Onko perheellesi tillaa väestösuojassa?

Väestönsuojelijat

"Ketuilla on luolat ja taivaan linnuilla pesät, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin hän päänsä kallistaisi".
- Mat.8:20

Ydinsota ja tavallinen sota on totta lopunajalla kun valtiot sotii toisiaan vastaan, ja sisällissodassa kansa kansaa vastaaan!

3 Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan
4 ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niinkuin se on ollut luomakunnan alusta."
5 Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta
6 ja että niiden kautta silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen.
7 Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".
9 Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.
10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
11 Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,
12 teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!
- 2.Piet.3:3-12

Harkitkaa sen maan parasta jossa asutte! - Raamattu

Kokoomus, KD, Kesk, Rkp, vihr ja SDP on ollut vallassa vuosia niin. Vieläkö kaikki väestösuojat ovat toimivia? Onko kaikille tilaa, onko niitä tarkastettu? Koska niiden välineistä tehty viimeksi inventaariot, ovatko niiden varusteet ja laitteet toimivia ja ehjiä?

Väestönsuoja eli väestösuoja on erityinen tila tai rakennus, joka on tarkoitettu suojaamaan väestöä mahdollisen kaasu- tai myrkkyvuodon, aseellisen hyökkäyksen kuten sodan, radioaktiivisen laskeuman tai muun vastaavan uhatessa.

Väestönsuojat Suomessa

Suojien rakentaminen määritetään Suomessa pelastuslailla ja pelastustoimiasetuksella. Väestönsuoja on rakennettava rakennukseen tai rakennusryhmään, jonka pinta-ala on vähintään 1 200 m2. Väestönsuojan on oltava kooltaan vähintään kaksi prosenttia rakennuksen kerrosalasta ja samalla vähintään 12 neliömetriä. Lisäksi tarvitaan asianmukaiset aputilat. Väestönsuojan kapasiteetiksi lasketaan 1 henkilö 0,75 tehollista suojaneliömetriä kohden.

Suojien laitteisto ja varusteet

Kaikkien suojien oletetaan joutuvan yhtä todennäköisesti kaasuhyökkäyksen tai ydinlaskeuman kohteeksi, minkä vuoksi kaikki suojat on varustettava radioaktiivisilta aseaerosoleilta sekä biologisilta ja kemiallisilta haitta-aineilta suojaavalla ilmastointijärjestelmällä.

Nykyaikaisessa suomalaisessa väestönsuojassa on sisäänkäynnin kohdalla suojateltta tai -huone. Lisäksi suojassa on syytä olla yksi tai useampi käsi- ja sähkökäyttöinen ilmanvaihtokoje suodattimineen, lankapuhelinliittymä, ainakin yksi varauloskäynti, kuivakäymälöitä, varavesisäiliöitä, säteilymittari, raivaustyökaluja ja ensiapuvälineet. Varusteista määrätään lakisääteisesti. Suojalle tulee lain mukaan määrätä suojanhoitaja ja mahdollisesti myös varahenkilö. Heidän odotetaan suorittavan suojanhoitajan kurssin.

Väestönsuojien rakentamisvelvoite 7/2011 lakimuutosten jälkeen

Sisäasiainministeriön pelastusosaston muistiossa ehdotettiin luopumista väestönsuojien rakentamisvelvoitteesta valvonta-alueella. Suoja-alueella rakentamisvelvoitteen rajaa suositeltiin nostettavan 600:sta 800–1 000 neliömetriin. Suojien käyttöönottoaikaa suositeltiin niin ikään pidennettäväksi 48 tuntiin. Tämä aikamäärä mahdollistaisi suojien nykyistä tehokkaamman käytön normaalioloissa. Ydinvoimaloiden lähellä suojien tulisi olla kuitenkin välittömästi käyttöönotettavissa.

Pelastustoimilain 1. heinäkuuta 2011 astuneiden muutosten myötä rakennusneliömäärärajoiksi tuli 1 200 neliötä asuinkiinteistöissä ja 1 500 neliötä liiketiloissa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Väestönsuoja

https://www.youtube.com/watch?v=BLTkhVcCHhE

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110506

http://www.spek.fi/Suomeksi/Varautuminen-ja-vss/Vaestonsuoja

https://www.avi.fi/web/avi/vaestonsuojat

http://www.hel.fi/static/rakvv/ohjeet/Vaestonsuoja_liitteineen_2012.pdf

https://www.google.fi/#q=väestönsuojan rakentamisvelvoite

Suomen väestönsuojelun kehittäminen - Pekka Visurin puheenvuoro
http://www.spek.fi/loader.aspx?id=20150eda-31e0-41a4-a177-4d6506320887

25

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herran haltuun

      Vakavissa paikoissa kaikki lähtee, olipa suojat millaiset tahansa.

      • Väestönsuojelijat

        Niinhän se on, aivan niin, sitä ei nyt ole kyse!

        Ennen vanhaa varauduttiin pitkään talveen, ruokavarastoilla. Se oli silloin maaseudulla aivan normaalia toimintaa, ei ollut sosiaaliturva järjestelmiä. Vasta seuraavana kesänä ja syksyllä saatiin seuraavaksi satoa.

        Suomi oli sisällissodassa 1917-18 koska rikkaat sorti ja orjuutti heimpia veljiä, veli tappoi murhasi heikoimpia veljiään.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sisällissota
        Ja talvi ja jatkosodassa vuosina 1939-45.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota
        Suomalaiset varautui sotiin, tekivät väestösuojia, juoksuhautoja, ja bunkereita. Vaikka maalla piti olla Jumalan suoja niin kymmeniä tuhansia suomalaisia kuoli.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota
        Samoin on myös lopunajalla jolloin on luonnonmullistuksia, nälänhätää, vainoja, sotia, kulkutauteja, maanjäristyksiä ja jne...

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_toisessa_maailmansodassa_kuolleiden_määristä


    • mv7inbyoiybn

      Näillä palstoilla näin joskus jonkun sanoneen, ettei mikään (siis erikseen mainittuna puoliso ja lapsetkaan) ole niin tärkeää kuin Jeesus. Tuollaisella hirveällä moraalilla varustetuilta ihmisiltä en juuri odottaisi tilan antamista perheenjäsenille pommisuojassa. Varmaan menevät Jeesuksen kanssa sinne istuskelemaan. Luettuani näitä palstoja muutenkin totesin, etten ikinä voisi kääntyä uskoon.

      • Väestönsuojelijat

        Usko on Jumalan lahja, eikä se ole joka miehen tai naisen!
        Jos uskallat, voit rukoilla syntisen rukous, siitä se alkaa! :)

        En tiedä miten, missä tai koska Herra Jeshua todistaa olemassa olonsa ja rakkautensa sinulle. Olet ihmisenä Jumalle rakas, ainutlaatuinen ja tärkeä!


      • 9875g
        Väestönsuojelijat kirjoitti:

        Usko on Jumalan lahja, eikä se ole joka miehen tai naisen!
        Jos uskallat, voit rukoilla syntisen rukous, siitä se alkaa! :)

        En tiedä miten, missä tai koska Herra Jeshua todistaa olemassa olonsa ja rakkautensa sinulle. Olet ihmisenä Jumalle rakas, ainutlaatuinen ja tärkeä!

        Mielikuvitusolentojen laittaminen oman perheen tai ystävien edelle ei ole mitään rakkautta, vaan sairasta harhaisuutta. Uskonnollisella kulttuurilla on vaikeina aikoina ollut ymmärrettävä paikkansa ihmisyydessä, mutta mennessään noin pitkälle se kääntyy itseään vastaan ja sietäisi sammua kokonaan.


    • Rukoile

      Älä turhaan stressaa muiden puolesta koska oma sielusi on vaarassa.

      • Väestönsuojelijat

        Harki sen maan ja kansalaisten parasta jossa asut!

        Sieluni ei ole vaarassa koska olen antanut elämäni Herralle Jeshualle jo vuosia sitten. Kiitos että Herra pelastaa minutkin :)

        Tie Jumalan luo
        http://www.punkaharjunhelluntaisrk.net/Kuinka_voit_tulla_uskoon/Kuinka_voit_tulla_uskoon.htm
        Me kaikki olemme syntisiä

        Room 3:23. Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta.

        Jumala teki tälle jotain

        Joh 3: 16. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

        Sinun on otettava Jeesus vastaan

        Joh 1: 12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.

        Tunnusta syntisi ja vapaudu niistä

        1 Joh 1: 9. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

        Tunnusta ja usko, että Jeesus on Pelastaja ja Herra

        Room 10: 9. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.

        Koska:

        Room 10:10. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen.

        -------------------------------------------------

        Syntisen rukous

        Rukoile näin:

        Herra Jeesus Kristus.
        Minä [oma nimesi] olen syntinen ihminen.
        Haluan tunnustaa Sinulle kaikki väärät tekoni.
        Kadun kaikkia pahoja tekojani.
        Anna minulle kaikki pahat tekoni anteeksi ja ota minut lapseksesi.
        Haluan kääntyä nyt pois kaikesta siitä, minkä tiedän vääräksi.
        Uskon, että Sinä olet Jeesus Kristus, Jumalan ainoa Poika, ja että Sinä kuolit syntieni puolesta Golgatalla.
        Haluan seurata Sinua Jeesus.
        Haluan tunnustaa Sinut herrakseni myös ihmisten edessä.
        Täytä minut Pyhällä Hengelläsi.
        Avaa ymmärrykseni niin, että ymmärrän Sinun Sanasi, Raamatun Sanan.
        Kiitos, että kuolit syntieni puolesta Golgatalla niin, että voin saada anteeksiantamuksen ja vapauden.
        Auta minua elämään niin, että pääsen kerran luoksesi taivaaseen.


        Amen.


    • pohdintoja

      montako jeesusta löytyy jos kaikki hänen kanssaan pääsee istuun?
      aikamoista egoismiajattelua että minä se pääsee

      niin kuin jokainen odottavaa ajattelee

      te olette monta

      kaikki samanlaisia

      kaikki te odotatte saman henkilön viereen istumaan

      istukaa sitten ringissä

      juhlakalu keskellä

      iso ympyrä tulee

      montako metriä keskuspaikkaan sinun istumapaikasta?

      ei taida ihan viereen päästä

      • pohdintoja2

        sanotaan vaikka 144000hlöä

        vieri viereen istuen jokainen istumapaikka ylösnousemisruumille esim. 0,5m leveä

        ympyrän kehä tulee 72km

        kehän keskukseen tulee jotain 10 km

        pallon pintaalalle levitettynä leijailen kuin riivattuja konsanaan


        tuulissa ja pilvissä

        yhdessä

        tulee

        mikäs siinä jos

        hän

        ilmavoimat hallitsee

        niin vajaa 2km etäisyys

        tasapuolisesti

        yksi ja samaa


    • Raamattutunneille
      • Väestönsuojelijat

        Kiitos mutta en nyt kuitenkaan kuuntele tallennetta koska en tiedä kuka on saarnaaja. rukoile sinä vaikka syntisen rukous :)

        Syntisen rukous
        http://koti.mbnet.fi/jterinen/flash alku/Jumalan seurakunta/slide3.html
        SYNTISEN RUKOUS!
        RAKAS TAIVAALLINEN ISÄ„!

        Tulen eteesi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

        Tuon eteesi kaikki syntini, kaikki taakkani ja kaiken sen, mikä minua sitoo ja vangitsee.

        Isä, pese minut Jeesuksen kalliissa veressä jonka hän vuodatti Golgatalla minun syntieni tähden.

        Katkaise synnin ja Saatanan kahleet minun ja omaisteni elämässä.

        Pane minuun kalliin veresi merkki.

        Halua antaa sinulle henkeni, sieluni ja ruumiini ja olla sinun omasi niin kauan kuin elän täällä maanpäällä ja sitten taivaassa.

        Turvaudun uskossa yksin Sinuun, Herra Jeesus Kristus, Sillä sinä olet elävän Jumalan Poika. Ole Herrani ja Vapahtajani tästä hetkestä iankaikkisesti.

        Uskon koko sydämestäni sen, mitä nyt suullani tunnustan näin sanoen: Sinä olet minun Vapahtajani, Herrani ja Jumalani. Olen nyt uudestisyntynyt -Jumalan lapsi. Uskon sen ja otan vastaan Jeesuksen nimessä AAMEN.
        Jeesus sanoo:
        "...sitä joka luokseni tulee, minä en aja pois"


    • Turvatkaa Jumalaan

      Jos kuka turvaa väestönsuojaan, niin eipä ole hääppöstä silloin ihmisen elämä.

      • Väestönsuojelijat

        Hei kiitos vastauksistanne,
        Vastaajat!Ei kyse ole siitä että onko suhteeni tai sinun suhteesi Herran Jeshuaan kunnossa iankaiksuutta katsoessa!

        Vaan siitä onko EU-suomen Väestönsuojelu asiat kunnossa ja toimivia sinun lähelläsi !

        Uskovien siis kristittyjen yli hurmoshenkisyys ei ole raitista uskonelämää!
        Raamattu opettaa harkitkaa sen maan parasta jossa asutte! Rukoilkaa esivallan ja johtajien puolesta, vaikka ei olisi samaamieltä sen teoista ja päätöksistä. Jotta tekevät Jumalan mielenmukaisia vanhurskaita oikeita päätöksiä ja saisimme rauhassa elää.

        Kyllä jokainen tulipalossa poistuu asunnosta ja hakee suojaa vaikka Herra Adonai Jeshua HaMashiach HaNostri onkin Pelastaja ja Vapauttaja kun ihmisen iankaikkisuutta katsotaan (jes.53).

        Vaikka uskova kristitty on ammatilta palomies niin kyllä hän turvaa suojavarusteisiinsa ja laitteisiinsa työssään. Vaikka olisi uudestisyntynyt Jeshua seuraaja. Ei hän työssään ilman niitä palavaan savuiseen taloon sisälle mene pelastamaan ihmisiä. Vaikka Raamatussa kerrotussa tapahtumasta jossa Jumala pelasti muistaakseni Danielin leijonien luolasta ja palavasta tulesta.

        ps. esimerkki tarina...
        Olet uppavassa laivassa ja rukoilet apua Jeshualta. Sen jälkeen sinua tullaan pelastaamaan.

        1. ensin pelastusvene niin sinä et lähde?
        2. toisen kerran sinua tulee hakemaan helikopteri niin sinä et halua siltä apua?

        Vaan sinä rukoilet odotat uppavassa laivassa apua Herraa Jeshualta.
        Kuoltuasi kysyt Jeshualta mikset tullut minua auttamaan, niin.
        Herra Jeshua vastaa että hän lähetti sinulle pelastusveneen ja helikopterin mutta ne eivät sinulle kelvanneet.

        http://yle.fi/uutiset/suomen_huoltovarmuus_saattaa_olla_uhattuna_ukrainan_kriisin_vuoksi/7412123


      • Evankeliumi on
        Väestönsuojelijat kirjoitti:

        Hei kiitos vastauksistanne,
        Vastaajat!Ei kyse ole siitä että onko suhteeni tai sinun suhteesi Herran Jeshuaan kunnossa iankaiksuutta katsoessa!

        Vaan siitä onko EU-suomen Väestönsuojelu asiat kunnossa ja toimivia sinun lähelläsi !

        Uskovien siis kristittyjen yli hurmoshenkisyys ei ole raitista uskonelämää!
        Raamattu opettaa harkitkaa sen maan parasta jossa asutte! Rukoilkaa esivallan ja johtajien puolesta, vaikka ei olisi samaamieltä sen teoista ja päätöksistä. Jotta tekevät Jumalan mielenmukaisia vanhurskaita oikeita päätöksiä ja saisimme rauhassa elää.

        Kyllä jokainen tulipalossa poistuu asunnosta ja hakee suojaa vaikka Herra Adonai Jeshua HaMashiach HaNostri onkin Pelastaja ja Vapauttaja kun ihmisen iankaikkisuutta katsotaan (jes.53).

        Vaikka uskova kristitty on ammatilta palomies niin kyllä hän turvaa suojavarusteisiinsa ja laitteisiinsa työssään. Vaikka olisi uudestisyntynyt Jeshua seuraaja. Ei hän työssään ilman niitä palavaan savuiseen taloon sisälle mene pelastamaan ihmisiä. Vaikka Raamatussa kerrotussa tapahtumasta jossa Jumala pelasti muistaakseni Danielin leijonien luolasta ja palavasta tulesta.

        ps. esimerkki tarina...
        Olet uppavassa laivassa ja rukoilet apua Jeshualta. Sen jälkeen sinua tullaan pelastaamaan.

        1. ensin pelastusvene niin sinä et lähde?
        2. toisen kerran sinua tulee hakemaan helikopteri niin sinä et halua siltä apua?

        Vaan sinä rukoilet odotat uppavassa laivassa apua Herraa Jeshualta.
        Kuoltuasi kysyt Jeshualta mikset tullut minua auttamaan, niin.
        Herra Jeshua vastaa että hän lähetti sinulle pelastusveneen ja helikopterin mutta ne eivät sinulle kelvanneet.

        http://yle.fi/uutiset/suomen_huoltovarmuus_saattaa_olla_uhattuna_ukrainan_kriisin_vuoksi/7412123

        meille annettu ja Jeesuksessa saamme Isää kiittää.


      • Väestönsuojelijat
        Evankeliumi on kirjoitti:

        meille annettu ja Jeesuksessa saamme Isää kiittää.

        Rakkaus lähimmäiseen vaati auttamaan ja suojelmaan heikoimpia ja sairaita.

        Joo ilosanoma (joh.3:16-21) on hieno ja kiitettävä asia mutta. Kyllä lähimmäisen rakkautta pitää näytää teoilla kaikille ihmisille, vaikka ihminen ilosanomaa vastaan ottaisikaan.

        Kriisienaika on Väestönsuojelu on yksi asia jossa uskova voi olla mukana, me tiedämme että ne ovat totta lopunaikana. Sotia ja katasroofeja on ollut jo ennen lopunajan hirveyksiä.


        ps.siellä väestönsuojassa voi kohdata ihmisiä jotka haluu vasta kriisiss
        antaa elämänsä Herralle Jeshualle.


      • "Ps. siellä väestön-
        Väestönsuojelijat kirjoitti:

        Rakkaus lähimmäiseen vaati auttamaan ja suojelmaan heikoimpia ja sairaita.

        Joo ilosanoma (joh.3:16-21) on hieno ja kiitettävä asia mutta. Kyllä lähimmäisen rakkautta pitää näytää teoilla kaikille ihmisille, vaikka ihminen ilosanomaa vastaan ottaisikaan.

        Kriisienaika on Väestönsuojelu on yksi asia jossa uskova voi olla mukana, me tiedämme että ne ovat totta lopunaikana. Sotia ja katasroofeja on ollut jo ennen lopunajan hirveyksiä.


        ps.siellä väestönsuojassa voi kohdata ihmisiä jotka haluu vasta kriisiss
        antaa elämänsä Herralle Jeshualle.

        suojassa voi kohdata ihmisiä jotka haluu vasta kriisis antaa elämänsä Herralle Jeshualle."

        Näin varmasti, ja olen saman suuntaista mieltä monestakin mitä esitit, ihan hyvää.

        Rakkaus lähimmäisiin on kyllä hieno asia ja pohtimisen arvoinen myös, mitä kaikkea tarkoittaa. Tietenkään ei tule kenenkään paineita tästä ottaa vaan Jumalan Hengen vaikuksessa pyrkiä tekemään sen, mihin on kutsuttu Jumalassa ja Jeesuksen yhteydessä.

        Kyllä ihmiskuntaa tulee kohtaamaan hyvin moninaiset ja vaikeat ajat, kuten on kerrottu ja turva Jumalassa Jeesuksen nimessä on se yksi tärkeä ja keskeinen ja Jumalan Hengen voimassa eläminen vaikka voikin olla vaikea aina tätä ymmärtää ihan käytännössä ja konkreettisesti omalta ja toisten kohdalta havaittuna ja koettuna. Samoja asioita voidaan eri ihmisten toimesta ymmärtää myös erilaisin painotuksin tai jopa merkityksin.


    • Siunausta

      Täällä on männynnä puurot ja vellit sekaisin.

      Nim. mv7inbyoiybn

      vastaus =Rukoile15.8.2014
      Sitten
      Pohdintoja
      vastaus= raamattutunneille.

      Ei siis väiin kirjoittaneelle- väestönsuojelijat asiaa.


      Linkki keskustelua on linkki Mikä Yrjölän opetukseen Pyhästä Hengestä. Yrjölä on Helsingin Saalem- seurakunnan johtaja. (helluntaikirkko)

      • ---

        Sullehan on sanottu samasta jo kymmenet kerrat. Ei ole vaikeata: Vastaat vain siihen kommenttiin johon haluat vastauksesi osittaa, ei aina ketjun avausvistiin. Joka ikinen ketju johon kirjoittelet on aina samanlaista sekasotkua. Ja ennen kaikkea: Käytä vakionimimerkkiä, äläkä vaihda sitä joka viestiin. Ihan yksinkertaista.


    • Profetaalinen asia

      pitääköhän olla pedon merkki oikeassa kädessä tai otsassa että voi päästä väestönsuojaan, jos ja kun on viha Jeesukseen uskovia kohtaan mahdollisesti siinä ajassa. Toki ennen yötäkin voidaan joutua väestönsuojiin menemään paikaillisisti eri puolella maapalloa, mutta vain Isä tietää näistä asioista tarkasti.

      Jeesuksen tulemuksen suuri alkuaineiden sulaminen on kyllä sitä tasoa varmasti ettei auta väestönsuojat eikä vuortenkaan päälle kaatumiset, jos pyrkii siten piiloutumaan Herran kirkkautta joka koittaa koko maailmaan ja alkuaineet sulavat.

    • 3buw t

      Taitaa mennä ajat ja tapahtumien ajankohdatkin sekaisin.

    • Suomalaiset väestönsuojat kestävät 2 maailmansodan aikaisen sodankäynnin pommeja.

      Eli väestösuojat ovat nykyisin lähinnä surmanloukkuja sotatilanteen syttyessä. Nykyinen pommi sortaa koko kerrostalon kasaksi, kukaan ei pääse ulos pommisuojasta, joka on yleensä siellä kellaritiloissa, siellä kuolee, kun vesi täyttää tyhjät raot ja tulipalosta syntyvät kaasut ovat jo sitä ennen surmanneet.

      Nykyaikaiseen sodankäyntiin Suomessa ei ole lainkaan väestösuojia - valitettavasti.

    • Ajanmerkit

      Tuohan on kerrottu 2014 ja nyt 2015 itä ja länsi uhittlee aseilla toinen toisiaan

    • rotanloukkuja

      Suomen väestösuojat on rakennuttu suojaamaan väestöä 2. maailmansodan kaltaisen pommituksen varalta, jossa ikkunat särkyvät ja jotain pientä vauriota tulee.

      Niihin ei kannata kenenkään tositilanteessa mennä.
      Suomen viranomaiset ovat ihan pihalla tässä asiassa.

      Nuo kalliosuojat ovat vähän turvallisempia.

    • Anonyymi

      8 vuotta ketjun aloituksen jälkeen....

      • Anonyymi

        Tällä viikolla ja tänään uutisoitiin mtv3 uutisissa että Väestönsuoja asiat on huonossa tilassa ja tilat huoltamatta. Uutisoitiin myös että 1//3 väestöstä pelkää sotaa Venäjää vastaan.

        ps. ompas paljon vastauksia ja minun kirjoitusvirheitä, tuo on minun aloitus jonka olen kirjoittanut 8 vuotta sitten, en muistanut koko aloitusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4171
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2357
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1693
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1475
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1423
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1277
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1255
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe