Parhaat suodattimet ?

MAN Hengst Bosch

Mitkä suodatinmerkit ovat parhaimpien valintojen listalla ja mahtaneeko niillä olla laatueroja riippuen suodattimen mallista, eli autosta johon n eon valmistettu? Olettaisi laadultaan tunnetumpien olevan koko linjaltaa laatutuotteita.

Yleisen maineen perustella olisi kiusaus laittaa listalle mm. seuraavat: MAN, Hengst, Bosch, Purflux, Knecht.

Kysessä automalli jossa pelkkä suodatin laitetaan kiinteään auton suodatinkotelon.

Vuosia ole käyttänyt Purflux öljy- ja dieselsuodattimia, mutta aina ja kaikissa paikoissa sitä ei ole valmiina hyllyssä.

9

2366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MAN Hengst Bosch

      Tulipa mieleen, että mitenköhän paljon väärennetyjä merkki-suodattimia on markkinoilla. Olettaisi kuiten, että peritseisiä tarvikeliikekanavia käyttäessä riski ei ole kovin korkea.

      "Counterfeit filters: It's all right until you take the wrappings off"

      - http://www.mahle-aftermarket.com/MAHLE_Aftermarket_EU/en/Examples

      Ps. Jossakin vaiheessa ajatuksena ostaa käsin käytettävä vakuumisäiliö, joka on tehty yläkautta öljyn vaihoon. Varsin nopea ja siisti toimenpide ja sillä saa myös suodatikotelon imettyä puhtaaksi ja osin siitä lähtevän ölykanavankin, niin jää mahdollisimman vähän vanhaa öljyä kiertoon.

      https://www.youtube.com/watch?v=yqIpLWJX9qU

      Öljyt ja suodatin vanhaan ei turbo-dieseliini eivät suuria maksa, joten itse vaihtamalla vaihtovälin voi pitää perinteisen lyhyenä ja tai varmuuden vuoksi hieman lyhyepänäkin. Automallissani myös suodatinkotelo sijaitsee helpossa paikassa koneen takaosassa.

      Diesel-suodatimen vaihdan yleensä joaka toisella öljynväihtokerralla vaikaka valmistajan suositukset ovatkin jotakin aivan muuta. Edullien lisäturva ruiskupumpullekin.

    • MAN Hengst Bosch

      Ulkolaisella foorumilla vai oliko se Youtubessa joku havainnollisti miksi ei enää koskaan laita made in China Framin suodatinta autoonsa.

      Kyse oli jostakin pahvisuodattimesta, joka laitetaan auton kiinteään suodatinkoteloon. Oli kevyttä huttua harvalla "kurtulla" pysymättä oiken edes koossa paikalleen laitettaesa.

      Laittoi vierelle pari muuta vahvaa merkkiä joista toinen taisi olla juuri Mann (tukeva tiuha - "kurttuinen" eli paljon suodattavaa paperia) ja havainnollisti konkreettisen laatueron.

      Saattavat ko. kokemukset pienellä 'never Fram" ymv. haulla tulla vastaan

      Aikoinaan kauan sitten itse käytin (besa-autoissani) aina Framin öljy-peltisuodattimia koska olivat tuohon aikaan TM:n testeissä usein hyvin pärjänneet.

      Sittemmin Pureflux ollut kauan dieselautossa, sekä öljyn- että dieselin suodattimina. Nyt viimeksi laitoin molemmat Mann-merkkiä.

      • Eipä käynyt mielessä, että Fram voisi olla "made in China". Tätä se nykyään on, ja aina oppii uutta :)

        Mann suodattimet valmistetaan tietääkseni aina Saksassa. Ja taisi olla niin, että Bosch ja Mann ovat periaatteessa sama asia. Näin oli ainakin tuossa yllä mainitussa, vanhassa TM:n vertailussa sanottu. Enpä ole missään autossa muuta kuin Mann:ia käyttänytkään...

        Hengst:sta olen kuullut kans hyvää palautetta, ja tässä Fram vs Mann ketjussa olikin kehuttu Hengstia (ja Mann:ia).
        http://www.audizine.com/forum/showthread.php/481947-Oil-Filters-(Fram-vs-Mann)

        Sitä aina ihmettelee, miten jotkut yrittävät säästää muutaman euron laittamalla autoon halpissuodattimen (mallia Biltema jne)...


    • MAN Hengst Bosch

      Ostamistani kahdesta Mann-suodattimesta öljynsuodatin oli valmistettu Espanjassa ja diesel-suodatin Saksassa.

      Mann on kuitenkin edelleen saksalainen yritys pitkällä periteellään ja varmasti pitää valmistuskriteerinsä vakiona valmistusmaasta riippumatta.

      Tuossa ketjun avauksen aikaan kierroksen sudatinasioihin tehtyäni jäi mainitsemani merkit haavin ja vaikutelmana, että olsivat varsin toisiaan vastaavia ladultaan.

      Kohtuuliset öljynvaihtovälit autovalmistajan ko. koneelle standardit täyttävällä öljyllä ja laadukkaalla suodattimella on varsin edullinen konene pitkäikäisyyden ja kestävyyden lisätakuu. Väärä paikka koettaa säästää muutama kopekka, sillä muutamat säästetyt kopekat saattavat tulla kovin kalliiksi jossakin vaiheessa.

    • oikkuli65

      Tiedoksi vielä,että mann suodatin tehdään myös made in korea. ainakin omassa hjundai i20 vm 2014 olen käyttänyt mann suodatinta ja suodatttimessa lukee hjundai,kia eli tehtaat käyttävät varmaan alihankkijana koeassa mann suodatinta,vaikka tietenkin hjundai suosittaa ns alkuperäistä hjundai suodatinta. Laatu on varmaan samaa tasoa molemmissa,eli autotehdas ei itse valmista suodattimia,eli ei kannata,kun siihen tarkoitukseen on erikseen suodatintehtaita.
      mannilla on tehtaita muuallakin kuin saksassa,vaikka alunperin on saksalainen yritys.

      • Halpatyövoimantakiako

        Kyllä se laatu vaihtelee. Mutta on kuitenkin laadukkaampi kuin halvimmat tarvikesuodattimet. Isolla valmistajalla kun on parempi laadunvalvonta ja materiaalit. Mutta liian paljon alkaa tulla muualta kuin saksasta. On tullut vastaan myös espanjassa ja bosnia-hertsegovinassa tehtyjä mann filtereitä. Itse en ehkä enää osta kyseistä merkkiä.


    • Vanhassa.vara

      Onneksi vag autoilija voi käydä merkkiliikkeen tiskiltä ostamassa kalliilla, aidon, kiinalaisen, Ufi-filter:in! Se sopii hyvin ja takaa maksimaalisen suodatustehon saksalaiseen autoon. Eikäku...

    • Ylermn

      Mahle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      318
      2957
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1661
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      190
      1571
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1263
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe