Tarinoita lapsille raamatusta!

Thomas Paine totesi kerran, että hän ei voi uskoa yhteenkään sellaiseen uskontoon, joka järkyttää lapsen mieltä. Joten tämän sapatin aloittavan illan teemana onkin raamattu tutuksi lapsille! Mikäs olisi huomennaa hienompaa, kuin kertoa lapsille jokin mukava raamatun tapahtuma ja yksi lapsille oikein sovelias olisi seuraava:

http://www.evl.fi/raamattu/1992/1Kun.18.html#o52

Elia oli peloton Jumalan profeetta, joka ei kaihtanut vaativiakaan tehtäviä osoittaa Jumalansa suuruus ja vääräuskoisten jumalan pienuus. Jumala totteli jokaista Eliaan hurskasta pyyntöä, olipa kyseessä vaikka kilpailu siitä, että kumman isi, eikun Jumala on kovempi jumala.

Myöskään rakas Jahve ei tuolloin ujostellut näyttää voimaansa ja Hän teki sen jopa pyynnöstä, ihan vain toisten jumalien palvojien kiusaksi. Toisin kuin nyt. Nykyisin on niin ujo ja hiljainen kaveri, että tainnut käydä väärällä kansalaisopiston esiintymistaidon kurssilla!

Elia haastoi Baalin papit kilpailuun, jossa piti tietenkin uhrata jokin viaton elukka, kuten tuolloin tapana oli. Eli otettiin sonni ja raahattiin se vuodelle ja se piti valmistaa uhriksi ja polttaa jumalalle.

Mutta Elia keksi hienon jipon, eli tulitikkuja ei saanut käyttää, vaan tuli piti saada aikaiseksi pelkästään rukoilemalla kovaa. Näinhän se persoonallisen Jumalan voima on helpointa todeta, eikös vaan?

Ja eikä tässä vielä kaikki, vaan Baalin pappeja oli 450 ja Elia oli yksin! Melkoinen haaste ja tämänhän voisi joku adventtikirkonkin hurskas pappi joskus toistaa näytteeksi omasta hurskaudestaan ja Jumalansa voimasta, mutta taitaa jäädä toiveeksi!

>>>> 23 Tuokaa meille kaksi nuorta sonnia. He saavat valita itselleen niistä toisen. Paloitelkoot sitten sen ja pankoot palat polttopuiden päälle, mutta tulta älkööt sytyttäkö. Minä teen samoin toiselle sonnille, panen sen puiden päälle mutta en sytytä tulta. 24 Huutakoot he sitten avuksi omaa jumalaansa, minä huudan Herraa. Se jumala, joka vastaa tulella, on tosi Jumala." Väki huusi yhteen ääneen: "Hyvä!" >>>>

Elia vielä ärsytti tahallaan Baalin pappeja huutelemalla, että teidän jumalanne taitaa olla vielä päiväunilla, kun mitään ei näy tapahtuvan, kun hänellä oli vielä sonnin paloittelu kesken ja Baalilaiset jo pyysivät tulta jumalaltaan, mutta ei edes savua näkynyt.

Tämän takia minäkin haastan adventtikirkon jumalaa osoittamaan voimiaan, mutta kovin hiljainen tuo tuntuu olevan, vähän kuin Baalin pappien jumala!

Eli Elia ei hirveästi välittänyt uskonrauhasta tai siitä, että ei saa mennä kettuilemaan toisen uskoa tai jumalalle, kun pitää kunnioittaa toisen uskontoa ja blå blå blå.

Sitten Elia lisäsi haastetta ja pyysi vielä kyläläisia kastelemaan lukemattomin vesisangoin koko hänen alttarinsa, että ei vain voitto tulisi liian helpolla.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Elia puuhasteli niitä näitä ja Baalin papit rukoilivat jumalaltaan tulta, eikä sitä näkynyt ja Elian pyytäessä Jumala iski tulen taivaasta ja Elia voitti kisan.

Tällaista minäkin toivoisin näkeväni, mutta kovin ovat jumalat olleet voimattomia viime vuosina.

Mutta nyt tuleekin se loppuhuipennus, joka loksauttaa lapsilta leuat auki!

>>> 39 Kun kansa näki tämän, kaikki heittäytyivät kasvoilleen ja huusivat: "Herra on Jumala! Herra on Jumala!" 40 Elia sanoi heille: "Ottakaa kiinni Baalin profeetat, älkää päästäkö ainoatakaan pakoon!" Heidät otettiin kiinni, ja Elia vei heidät alas Kisoninpurolle ja surmasi heidät siellä. >>>

Ei siinä vielä mitään, että Elia joutui yksin paloittelemaan sonnin polttouhriksi, mutta kisan päätteeksi Elia tappoi omin paljain käsin 450 Baalin pappia, kun he osoittautuivat voimattoman jumalan palvelijoiksi.

Jos hän olisi tappanut kaksi Baalin pappia minuutissa ja välillä hetken huilannut, olisi aikaa mennyt ainakin viisi tuntia. Melkoiset verikekkerit, eikös vaan!

Joten jos Elia sai pilkata ja osoittaa Baalin pappien jumala voimattomaksi nyhjäkkeeksi, niin eikös se ole silloin niin, että meillä kaikilla on lupa osoittaa nykyisten lahkojen jumalien täydellinen kyvyttömyys vaikuttaa yhtään mihinkään?

Vai haluaako joku osoittaa oman jumalansa voiman vastaavalla kokeella?

Tosin mahdollisen häviäjän edustajia emme tule surmaamaan, vaikka Jahve olikin veren näkemisen suuri ystävä!

18

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sillä jos lapset halutaan kunnon uskoviksi, joille ei sitten aikuisena tule raamatun sisällöstä yllätyksiä, joiden kautta he altistuvat vaivaamaan aivojaan eriskummallisilla pohdinnoilla, niin ehkäpä raamatun koko tarinoiden kirjo kannattaa läväyttää lapsen eteen, kuin suolet sonnilta uhrijuhlassa.

      Sillä raamatussa on ainakin 600 erittäin väkivaltaista tarinaa joissa kansakunnat, kuninkaat tai vilpittömät uskovat, tavalliset ihmiset tuhoavat ja tappavat toisiaan.

      Mausteena löytyy sellaiset 1000 jaetta, joissa kuvataan raikkaasti Jumalan omaa vihaa, kostoa ja väkivaltaa .

      Tämän lisäksi pienenä pippurina sopassa on noin noin sata kohtaa, jossa Jumala käskee tappamaan ja pienenä laakerinlehtenä sopassa vielä kymmenittäin jakeita, jossa Jumala itse tappaa tai yrittää tappaa, ilman pienintäkään syytä tappamiseen, kuten Ussan karu kohtalo.

      Raamatussahan Jumalaa ei kuvata rauhalliseksi ja pohdiskelevaksi rauhantuomariksi, vaan hyvin äkkipikaiseksi suutahtajaksi, joka loukkaantuu herkästi ja suorastaan nauttii vihoillistensa tai suuttumuksen kohteeksi joutuneiden tuhoamisesta.

      Joskus hän tappaa taudeilla, joskus tulella, mutta kelpaa ihan tavallinen miekkakin surmatyöhön, eli väkivallan jakamisen suhteen Jumala on kaikkiruokainen ja monipuolinen.

      Raamatussa ei kuvata ihmisten tavallista arkea juuri ollenkaan, vaan aikaa käytetään hyvin paljon perusteelliseen väkivallan kuvaukseen ihmisten välillä.

      Tämä kannattaa lapsille paljastaa aikaisessa vaiheessa, ettei käy niin ikävästi, että aikuisena tajuaa vasta raamatun käsittämättömän väkivaltaisuuden ja alkaa pohtia, että onko tuollaisessa sadistisessa jumalassa mitään älyä.

      Kun pienestä pitäen lapsi totutetaan raamatun ja Jumalan raakuuksiin, lapsi alkaa pitää niitä äkkiä ihan normaalina asiana, eikä sitten aikuisenakaan näe noissa verisissä julmuuksissa mitään outoa, jonka johdosta kannattaisi uskosta vaikkapa luopua.

      • pilleriä poskeen

        Joskus auttaa, että pitää lääkityksestään huolta.


      • pilleriä poskeen kirjoitti:

        Joskus auttaa, että pitää lääkityksestään huolta.

        pilleriä poskeen kirjoitti: «Joskus auttaa, että pitää lääkityksestään huolta.»

        Minkälaista lääkitystä ehdottaisit Jumalalle, jotta hän saisi tulta syöksevän voimansa takaisin?

        Otaksuin, että haluat noudattaa asiallisen keskustelun periaatteita ja viestisi kohdistui asiaan eikä kirjoittajan henkilöön.


    • Ei lasten satuja

      Tuomas Paine kuuluu kai sitten samaan seurakuntaan sinun kanssasi. olette sellaisia satujn kertojia..
      Voisit kertoa samantien vaikka, että 6 miljoonaa juutalaista murhattiin keskitysleireillä toisen maailmansodan aikana ja näytä vaikka kuvia vielä siinä ilta sadun päätteeksi.
      ..Kerro oikein tarkkaan kuinka kaikki tapahtui.. ja sano sitten lapsille että "hyvää yötä, nukkukaa hyvin" ..

      Itse tietysti menet ja otat pari kaljaa mielesi rauhoittamiseksi..

      • >>> Voisit kertoa samantien vaikka, että 6 miljoonaa juutalaista murhattiin keskitysleireillä toisen maailmansodan aikana ja näytä vaikka kuvia vielä siinä ilta sadun päätteeksi. >>>

        Näinpä näin! Samalla lapsille olisi hyvä kertoa, että mitä rakas Jumala teki samaan aikaan?

        Samalla lapsille voisi heittää kysymyksen ilmaan, että millainen on sellainen Jumala, joka olisi voinut estää 6 miljoonan juutalaisen kansanmurhan, mutta eipä sitten estänyt.

        Lapset voisivat aika nopeasti päästä käsitykseen siitä, että millainen on sellainen persoonallinen kaikkivaltias Jumala, joka antaa kansanmurhien tapahtua, eikä eväänsä lotkauta.

        >>> Itse tietysti menet ja otat pari kaljaa mielesi rauhoittamiseksi.. >>>

        Miksi?


    • VIHATKAA PAINEA!

      Thomas Paine oli paholaisenpalvoja, joten hänen sanansa ei merkitse yhtään mitään. Maailma voi Painea palvoa, mutta Jumala nakkaa hänet kadotukseen.

      "He who is the father of lies, blinds and deceives the world by sending forth his angels to speak for the apostles, and to make it appear that they contradict what they wrote by the dictation of the Holy Ghost when on earth. These lying angels make the apostles to corrupt their own teachings and to declare them to be adulterated. By so doing Satan delights to throw professed Christians and all the world into uncertainty about the Word of God. That holy Book cuts directly across his track and thwarts his plans; therefore he leads them to doubt its divine origin. Then he sets up the infidel, THOMAS PAINE, as if he were ushered into heaven when he died, and now, united with the holy apostles whom he hated on earth, were engaged in teaching the world."

      "The youth of today will be likely to meet skeptics and infidels wherever they may go, and how necessary that they be equipped, so that they may be able to give a reason of their hope with meekness and fear. Thomas Paine has passed into his grave, but his works live to curse the world, and those who doubt the truth of God's word will place these infidel productions in the hands of the young and inexperienced, to fill their hearts with the poisonous atmosphere of doubt. The spirit of Satan works through wicked men to carry on his schemes for the ruin of souls."

      EGW, Jumalan profeetta, julistaa siis suoraan, että Thomas Paine oli paholaisen kätyri. Ja niin oli.

      Paine, Thomas, God and His law despised by EW 89, 264
      handwriting of, devils know EW 264-5
      infidel EW 90, 264
      one of vilest and most corrupt of men EW 89, 264
      resurrection of, at end of millennium EW 89, 263
      Satan's servant EW 89-91, 263
      second death awaits EW 89, 263
      teachings of spiritualism re EW 89-91, 263-5
      writings of: curse to world MYP 85
      do not read FE 93
      Satan dictated much of EW 90, 264-5

    • >>> VIHATKAA PAINEA! Thomas Paine oli paholaisenpalvoja, joten hänen sanansa ei merkitse yhtään mitään. Maailma voi Painea palvoa, mutta Jumala nakkaa hänet kadotukseen. ... EGW, Jumalan profeetta, julistaa siis suoraan, että Thomas Paine oli paholaisen kätyri. Ja niin oli. >>>>

      Eikös sitä lähimmäistä tullutkin rakastaa ja jätetään tuomiot ja vihaamiset joillekin muille?

      No saatan olla väärässäkin, kun eipä näistä uskontojen vaatimuksista oikein ota selvää, kun ne vaihtuvat kannattajasta ja jumalasta riippuen vähän päivästä toiseen.

      Thomas Paine oli yksi Yhdysvaltojen perustajista ja todellakin Ellen "höperö epileptikko" White meni hänestä melkoisia typeryyksiä laukomaan.

      Ehkäpä se selittää sen, että miksi adventtikirkko on kaikkein pienin ja surkein jenkkilahkoista, kun oman maan perustajien pilkkaaminen ei oikein välttämättä ole hyvää mainosta millekään porukalle.

      Mutta sitä se aivolohkoepilepsia teettää, eli Ellen ei kyennyt oikein realistisesti näkemään sitä, että mitä maan perustajien pilkkaaminen tulee lahkolle aiheuttamaan, niin näin pääsi sitten käymään.

      Mutta mikään jumalan profeetta Ellen White ei ollut, sillä jos olisi ollut, jumalan olisi luullut hänelle kertovan, että mitä noiden typeryyksien laukominen tulee saamaan aikaiseksi tulevaisuudessa, eli kun Ellen Whitellä oli määrättyjä ongelmia todellisuuden hahmottamisen kanssa, se sitten hieman kostautui näissä oudoissa näyissä.

      Vaikka kilpailevien lahkojen "profeetat" olivat useissa asioissa yhtä sekaisin kuin Ellen White, ei heistä kukaan kuitenkaan mennyt moisia mokia tekemään.

      Mutta tokihan Paine oli uhka Ellenin huuhaa-fantasioille, sillä kriittinen ajattelu on jokaiselle huuhaa-lahkolle vaarallinen asia, joten tietenkin Ellenin piti koettaa pelotella kannattajiaan erilaisin keinoin henkilöistä, jotka saattaisivat olla uhka Ellenin epileptisille fantasioille.

      Ikävä vain, että Thomas Paine oli yksi sellainen tärkeä henkilö, joka mahdollisti tuon maan syntymisen, jossa Ellen sai vapaasti harjoittaa hulluja uskomuksiaan. Joten kiittämätön nulikka Ellen ainakin oli, jos ei muuta.

      • pyh!

        Thomas Paine oli paholaisen kätyri. Sillä ei ole mitään merkitystä että se örveltäjä oli mukana perustamassa jenkkilää.


      • Raamattu kelpaa

        Onko Thomas Paine helvetin ikuiseen piinaan uskoja?
        Jos on niin unohda koko mies ..


    • Lopeta jo

      Samaa tyhjän veivaamista taas.

      • >>> Samaa tyhjän veivaamista taas. >>>

        En ole kertaakaan vielä käsitellyt tätä vastenmielistä tarinaa raamatusta.

        Joten olisiko sinulla tarinaan jotain kommentoitavaa?

        Oliko sinusta hienoa, kun Elia tappoi paljain käsin 450 Baalin pappia siksi, koska heidän jumalansa ei suostunut temppuilemaan käskystä kuten Eliaan jumala?

        Mitä olet mieltä siitä, että miksi jumalat eivät enää temppuile käskystä, vaikka raamatun aikaan jumala heitti volttia aina kun joku harras sitä pyysi?


      • pyh!
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Samaa tyhjän veivaamista taas. >>>

        En ole kertaakaan vielä käsitellyt tätä vastenmielistä tarinaa raamatusta.

        Joten olisiko sinulla tarinaan jotain kommentoitavaa?

        Oliko sinusta hienoa, kun Elia tappoi paljain käsin 450 Baalin pappia siksi, koska heidän jumalansa ei suostunut temppuilemaan käskystä kuten Eliaan jumala?

        Mitä olet mieltä siitä, että miksi jumalat eivät enää temppuile käskystä, vaikka raamatun aikaan jumala heitti volttia aina kun joku harras sitä pyysi?

        Elia teki oikein. Hällä väliä sun sylttytehtaas.


    • >>> Elia teki oikein. Hällä väliä sun sylttytehtaas. >>>

      Ilman muuta olet oikeassa, jos tykkää massamurhaajista.

      Katselin hieman, että miten muut suhtautuvat asiaan, niin olipas aika mielenkiintoista. Yleensä tarinan selittäminen lopetettiin ennen Eliaan tekemään massamurhaa, kuten Kotisataman versiossa:

      http://www.kotisatama.net/fi/raamattujasana/viikonsana/sana.php?paivays=2011-03-06

      Mutta todella ihmeellinen oli Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys versio, jossa vääristeltiin raamatun tekstiä joko tietoisesti tai tiedostamatta, sillä SLEY:n version mukaan kansa tappoi Baalin papit, ei suinkaan Elia, mutta tämähän on helppo osoittaa vääräksi raamatun kautta, eli ensin SLEY:

      >>> Sen jälkeen Elia palaa Aahabin eteen ja kutsuu todistamaan Karmelin vuorella Herran profeetan ja Baalin pappien välienselvittelyä. Herra näyttää tulimerkillä voimansa, ---> kansa surmaa >>

      Kansa surmaa Baalin papit?

      Raamatussa lukee näin:

      >>>> 40 Elia sanoi heille: "Ottakaa kiinni Baalin profeetat, älkää päästäkö ainoatakaan pakoon!" Heidät otettiin kiinni, ja Elia vei heidät alas Kisoninpurolle ja surmasi heidät siellä. >>>

      Osaako kukaan kertoa syytä sille, että miksi tuossakin vääristellään tapahtumia ja toivotaan, että kukaan ei avaa raamattua ja lue tapahtumista itse, tai asia jätetään kokonaan mainitsematta?

      Ilmeisesti raamatun pyhien miesten massamurhat eivät olekaan niin yleviä kuin annetaan ymmärtää, vaan niitä jopa hävetään.

      Siis muut häpeävät kuin pyh!, sillä pyh! tykkää massamurhista ja ne ovat hänestä ihan oikein, vai onko jokainen adventisti tätä mieltä?

      Kai tai Timo, mitäpä tuumaatte Eliaan tekemästä massamurhasta?

      Onko älä tapa vain sanoja paperilla, ei muuta? Entäs se sapattikäsky?

      Eipä noiden raamatun pyhien miesten tarvinnut välittää yhtään mistään, vaan he seisoivat kädet olkapäitä myöten veressä vähän joka kertomuksessa ja heidän tekemistään julmista murhista kerrtotaan ylistäviä tarinoita.

      Voisiko jumalan suosion laskulle olla osasyynä se, että monet ihmiset eivät enää halua palvoa moista massamurhia suosivaa jumalaa, vaan sellainen jumala koetaan jopa vastenmieliseksi?

    • Ei pelaa ei

      Venäjä hyökksi armaijoineen Suomeen - suomalaiset puolustautuivat ja ehkä 100000 veläistä kaatui.

      Busmannin logiikkaa.
      Suomalaiset tekivät massamurhan..

      Minusta Bushmanni on väärässä. Hän puolustaa hyökkääjiä. Tänään Israel puolustaa maataan - Hamas on ampunut tuhat rakettia Israeliin ja kun Israel viimein tekee jotain asialle - ja kun monta viatonta kuolee - sanoo Bushmannin logiikka että Israel on massamurhaaja.

      Bushmannin logiikka ei oikein toimi, koska siinä ei ole muuta ajatusta kuin pilkata Jumalaa. Sen mukaan pahuudelle pitäisi antaa vapaus tehdä mitä vain.

    • asia on näin

      Mitä Israelin valtioon ja sen nykyiseen maa-alueeseen tulee ja oikeuteen ylipäätään hallinoida palestiinaa, niin eiköhän se ole niin, että Palestiina kuuluu palestiinalaisille kuten Suomi suomalaisille?

      Toisekseen ne Hamasin lennättämät "ilotulitusraketit" ovat hivenen toista luokkaa kuin Israelin ampumat ohjukset. Palestiinalaisten rakettien osumatarkkuus on niin heikko, että 99%:sti ne raketit ovat tussahtaneet jonnekkin hiekka-aavikolle ja vain tuurilla osuneet jonkun talon takapihalle.
      Toista ovat ne Israelin ampumat ja USA:lta hankitut ohjukset, joilla voidaan ampua vaikkapa Hamas-johtajan silmien väliin.

    • Juurihoitoon

      Israel sortaa heikompiaan. Jumalan kansa?

    • satu11

      kerro itse

    • ikuista kerrontaa

      Maon 10 punaista kirjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1507
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      866
    3. 37
      862
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      58
      809
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      809
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      782
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      735
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      719
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      672
    10. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      43
      667
    Aihe