Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Suomen pelastus

Suomeen minimituntipalkka 10€/tunti ja kansalaispalkka

Suomeen 10 €/tunti minimituntipalkka ja kaikille täysi-ikäisille kansalaispalkka tai kansalaistulo, joka korvaa sosiaaliturvan (työttömyysturva, toimeentulotuki, asumistuki, kansaneläke).

Tämä perustulo annettaisiin kaikille Suomen täysi-ikäisille kansalaisille, mutta veroprogressio poistaisi sen niiltä, joilla olisi palkka-, pääoma ym. tuloja. Kysehän ei ole työssäkäyvien lisätulosta vaan perustulosta, joka korvaa nykyisen byrokraattisen ja tarveperusteisen (pärstäkerroin & puhelahjat) sosiaaliturvan.

Käytännössä siis perustuloa saisivat vain ne jotka jo nyt ovat oikeutettuja saman suuruiseen perusturvaan (työttömyysturva/toimeentulotuki/asumistuki).

Perustulossa olisi tietenkin myös alaikäisen perutulo, joka korvaisi nykyaikaisen lapsilisän ja toimeentulotuen lapsiosan.

Näin siis periaatteessa samalla nykyisellä sosiaalimenojen summalla toteutettaisiin kansalaispalkka/perustulo, mutta samalla purettaisiin turha monen instanssin sosiaaliturva.

Tämä kansalaistulo maksettasiin jokaisen tilille kuukausittain, mutta veroprogressio hoitaisi, että se häipyy muiden tulojen kasvaessa.

Tämä tarkoittaisi sitä että tuloloukut poistuisivat tyystin, sillä jokainen työtunti toisi aina lisätuloja progressiivisen verotuksen jälkeenkin. Jokainen pätkätyökin kannattaisi, kun nykyään pätkätyöt saattavat jopa vähentää tuensaajien käteen jääviä tuloja.

Lisäksi perustulojärjestelmä olisi niin yksinkertainen että turhia sosiaalialojen byrokraatteja saataisiin massoina muihin tuottaviin töihin. Perustulo/kansalaistulo/kansalaispalkka antaisi turvan kaikissa tilanteissa, koska se maksettaisiin kuukausittain kaikille Suomen kansalaisille, alaikäisille lapsen perustulo (vanhempien tilille).

Peruseläke(kansalaiseläke) olisi turvattu, sairausaika olisi turvattu, työkyvyttömyysaika olisi turvattu, opiskelu/aikuisopiskelu olisi turvattu, yrittämisen aloittaminen olisi turvattu, harrastajamainen yrittäjyys olisi turvattu.

Jokainen Suomen kansalainen tietäisi että ainakin tämä kansalaistulo/kansalaispalkka tulee 100-varmana tilille joka kuukausi, kaikki muut tulot ovat plussaa ja lisäeuroja.

Vain kateus voi estää perustulojärjestelmän siis kansalaispalkan toteutumisen.

Se kannustaa aina töihin, sillä kaikki työ ja lisätulot ovat plussaa aina. Se ei tule nykyistä sosiaaliturvaa kalliimmaksi, koska veroprogressio poistaa sen muilta, kuin jo nyt perusturvaa saavilta.

Se on oikeudenmukainen, jokainen saa ainakin sen verran euroja elämiseen kuukaudessa.

Se antaa vakautta ja turvallisuutta elämään, koska jokainen Suomen kansalainen tietää että ainakin perustulon verran rahaa on ruokaan, asumiseen jne. joka kuukausi.

Se kannustaa töihin ja yrittämiseen sekä opiskeluun(aikuisopiskeluun myös).

Se kannustaa myös harrastusmaiseen yrittämiseen esim. taiteisiin (muusikot, kuvataiteilijat, käsityötaiteilijat ym.), käsityöammatteihin ym. joissa varsinainen yrittäjäksi siirtyminen on aina riski, ja varsinkin taloudellinen riski.

Kaikki hyötyvät ja talous kasvaa.

Kuten sanottua, ainoastaan kateus voi estää kansalaistulon toteutumisen

20

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punikeille ei palkka

      Vain työstä palkka.
      Sosiaalipummitkin ajaa työntekoon tavalla ja toisella.

      Vain palkka vielä olemisesta..HÖH:

      • vain kateus

        NYkyäänkin saadaan sosiaaliturva/perusturva, kansalaispalkka vain poistaisi tuloloukut, ja työttömän kannattaisi ottaa kaikki työ vastaan. Harmittaako että idea on vasureilta?


      • sosiaalirasistit

        Kun työttömän perustulolla olevan kannattaisi tehdä töitä aina, hän pian tekisi täyspäiväduunia päästyään työn makuun. Harmittaako?


      • Pummituki poikki
        vain kateus kirjoitti:

        NYkyäänkin saadaan sosiaaliturva/perusturva, kansalaispalkka vain poistaisi tuloloukut, ja työttömän kannattaisi ottaa kaikki työ vastaan. Harmittaako että idea on vasureilta?

        Tuloloukku on vain tyhmässä päässäsi. Tuet on lopetettava kokonaan.


      • stubbido

        "Yhteiskuntaa velvoitetaan ja hyväksi käytetään liikaa.

        Kyllä vanhempien nykyjäänkin pitää pääsääntöisesti hoitaa ja kasvattaa omat lapset ja hoitaa myös mahdollisuuksien mukaan isovanhemmat, se on kunnia-asia".

        Kerropas miten se kunnia-asia hoidetaan 450eurolla plus 9 euron päivärahalla, varsinkin kun sinä haluaisit nekin pois työttömiltä.

        Nämä arvatenkin kultalusikka perseessä syntyneet porvarisvesat sulkevat silmänsä tältä asialta. Heistähän pokan asiakas juo jatkuvasti 450€/kk käteen jäävillä tuilla aamusta iltaan viinaa lähibaarissa ja suhaa taksilla kotiin ja pankkiautomaatille. Ja idiooteimmat sanovat että kaveri käyttää ensin omat pokkarahansa ja lainaa lopun kuun muilta sossupummeilta. Ongelma on vain se että 450€/kk ei riitä edes omien jokapäiväisten juoppojuomien hankkimiseen (saati jos pitää vielä ruokaakin ja kaikki muut pakolliset menot kattaa), niin miten sillä kustannettaisiin vielä kaverien juominen? Piia-Noora Kauppilaiset oikeistososiaalirasistit eivät tätä paradoxia ymmärrä edes pähkäillä, syrjinnän pimentämä mieli ei toimi kuin mustan kateuden ventiilinä.

        Stubidolaiset väittävät että verot ovat kateusveroja, esim. perintövero, mutta vasta 450€/kk nettotuloja käteen saavien työttömien toimeentulotukiasikkaiden kadehtiminen on äärimäisen sairasta. Varsinkin kun sosiaaliturva on jo nyt osallistuvaa, pienempiäkin tukia leikataan jos kieltäytyy työllsitämistoimista. 20-40%:n leikkaus n. 450€/kk ainoasta käteenjäävästä tulosta on ihmisoikeusrikos.

        Lähde: http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?s=c9e123f23ae57caf73ea2f268065fd65&p=16587526#post16587526


    • vain yksi este

      Tarvitsisi vain määrittää tulotaso, jossa perustulon vaikutus nollautuu. Nytkin perusturvalla olevat saavat tienata hieman, ilman tukien vähentymistä. Tämä malli poistaisi tulonsiirtojen kannustinloukut ja eriarvoisuuden.

      Mutta kuten sanottua -vain kateus estää.

    • Demu on varas

      Sinut pitäisi laittaa pakkotyöhön, niin pimeä pääsi saisi valoa. Olet loisiva varas ja pummi.

      • ap...

        Taas sosiaalirasistinen rajoittunut ajatusmaailma. Olen töissä ja ihan keskituloisissa töissä. Kannatan silti oikeudenmukaisempaa ja yksinkertaisempaa sosiaaliturvajärjestelmää joka kannustaa työntekoon, kuitenkaan ei työttömien kustannuksella ja kiusaamisella.


      • Mark Question
        ap... kirjoitti:

        Taas sosiaalirasistinen rajoittunut ajatusmaailma. Olen töissä ja ihan keskituloisissa töissä. Kannatan silti oikeudenmukaisempaa ja yksinkertaisempaa sosiaaliturvajärjestelmää joka kannustaa työntekoon, kuitenkaan ei työttömien kustannuksella ja kiusaamisella.

        Oletko "keskituloisena" tyytyväinen ostovoimaasi, joka on Läntisen Euroopan heikoimmalla tasolla. Kehittyneemmissä maissa käyttörahaa jää tuntuvasti enemmän ja ostetut tuotteet / palvelutkin ovat hinnoiltaan kilpailukykyisempiä.
        Miksi esim. Saksa tarjoa edullisemmat asunnot, ruuan ja autoilun?


    • Pannukakkuu

      "Vain kateus voi estää perustulojärjestelmän siis kansalaispalkan toteutumisen. "

      Järjestelmä nykyisen kaltaisessa työyhteiskunnassa olisi kestämätön. Tämä on helppo osoittaa jos lähdemme siitä, että perustulon maksaminen riippuisi työtuloista:

      Sanotaan, että perustuloa saisi vaikka 1000 euroa kuussa. Oletetaanpa nyt, että joku henkilö A saa työtuloa 1200 euroa kuussa. Henkilö B taas nostaa perustuloa 1000 euroa kuussa. Tämä houkuttaa A:n siirtymään sosiaalipummiksi perustua nostamaan, kun saa melkein saman palkan tekemättä mitään kuin B.

      Sanotaanpa, että perustulon määrä SDP:n ja muiden poliittisten pummipuolueiden painostuksesta kasvaa vaikkapa 1600 euroon kuussa. Nyt henkilö C jolla on sanotaan 1700 euron kuukausitulot päättääkin siirtyä perustulopummiksi.

      On siis helppo nähdä, että perustulo hyvin pian romahduttaisi sosiaaliturvajärjestelmän, joka välttyy täyden katastrofin leimalta vain siksi, että siihen liittyy paljon stigmaa ja punaista nauhaa. Kaikki haluavat sossupummeiksi mutta pian ei kukaan tarjoa lisäarvoa järjestelmän ylläpitämiseksi.

      • taas jäit kakkoseksi

        Ratkaisu on se että alemmissa tuloluokissa verotus olisi hieman pienempää, ja hyötyä jäisi näin enemmän. Koska perustlojärjestelmä poistaisi massiivisesti burokratiaa ja byrokraatteja monen luukun mallista, niin tällainen pienituloisia hyödyttävä veroporkkana olisi mahdollinen ja jopa hyödyllinen, se lisäisi kulutusta.


      • nykyään jo

        "Järjestelmä nykyisen kaltaisessa työyhteiskunnassa olisi kestämätön. Tämä on helppo osoittaa jos lähdemme siitä, että perustulon maksaminen riippuisi työtuloista:

        Sanotaan, että perustuloa saisi vaikka 1000 euroa kuussa. Oletetaanpa nyt, että joku henkilö A saa työtuloa 1200 euroa kuussa. Henkilö B taas nostaa perustuloa 1000 euroa kuussa. Tämä houkuttaa A:n siirtymään sosiaalipummiksi perustua nostamaan, kun saa melkein saman palkan tekemättä mitään kuin B."

        Nykyjärjestelmässä on tuo sama tuloloukkuvika jo, toimiiko se?


      • edistystä

        "Näin siis periaatteessa samalla nykyisellä sosiaalimenojen summalla toteutettaisiin kansalaispalkka/perustulo, mutta samalla purettaisiin turha monen instanssin sosiaaliturva. "

        Kansalaispalkka on järkevä idea. 10 euroa tunnissa merkitsisi n. 1700 euron minimituloa miinus vero. Perusteluissa myönteisenä on monenlaisen byrokratian purkaantuminen ja siten tulevat säästöt.
        1700 e/kk miinus verot ja rikkaat nauravat tälle tulotasolle. He ovat kauhuissaan jos heidän sillä pitäisi elää.

        Kansalaispalkka on keskustelun alla monessa maassa kansalaisliikkeiden toimesta ja se tekee tuloaan. Jos se ei sovi kapitalismin pirtaan, heitettäköön kapitalismi historian roskatunkiolle.


      • onnistuisi
        edistystä kirjoitti:

        "Näin siis periaatteessa samalla nykyisellä sosiaalimenojen summalla toteutettaisiin kansalaispalkka/perustulo, mutta samalla purettaisiin turha monen instanssin sosiaaliturva. "

        Kansalaispalkka on järkevä idea. 10 euroa tunnissa merkitsisi n. 1700 euron minimituloa miinus vero. Perusteluissa myönteisenä on monenlaisen byrokratian purkaantuminen ja siten tulevat säästöt.
        1700 e/kk miinus verot ja rikkaat nauravat tälle tulotasolle. He ovat kauhuissaan jos heidän sillä pitäisi elää.

        Kansalaispalkka on keskustelun alla monessa maassa kansalaisliikkeiden toimesta ja se tekee tuloaan. Jos se ei sovi kapitalismin pirtaan, heitettäköön kapitalismi historian roskatunkiolle.

        Jos on alla kansalaispalkka n. 1000€/kk joka sisältää siis myös asumiskulut, ja 10€/tunti mimimipalkka, jolla täyspäivätyössä tienaisi noin 1700€/kk. Verotuksella voisi hyvin määritellä että työnteko kannattaisi. Pätkätöillä, jonka kk-tulot ovat alle tuon voisi laittaa erittäin pienen veron, eli periaatteessa vain lisätuloista maksettaisiin veroa.


    • Pannukakkuu

      "Suomeen 10 €/tunti minimituntipalkka "

      Minimipalkkauskovaisten mukaan kuivasta sukasta on aina mahdollista puristaa vettä...

      Tämä olisi lähes yhtä suuri fiasko kuin perustulokin. Kannattaa huomata, että työtön ei hyödy mitään minimituntipalkasta, päinvastoin minimituntipalkka pitää hänet tehokkaammin kortistossa.

      Minimituntipalkka on niin uskomaton käsitteenä, että luulisi isommankin valtiouskovaisen vähän ajattelevan ennen sen mainostamista. Palkan työstä perinteisesti määrää työn tuottavuus, joka tekee työnantajasta kannattavan työpaikkana. Sanotaan, että jostain työstä on mahdollista maksaa 9 euroa ja työntekijä olisi halukas tulemaan töihin sillä rahalla. Nyt kuitenkin 10 euron minimipalkkavaatimus pitäisi tuon potentiaalisen työntekijän kotisohvalla makailemassa.

      • korvaus ajankäytöstä

        Jos työstä ei ole mahdollista maksaa 10€/tunti, yrittäjä tai yrittäjän puoliso ja lapset voivat tehdä työn itse. Ainakaan ketään ei pitäisi voida pakottaa tukitöillä, työharjoitteluilla ym. alle 10€/tunti töihin, se on nykyajan hinnoilla jo orjatyötä, ja nimneomaan sitä nykyinen pakkotyöllistäminen on.


    • 5 kertaa nykymenot

      Tosi hyvä ehdotus, mutta kansalaispalkan suuruudeksi on määrättävä nykyinen keskipalkka, eli suuruusluokaltaan n. 3 000 kuussa. Ja lapsethan vasta tarvitsevatkin rahaa, eli heille myös. Eikä maksa kuin 198 miljardia vuodessa! Sehän on vain noin 4 nykyvuoden valtion menot, eli valtion menot vain viisinkertaisuisivat.

    • Keep on dreaming

      Vain kommari, tai sosialisti voi edes tällaista ehdutusta kuvitella.

    • Kiinnostaako?

      Rahat on otettava rikkailta ja kaikille muille kansalaispalkka! Näin saamme ensimmäisen maana maailmassa vapauden, jossa vain rikkaat joutuisivat tekemään työtä ja yli 90% kansalaisista voisivat tehdä mitä lystäävät ilman pienintäkään huolta huomisen hyvinvoinnin jatkumisesta. Eikö muka kiinnostaisi?

    • SDP on paras

      Ja joku vielä on sitä mieltä, ettei SDP:ssä löytyisi hyviä ideoita1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe