Voisiko joku kertoa/linkata yksinkertaisen ohjeen oluen tekoon? Olen yrittänyt etsiä, mutta en meinaa löytää kunnollista. Voiko sen valmistamiseen käyttää normaalia hiivaa? Ja jos ei ole pullotuskonetta, voiko oluen laittaa vanhoihin pulloihin ja korkit käsivoimin kiinni?
Kuten huomaatte, olen aika amatööri ja ensikertalainen, joten olisi mukavaa jos joku voisi auttaa.... :--D
oluen teko itse - APUA!
6
153
Vastaukset
- OlutOnParasta
Uutteesta tehden:
http://www.kotiolut.com/viewtopic.php?f=3&t=727
foorumilta löytyy myös hirveä määrä tietoa mäskäämällä tekemiseen kun jaksaa kaivella.
Englanniksi löytyy John Palmerin How To Brew kirjan ykköspainos kirjailijan sivuilta kokonaisuudessaan:
http://www.howtobrew.com/intro.html - OlutOnParasta
Ja noista pulloista, ostat korkittimen ja korkkeja, ei maksa paljon.
http://www.shop.brewcat.fi/valmistusvalineet-korkit-korkitus-c-38_68.html
itse aikanaan ostin ensimmäisen korkittimeni kirpparilta, tais olla 1€ hintaluokassa. - jaaakoppbbii
Osta lähikaupasta olut-uute paketti esim. coopers. Liuota tämä kattilalliseen kuumaa vettä ja lisää kilo sokeria. Tämän jälkeen lisää viileää vettä niin että kokonaismäärä on 20-25l. Lisää astiaan uutepakkauksen mukana tullut hiiva mikäli lämpö on alle 40 astetta.
Anna käydä huoneenlämmössä n. 5vrk.
Puhdista valitsemasi olutpullot ja lisää jokaiseen pieni teelusikallinen sokeria, siis 0,33l pulloja käytettäessä. Mikäli käytät isompia pulloja, laita sokeria enemmän. Tämän jälkeen laita olut pulloihin ja korkit tiukkaan.
Anna pullojen seistä viikko huoneenlämmössä ja viikko viileässä.
Avaa pullo ja kaada varoen lasiin, pulloissa on pohjalla sakkaa joka saa jäädä sinne.- einoineiei
tämä just on se paska ohje jolla saa paskaa hiivakiljua. lue yllämainituista linkeistä se oikea tapa valmistaa uutteestakin hyvää olutta.
- oolluu
Ominaispaino mittari on välttämätön, jos lukema on vielä päälle 5 kun pullottaa niin korkit lentää tai pullot hajoaa paineen vaikutuksesta. Ainakin muutaman viikon päästä.
- menyt
Ominaispainomittari on mielestäni välttämätön, jos haluaa tehdä jotain lokikirjaa panotouhuistaan.
Uutteista valmistettaessa yleensä viikossa pullotuskunnossa (ainakin n. 20C lämpötilassa). Huomaa myös siitä kun normivesilukon pulpahdusten väli kestää minuutteja.
Senkin jälkeen pulloista voi vielä tehdä granaatteja, jos lisää jälkikäyntisokeria yli 10g/litra.
Itse asiassa tuollahan tuo olikin selitetty paremmin ylempänä. (kotiolut.com-linkki)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.2794619Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha282498- 242181
Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.932166Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?1291817Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se261462- 161442
Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen
Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte3431418Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo361357Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan351247