Nuoret adventistit pääkaupunkiseudulla

Päivän Hesarissa oli juttua city-kirkoista, joista muodikas hipsterikin löytää itselleen hengellistä sanomaa.

Toimittajat olivat myös käyneet läpi 20-39 vuotiaat Helsingissa asuvat naiset ja miehet sen mukaan, että mihin uskonnolliseen ryhmään he kuuluvat ja juttu on täällä:

http://www.hs.fi/paivanlehti/13082014/kaupunki/Pienestä trendikirkosta hipsterikin löytää kodin/a1407820911122

Lisäjuttu tässä, jossa tilasto kuvana:

http://www.hs.fi/paivanlehti/13082014/kaupunki/Pienet citykirkot ovat lisääntymässä/a1407820650597

Siinäpä tilastossa karua kertomaa adventtikirkon tilanteesta:

- miehiä (20-39v) Helsingissa yhteensä 102 062, joista 27 adventisteja.

- naisia Helsingissa (20-39) Helsingissa yhteensä 107 323, joista 32 adventisteja.

Vertailun vuoksi mormoneja miehistä 87 ja naisia 102.

Jehovia miehistä 271 ja naisista 314.

Tuota minä kyllä henk.koht ihmettelen, että kun mormonien ja jehovien opit ovat monta kertaa älyttömämmät kuin adventtikirkon, niin ne vetävät enemmän nuoria puoleensa.

Vai onko se niin, että mitä älyttömämpi ja typerämpi valhe, sen uskottavampi se on. Jos huijaat ja valehtelet, tee se kunnolla, niin sinua uskotaan. Pieni valhe on vaikeampi sulattaa kuin suuri valhe.

Mutta mitäpä pitäisi tehdä, jotta sana tavoittaisi kuulijansa?

Onko vaikutusta sillä, että pikaista paluuta on saarnattu jo 170 vuotta, eikä sitä ole tapahtunut, niin vähemmän fiksutkin alkavat oivaltaa pelin (pyhän) hengen?

Ellenin terveysopitkaan eivät houkuta ja noiden serkkulahkojen profeetat ovat uskottavampia taikakalsarinäyillään, vai missä piilee salaisuus siihen, että ei vedä, niin ei vedä?

Nuo 20-39 vuotiaat ovat kuitenkin juuri heitä, joissa on lahkojen tulevaisuus, joten eipä tuo tietenkään noilla muillakaan mitään ruusuilla tanssimista ole, eli kuolema ja konkurssi on periaatteessa yhtä lähellä, vaikka tällä hetkellä ovat pienellä etumatkalla jäsenien määrässä.

Ja pitää muistaa se, että noissakin luvuissa on niitä etsijöitä, jotka ovat käyneet, päässeet siis ihan kasteelle asti, mutta ovat jo ehkä löytäneet toisen lahkon, joiden oppeja kokeilevat nyt innolla, kunnes vaihtavat taas jne.

Ajatuksia?

32

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei määrä ratkaise

      Ei Jumalan totuutta ihmisten lukumäärällä mitata. Jeesus puhuu kaidasta tiestä, jonka vain harvat löytävät. Mutta tämä kaita tie vie taivaaseen, lavea helvettiin.

      • yx tapa tuo

        Kiitos bush!

        " Eivätkö he pilkaten sano, missä on lupaus hänen tulemuksestaan"

        No Bushmann sanoo, että Raamatussahan se on luvattu, mutta kun ei kuulu,
        niin pilkkaan valmistautumattomana, ja samalla toteutan Jeesuksen tulon merkit t. b


      • Älkää polleilko!

        Pelastuksen tie ei ole sama kuin adventismi! Tämä on taas nimimerkki "ei määrä ratkaise" omahyväistä adventistista tulkintaa. Pelastuksen tie on Jeesus ja Hän toimii omiensa keskuudessa kaikissa kristillisissä kirkoissa ja seurakunnnissa. Adventismilla ei ole minkäänlaista erityisasemaa Jumalan edessä, ei auta tippaakaan julistautua "pyhäksi jäännöskansaksi", koska Raamattu ei puhu adventisteista mitään.


      • >>> Ei Jumalan totuutta ihmisten lukumäärällä mitata. Jeesus puhuu kaidasta tiestä, jonka vain harvat löytävät. Mutta tämä kaita tie vie taivaaseen, lavea helvettiin. >>>

        Sellaista se jumalan rakkaus on. Haluaa tuhota suurimman osan, tai ei halua, mutta silti joutuu.

        Kyseisen jumalan suosio laskee laskemistaan, ainakin jos katsoo määrättyjen lahkojen osalta, niin miksihän tämä jumala pidättelee paluutaan koko ajan, sillä mitä aiemmin hän tulisi takaisin, sitä useampi pääsisi nauttimaan hänen palvomisestaan ikuisuuden ajaksi.

        Joten tahtooko hän tuhota enemmän ja enemmän luomiaan, vai miksi pidättelee toista tulemistaan?

        Ja sitten tässä on tämä pahenee paranee -ansa, eli asioiden pitää mennä pahemmaksi ennen kuin jumala vaivautuu paikalle. No kuitenkin tilanne on seilannut pahemmasta parempaan ja takaisin jo 2000 vuotta ja asiaa selitetään aina niin, että kun paranee, se on jumalan siunaus ja kun huononee, se on profetian vahvistus.

        Kun taas pahemmaksi menon jälkeen paranee, siunausta tulee ja maailmanloppu on jostain syystä toistaiseksi peruttu ja kun menee huonommaksi, profetia onkin taas toteutumassa. Tätä on kestänyt jo 2000 vuotta, eikä kukaan vaivaudu ajattelemaan soutamista ja huopaamista sen enempää, että mikähän toinen selitys voisi asialle olla, paljon loogisempi?


      • että näin
        Älkää polleilko! kirjoitti:

        Pelastuksen tie ei ole sama kuin adventismi! Tämä on taas nimimerkki "ei määrä ratkaise" omahyväistä adventistista tulkintaa. Pelastuksen tie on Jeesus ja Hän toimii omiensa keskuudessa kaikissa kristillisissä kirkoissa ja seurakunnnissa. Adventismilla ei ole minkäänlaista erityisasemaa Jumalan edessä, ei auta tippaakaan julistautua "pyhäksi jäännöskansaksi", koska Raamattu ei puhu adventisteista mitään.

        Sinulla ei ole mitään oikeutta opettaa meitä mitenkään, koska Raamattu ei mainitse sinua lainkaan.


      • Älkää polleilko!
        että näin kirjoitti:

        Sinulla ei ole mitään oikeutta opettaa meitä mitenkään, koska Raamattu ei mainitse sinua lainkaan.

        "Että näin"- sinulle: Adventistit ovat ainoita, jotka omahyväissyyksissään ovat julistautuneet "pyhäksi jäännöskansaksi" ja väittävät, että näin heistä lukisi Raamatussa. En ole itsestäni moista väittänyt, joten kommenttisi ei osunut.


    • sellaista menoa

      Tilannehan on oikean suuntainen! " Kun hän tulee, löytäneekö hän uskoa,
      maan päältä"
      Uskoviahan löytyy miljoonasotalla!
      Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus!!

      Millainen? Vain Nooa ja hänen perheensä pelastui! Miksi? Nooa oli vanhurskas eli rehellinen.

      Pienellä osalla adventisteja on mahdollisuus pelastua, sillä he ovat sunnuntai pyhittäjiä rehellisempiä eli vanhurskaita.

      Mutta aika suuri määrä sielläkin panee toisen miehen vaimoa, ja antaa suojan epäjumalille, ..noista " Pompi ihan homona" en tiedä, kun en oo niitä miehiä.

      Nainen, joka ei ole eronnut, eikä karannut, ja joka on toimellinen kiinnostaa.

      t. b

      • ole vapaa katkeruude

        Voi,voi sinua benedi, anna jo anteeksi nuo vanhat asiat ja kohota katseesi ylös päin Jumalaan, niin huomaat että viha ja katkeruus häviävät kuin itsestään ja sinä olet vapaa kaikesta katkeruudesta ja vihan hengestä, ja vihollinen poistuu sinua kiusaamasta.

        Siunausta päivääsi.


      • Tähtikö sammui?
        ole vapaa katkeruude kirjoitti:

        Voi,voi sinua benedi, anna jo anteeksi nuo vanhat asiat ja kohota katseesi ylös päin Jumalaan, niin huomaat että viha ja katkeruus häviävät kuin itsestään ja sinä olet vapaa kaikesta katkeruudesta ja vihan hengestä, ja vihollinen poistuu sinua kiusaamasta.

        Siunausta päivääsi.

        Kuka on niin sokea kuin adventisti Herran palvelija??

        Adventisti sanoo tänään: " Adventistin ei tarvitse olla vanhurskas, hänen ei tarvitse tehdä oikein ja rehellisesti.

        Hän saa luoda silmänsä Beetelin jumalaan, Adventisti saa saastuttaa lähimmäisensä vaimon, ja hirnua kuin ori lähimmäisensä vaimoa!

        Adventisti sanoo: " Se on vanhaa synti kamaa, antaa heidän olla seurakunnassamme, sillä jos nyhdämme heidät pois, nyhdämme ehkä vahingossa vehnääkin :)

        Adventistin ei tarvitse pidättää kättänsä vääryydestä, vaan hän voi yhtä hyvin riisua lesken kuin neitsyenkin, ja kaikkein mieluiten lähimmäisensä vaimon!

        Adventtikirkkoon on syntynyt Jumalan poikia, jotka ovat väkivaltaisia
        kannattavat verenvuodattaja naisia, ja lähimmäisten vaimojen saastuttamista,
        koska tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, joka ilman valvontaa ei pysty pitämään huolta siitä mikä toisen on, kukapa antaisi hänelle sitä, mikä hänen omaansa on :)

        Adventistit sanovat, mitäpä enää voimme tehdä, kuolemme synteihimme,
        sen syntivelan vuoksi joka käsiämme tahraa, emme saa elää.

        Emme pysty kääntymään enää pois kaikesta synnistä, siksi on helpompi sanoa benedille: " Käänny pois katkeruudestasi"

        Kun pitäisi sanoa seurakunnalle: " Kääntykää, kääntykää te luopuneet lapset, ja noudattakaa kaikkia minun käskyjäni"

        Adventistit nauttivat, kun tietävät että heidän keskuudessaan on jumalattomia, samanalaisia kuin muissakin kirkoissa, sillä haluamme olla pakanain kaltaisia, ja nauttia aviorikoksista, seksistä, kuten jumalattomat, joita tuuli ajaa!

        Epäjumalat olkoot myös pakanain kaltaisia.

        Haluamme kääntyä pois vanhurskaudesta ja tehdä vääryyttä, ja valehdella, että jos joku meitä nuhtelee, niin hän on katkera, koska me seurakuntana saimme
        hänelle tehtyä vääryyttä ja kaikkea kauhistusta samaa mitä jumalatonkin tekee.

        Näin pääsemme profeettoja sanomaan katkeriksi, koska he puhuvat meidän uskottomuuttamme vastaan, johon halusimme langeta, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä!!

        Jos kerta muitten kirkkokuntien tie on oikea, niin meidänkin on oikea kuolemaan asti, kun seuraamme heitä kaikessa!

        Vastustakaamme yhdessä benediä, älkäämme kääntykö pois jumalattomuudestamme, koska silloin benedi sanoisi: " No niin, myönsittehän viimein että olette avionrikkoja ja homo kansaa, ja olitte kääntäneet Jumalalle selkänne eikä kasvojanne.
        Sillä on ko Jeesus sopinut, että hän seisoo yhdessä Beetelin Jumalan kanssa, ja kulkee yhdessä niitten kanssa, jotka epäjumalia kunnioittavat!

        Jatketaan synnissä, ja kannustetaan synnissä eläviä, vaikka näemme sen joka päivä, sillä benedi saisi suurta mielihyvää, jos tekisimme parannuksen!

        Vastustakaa benediä, niin kyllä se perkele meistä pakenee, sillä meidän tiemme on oikeat, älkää alistuko benedin tuomioille .

        Näinkö se oli? t. b :) Vai katkera muka, koska en uskalla rypeä samassa rapakossa kuin adventti seurakunta,höh, kaikkea sitä saa lukea!


    • Benkun on muututtava

      Benkku ei ole sellainen ihminen, joka anteeksi pyytelisi tai anteeksi antaisi. Se on todistettu. Ylpeän ja omahyväisen ihmisen tunnusmerkki. Sellaista vastaan Jumalakin on ankarasti. Luonteen on siis muututtava tai taivaan ovet pysyvät suljettuina Benedille.

    • Höh

      Nyt kun evoluutiopaska tuhotaan adventtikirkosta ja alamme tosissaan saarnata Jumalan pyhää Sanaa luomisesta noin 6000 vuotta sitten, jäsenmäärämme pääkaupunkiseudulla tulee nousemaan kohisten, kuten koko maailmassa. Tulemme keräämään jokaisen fiksun ja ajattelevan ihmisen kirkkoomme, kun saatanallinen evoluutiopaska ei enää saa olla kirkkomme kouluissa eikä puheissa läsnä. Myös jokainen joka evoluutiopaskasta kirkossamme puhuu, tulee heittää kirkostamme pois, kuten Jumala heittää kadotukseen jokaisen, joka evoluutiopaskaan uskoo.

      • pyh!

        Aivan. Ulos kirkosta vain sellaiset luopiot. Meidän tehtävämme on julistaa Jumalaa Luojana ja vastustaa maailmaa.


      • Höh kirjoitti: «Myös jokainen joka evoluutiopaskasta kirkossamme puhuu, tulee heittää kirkostamme pois, kuten Jumala heittää kadotukseen jokaisen, joka evoluutiopaskaan uskoo.»

        Niitä adventtiseurakunnan jäseniä, jotka sanoutuvat irti uskosta nuoren maan kreationismiin, on sen verran paljon, että "pois heittäminen" aiheuttaisi käytännössä adventtiseurakunnan jakaantumiseen.

        Kumpi osa sitten jatkaisi vanhalla nimellä ja kumpi joutuisi keksimään (luomaan, kehittämään…) uuden nimen, sitä on vaikea arvioida.

        Ilmeisesti tiukka fundamentalistinen tulkinta painottuu enemmän iäkkääseen väkeen, jossa on myös enemmän elämänkokemusta, joka opettaa välttämään turhia riitoja ja vastakkainasetteluja.

        Siksi tuo ulosheitto, jos sellaiseen mennään, tullee tapahtumaan idealististen nuorehkojen työntekijöiden toimesta. Ja he ovat luultavasti omassa ikäluokassaan kreationisminäkemyksineen vähemmistönä.

        Se on joka tapauksessa selvää, että tuollainen jakaantuminen heikentäisi entisestään molempien joukkojen elinehtoja seurakuntina. Kasvu-uralle pääseminen Suomessa olisi erittäin haasteellista. Itse asiassa minä pidän sitä käytännössä mahdottomana.


      • Seuraillut
        v.aari kirjoitti:

        Höh kirjoitti: «Myös jokainen joka evoluutiopaskasta kirkossamme puhuu, tulee heittää kirkostamme pois, kuten Jumala heittää kadotukseen jokaisen, joka evoluutiopaskaan uskoo.»

        Niitä adventtiseurakunnan jäseniä, jotka sanoutuvat irti uskosta nuoren maan kreationismiin, on sen verran paljon, että "pois heittäminen" aiheuttaisi käytännössä adventtiseurakunnan jakaantumiseen.

        Kumpi osa sitten jatkaisi vanhalla nimellä ja kumpi joutuisi keksimään (luomaan, kehittämään…) uuden nimen, sitä on vaikea arvioida.

        Ilmeisesti tiukka fundamentalistinen tulkinta painottuu enemmän iäkkääseen väkeen, jossa on myös enemmän elämänkokemusta, joka opettaa välttämään turhia riitoja ja vastakkainasetteluja.

        Siksi tuo ulosheitto, jos sellaiseen mennään, tullee tapahtumaan idealististen nuorehkojen työntekijöiden toimesta. Ja he ovat luultavasti omassa ikäluokassaan kreationisminäkemyksineen vähemmistönä.

        Se on joka tapauksessa selvää, että tuollainen jakaantuminen heikentäisi entisestään molempien joukkojen elinehtoja seurakuntina. Kasvu-uralle pääseminen Suomessa olisi erittäin haasteellista. Itse asiassa minä pidän sitä käytännössä mahdottomana.

        Ted Wilson määrää diktaattorin tavoin, mitä adventistiparka saa uskoa ja mitä ei. Eikä kuulemma voi/saa olla adventisti, jos uskoo evoluution kehitykseen. Ulosheitto edessä. Suomen tilanteessa Adventtikirkko onkin kinkkisessä pinteessä: jakautuminen jo nyt henkitoreissaan viimeisiään vetelevälle kirkkokunnalle olisi se kaikkein viimeinen niitti... On mielenkiintoista seurata, kuinka he tämän teologiansa ongelman ratkaisevat!

        Kehitysmaiden luku- ja kirjoitustaidotonta "adventtikansaa" (suurin osa adventisteistahan on heitä) lienee helpompi hallita, kouluissa kun eivät ole saaneet käydä "pilaantumassa".


      • Seuraillut kirjoitti:

        Ted Wilson määrää diktaattorin tavoin, mitä adventistiparka saa uskoa ja mitä ei. Eikä kuulemma voi/saa olla adventisti, jos uskoo evoluution kehitykseen. Ulosheitto edessä. Suomen tilanteessa Adventtikirkko onkin kinkkisessä pinteessä: jakautuminen jo nyt henkitoreissaan viimeisiään vetelevälle kirkkokunnalle olisi se kaikkein viimeinen niitti... On mielenkiintoista seurata, kuinka he tämän teologiansa ongelman ratkaisevat!

        Kehitysmaiden luku- ja kirjoitustaidotonta "adventtikansaa" (suurin osa adventisteistahan on heitä) lienee helpompi hallita, kouluissa kun eivät ole saaneet käydä "pilaantumassa".

        Seuraillut kirjoitti: «Ted Wilson määrää diktaattorin tavoin, mitä adventistiparka saa uskoa ja mitä ei.»

        Kansainvälisen Adventtikirkon organisaatio on sen verran fiksusti rakennettu, ettei yksi nokkamies pysty oikeasti sanelemaan sitä, millä ehdoilla seurakuntaan saa kuulua.

        Lähinnä tuo puheenvuoro nyt nostaa keskustelua ja kukaties varsin monet nuoren maan kreationismin kieltäjät uskaltautuvat ulos kaapista. Nähtäväksi jää, minkälainen kuvio tulee esiin pölyn laskeuduttua.


      • Lähtenyt
        v.aari kirjoitti:

        Seuraillut kirjoitti: «Ted Wilson määrää diktaattorin tavoin, mitä adventistiparka saa uskoa ja mitä ei.»

        Kansainvälisen Adventtikirkon organisaatio on sen verran fiksusti rakennettu, ettei yksi nokkamies pysty oikeasti sanelemaan sitä, millä ehdoilla seurakuntaan saa kuulua.

        Lähinnä tuo puheenvuoro nyt nostaa keskustelua ja kukaties varsin monet nuoren maan kreationismin kieltäjät uskaltautuvat ulos kaapista. Nähtäväksi jää, minkälainen kuvio tulee esiin pölyn laskeuduttua.

        Wilsonin manipuloima pääkonferenssi, jolla niin ikään on päätösvalta maailman adventistien uskon yli, kulkee Wilsonin perässä kuin pässi narussa. Fiksusta organisaatioosta viis. Diktaattoreilla on aina ollut keinot hallussaan viedä haluamansa läpi!

        Adventistinen teologia on kahlitseva vankila. Ihan sama kuin Jehovan Todistajilla. Usko tai kuole. Omia käsityksiä, epäilyjä tai kysymyksiä ei suvaita. Kaikki vaan samaan aivopestyjen muottiin taikka sitten pihalle ne kyselijät, epäilijät ja varsinkin omilla aivoillaan ajattelevat. Olkaa iloisia ja vapaita kaikki, jotka sieltä olette ulos ja eroon päässeet: "VAPAUTEEN KRISTUS VAPAUTTI MEIDÄT!" Näin vakuuttaa Jumalan Pyhä sana.


      • Höpönlöpön
        Lähtenyt kirjoitti:

        Wilsonin manipuloima pääkonferenssi, jolla niin ikään on päätösvalta maailman adventistien uskon yli, kulkee Wilsonin perässä kuin pässi narussa. Fiksusta organisaatioosta viis. Diktaattoreilla on aina ollut keinot hallussaan viedä haluamansa läpi!

        Adventistinen teologia on kahlitseva vankila. Ihan sama kuin Jehovan Todistajilla. Usko tai kuole. Omia käsityksiä, epäilyjä tai kysymyksiä ei suvaita. Kaikki vaan samaan aivopestyjen muottiin taikka sitten pihalle ne kyselijät, epäilijät ja varsinkin omilla aivoillaan ajattelevat. Olkaa iloisia ja vapaita kaikki, jotka sieltä olette ulos ja eroon päässeet: "VAPAUTEEN KRISTUS VAPAUTTI MEIDÄT!" Näin vakuuttaa Jumalan Pyhä sana.

        Höpönlöpön.


      • pyh!
        Lähtenyt kirjoitti:

        Wilsonin manipuloima pääkonferenssi, jolla niin ikään on päätösvalta maailman adventistien uskon yli, kulkee Wilsonin perässä kuin pässi narussa. Fiksusta organisaatioosta viis. Diktaattoreilla on aina ollut keinot hallussaan viedä haluamansa läpi!

        Adventistinen teologia on kahlitseva vankila. Ihan sama kuin Jehovan Todistajilla. Usko tai kuole. Omia käsityksiä, epäilyjä tai kysymyksiä ei suvaita. Kaikki vaan samaan aivopestyjen muottiin taikka sitten pihalle ne kyselijät, epäilijät ja varsinkin omilla aivoillaan ajattelevat. Olkaa iloisia ja vapaita kaikki, jotka sieltä olette ulos ja eroon päässeet: "VAPAUTEEN KRISTUS VAPAUTTI MEIDÄT!" Näin vakuuttaa Jumalan Pyhä sana.

        Jos uskot olevasi nilviäisen jälkeläinen (evoluutio), et ole Jeesuksen seuraaja, etkä mitenkään vapaa. Olet synnin orja ja Jumalan vihollinen.


      • Höpönlöpön kirjoitti:

        Höpönlöpön.

        Höpönlöpön kirjoitti: «Höpönlöpön.»

        Unohdit kirjoittaa viestin.


    • Ulos adventismista!

      Jokainen järkevä ja ajatteleva ihminen on jo lähtenyt ulos adventtikirkosta ja lisää ymmärtäväisiä ja viisaita "neitsyitä" tulee kiihtyvällä tahdilla niitä, joiden silmät avautuvat näkemään adventismin kaameat valheet ja taikauskoiset ja valheelliset USA:ssa keksityt mukamas Raamatun kirjoitusten pohjalle määrätyt selitykset.

      • Lähtekää sieltä!

        Exodus on hyvässä vauhdissa!


      • pyh!
        Lähtekää sieltä! kirjoitti:

        Exodus on hyvässä vauhdissa!

        Kaikille luopioille ja epäuskoisille: tervemenoa!


    • Nuoret adventisit ovat täynnä juoppoja huoria. Ulos pitäisi ajaa, tai Jumala sylkee suustaan koko seurakunnan!

    • Surkea tapaus

      "Nuoret adventisit ovat täynnä juoppoja huoria" - hm, näin kirjoitti "levollinen_mieli". Herää kysymys, että johtuuko moinen kielelllinen hoipertelu monenkin promillen humalatilasta? Vai olisiko lääkkeiden väärinkäyttöä kenties?

    • Mitä sitten?

      "Nuoret adventisit ovat täynnä juoppoja huoria"

      Juoppoja adventtinuoria sen enempää kuin huoran ammatissakaan toimivia ei taida olla kovinkaan montaa kirkon piirissä?
      Tosin jos "levollinen_mieli" liittää esiaviolliset suhteet huorintekoon, niin sitten niitä huoria siellä adventtikirkossakin piisaa yllin kyllin.

      Jos nyt juopottoleksi lasketaan pizan kanssa nautittu kaljatuoppi tai pari, niin löytyyhän niitä juoppoja silloin ihan työntekijäpuoleltakin sieltä adventtikirkosta.

    • Alkoholin juonti on kielletty täysin adventismissa, samoin esiaviollisuudet. Näitä harrastavia voimme kutsua huoriksi ja juopoiksi.

      • Käyhän töihin!

        Nyt tuli levolliselle mielelle töitä: ei muuta kuin tarmokkaasti ulosheittämään pastoreita ja seurakuntien vanhimmistoa, sillä nuo mainitut puuhat eivät ole heille tuntemattomia...


    • Kaikki paljastuu

      Pyh!.n kaksoispersoona on herännyt henkiin nimerkin "levollinen_mieli" muodossa.
      Ei siis tarvitse enää ihmetellä miksi pyh! käytti usein ilmaisua: "emme sinusta piittaa paskankaan vertaa".

    • Kyllä me piittaamme kaikkien ihmisten pelastuksesta.

      • Keitä olette?

        Siis ketkä "ME"???


    • Minä ja Pyh!.

      • Surkea tapaus

        No tulihan se sieltä, siis esiinnyt ainakin kahdella eri persoonalla täällä, taikka kolmella, olet kaiketi myös "höpön löpön". Omasta puolestani ilmoitan, etten aio vastedes kommentoida häiriytyneitä kirjoituksiasi. Olet psykiatrisen avun tarpeessa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1593
    2. 44
      963
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      921
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      909
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      859
    6. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      55
      820
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      798
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      765
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      742
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      50
      701
    Aihe