Voisiko joku kertoa/linkata yksinkertaisen ohjeen oluen tekoon? Olen yrittänyt etsiä, mutta en meinaa löytää kunnollista. Voiko sen valmistamiseen käyttää normaalia hiivaa? Ja jos ei ole pullotuskonetta, voiko oluen laittaa vanhoihin pulloihin ja korkit käsivoimin kiinni?
Kuten huomaatte, olen aika amatööri ja ensikertalainen, joten olisi mukavaa jos joku voisi auttaa.... :--D
oluen teko itse - APUA!
6
347
Vastaukset
- OlutOnParasta
Uutteesta tehden:
http://www.kotiolut.com/viewtopic.php?f=3&t=727
foorumilta löytyy myös hirveä määrä tietoa mäskäämällä tekemiseen kun jaksaa kaivella.
Englanniksi löytyy John Palmerin How To Brew kirjan ykköspainos kirjailijan sivuilta kokonaisuudessaan:
http://www.howtobrew.com/intro.html - OlutOnParasta
Ja noista pulloista, ostat korkittimen ja korkkeja, ei maksa paljon.
http://www.shop.brewcat.fi/valmistusvalineet-korkit-korkitus-c-38_68.html
itse aikanaan ostin ensimmäisen korkittimeni kirpparilta, tais olla 1€ hintaluokassa. - jaaakoppbbii
Osta lähikaupasta olut-uute paketti esim. coopers. Liuota tämä kattilalliseen kuumaa vettä ja lisää kilo sokeria. Tämän jälkeen lisää viileää vettä niin että kokonaismäärä on 20-25l. Lisää astiaan uutepakkauksen mukana tullut hiiva mikäli lämpö on alle 40 astetta.
Anna käydä huoneenlämmössä n. 5vrk.
Puhdista valitsemasi olutpullot ja lisää jokaiseen pieni teelusikallinen sokeria, siis 0,33l pulloja käytettäessä. Mikäli käytät isompia pulloja, laita sokeria enemmän. Tämän jälkeen laita olut pulloihin ja korkit tiukkaan.
Anna pullojen seistä viikko huoneenlämmössä ja viikko viileässä.
Avaa pullo ja kaada varoen lasiin, pulloissa on pohjalla sakkaa joka saa jäädä sinne.- einoineiei
tämä just on se paska ohje jolla saa paskaa hiivakiljua. lue yllämainituista linkeistä se oikea tapa valmistaa uutteestakin hyvää olutta.
- oolluu
Ominaispaino mittari on välttämätön, jos lukema on vielä päälle 5 kun pullottaa niin korkit lentää tai pullot hajoaa paineen vaikutuksesta. Ainakin muutaman viikon päästä.
- menyt
Ominaispainomittari on mielestäni välttämätön, jos haluaa tehdä jotain lokikirjaa panotouhuistaan.
Uutteista valmistettaessa yleensä viikossa pullotuskunnossa (ainakin n. 20C lämpötilassa). Huomaa myös siitä kun normivesilukon pulpahdusten väli kestää minuutteja.
Senkin jälkeen pulloista voi vielä tehdä granaatteja, jos lisää jälkikäyntisokeria yli 10g/litra.
Itse asiassa tuollahan tuo olikin selitetty paremmin ylempänä. (kotiolut.com-linkki)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2764712Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1343050Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit452894Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k362882Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?771816Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061674Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281521- 611438
- 951292
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2201204