UU:n vastenmielinen toiminta

Laki ja oikeus

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051218287860_uu.shtml

Miksi UU ei haasta JT:_väkeä oikeuteen jos kerran he ovat jotain pahaa tehneet?

Tyhjien syytösten esittäminen mediassa tietysti on hyvä keino pilata toisten hyvä maine tyhmisen silmissä, ja tähänhän tässä pyritäänkin. Ei muuhin, oikeudessa tulisi turpaan.

Suomessa on lainsäädännössä tarkasti määritelty että miten ja missä määrin uskonnolliseten yhteisöjen sisällä saa käyttää sisäistä oikeutta, ja suurihan tästä tuli ministeriöltä vapauttava selvitykseen perustuva päätös, eli Suomessa usksonlahkot eivät ole rikkoneet lakia noudattaessaan sisäisiä sääntöjään.

Sitäpaitsi Suomessa eivät edes lestadiolaiset enää kymmeniin vuosiin ole salailleet esim. pedofiliatapausksia vaan ne on aina ilmoitettu lain mukaisesti viranomaisille. Ja samoin ovat tehneet muutkin.
Mutta tokihan uskonnollisilla yhteisöillä on oikeus tutkia itsekin se että onko joku heidän jässenistään rikkonut yhdistyksen sääntöjä . Eikö tämä ole ihan luonnollista?
Ja jokaisen tuisi tajuta myös se että ei uskonnollisten yhteisöjen sisäinen oikudenkäyttö ole mikään korvaava oikeuslaitos viralliselle maan lakien mukaiselle oikeudelle. Sen antama ankasrin rangaistuskin on vain lahkosta erottaminen. Maallinen laki tuomitsee sitten rikollisen asiaankuuluvalla tavalla.

Jokaisen , niin lahkolaisen kuin ateistinkin tulee ymmärtää se että jos hänen tietoonsa tulee rikos joka kuuluu virallisen oikeulaitoksen käsiteltäviin asioihin, niin hän on velvollinen ilmoittamaan siitä viranomaisille, eikä hän saisi koskaan jättää rikosasiaa vain jonkun uskonlahkon sisäiseksi asiaksi.

Asiassa on siis kaksi puolta jotka ihme kyllä, viranomaistutkimusten mukaisesti toimivat Suomessa hyvin, sillä suomalaiset ovat lainkuulisasta kansaa, ja sekä uskonlahkot että yksilöt niissä ovat toimineet tämän mukaisesti ja rikoksista on ilmoitettu ja ilmoitetaan viranomaisille ja asiat voidaan käsitellä luonnollisesti sekä lahkoissa että lakituvissa.

Sensijaan UU:n tapa käsitellä käsiteltyjä juttuja median siivittämänä ja ihan UU:n tapaan törkeästi vääristelemällä, on vähintäänkin häpeällistä ja arveluttavaa. Yleisen syyttäjän olisikyillä mielestäni jo aika puuttua niiden asiattomuuksiin.

Eli haastakoon vihaamansa lahkot oikeuteen niin nähtäisiin että mikä on totta ja mikä ei
. Tuollainen mediaruikutus on jokaisesta järkevästä ihmisestä ihan selvästi vain kaunan ilmaisemista eikä mitään todellista ongelmiin puuttumista koska niitä ei taida olla muiden kuin asioiden paisuttelijoiden mielissä.
Esim. mitä ihmeellisen pahaa siinä on että jos kuullaan että on tapahtunut seksuaalirikos ja sitten oikeusistuin kysyy sekä uhrilta että tekijältä että mitä on tapahtunut, ja molemmat kertovat versionsa? Näinhän oikeudessa kuuluukin tehdä. Näemme sitä telkkarissa joka päivä.

7

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laki ja oikeus

      Anteeksi, väärä palsta.

      • Minne pitäisi siirtää?

        Minusta tällä palstalla voi ihan hyvin puida sitä, mitä yhteiskunta voi tehdä suljetuille lahkoille, missä määrin media mustamaalaa niitä ja mikä osa on totta jne.

        Asiasta ainakin sen verran, että ei ole rikos taivutella rikoksen uhri olemaan viemättä asiaa poliisille. (Ja välillä se on järkevääkin, ei toki tällaisten rikosten kohdalla.)


      • Laki ja oikeus
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Minne pitäisi siirtää?

        Minusta tällä palstalla voi ihan hyvin puida sitä, mitä yhteiskunta voi tehdä suljetuille lahkoille, missä määrin media mustamaalaa niitä ja mikä osa on totta jne.

        Asiasta ainakin sen verran, että ei ole rikos taivutella rikoksen uhri olemaan viemättä asiaa poliisille. (Ja välillä se on järkevääkin, ei toki tällaisten rikosten kohdalla.)

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4018


      • Hyvä UU !
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Minne pitäisi siirtää?

        Minusta tällä palstalla voi ihan hyvin puida sitä, mitä yhteiskunta voi tehdä suljetuille lahkoille, missä määrin media mustamaalaa niitä ja mikä osa on totta jne.

        Asiasta ainakin sen verran, että ei ole rikos taivutella rikoksen uhri olemaan viemättä asiaa poliisille. (Ja välillä se on järkevääkin, ei toki tällaisten rikosten kohdalla.)

        Aina kun on tapahtunut rikos, asia kuuluu ilmoittaa poliisille ja jättää se heidän päätettäväksi, miten asiassa edetään. Onhan lahkonjohtahjat jo tunnustaneetkin jättäneensä asian omaan harkintaan ja sitä kautta nimenomaan lestadiolaispapit säästyneet rangaistuksilta, mitkä olisi ehdottomasti pitänyt käsitellä normaali oikeuslaitoksessa.
        Ja mitä salailuun tulee - vieläkin lahkoissa eristetään perheenjäseniä toisistaan jopa uhkailemalla. Eristetään lapsia vanhemmistaan ja toisin päin. Nämä ovat rangaistavia tekoja.
        Mistä innostuneena lähdit moista mustaamaalaamista hakemaan UU:sta?
        Onko oma lehmä ojassa ja onko pelkona, että lopultakin tällainen epäinhimillinen toiminta lahkojen ja uskonnon nimissä harjoitettujen vääryyksien osalta tulee ilmi?
        Kun on puhtaat paperit ja rehellistä elämää viettävä kansalainen, niin eipä tarvitse tällaisia puheita pitää.
        UU:n toiminta on parhainta mitä tälle lahkolaisuuden epäkohtien karsimiseen ja julkituomiseen on tässä maassa tehty!
        Toivomme, että heidän voimavaransa riittävät ja saadaan läpinäkyväksi ja avoimeksi kaikenlaiset uskontokunnat.
        Sitäpaitsi oikeaan uskoon ei lahkoja ja salailua tarvita, se on puhdasta ja avointa ihan ilman välikäsiä!


    • Täysi typerys

      Minun mielestäni on menty asiassa eteenpäin, jos näiden rikosten uhrit uskaltavat puhua näistä asioista edes uskontojen uhrit-järjestölle, joka tuo näitä tapauksia yleisesti julkisuuteen. Se varmaan auttaa myöhemmin uhreja tekemään rikosilmoituksen.

      Minkään uskonnon tai aatteellisen yhdistyksen säännöt eivät saa mennä lakien "ohi", eikä ko. järjestö saa jättää rankaisemista itselleen, vaan sen tekee valtiollinen oikeuslaitos.

    • wewaweaweawe

      "Esim. mitä ihmeellisen pahaa siinä on että jos kuullaan että on tapahtunut seksuaalirikos ja sitten oikeusistuin kysyy sekä uhrilta että tekijältä että mitä on tapahtunut, ja molemmat kertovat versionsa? Näinhän oikeudessa kuuluukin tehdä. Näemme sitä telkkarissa joka päivä"

      Onko sinun perimmäinen tarkoituksesi siis päästä kuulemaan ja mahdollisesti jopa näkemään mahdollisimman paljon seksuaalirikoksen yksityiskohtia?

      • oletko sinä seko

        taidatpa wewawe.... olla täysi sekopää!
        Ei yksityiskohtia vaan tuomiolle nämä rikoksentekijät ja mieluummin HETI!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe