Kela TAXI.

Lycka till.

Det skrives on Kelataxi i Västra Nyland i dag 23.8. Taxikuskarna är oroliga för kunderna ( inte för inkomsterna ) . Men verkligheten är just trärtom, om alla gamla Kelakunder faller bort så kan dom gamla och lata kuskarna stänga för evigt.

82 åriga Estrid Welander är också besviken att hennes son inte mera får köra henne till Helsingfors utan det kan komma någon annan taxikusk.
I Europa funkar det så att sonen för mamman till sjukhuset med egen bil för man tar väl hand om egna mamman ?
Och inte är det förbjudet i fortsättningen heller att sonen kör mamman till Helsingfors hon måste bara betala 28,50€ åt sonen för tur/retur resan. Om sonen tar av mamman summan är väl hans sak?

Vid årskifter kommer många taxiföretagare att gå i pension om alla dom ide`rna från riksdagen går igenom.

1- Taxin skall få bilskatt ca 10,000€ / bil
2- Kelakörorna delas ut åt alla villiga.
3- Mamma eller pappa får betalt av kommunen om dom kör även grannens barn till skolan.

3

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkat hoitoihin

      Aikaisemmin saattoi vakavasti sairas luottaa siihen, että tuttu taksikuski vie ja tuo hoitoihin.

      Nyt saattaa tulla kuka tahansa, vaikka eri joka kerralla,

      Millä tavoin tässä on "säästöä"?

      --Kela pyrkii säästämään yhdistelemällä matkoja asiakkaiden välillä.

      Voisiko joku viisas selittää?

      • Taxi Hanko.

        No ei siinä säästöjä haetaan vaan pyritään että jokainen taksiyrittäjä voi hoitaa Kelakyytejä. Nythän on ollut niin että joka kylässä on ollut pari kolmea yrittäjä joka on hoitanut Kelakyydit ja muut ovat seiseet tolpalla työttömänä.
        Kas tasaarvoa tasaarvoa!


      • Palvelu ja tasaarvo
        Taxi Hanko. kirjoitti:

        No ei siinä säästöjä haetaan vaan pyritään että jokainen taksiyrittäjä voi hoitaa Kelakyytejä. Nythän on ollut niin että joka kylässä on ollut pari kolmea yrittäjä joka on hoitanut Kelakyydit ja muut ovat seiseet tolpalla työttömänä.
        Kas tasaarvoa tasaarvoa!

        Tasa-arvo ei takaa laatua, vaikka tietysti hyvä asia onkin että jokaiselle taksiyrittäjälle hommaa riittäisi myös näiden kelakyytien muodoissa.

        Matkakaton kertymistä kelasivuilla seuratessani (mikä on ensiarvoisen tärkeä asia, koska kyydit eivät ole ilmaisia) ihmettelin kuinka 2 kyytiä samana päivänä meno-paluu tehdessäni, eri taksikuski matkoilla, toisesta kyydistä (omavastuuosuudesta) oli tullut asianmukaisesti suoritus välittömästi sivulle tähän kelakattoon, toisesta kyydistä ei.

        Molemmilla matkoilla nk. kela-taksin numerosta tilattu kyyti. Miksi siis vain yksi kyyti oli kirjautunut ?No, kai jotenkin selviää tuokin, vai pitääkö kiikuttaa taksikyytikuitit kelaan?

        Tärkeää:
        Kun asiakas matkustaa yleensä vakavasti sairaana koska kerran kelataksikyytiä käyttää ja saattaa olla hoidoista pyörällä päästään kärsiä jopa muistisairaudesta joka ei aina päällepäin näy, on myös hyvä että taksikuski ymmärtää tilanteen että tässä nyt kuskataan sairastavaa henkilöä,
        Hän osaa vaivatta perille kohteeseen, eikä tuumaa asiakkaalle, että kyllä sä kai itse tiedät että missä missä sää asut ja osaat neuvoo, kun mä en oo täällä päin aikasemmin ajellu.

        Fiksulta kuskilta myös asiakas uskaltaa tarvittaessa pyytää apua.


        Palvelussa on eroja, myös taksiyrittäjissä. Yleensä ottaen palvelu ja idea varmasti toimii hienosti ja kuskit ovat viimeisen päälle sekä ammattilaisia että ihmisenä fiksuja.

        Mutta jos asiakas ei voi mitenkään vaikuttaa millaisen kyydin sattuu saamaan, niin se on sitten onnen kauppaa tuleeko se fiksu kuski vai kuski joka ei osaa sujuvasti kohteeseen. Lennosta kyytejä buukatessa kuski on aina sattumankauppaa.

        Tuttu kuski jonka kanssa taksikuitti ja kyytiasiat sujuvat rutiinin omaisesti ilman turhaa sählinkiä on asiakkaan (sairaus)tilanteen kannalta tottakai ja ilman muuta kyllä potilaan/asiakkaan kannalta vaihtoehdoista parhain -- edestakaiset hoitomatkat kun ei mitään herkkua kenellekään ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe