Aikakone

M@k3

Jos joku käyttäisi aikakonetta ja tappaisi Muhammedin ja Jeesuksen/Paavalin, niin että islamia ja kristinuskoa ei koskaan keksittäisi, niin minkähänlainen maailma meillä olisi?

Johonkin skeidaan ihmiset uskoisivat kuitenkin, mutta minkä uskonnon arvelisitte nouseen top 1-2 uskonnoiksi islamin ja kristinuskon tilalle, euroopassa ja amerikassa?

26

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kai joku olisi keksinyt muita uskontoja pilaamaan historiamme.

    • veeveve

      Voimakastahtoiset ihmiset johtavat ajattelua eli muut seuraavat heidän ajatteluaan.
      On paljolti sattuman kauppaa se mitä puolia ihmisyydestämme, eli itsekyydestämme kulloinkin korostetaan ja kuka sen tekee.

    • joo-0
      • M@k3

        En ole koskaan kuulutkaan.

        Totuus
        Väkivallattomuus
        Siveys(selibaatti)
        Kieltäytyminen lihan syönnistä ja viinin juonnista
        Siunattu köyhyys

        Ja jos nuo ovat vaatimukset, niin ei ihme että ei menestynyt.


      • Mani kuin Jeesus
        M@k3 kirjoitti:

        En ole koskaan kuulutkaan.

        Totuus
        Väkivallattomuus
        Siveys(selibaatti)
        Kieltäytyminen lihan syönnistä ja viinin juonnista
        Siunattu köyhyys

        Ja jos nuo ovat vaatimukset, niin ei ihme että ei menestynyt.

        Manikealaisuus vaikutti vahvasti kristinuskoon ja jonkin aikaa kilpaili sen kanssa kummasta tulee maailman isoin uskonto. Manikealaisia oli länsi-afrikasta Kiinaan saakka ja olipa jopa uiguuri-imperiumin valtionuskontonakin.

        Mm. hyvän ja pahan taistelu, ajatus että Saatanavaikuttaa maailmassa on "kristinuskon tohtorin" Augustinuksen opeissa suoraa lainaa manikealaisuudesta vaikka hän myöhemmin mustamaalasi manikealaisia ja manikealaiset pitivätkin Augustinusta suuren teurastuksen(kristikunnan vainot manikealaisia kohtaan) siunaajana.


      • Skeptinen...
        M@k3 kirjoitti:

        En ole koskaan kuulutkaan.

        Totuus
        Väkivallattomuus
        Siveys(selibaatti)
        Kieltäytyminen lihan syönnistä ja viinin juonnista
        Siunattu köyhyys

        Ja jos nuo ovat vaatimukset, niin ei ihme että ei menestynyt.

        https://www.youtube.com/watch?v=otYwkIa_qIM


    • Atte Ateisti

      Jeesus ja Muhammed olisivat menneet hukkaan ilman ihmisiä, jotka nostivat heidät jalustalle ja loivat heidän ympärilleen kultin.

    • M@k3

      Islamin tilalla olisi luultavasti Zarahustralaisuus ja kristinuskon tilalla olisi jokin muu hyvä rahastususkonto jonka roomalaiset olisivat nostaneet valtauskonnoksi, vaikkapa Mithralaisuus.

      Juutalaisuus olisi edelleen vähemmistönä, koska ihan vakavasti ottaen se on niin paksua tuubaa että ihmettelen miten edes juutalaiset voivat uskoa siihen.

    • "Jos joku käyttäisi aikakonetta ja tappaisi Muhammedin ja Jeesuksen/Paavalin, niin että islamia ja kristinuskoa ei koskaan keksittäisi, niin minkähänlainen maailma meillä olisi? "

      Itse pyrkisin aikakoneella historian muuttamisen sijaan mieluummin dokumentoisin historiaa tavoilla jotka muuten eivät ole mahdollisia. Mitä esim. se tekisi nykykristinuskolle jos meillä olisi videomateriaalia jossa Jeesus tai Paavali haastateltavana kertovat monia asioita jotka eivät sovi nykykristinuskoon ja ovat nykykirkon mielestä harhaoppia.

      Asiat eivät varmasti mihinkään muuttuisi, Jeesuksen ja Paavalin tuomisen nykypäiväänkin olisi asia mihin monet nykykristityt eivät uskoisi vaikka kyseessä olisi 100% varmuudella oikeat henkilöt, varsinkin jos näiden opetukset eroavat vähänkään nykykristityn uskomista asioista.

      Olisi mielenkiintoista antaa Jeesuksen ja Paavalin lukea nykypäivän Raamattua ja kuulla kuinka monet kristinuskon opit ovat oikeasti vääristyneet heidän alkuperäisistä opetuksistaan.

      • Nasse.

        Raamatun Jeesus on fiktiivvinen hahmo ja toisaalta, kaikki tiedämme ettei rationaaliset perustelut tehoa hihhuliin.


      • M@k3

        Jeesuksen tapaaminen/tappaminen voisi olla vaikeaa, koska hän on erittäin todennäköisesti keksitty henkilö.

        Paavali ei kirjeissään siteeraa Jeesusta kertaakaan, eikä kerro mitään hänen tekemistään ihmeistä, tämä luultavasti siksi että ne keksittiin vasta myöhemmin kun evankeliumeita kirjoitettiin.

        Paavalin prototyyppi-Jeesus nousi lähinnä kuolleista, niinkuin moni muukin jumala niihin aikoihin.


      • Suomessakin on suuntia ja seurakuntia, joista Jeesus ja opetuslapset kristityille sopimattomine elintapoineen saisivat välittömästi kenkää, kun heitä olisi ensin seurakunnan edessä nuhdeltu. Viiniä kuin joivat kanalijat.


      • Nasse. kirjoitti:

        Raamatun Jeesus on fiktiivvinen hahmo ja toisaalta, kaikki tiedämme ettei rationaaliset perustelut tehoa hihhuliin.

        "Raamatun Jeesus on fiktiivvinen hahmo ja toisaalta, kaikki tiedämme ettei rationaaliset perustelut tehoa hihhuliin."

        Kiinnostavinta olisikin nimenomaan päästä vertaamaan "alkuseurakunnan" kristinuskoa nykyiseen kristinuskoon.

        Nykyuskovat kiistäisivät varmasti koko asian jo pelkästään siksikin että ns. epälineaarinen aikakäsitys ei sovi heidän maailmankuvaansa vaikkei heidän Jumalansa olekaan mitenkään yhteen aikaan tai paikkaan sidottu, mutta jotenkin kuitenkin se Jumala voi olla vain yhdessä paikassa ja ajassa kerrallaan ja olisi täysin ennenkuulumatonta että Jumala toimisi epälineaarisesti ja muuttaisi jo tapahtuneita asioita.


    • Mitä jos

      Mielenkiintoista olisi, jos pelastaisi Jeesuksen ristinkuolemalta aikakoneella.
      Jeesus ilmestyisikin Suomeen tähän päivään. Paavalin merkitys olisi olematon.
      Olisko holokaustia ollut? Olisiko ollut edes syytä käydä uskonsotia (kristityt-muslimit-juutalaiset).

    • Ihan vaan pähkäilyä

      Paavalin puuttuminen olisi luultavasti tehnyt mitralaisuudesta samanlaisen uskonnon kuin nyt on kristinusko. Rooman valtakuntaa eri yhteisöjä yhdistävälle uskonnolle oli tilaus ja sellaista haettiin Persian suunnasta joka oli hyvin menestynyt yksijumalaisen valtionuskonnon alla jolla oli "hyvä sanoma" johon eri kulttuurin omaavat ihmiset pystyivät samaistumaan: hyvät ajatukset, hyvät sanat ja hyvät teot. Odotusta myös herätti profeetta jonka odotettiin palaavan neitseellisen syntymän kautta. Roomalaiset eivät halunneet kuitenkaan suoraan vihollisiltaan kopioida uskontoa joten luotiin jo valtakunnassa olevan juutalaisuuden pohjalta samanlainen oppi.

      Vaihtoehtoisesti meillä olisi nyt juutalaisuus ja zarathustralaisuus isoimpina maailmnuskontoina aasian ulkopuolla, kun nämä eivät olisi luopuneet lähetystoiminnasta kristittyjen/muslimien pakottamina. Jompi kumpi saattaisi olla koko euroopan kattava. Jainilaisuus, buddhalaisuus olisivat aasiassa vallalla.

      • MitenOlisiKäynyt

        Kristinuskon ja Islamin sijaan olisi esimerkiksi voinut hyvin nousta gnostilaisuus joka oli muodotaan myyttisempi kuin kristinuskon ja tuomitsi maallisen maailman hyvin jyrkästi pahana ja kehotti elämään hyvää ja puhdasta henkistä maailmaa varten. Gnostilaisuuden nousu olisi johtanut siihen että Rooma olisi rapistunut entistä nopeammin, kulttuuri olisi lakannut kokonaan eikä Eurooppalaiset olisi koskaan löytäneet tietä Aasiaan (Marco Polo) taikka koskaan purjehtineet Amerikkaan (Kristofer Kolumpus). Ei myöskään olisi Nikolaus kopernikusta, Galileo Galileita, William Shakespearia tai Isac Newtonia.

        Gnostilaisuuden kanssa olisi kilpailut Mithralaisuus, joka toisin kuin äärihenkinen gnostilaisuus oli vahvasti patriarkaalinen uskonto ja suorastaan esineellisti naisia jotka eivät saaneet edes osallistua uskonnon harjoittamiseen. Yhteistä gnostilaisilla ja mithralaisilla oli se että molemmat pitivät naista kaiken maailmallisen pahuuden alkuna koska nainen synnytti lapsia. Näiden lisäksi jonkina aikaa olisi ehtinyt myös kilpailla manikealaisuus joka olisi aikansa tekohengittänyt rapistuvan antiikin kulttuuriperintöä. Loppujen lopuksi kansanvaellusten aikaan kaikki nuo ns "heikot" uskonnot olisi jyrännyt pohjoisesta tulleet Odinit ja Perkeleet. Viikinkiaikaa oltaisiin sitten eletty pitkälle 1600- tai 1700-luvulle.


    • Ajatusleikissä

      Täytyy muistaa että ilman Paavalia ei olisi ollut Muhammediakaan.

    • että silleen

      "minkä uskonnon arvelisitte nouseen top 1-2 uskonnoiksi islamin ja kristinuskon tilalle, euroopassa ja amerikassa?"

      Veikkaisin Ahtia, koska kalastus on niin suosiossa nykyisin. Olen kyllä huono veikkaamaan. Viimeksi vakiossa seitsemän oikein. Lotossa vastaavalla osumamäärällä olisi saanut hiukan rahaa.

    • uyldflhlj

      http://www.youtube.com/watch?v=OM9Wk3MMtVg

      Etenkin eurooppassa olisi kymmeniä eri alkuperäisuskontoja, roomalainen uskonto olisi juurtunut etelä-euroopassa. Nykyisiä euroopan valtioita ei välttämättä olisi, koska ne olivat rakentuneet kristinuskon avulla. Rooma olisi varmasti tuhoutunut ilman kristinuskoakin ja eurooppa olisi jakautunut satoihin eri heimoihin tyyliin, jossa pohjoiset "barbaariheimot" asuttivat etenkin saksaa ja itä-eurooppaa, niitä olisi ympäri eurooppaa. Tribalismin takia tiedekkään ei olisi kehittynyt vaan eurooppa olisi samassa jamassa kuin Afganistan heimoineen.

      • Monoteismi=0

        Afganistanin romahdus heimopelleilyyn johtuu monoteismin vaikutuksesta. Ennen nestorilaiskristittyjä ja muslimivalloituksia buddhalaiskaudella taide ja yhteiskunta kukoisti. 1900-luvun päätteeksi talebanit alkoivat hävittämään kulttuurihistoriaa että ihmiset eivät näkisi miten edistynyt paikka se maa oli ennen islamia.

        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/BamyanBuddha_Smaller_1.jpg


      • kautta Odinin yms

        Viikingit ja Irlannin keltit olisivat varmaankin pystyttäneet aika stabiilit valtiot.


      • Kingarna
        kautta Odinin yms kirjoitti:

        Viikingit ja Irlannin keltit olisivat varmaankin pystyttäneet aika stabiilit valtiot.

        Viikingit olivat reaktio kristinuskon laajentumissotiin.


    • fda

      Se olisikin mielenkiintoista kun menisivät aikakoneella ja huomaisivat että ainoastaan Paavali oli näistä olemassa.

      • huhtikuun-oinas

        Vanha juttu, olisikohan tämä eräänlainen aikakone;)
        Mutta. On olemassa hypoteesi, jonka mukaan on lukemattomia rinnakkaistodellisuuksia. Joka kerta, kun jollakin tapahtumalla on kaksi mahdollista toteutumistapaa, todellisuus haaraantuu kuin puun oksat kahteen eri rinnakkaistodellisuuteen, molemmat siis toteutuvat, eri haaroissa vain.

        On siis jossakin toisessa ulottuvuudessa, tai jossakin rinnakkaistodellisuus, jossa Hitler kaatui ensimmäisessä maailmansodassa. On myös rinnakkaistodellisuus, jossa hän kuoli auto-onnettomuudessa, toisin kuin tässä todellisuudessa, jossa hän ei edes loukkaantunut. On myös rinnakkaistodellisuus, jossa hän kuoli pommiattentaatissa, johon joutui. On myös rinnakkaistodellisuus, jossa hän voitti toisen maailmansodan.

        Se, mikä pätee Hitleriin, pätee myös meihin jokaiseen, jopa elottomiin kappaleisiin tämän hypoteesin mukaan. Jossakin todellisuuden haarassa se tietty asteroidi meni maapallon ohitse. Jossakin todellisuudessa fda:n äidillä sattui juuri silloin tietyllä hetkellä olemaan päänsärky...


    • Samarialaisuus ja essealaisuus olisi pop, niiden kannattajat tappelisi keskenään, ja vihaisivat yhdessä juutalaisia.

    • Muhammedin kerrotaan kuolleen kuumeeseen, mitä jotkin tutkijat ovat pitäneet tahallisen myrkytyksen aiheuttamana.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      27
      2668
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      130
      2245
    3. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      83
      1546
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1431
    5. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1423
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      97
      1340
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1128
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      70
      1108
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      80
      1102
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      59
      1059
    Aihe