Onko helppoa elämää olemassa?

Minä

Kysyn vaan? Onko kellään ollu?

6

92

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pähkinänkuoressa

      Nyt on. Aina ei ollut.

      Lapsuus oli mukava, teininä alkoi helvetti. Isästä tuli 90 luvun laman aikana rappioalkoholisti, sen seurauksena sain kokea helvetillistä koulukiusaamista.
      Sairastuin vakavasti ja jouduin käymään yhden luokan peruskoulua uudelleen koska olin lähes koko lukukauden sairaalassa.

      Peruskoulun jälkeen alkoi taas helpottamaan. Muutimme toiselle paikkakunnalle, isä alkoi vähentää juomista ja perhellä meni taas "hyvin".

      Vähän kun siinä sitten kasvoi alkoi oppimaan muiden virheistä ja omistakin.
      Parikymppisenä alkoi elämä hymyilemään, löytyi upea tyttöystävä, oli paljon kavereita.
      Sitten jouduin "pieneen" onnettomuuteen fillarilla ja rikoin itseni oikein kunnolla. Makasin sängyssä lähes vuoden ja kun viimein alkoi kuntoutus olin niin riutuneen näköinen että en kestänyt edes katsoa itseäni. Tyttöystävä lähti ja iski paha masennus koska tuntui että kaikki kaatuu päälle. Ratkesin itsekkin ryyppäämään ja sitä kesti muutama vuosi kunnes eräänä päivänä tein vain äkkiä päätöksen että nyt riittää. Muutin taas toiselle paikkakunnalle ja päätin aloittaa puhtaalta pöydältä. Piti päästä eroon noista ryyppykavereista...

      Jotenkin onnistuin aikaisemmin käymään ammattikoulun ja hankkimaan ammatin joka sattui olemaan myös harrastus.

      Sain työpaikan nopeasti ja aloin rakentamaan uutta elämää. Nyt sitä on kestänyt sen reilut 10 vuotta.

      Välissä ollut vähän hyviä ja vähän huonoja ihmissuhteita.

      Mutta olen elämäni kunnossa, hyvä ura menossa, upea tyttöystävä ja syksyllä häät.

      Elämältä saa nähtävästi kaiken minkä haluaa mutta sen eteen pitää itse tehdä paljon, mikään ei tule tarjottimella ja vastoinkäymisistä pitää oppia ja vahvistua.
      Henkilökohtainen itsensä kehittäminen on avain onneen.
      Ja koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta!!!

    • onneen uskova

      Lapsuus oli ihan mukavaa aikaa, paitsi ettei ollut sisareni lisäksi oikeita kavereita. En oikein päässyt porukoihin sisään, ei ollut koskaan läheistä bestistä. Koulussa lyöttäydyin vain aina jonkun toisen pariksi, jota ei huolittu sakkiin. Olin jotenkin erilainen ja ehkä ikäistäni aikuisempi.
      Jo 18-vuotiaana aloin kulkemaan tulevan aviomieheni kanssa ja yhteiseloa kesti 25 vuotta. Lapsia ei meillä ollut.
      Kova koetus oli, kun mies ajoi yrityksen konkurssiin ja alkoi samanaikaisesti dyylata toisen kanssa seurauksella että nainen tuli paksuksi. Melko heti eron jälkeen luulin minäkin löytäneen uuden onnen, mutta hän otti ja lähti kun olin syvimmilläni häneen rakastunut.

      Konkurssin jälkeen elin pitkään pienellä budjetilla ja sydänsuru ja entisen elämän menetys rassasivat vuosia taakkana vuosia ja elämä oli raskasta. Ilman henkilökohtaista uskoa Jumalaan en olisi selvinnyt ja jaksanut. En ihmettele jos ateisti tekee tuollaisessa vaiheessa itsemurhan. Myös ystävien tuki ja että olen yleensä avoin purkamaan puhumalla paineitani auttoi jaksamaan.
      Nyt olen elänyt pitkään sinkkuna ja vapautunut murheistani. Oikeastaan ei ole ollut mitään tosi vaikeaa hetkeä viiden vuoden sisällä. Koen olevani onnellinen ja elämälläni on tarkoitus. Terveyskin on säilynyt melko hyvänä, vaikka olen melkein 60-vuotias.
      Uskon, että jos pitkän iän täällä elää, niin tulee kohdalle myös mustia ja synkkiä aikoja ja menetyksiä ja onhan niitä suvantovaiheitakin.

    • m86

      Helppoa elämää ei ole olemassa. Ei sinulle, ei minulle, ei kenellekään. Koskaan. Elämä on yhtä ylä - ja alamäkeä, kukaan ei selviä elämästä helpolla, niin se vain menee.

      Tämä on todella surullista, koska tällä hetkellä itsestäni elämä tuntuu ajoittain vain suurelta petokselta.

    • Elämä on, kai

      Mitä hiljaisempi omatunto ja enemmän rahaa, sitä helpompi elämä. Ajattelevilla moralisteilla on vaikeaa, köyhillä sellaisilla kaikista vaikeinta, siis nykyajan henkisessä ilmapiirissä. Aivot narikkaan ja elämään? No ei hemmetissä. Kärsimys jalostaa. Tutustukaa vaikka Sokratekseen. Miehellä ei ollut mitään, mutta silti kaikki. Tai Gandhiin. Pelkkä ruohomatto kainalossa. Hyvä elämä on tehty paljosta muustakin kuin elintasosta.

    • työ ja elämä

      On!
      Löytäessään ammattiuran/karririn josta todella nauttii, työ ei tunnu "vain työltä" vaan siltä oikealta elämäntavalta. Mielenkiintoiselta sellaiselta!
      Tuohon kun vielä valitsee puolison joka vastaa kaikkia asettamia vaatimuksia (kyllä, meille jokaiselle vakalle on täysin sopiva kantemme - jos vain viitsii etsiä!!!), säästyy monelta turhalta surulta ja voi elää täysillä ollen tuottava jäsen yhteiskunnassa plus omassa kodissaan.

      Mitä muuta tarvitsee helppoon elämään?

    • sen vain itse tietää

      Jokainen kokee olemassaolonsa subjektiivisesti ja siis henkilökohtaisesti ja voi vastata vain oman kokemansa perusteella onko elämä vaikeaa, onko onnellinen, ym. Joku yksin, hyvin vaatimattomasti ja jopa sairaana ja kokee elämänsä mielekkääksi ja sitten taas toinen samassa tilanteessa oleva ei koe siinä mitään järkeä.
      On terveitä, rikkaita, hyvissä perheissä syntyneitä ja elävät itsetuhon partaalla.
      Itselläni on ollut erilaisia jaksoja: elämä on ollut vaikeaa, mutta välistä taas helppoa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe