Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Vain kateus estää

Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Suomeen 10 €/tunti minimituntipalkka ja kaikille täysi-ikäisille kansalaispalkka tai kansalaistulo, joka korvaa sosiaaliturvan (työttömyysturva, toimeentulotuki, asumistuki, kansaneläke).

Tämä perustulo annettaisiin kaikille Suomen täysi-ikäisille kansalaisille, mutta veroprogressio poistaisi sen niiltä, joilla olisi palkka-, pääoma ym. tuloja. Kysehän ei ole työssäkäyvien lisätulosta vaan perustulosta, joka korvaa nykyisen byrokraattisen ja tarveperusteisen (pärstäkerroin & puhelahjat) sosiaaliturvan.

Käytännössä siis perustuloa saisivat vain ne jotka jo nyt ovat oikeutettuja saman suuruiseen perusturvaan (työttömyysturva/toimeentulotuki/asumistuki).

Perustulossa olisi tietenkin myös alaikäisen perutulo, joka korvaisi nykyaikaisen lapsilisän ja toimeentulotuen lapsiosan.

Näin siis periaatteessa samalla nykyisellä sosiaalimenojen summalla toteutettaisiin kansalaispalkka/perustulo, mutta samalla purettaisiin turha monen instanssin sosiaaliturva.

Tämä kansalaistulo maksettasiin jokaisen tilille kuukausittain, mutta veroprogressio hoitaisi, että se häipyy muiden tulojen kasvaessa.

Tämä tarkoittaisi sitä että tuloloukut poistuisivat tyystin, sillä jokainen työtunti toisi aina lisätuloja progressiivisen verotuksen jälkeenkin. Jokainen pätkätyökin kannattaisi, kun nykyään pätkätyöt saattavat jopa vähentää tuensaajien käteen jääviä tuloja.

Lisäksi perustulojärjestelmä olisi niin yksinkertainen että turhia sosiaalialojen byrokraatteja saataisiin massoina muihin tuottaviin töihin. Perustulo/kansalaistulo/kansalaispalkka antaisi turvan kaikissa tilanteissa, koska se maksettaisiin kuukausittain kaikille Suomen kansalaisille, alaikäisille lapsen perustulo (vanhempien tilille).

Peruseläke(kansalaiseläke) olisi turvattu, sairausaika olisi turvattu, työkyvyttömyysaika olisi turvattu, opiskelu/aikuisopiskelu olisi turvattu, yrittämisen aloittaminen olisi turvattu, harrastajamainen yrittäjyys olisi turvattu.

Jokainen Suomen kansalainen tietäisi että ainakin tämä kansalaistulo/kansalaispalkka tulee 100-varmana tilille joka kuukausi, kaikki muut tulot ovat plussaa ja lisäeuroja.

Vain kateus voi estää perustulojärjestelmän siis kansalaispalkan toteutumisen.

Se kannustaa aina töihin, sillä kaikki työ ja lisätulot ovat plussaa aina. Se ei tule nykyistä sosiaaliturvaa kalliimmaksi, koska veroprogressio poistaa sen muilta, kuin jo nyt perusturvaa saavilta.

Se on oikeudenmukainen, jokainen saa ainakin sen verran euroja elämiseen kuukaudessa.

Se antaa vakautta ja turvallisuutta elämään, koska jokainen Suomen kansalainen tietää että ainakin perustulon verran rahaa on ruokaan, asumiseen jne. joka kuukausi.

Se kannustaa töihin ja yrittämiseen sekä opiskeluun(aikuisopiskeluun myös).

Se kannustaa myös harrastusmaiseen yrittämiseen esim. taiteisiin (muusikot, kuvataiteilijat, käsityötaiteilijat ym.), käsityöammatteihin ym. joissa varsinainen yrittäjäksi siirtyminen on aina riski, ja varsinkin taloudellinen riski.

Kaikki hyötyvät ja talous kasvaa.

Kuten sanottua, ainoastaan kateus voi estää kansalaistulon toteutumisen

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain yksi este

      Tarvitsisi vain määrittää tulotaso, jossa perustulon vaikutus nollautuu. Nytkin perusturvalla olevat saavat tienata hieman, ilman tukien vähentymistä. Tämä malli poistaisi tulonsiirtojen kannustinloukut ja eriarvoisuuden.

      Mutta kuten sanottua -vain kateus estää.

      • kannatetaan

        Kyllä minusta kuulostaa oikein hyvältä ja kannatettavalta idealta!


      • tsirp, tsirp

        Ainut ongelma tässä nykyisessä systemissä on se, että et saa kelalta/sossusta rahaa ennen kuin olet esittänyt palkkatodistuksen. Vaikka työtunteja olisi tasan yksi, ilman tarvittavia lappuja Kelan suunnalla ei liikahda mikään. Itse kun olin joskus työttömänä ja tein neljä työpäivää jakson lopulla, niin kyllä siinä nälkä tuli kun palkkaa ja sitä myöten palkkatodistusta piti odottaa 2,5 viikkoa normaalin työttömyyspäivärahojen jaksotuksen päälle.

        Yksi tuttu teki jonkun laskutuspalvelun kautta suhteellisen pienen keikan jollekkin firmalle mutta jostain syystä tuo firma ei sitten suostunut/pystynyt maksamaan palkkaa ja kaveri sai odotella ~kaksi kuukautta että sai mitään rahaa mistään.

        Jos olisi kansalaispalkka, ei tarvitsisi murehtia niin paljon sitä että tuleeko palkat/laput jostain firmasta milloin vai ei ikinä. Rahaa riittää elämiseen vaikka jotain ongelmia kolmannen osapuolen kanssa tulisikin.


    • Mutta kun

      EU on halunnut jo jokusen vuosikymmenen, että sen alueella palkkoja lasketaan ja tulotasoa romutetaan, että pärjäisimme kilpailussa Kiinan ja kehitysmaiden kesken.

      • alas mennään

        Ajatus on saada Eurooppaan riistokapitalisminen plutokratia, kuten USA:ssa.
        Tietää peruspalveluiden, hyvinvoinnin, työehtojen ja infran alasajoa, turvattomuutta ja epävakautta. Vankilat ja yksityiset turvapalvelut tulee kalliiksi.


      • Pitää toimia ajoissa
        alas mennään kirjoitti:

        Ajatus on saada Eurooppaan riistokapitalisminen plutokratia, kuten USA:ssa.
        Tietää peruspalveluiden, hyvinvoinnin, työehtojen ja infran alasajoa, turvattomuutta ja epävakautta. Vankilat ja yksityiset turvapalvelut tulee kalliiksi.

        "Ajatus on saada Eurooppaan riistokapitalisminen plutokratia, kuten USA:ssa.
        Tietää peruspalveluiden, hyvinvoinnin, työehtojen ja infran alasajoa, turvattomuutta ja epävakautta. Vankilat ja yksityiset turvapalvelut tulee kalliiksi. "

        En tiedä, onko puoluesympatiasi vasemmistoliitto, demari, kepu, ps, vihreä vai mikä. Minä taas en ole kok, vaan olen kokenut ja nähnyt, vähän tallaista samanlaista aikakautta, jonka muistan. Olen aina ollut "rohkea testaamaan", miten tässä käy, joskin perusluonteeseen kuuluu tasapainon halu, etten koskaan ota liian suuria riskejä, vaan pelivaraa täytyy jättää.

        Mutta, kun on vanha maailma on ehtinyt muuttua, eikä tuo sinun luoma mielikuva ainakaan sillä esty, että odotellaan kotona yhteiskunnan antavan leivän ja turvan laidasta laitaan. Se on ihan harhaa, enkä tosiaan ole mikään uusliberalisti.

        Sen sijaan lyöttäytyminen noihin malleihin ottamatta itse mistään ongelmasta vastuuta, siis ei edes yritä koota omia kulujaan varten rahaa, tahtoo käydä niin, että velkakriiseissä kaikki menee entistä pahemmaksi.

        Saksalaislehti tylyttää Suomea
        http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=242667&start=15&tstart=0

        "2020-luku saattaa olla Suomessa valtaisan maastamuuton vuosikymmen. No, kun elintaso on romahtanut niin taikaseinäkin menee kiinni eikä edes pyhään mokuttamiseen riitä enää rahaa, mikä saattaa johtaa hyvin raivoisiin sosiaalisiin ja etnisiin konflikteihin. "


    • kermapersesukupolvi

      "Yhteiskuntaa velvoitetaan ja hyväksi käytetään liikaa.

      Kyllä vanhempien nykyjäänkin pitää pääsääntöisesti hoitaa ja kasvattaa omat lapset ja hoitaa myös mahdollisuuksien mukaan isovanhemmat, se on kunnia-asia".

      Kerropas miten se kunnia-asia hoidetaan 450eurolla plus 9 euron päivärahalla, varsinkin kun sinä haluaisit nekin pois työttömiltä.

      Nämä arvatenkin kultalusikka perseessä syntyneet porvarisvesat sulkevat silmänsä tältä asialta. Heistähän pokan asiakas juo jatkuvasti 450€/kk käteen jäävillä tuilla aamusta iltaan viinaa lähibaarissa ja suhaa taksilla kotiin ja pankkiautomaatille. Ja idiooteimmat sanovat että kaveri käyttää ensin omat pokkarahansa ja lainaa lopun kuun muilta sossupummeilta. Ongelma on vain se että 450€/kk ei riitä edes omien jokapäiväisten juoppojuomien hankkimiseen (saati jos pitää vielä ruokaakin ja kaikki muut pakolliset menot kattaa), niin miten sillä kustannettaisiin vielä kaverien juominen? Piia-Noora Kauppilaiset oikeistososiaalirasistit eivät tätä paradoxia ymmärrä edes pähkäillä, syrjinnän pimentämä mieli ei toimi kuin mustan kateuden ventiilinä.

      Stubidolaiset väittävät että verot ovat kateusveroja, esim. perintövero, mutta vasta 450€/kk nettotuloja käteen saavien työttömien toimeentulotukiasikkaiden kadehtiminen on äärimäisen sairasta. Varsinkin kun sosiaaliturva on jo nyt osallistuvaa, pienempiäkin tukia leikataan jos kieltäytyy työllsitämistoimista. 20-40%:n leikkaus n. 450€/kk ainoasta käteenjäävästä tulosta on ihmisoikeusrikos.

      Lähde: http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?s=c9e123f23ae57caf73ea2f268065fd65&p=16587526#post16587526

      • Ei kokkaremiete

        "Kerropas miten se kunnia-asia hoidetaan 450eurolla plus 9 euron päivärahalla, varsinkin kun sinä haluaisit nekin pois työttömiltä."

        En kannata laidasta laitaan jotain mainitsemaasi, mutta kotona asuva ja ulkomaalainen ja ehkä moni muukin pysyisivät elämäään pienemmillä tuilla. Olisi pakko hakea työtä. Tuollaisen mallin tueksi pitäisi tietysti olla niin, että työnperässä liikkuville tarjoittaisiin vaikka ensimmäiset 2 kk jotain parakkimajoitusta. Olin itse ulkoamailla, en kyllä asunut ulkomaalaisten kanssa, mutta majoitus oli parakkityyppinen kaikilla mukavuuksilla. Se helpottaa alkuun lähtöä, jos vaeltaa työn perässä. Saksassa on mm. vanhoissa kaupungeissa tyhjää tilaa edullisesti siirtyvället työvoimalle.

        Suomen kulttuuri on ollut kauan ja vielä 1980-luvullakin maaseutukorostunut, ehkä senkin vuoksi, että entiset tilat ja omistus on siellä. Silloin porukka jää sinne, mutta vain harva kehittää tuotantoa, josta syntyisi vientiä, joka taas on edellytystä vauraan valtion hyvinvointipalveluille.

        Koska Suomen valtio ei ole mikään huima teollisuusyhteiskunta, silloin verotus käy käsiksi enemmän yksittäisiin veronamaksajiin. On aika kohtuutonta vaatia täys ylläpitoa yksilöiltä, jotka käyvät työssä, ellei ole este (sairaus tai muu vastaava).

        Olen sitä mieltä, että jossain vaiheessa Suomen päättäjät olivat niin laiskoja, ettei ryhdytty edes pohtimaan porrastusta maksettavalle sossuturvalle, vaan käytetään nyt esim. lisänä tarveharkintaista ylimääräistä lisää, mm. somput ja erityisen tuen tarpeessa olevat. Nyt taas pitäisi tässä suhteessa tapahtua muutos ja tuet olisi porrastettava. Työn perässä siirtyville alle 60-vuotialle ihan heti kättelyssä vaikka tuota tilapäiskämppää tarjolle, jos ei ole vanhoja hylättyjä asuntoja käytettävissä.

        Jokaisen psyykelle tulee parempi olo, jos ei ole niin riippuvainen te-toimiston komennosta. 1960-luvun ruotsiin muuttajat toimivat monesti tutuissa porukoissa, hankittiin työ ja asunto, myöhemmin sitten vähän erityyppisiä asuntoja. Sieltä on tultu takaisin Suomeen, toisin sanoen ei alle 30-vuotias pysty vielä hahmottamaan seuraavaa 20 vuotta, missä on ja miten asuu. Kaikki muuttuu useinmiten, turha niitä on surra ja sen vuoksi jämähtää. Lähteminen tuo tunteen, että tein ainakin mitä voin, kyse on leivästä.


    • Täysihoidossa
    • Miksi ette lähde?

      Kansalaistulokin on revittävä jonkun selkänahasta, kun päälle tulisivat sairaat, vammaiset ja eläkkeiden saajat.

      Kansalaispalkka voisi olla korkeintaan 100-200 e/kk, mutta taitaa olla veronmaksajille sekin nyt liikaa. Ja tuo summa tekee sen, että kela vahtii, olet täydellisiessa kontrollissa valtion huostaanotettuan 100 eurolla, kun jygge nostaa 20 000 e / kk tai eläkepomo 75 000 e/kk ja herroilla on vapauksia sekä suuret edut.

      En tiedä, olisihan 100 e mukava, mutta kun jygge-koneistoineen valvoo tilejä, te-toimisto-kontrollia, me olisimme täysin holhouksen alaisia. Jos maailma ei oliin niin uusliberalisoitunut ja iso-velivalvonnassa, niin aika moni olisi jo täältä lähtenyt.

      Liittyminen Euroopan unioniin eli liittovaltioon on syöpä meille vapauteen tottuneille ihmisille. Tänne työnnetään elättejä, sopimattomia logistiikkoja, jätteitä, viedään vesivarat, malmit ja sitä rataa. Ne jotka oman pyrkimisensä jälkeen ovat päässeet vallan kahvaan on yhden poliitikon, jota en pidä itse minkään sortin osaajana politiikassa, silti hänelle annettiin yli 80 000 ääntä, eli täysi "Floppi" vei paunat, rahat ja nyt vallan.

      http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288720409081.htm

      Toinen "humpuukia" tuottava juttu on tämä peruskoulun uudistus, josta ei edes kerrota mitä se tulsii olemaan. Täysi "floppi".

      http://yle.fi/uutiset/krista_kiuru_olen_tosiasioiden_nainen_politikointi_ei_lammita/7339528

      Järkytystä seurata tätä menoa. Tai valinnat eri osaamisministereiksi, samaa p...taa.

      • VaarallisVedetMenoss

        Siis nuo poliitikot muokkautuvat puolueen, suurjärjestelmän (NWO; bildergerg, EU) mukaan, eikä niitä mikään sen jälkeen enää torppaa. Järki lähtee heti, kun on tajuttu, että nyt olen "ministeri" tai "eu-parlamentaarikko".

        Näiden varassa mennään eu-pillin mukaan vaikka kohti kiviseinää. EU on aloittanut jo kauan sitten levittäytymisen Itä-Eurooppaan.

        Kulttuuri 5.8.2014 klo 6:31 | päivitetty 5.8.2014 klo 6:31
        Hitlerin raivottaret kylvivät tuhoa miesten rinnalla – osa naisnatseista surmasi jopa lapsia

        http://yle.fi/uutiset/hitlerin_raivottaret_kylvivat_tuhoa_miesten_rinnalla__osa_naisnatseista_surmasi_jopa_lapsia/7327339

        "Adolf Hitler vaati lebensraumia, elintilaa, saksalaisille. Tilaa ei etsitty Englannin ja Ranskan malliin siirtomaista, vaan kolmas valtakunta levittäytyi itäisen Euroopan maihin: Puolaan, niin sanotuille sudeettialueille, Ukrainaan ja Liettuaan. Laajan operaation toteuttamiseen tarvittiin myös naisia.

        Amerikkalaistutkija, historian professori Wendy Lower löysi runsaasti todisteita naisten osallisuudesta juutalaisten kansanmurhaan erityisesti Itä-Euroopassa, kun hän sukelsi aiemmin salassa pidettyihin arkistoihin Neuvostoliiton kaaduttua. Lower teki ensimmäisen matkansa entisille saksalaisalueille vuonna 1992.

        Tutkimuksiin perustuva kirja Hitlerin raivottaret – saksalaisnaisia natsien kuoleman kentillä julkaistiin vuonna 2013. Kirja on juuri ilmestynyt suomeksi Atenan kustantamana."

        Jos talous heikentyy, näille vallassa olijoille määrätään uusia hommia, eräät hyvinmaksetut "ylipäälliköt" toimivat käskyjen jakelijoina. Kun tätä vertaa toisen maailman sodan aikoihin näen kohta painajaista. On aika outoa, ettei kukaan pelkää noita vaaleita naisia, jotka ovat kiltin roolissa. Hehän tänne vaativat täysylläpitoa, holhousta, sääntöjä ja jopa oma-oppista koulujärjestelmää, täysin salaa, oppikirjat muokataan mm. EU:n äärirajojen mukaan, valtioita ei tunnisteta, sukupuolijutuista nyt puhumattakaan. He ovat aivan sisään imuroituja, eikä heillä ole tunnetta, että tässä voisi olla jotain väärin.

        Tästä jutusta löytyy kommenteista määrittelyt nyt fasismin tai vastaavan etenemisestä, keskustelijat näkevät asian vain Venäjän ongelmana.

        Saturday, April 26, 2014
        Takaisin Neuvostoliittoon
        http://takkirauta.blogspot.fi/2014/04/takaisin-neuvostoliittoon.html


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3105
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2492
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      368
      2306
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe