä silloin.
        Vapaissa suhteissa ellävä on synnin alaisena,on lihan himojen mukaan eläjä,niin kauvankun tekee parannuksen ja kääntyy pois.


      • Korpinaama
        alondra kirjoitti:

        Tarkoitatko että kun Jeesus vapauttaa synnistä, ei uskovainen enää tee syntiä? Vai tarkoittaako tuo ettei uskovaista enää syytetä synnistä vaan hän saa tehdä sitä mielin määrin? Tunnen erään uskovaisen naisen, joka harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa ja on sitä mieltä, että koska Jeesus on kaikki synnit sovittanut niin täällä maan päällä saa jokainen elää niin kuin tahtoo. Toinen perustelu naisella on, että tekihän Jumalakin Marialle lapsen, ei siinä mitään pahaa ole jos elää ns. vapaissa suhteissa. Sama nainen tuomitsee homot ja kastamattomat lapset kadotukseen. Että sellaista "vapautta synnin kuormasta".

        Tarkoitan, että kun Jeesus vapauttaa synnistä, niin uskovaisen on mahdollista langeta syntiin, mutta hänellä on voima elää synnittömästi. Ja se on myös hänen velvollisuutensa.

        Joh. 1:12 Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,

        1. Joh. 2:6 Joka sanoo hänessä pysyvänsä, on velvollinen vaeltamaan, niinkuin hän vaelsi.

        1. Joh. 3:9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Tiedän tuollaiset ihmiset. Sellaista "synnittömyysoppia" esiintyy esimerkiksi joissakin menestysteologian ääriryhmissä. Paha ja ikävä ilmiö.


    • Netpunk

      - Jokainen ihminen on syntinen.
      - Jeesus oli (myös) ihminen.
      Näistä seuraa, että jeesus oli syntinen.
      Johtopäätös: jeesus ei voi vapauttaa synneistä, koska oli itsekin syntinen.
      Edelleen jeesus oli täysin ihminen sekä täysin jumala. Tästä taas seuraa, että jumala on itse syntinen. Jumalakaan ei voi vapauttaa synnistä.
      Ihminen ei siis ole vastuullinen yhdestäkään synnistä; so. siitä mitä jotkut uskonnolliset yhteisöt ja näiden "pyhät" kirjoitukset pitävät syntinä. Ihminen kykenee tekemään yleisinhimillisestä näkökulmasta moraalittomia tekoja ja toisinaan laittomuuksia (jotka puolestaan ovat ihmisten itsensä omaa käyttäytymistään sääteleviä säädöksiä). Jumalaa ei tässä yhtälössa tarvita mihinkään.

    • Mielestäni kaikissa kristityissä kodeissa pitäisi olla kokonainen Raamattu uusine ja vanhoine tekstamentteineen.

    • -----

      Ihminen on läpikotaisin paha ja saastainen ja pelastuu vain uskomalla Jeesukseen. Kun ihminen ottaa vastaan Jeesuksen tarjoaman lahjapelastuksen, niin Jeesus alkaa muuttamaan ihmistä ja muovaamaan siten, kuin Hän eli Jeesus itse tahtoo.

    • Impossible mission!

      Jeesus opetti olemaan täydellinen kuin taivaallinen Isä! Saamme tyytä aina varmuudella: "Ole Herra minulle syntiselle armollinen!" Olen tästä täysin varma!

    • Melkein pelkkä

      ajatus ihmisen hyvyydestä saa minut voimaa jo pahoin, kun ymmärrän Paavalin ilmoituksen ja oman olemuksen ja muunkin mitä vain on ihmisten elämässä. Vain Jeesus voi olla Herra ja Kuningas ja Immanuel, amen, halleluja! Miksi sitten Jeesus kehottaa meitä täydellisyyteen, ja miksi sanoi Pietarille "tänä iltana sinä minut kolmesti kiellät ennenkuin kukko laulaa". Tietysti Pietari sai takaisin tulla ja todistaa Jeesuksesta ja se riitti varmuudella!

    • Miksi sitten Saatana

      sai rusikoida Paavalia ja Jeesusta ja profeettoja ja apostoleja? En voi ymmärtää Jumala tekoja kun rakastaa omiaan maailmassa, näin joudun tunnustamaan vaikka toisaalta juuri kärsimys maailmassa voi kenties saada aikaan jotain suurempaa, ja Isän Jumalan kirkastamista oli Jeesuksen risti ja kärsimysmalja, kuten on Raamatussa ilmoitettu. Myös apostoleilleen vain ristiä ja kärsimystä tarjottiin, eikä vain omaa sydämensä aivoitusta tämän maailman hengen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16328
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14594
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      373
      9231
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5199
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4472
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      162
      2951
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1780
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1329
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe