Ahdistaako hesalaisia?

Poika pohjoisesta

Mikä ihme autoilijoita riivaa.. ahdistaa tai jotain? Tänäänkin meinasin tilannetta takaapäin seuranneena pysäyttää edellä ajaneen joka soittaa raivon lailla äänitorvea täysin normaalissa kaistanvaihtotilanteessa edellä ajavalle.

Samaan törmää päivittäin. Yksi päivä ajoin Stockmanin parkkihalliin. Takana tuli auto.. hiljensin hieman ja käänsin tyhjään parkkiruutuun. Ja mitä teki takana tuleva. Soitti äänitorvea!! Voi jumakauta päätin että nyt pyöräytän kaverin parikertaa turvavyönsä ympäri mutta huomasin että autossa oli vanha nainen.. Kävelin ikkunan eteen ja näytin eleelläni, "oletko täysi idiootti" jolloin hän kaasutti nopeasti paikalta.

5

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teiden ritari

      Valitettavasti autoilijat helsingissä omaa paperiset hermot ja välillä liikenteessä näkee psykoosin partaalla keikkuvia perheenisiä ja nettomaksajia. Taitaa monella töiden tahti olla vaan liian luja, mutta minkäs teet kun veloissa ollaan korvia myöten

      • lkmlj

        Niin, ne Espoosta ja Vantaalta tulleet autoilijat...


      • lkmlj kirjoitti:

        Niin, ne Espoosta ja Vantaalta tulleet autoilijat...

        Noh... tamahan oli aivan asiallinen aloitus!

        Mika saa ihmisen raivoihinsa ratin takana? Itse jarkytyin kerran, kun yleensa aivan rauhallinen kaverini kuskina ollessaan joutui antamaan tieta suojatien yli astelevalle mummelille. Kaveri huusi sisalla autossa jotakuinkin, etta hypi h...a h.....tiin siita! En ollut uskoa korviani.


      • lkmlj
        traveller111 kirjoitti:

        Noh... tamahan oli aivan asiallinen aloitus!

        Mika saa ihmisen raivoihinsa ratin takana? Itse jarkytyin kerran, kun yleensa aivan rauhallinen kaverini kuskina ollessaan joutui antamaan tieta suojatien yli astelevalle mummelille. Kaveri huusi sisalla autossa jotakuinkin, etta hypi h...a h.....tiin siita! En ollut uskoa korviani.

        En ottanut kantaa tuohon rattiraivoon, joka pitää paikkansa Helsingissä.
        Viestistä ja varsinkin sen otsikosta saa sen kuvan, että Helsingissä vain helsinkiläiset autoilijat raivoavat.

        Helsingin suuntaan Helsingin rajan ylittäviä autoja arkiaamuna klo 6-9 on n. 25.000. Jos keskimääräiseksi auton pituudeksi ottaa 5 m ja autot laitetaan tiiviisti peräjälkeen, niin jono on 125 km. Tiivis jono ulottuisi Helsingistä pitkälle ohi Lahden.
        Dokkari sivu 23
        http://www.hel.fi/hel2/ksv/julkaisut/los_2014-1.pdf

        Rekisteröityjä helsinkiläisiä liikenteessä olevia autoja on n. 200.000, mutta on mahdoton sanoa kuinka suuri osa näistä on päivittäin liikenteessä. Vaihtelu on suurta talvella ja kesällä.
        Oma arvioni talon pihan ja kadunvarren vaihtuvuuden mukaan olisi n. 15-20 % eli 30-40.000 autoa ajaa päivittäin arkisin.
        Ulkopaikkakuntalaisten osuus päivittäin liikenteessä olevista autoista on varsin suuri, joten rattiraivoa ei pitäisi kohdistaa vain helsinkiläisiin varsinkin, kun katsoo miten röyhkeää ja piittaamatonta käytös on aamuisin sisääntuloväylillä.
        Väitän jopa, että tuota raivoa esiintyy enemmän ulkopaikkakuntalaisilla, jotka edellyttävät samanlaista ongelmatonta etenemistä kuten kotipaikallaan. Helsinkiläiset ovat jo oppineet, että jatkuvia ongelmia on.

        Helsingissä ajaessa kaikkien autoilijoiden pinnaa kiristää esim. parkkihankaluudet, punaiset aallot, pyöräilijät ja helle vain muutaman mainitakseni.

        Sitä sietäisi pohtia enemmänkin mikä tekee mukavasta, leppoisasta kaverista ja perheenisästä ( ja nykyään -äidistäkin ) rattiraivon asuinpaikasta riippumatta.


    • Rassi von Paakeri

      Mua taas ottaa pattin kun käyn maalla, tai no jopa joskus Helsingissä, kun ei katota valoja kun on käsi kännykällä tai emännän haarojen välissä ja stten yksi auto ehtii valoista. Enimmäkseen kyllä Hesassa osaavat ajaa, mutta anna olla kun menet asuntomessuille Jyväskylään: siinä puhutaan kännykkään ja toinen käsi on apukuskin haaroissa. Karmeeta katoa tommosta menoa. Takapenkillä lapset ja katolla kumivene.

      Kyllä mulle ainakin saa torvee soittaa jos on aihetta ja ei se mua harmita. Suomessa ei soiteta tarpeeksi ja sitten kytätään perseessä ja ei kehtaa ajaa perässä kun on se 316 Bemari ja sitten motukalla se jää jälkeen Pollolle, kun ei teho riitä kun kaasua painaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe