Syntien sovituskuolema

Yksi syy sille, että adventistit ovat turhaan odottaneet messiastaan takaisin jo 170 vuotta ja koko kristikunta jo reilut 2000 vuotta lienee se, että kyseisen jumalan itsemurhan kautta tapahtunut meidän kaikkien syntien sovitus on valitettavasti kovin aikaan ja paikkaan sidottu tapahtuma.

Kun ensimmäiset lähetyssaarnaajat menivät Kiinaan viemään ilosanomaa kyseisestä jumalasta, niin kiinalaiset kysyivät heiltä hyvin älykkään kysymyksen:

Jos kyseinen jumala on kaikkien meidän jumala, niin miksi me kiinalaiset kuulemme siitä vasta nyt? Miksi hän ei ilmoittanut meille mitään olemassaolostaan ennen teidän tänne tuloanne?

Tätä kysymystä kun hetken miettii, niin selviää se, että miksi jumala ei ole tullut takaisin reilun 2000 vuoden odottamisen seurauksenakaan.

Mutta tämä kuolema. Syntien sovitus. Avustettu itsemurha. Kuolleista herääminen.

Se onkin mielenkiintoinen asia, sillä olettekos koskaan pohtineet sitä, että entäpä jos jumala olisi päättänyt lykätä avustettua itsemurhaansa vaikkapa 2000 vuotta, eli hän olisi vasta nyt saanut päähänsä sen, että Aatamin ja Eevan ansaan johdattaminen pitää korjata hänen omalla itsemurhallaan, niin mitäpä olisi käynyt?

Jeesus olisi tupsahtanut tänne neitsellisen sikiämisen kautta joulun korvilla noin 30 vuotta sitten ja sen jälkeen aloittanut aktiivisen toiminnan oman kuolemansa jouduttamiseen meidän muiden toimesta, jotta meidän syntimme tulisivat sovitetuiksi.

Jeesus olisi mennyt kauppatorille kaatamaan pöytiä ja mellakoimaan, jotta olisimme ottaneet hänet kiinni ja auttaneet hänet kuolemaan, jota hän niin toivoi ja odotti sovittaakseen syntimme.

Sitten hän olisi tehnyt töitä sapattina ja saanut sillä tavoin adventistit raivoon ja kenties juutalaiset, jotta sekä adventistit että juutalaiset olisivat yksissä tuumin naulinneet hänet ristiin tai vaikkapa teloittaneet myrkkyruiskeella, jotta Jeesuksen kuolema olisi sovittanut syntimme ja voisimme unelmoida hänen palvomisestaan seuraavan ikuisuuden.

Ja niin edelleen.

Jos hän ei olisi keksinyt tämän 2000 vuoden aikana mitään muuta keinoa sovittaa hairahdustaan, eli Aatamin ja Eevan johdattamista ansaan, kuin oman kuolemansa, jota hänen olisi pitänyt provosoida häiriköimällä ja toimimalla lakeja sekä asetuksia vastaan, hänen olisi ollut pakko ilmestyä johonkin kaamean takapajulaan, jossa hän ehkä olisi voinut toivoa kuolemantuomiota niistä mellakoinneistä, joita hän tällä kertaa olisi saanut päähänsä.

Jos hän olisi mellakoinut sivistyneessä länsimaassa, niin hän ei olisi kyennyt tekemään yhtään mitään sellaista asiaa, että me olisimme päättäneet teloittaa hänet hänen toiveittensa mukaisesti, eli avustaa hänetä itsemurhassa.

Jos Jeesus olisi päättänyt syntyä neitseellisesti USA:an noin 30 vuotta sitten ja aloittaa siellä avustetun itsemurhansa metsästys, niin hänen olisi pitänyt murhata ihminen tai jopa useita ihmisiä raa'asti, ennen kuin oikeus olisi tuominnut hänet kuolemaan ja siinäkin tapauksessa Jeesus olisi voinut kuolla vankilassa vanhuuteen ennen tuomion täytäntöönpanoa. Tai ovela lakimies olisi saanut hänet ulos ennen teloitusta, tai olisi saanut tuomion muuttumaan elinkautiseksi.

Joten tämä syntien sovitus avustetulla itsemurhalla, eli hän tiesi ja toivoi kuolevansa, jotta saisi rauhan meidän kanssamme on yhtä surkeasti aikaan ja paikkaan sidottu kuin kaikki muukin hölynpöly kristinuskossa.

Jos jotain syntien sovitusta olisi pitänyt tehdä, niin kyseinen kaikkivaltias olisi voinut keksiä sellaisen tavan, joka universaalisti sovittaa asian niin, että tapa olisi relevantti aikaan ja paikkaan katsomatta?

Kuten kiinalaiset hoksasivat - jos kyseisestä jumalasta puhuvat heput puhuvat meidän kaikkien jumalasta, niin miksi me kuulemme siitä vasta yli 1500 vuotta kyseisen jumalan kuoleman jälkeen, jonka jälkeen hän tosin heräsi kuolleista?

Ja vielä tänäkään päivänä kyseinen jumala ei ole tavoittanut kaikkia kiinalaisia, vaikka työtä on tehty jo 500 vuotta.

Mikä se sellainen jumala on?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkihan on kristinuskossa saanut alkunsa VT:n tarinoista, jotka kuvaavat mm. sen yhden beduiinikansan epätoivoista pakomatkaa Egyptistä ja 40 vuotta kestänyttä vaellusta mm. Siinain erämaassa ympyrää pyörien.

      Päät erämaan kuumuudesta sekaisina keksittiin siitten hupia koko rahan edestä ja alettiin lahtaamaan viattomia elukoita. (Tarina tosin hieman ontuu siinä mielessä, että kun edes sille beduunikansalle ei riittänyt vettä, niin miten sitten niille lahdattaville eläimille vettä piisasi, että pysyivät edes siihen asti hengissä kunnes saatiin kurkku viillettyä auki ja verta huiskutettua ympäri seremoniallista Ilmestysmajaa?)

      Tarinoiden Ilmestysmajahan rakennettiin juuri sen Jahve-jumalan asunnoksi maan päälle. Ilmestysmajassa asuvaa jumalaa piti lepyttää lakkaamatta ja siksi pienestäkin hairahduksesta piti kaikkein köyhimmänkin beduiinin tuoda elukka teurastettavaksi ja vähän suuremmasta hairahduksesta lähti sitten beduiinin itsensä henki ja luonnollisesti rikkeessä mukana olleiden kavereiden henki myös.

      Ilmeisesti sitten tarinoiden kirjoittajatkin huomasivat kuinka pöljää tarinaa olivat suoltaneet papyrukselle ja muuttivat sitten tarinansa sellaiseksi, että itse se julma ja säälimätön Jahve-tyranni meni niin pitkälle, että teloitti oman poikansakin, että saatiin eläinten rääkkäys loppumaan ja veren ainainen löyhkä katoamaan tarinoista.

      Uuskonnollisissa kristillisissä piireissä ei enää lahdata siis oikeita elukoita, vaikkakin ollaan hyvin herkkiä lahtaamaan henkisesti se hivenen yksinkertainen ja herkkäuskoinen, joka houkutellaan ottamaan mm. Raamatun tarinat todesta tai jonkun lahkon nimeämän profeetan ja tarinansepittäjän kirjoitukset ja puheet jumalien ääneksi ja valoksi.

      Luonnollisesti lahkojen yksinkertaisten kandidaattien "lahtaamiseen" käytetään koulutettuja henkilöitä, joita kutsutaan mm. kristillisissä piireissä pastoreiksi tai seurakuntien palkollisiksi.

      Päämärä on kuitenkin selvä ja kirkas kun rekrytoidaan uusia pölvästikandidaatteja lahkoihin. Taustalla on aina maallisen mammonan kerääminen kunkin lahkon valtaapitävän klaanin haltuun ja hyväksi.

    • Totuus esiin.

      Adventtikirkko on perustettu mileltään epävakaiden ja pölvästien ihmisten haalimiseksi yhteen. Hyväuskoiset ja helposti nenästä vedettävät kun ovat hyviä lypsylehmiä lahkon klaanille ja valtaa pitäville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      183
      4243
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2686
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2234
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2205
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      54
      1926
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1505
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      111
      1396
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1342
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1061
    Aihe