Mikä lahko on?

kysymys

Olisin kiinnostunut kun paljon puhutaan lahkoista,onko helluntai seurakunta lahko ja onko helluntai seurakunnan jäsenet joutuneet uskonnon uhreiksi?Olen ihan puhtaasta mielenkiinnosta kysymässä tätä asiaa.
Olen käynnyt katsomassa uskonnon uhrit tuki nettisivuja,niissä ei mainita helluntai seurakuntaa vaan esimerkiksi on mainittu jt:t,adventistit,mormonit yms.
Voisiko joku selventää tätä asiaa ja antaa kysymykseeni vastauksen,kiitos.

33

2652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakana(F)

      Minulla on sellainen käsitys että sana "lahko" on muiden kuin uskonnolliseen yhteisöön kuuluvien henkilöiden nimitys valtion pääuskonnosta eronneista uskonnollisista liikkeistä. Lähes kaikki uskonnolliset yhteisöt pitävät lahko- sanaa loukkaavana, ainakin hellarit, koska siillä sanalla on negatiivinen kaiku, vähän kuin kultti- sanallakin. Kukaan ei yleensä käytä OMASTA uskonyhteisöstään nimitystä lahko, mutta muiden yhteisöistä sitä sanaa kyllä käytetään.

      Onko helluntaiseurakunnan jäsenet joutuneet uskonnon uhreiksi?

      Siis tarkoitatko että ovatko he joutuneet _helluntaiseurakunnan_ uhreiksi, vai jonkun muun uskonlahkon? Hellarit eivät ole mitenkään uhriuttamisesta vapaa yhteisö. Tiedät varmaan esim. Knutbyn tapauksen? Hengellisillä johtajilla on aina suuri valta henkissti heikkoihin ihmisiin, olivat he sitten minkä tahansa lahkon tai lohkon jäseniä.

      Toisinaan tulee ruumiita.

    • Matt.

      Raamattu puhuu lahkoista monikossa, joten niitä on monta (Gal.5:20)

      Ennustaminen, ihmeet ja tunnusteot kuuluvat vaarallisten lahkojen tunnusmerkkeihin.

      Matt.24
      24. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

      Matt.7
      22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?
      23. Ja silloin minä lausun heille julki; Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni te laittomuuden tekijät.

      • Ellu

        Ennustaminen, ihmeet,tunnusteot kuuluvat vaarallisten lahkojen tunnusmerkkeihin, niin sitten hellarit on niitä ja myös luterilaiset ja katolilaiset ainakin,koska hellarit ja luterilaiset kaatuilee ja muka paranevat vaivoistaan ja "neitsyt Maria"?? puhuu katolilaisille,vaikka on kuollut, niin,että mitäs tästä sanottekaan?


      • uskossa
        Ellu kirjoitti:

        Ennustaminen, ihmeet,tunnusteot kuuluvat vaarallisten lahkojen tunnusmerkkeihin, niin sitten hellarit on niitä ja myös luterilaiset ja katolilaiset ainakin,koska hellarit ja luterilaiset kaatuilee ja muka paranevat vaivoistaan ja "neitsyt Maria"?? puhuu katolilaisille,vaikka on kuollut, niin,että mitäs tästä sanottekaan?

        Noidat ja velhot tekivät Faaraon hovissa samat ihmeet kuin Mooses ja Aaron Jumalan voimasta. Lopulta kuitenkin Aaronin sauva nielaisi velhojen sauvan. Ihmeistä ja merkeistä ei voi päätellä, mikä voima niiden takana on. Pelkkä ihmisen kaataminen on entiselle ylienkelille pelkkä siiven hipaisu.

        2. Kor. 11:14
        Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi.
        __________
        Oikea Pyhä Henki on totuuden henki. Se tuo julki tuomion, sillä Pyhä Henki herättää ihmisessä synnin tunnon. Se tuo pimeyden teot valoon. Synnintunto johtaa katumukseen ja parannukseen, joka on mielenmuutos. Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta Kristusta.

        Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. (1.Joh.1:7)


    • Lähes uskonnot lahkoja

      Periaatteessa kaikki uskonto-opit ovat lahkoja.

      Luterilaisuuskin on lahko. Luterilaisuus syntyi katolilaisuudsta kun Luther alkoi veistää omia tulkintojaan raamatusta jotka eivät sopineet silloisella Paaville. Suuri joukko ihmisiä oli Lutherin kansa sammaa mieltä ja erosivat Paavin vallasta ja perustivat oman uskonnon -Luterilaisuuden, lahkon jonka pohjana oli katolialisuus.

      Myös katolilaisuus on periaatteessa lahko, koska on vain omaa tulkintaa Jeesuksen opetuksista.

      Kaikki uskonnot pohjautuvat henkisten opettajien opetuksiin. Kun ihmiset sitten tulkitsevat ja ymmärtävät hieman eri tavalla opetuksia ja selittävät omalla tavallaan ja on riittävän suuri joukko jotka ovat samaa mieltä, ja alkavat kokoontumaan porukassa eikä suvaita muita näkemyksiä on syntynty uusi uskonto -lahko joka poikkeaa alkuperäisestä. Joten oikeastaan kaikki uskonnot ovat lahkoja, koska eivät ole alkuperäisiä vaan ovat erinäisiä tulkintoja todelisten Mestareiden opetuksista.

      Näinhän se menee.

      • LahkoVaiLohko

        Eikös kristinuskokin ole jonkunlainen juutalaisuuden lahko?

        Lahko-sana tarkoittanee joitain erillisporukkaa. Suomalaisessa maataloudessa lahkoporukka hoiti esimerkiksi yhteistä myllyä: https://www.google.com/search?q=myllylahko


    • logos

      ja lahko on lahko.

      Raamattu ei varoita kirkosta, vaan lahkoista (Gal.5:1-21). Jeesuskin kuului aikansa kirkkoon eli synagoogaan, jossa hän kävi säännöllisesti ja jossa hänet ympärileikattiin 8-pv ikäisenä (kasteen esikuva).

    • 2. ex-hellari

      Lahko- sanaa käytetään varsin monipuolisesti:

      JOILLEKIN lahko tarkoittaa valtauomasta eronnutta uskonnollista ryhmää!

      JOILLEKIN lahko on nimitys, joka sopii kaikkeen vakaumukselliseen uskonnon harjoittamiseen!

      JOILLEKIN lahko on kaikki muut, paitsi "me"!

      Sana lahko on lienee saanut alkunsa muutamista Raamatunkohdista joissa puhutaan lahkosta siinä merkityksessä että se on OIKEAOPPISESTA uskonnosta eksynyttä uskonnollisuutta. Tämä onkin lahko-sanan varsinainen alkuperäinen tarkoitus!

      Jokainen uskonnollinen yhteisö kuitenkin pitää itseään sinä oikeaoppisena ja muita luonnollisesti lahkoina. Sanoisin, että tämä on lahko-sanan oikea, alkuperäinen merkitys!

      Helluntaiseurakunta ON lahkoliike siinä mielessä, että se poikkeaa nimenomaan opillisesti alkuperäisestä, Raamatunmukaisesta kristillisyydestä. Nykyisin esiintyvistä kirkkokunnista alkuperäinen luterilaisuus on lähinnä oikeaoppista kristillisyyttä (Raamatun mukaista).

      Lahko on myös haukkumasana, mutta sen alkuperäinen merkitys on oikeaoppisesta erkaantunut!

      • Ruustinna

        Mitähän tarkoittaa alkuperäinen luterilaisuus ? Mikä porukka sitä nykyisin edustaa ? Suomessa ev.lut.kirkko on jakautunut lähes 10:een eri seuraan eli lahkoon eikä niistä mikään ole ns alkuperäinen.
        Luterilaisuus on Lutherin toimesta perustettu lahko, koska se lahkoutui katolisesta kirkosta. Lestadiolaiset pitävät itseään ainoina oikeaoppisina ja tuomitsevat kaikki muut, myös luterilaiset. Evankeliset elävät kasteen armosta, johon taas viidesläiset eivät lainkaan usko, vaan vaativat kääntymystä ja uskoontuloa, mutta eivät uskovien kastetta. Meitä on todella moneksi.
        Helluntailaiset eivät ole koskaan eronneet mistään isosta kirkkokunnasta, vaan liike on syntynyt herätyksen kautta. He julistavat parannusta, uskoontulon tärkeyttä ja uskovien kastetta sekä Pyhän Hengen lahjaa. Heillä on uskovien muodostama seurakuntamalli poiketen mm luterilaisista, joilla on seurakunta, jossa ateistit, murhamiehet, siivosyntiset ja uskoontulleet istuvat rintarinnan, jos kirkkoon joskus menevät.
        On tässä pohtimista, mikä porukka on oikeassa, mikä ei.
        Raamattu varoittaa niin lahkoista kuin eriseuroistakin eli myös kirkosta, jossa eriseurat kilpailevat ja tuomitsevat toisiaan.


      • "Helluntaiseurakunta ON lahkoliike siinä mielessä, että se poikkeaa nimenomaan opillisesti alkuperäisestä, Raamatunmukaisesta kristillisyydestä. Nykyisin esiintyvistä kirkkokunnista alkuperäinen luterilaisuus on lähinnä oikeaoppista kristillisyyttä (Raamatun mukaista)."

        Aina hämmästeken, että miten jotkut ihmiset ovat niin viisaita, että osaavat noin vain kertoa, mikä tuhansien yhteisöjen joukosta on lähimpänä raamatunmukaista seurakuntaa.


    • Tane

      Lahkolainen tai lahko nykyaikana näyttää olevan monen mielestä sitä, että joka ei kuulu siihen kirkkoon tai kristilliseen yhteisöön, johon itse kuuluu, on lahkolainen ja kuuluu lahkoon (Apt. 24:5) ja jos joku on kristitty eikä kuulu mihinkään kristilliseen kirkkoon tai yhteisöön on "hengellisen kodin" ulkopuolella oleva harhaoppinen.

      Raamatussa lahkolaisuus on synnillinen teko ( Gal. 5:20 ) Jo yksittäinen ihminen siis jonkun kirkkokunnan sisäpuolella voi olla lahkolainen ja eriseuralainen.

      Raamattu sen sijaan korostaa avoimmuutta, vuorovaikutusta ja rakkautta uskovien välillä ja tahtoo sitä, että uskovat voisivat Jeesuksen, verisellä ristinkuolemalla osoittaman rakkauden kautta, löytää keskinäisen yhteyden.

      Kirkkokuntien ja eri kristillisten yhteisöjen syntyyn on vaikuttanut se, että Jeesuksen Kristuksen osoittaman uhrikuoleman rakkaus on hämärtynyt.

      Eipä muuta nyt tällä kertaa...

    • Lahkot

      Hei!

      Apostolien teoissa mainitaan, että nämä ovat sen Nasaretilaisen lahkon edustajia. Eli kaikki kristikunnat ympäri maailmaa ovat syntyneet Nasaretilaisesta lahkosta, eli Jeesuksen seuraajista. Toi lahko hömppäpömppä voi olla jollekin este mennä esim. hellarien kokoukseen ja se ei ole hyvä. Sinne vain ottamaan Herra Jeesus elämään ja sitten taivaaseen - ei ole vaikeeta!

      • Tieonkaita

        Ai ei ole vaikeeta?

        13 Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; 14 mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. -Matt. 7


    • nykyisin

      kaikilla Lahkoilla on ns. omat säännöt..., minkä mittapuun mukaan tulee elää, ja: kun siihen kukaan (edes ne johtohenkilöt) ei yllä/pysty, - se tuo ahdistusta tavallisiin rivijäseniin.


      sanoisin: Kymmenen Käskyä, = sellainen niinkus "nyrkkisääntö", (elämänohje) Jumala tietää meidän Jokaisen syyt/seuraukset/ ja: Jeesus kuoli RIstillä Meidän Syntiemme vuoksi, - ei perinnäissääntöjen vuoksi....

      • 1234567---

        Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen. Paljon on julistajia vapaissasuunnissakin, jotka julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he johdattavat sankoin joukoin suuria ja pieniä täysin harhaan.


    • virheistä

      Lahko: vallanhimoa, toisten ihmisten nälvimistä, kyttäilyä "uskonnon" asialla, ym.

      niin, sydämettömiä en ole tavannut !!! Kuin vaikka helluntaiväestössä. "anna mun kaikki kestää"!!

    • tunnistus

      ne kaikki on lahkoja, jotka sanovat olevansa ainoita oikeita opissaan !! ( ja muut ulos.....

      • Joo, tämä on munkin mlelestäni paras määritelmä lahkolle.


    • Anonyymi

      Lahkolaiset näkevät kaiken oman uskonnollisen putkensa kautta. Muuta he eivät sitten näekkään eivätkä käsitä.

    • Anonyymi

      - aina niitä vaan tulee uusia uskonnon uhreja, sukupolvelta toiselle, kuten helluntailahko tuotiin Suomeen n. 1900- luvulla. . .
      Lahkot mainitaan myös Raamatussa.

    • Anonyymi

      Minä löysin ortodoksisuutta opiskeltuani kotiasketismin.

      Kotiasketismissa eletään eristäytynyttä elämää ekologisellakin tavalla.

      Syynä tähän että paha on olemassa.

      Kai tälläisia asketismissa eläjiäkin on.

      Huom! 1.näkemys monien joukossa.

    • Anonyymi

      paha ja hyvä on kaikkialla. Siitä ei kukaan pääse pakoon.

      "te olette maailmassa, vaan ette maailmasta"

    • Anonyymi

      helluntaiseurakunta = lahko.
      "omat säännöt". . .

    • Anonyymi

      Olen helluntalainen ja todellakin uskon kaiken mitä raamattuun on kirjoitettu. Annoin elämäni Jeesukselle kävin uskovien upotuskasteella ja minut liitettiin paikalliseen helluntaiseurakuntaan.
      KR 1933/-38 Ap.t. 24:14
      Mutta sen minä sinulle tunnustan,
      että minä sitä tietä vaeltaen,
      jota he lahkoksi sanovat,
      niin palvelen isieni Jumalaa,
      että minä uskon kaiken,
      mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa,

      Ap.t. 26:22 Mutta Jumalan avulla,
      jota olen saanut tähän päivään asti,
      minä seison ja todistan sekä pienille että suurille,
      enkä puhu mitään muuta,
      kuin minkä profeetat
      ja Mooses ovat sanoneet tulevan tapahtumaan, > Siirry

      Biblia (1776) Ap.t. 24:14
      Mutta sen minä sinulle tunnustan,
      että minä tämän tien kautta,
      jonka he eriseuraksi kutsuvat,
      niin palvelen minun isäini Jumalaa,
      että minä uskon kaikki,
      mitkä laissa ja prophetaissa kirjoitetut ovat,

    • Kyllä helluntaisrk on lahko. Se kuuluu Maagogiin (Venäjä) ja on taistelussa Googin joukkoja vastaan (Saksan). Helluntaikirkko ei kuulu uskontojen uhrien asemaan, koska se itse vainoaa uskovaisia. Se on siis vainoava osapuoli.
      Sen sijaan Jehovan todistajat, Adventistit ja Mormonit ovat usein Maagogin joukkojen hyökkäysten uhreja. Ja ainakin Jehovan todistajien voidaan katsoa kuuluvan Googin joukkoihin. Usein on ollut valeveljiä Jehovan todistajien joukossa Maagogin puolelta lähtettyjä sekä eräät kirjat ovat kertoneet KGB:n soluttaneen kokonaisia Jehovan todistaja seurakuntia amerikassa. Myös Suomessa on liikkunut huhuja, että poliisi raidasi Suomen Jehovan todistajat 1970-luvulla ja soluttautui heihin.

    • Anonyymi

      kaikkihan tällä palstalla ovat kokeneet jäseninä, mitä on lahkot.

    • Anonyymi

      helluntai lahkohan on tullut Suomeen vasta n. 1900 -luvulla Amerikasta, kun Azusankadulla. ns. mustat huumeidenkäyttäjät täyttyivät Pyhällä Hengellä n. 1700 -luvulla.

    • Anonyymi

      lahkoja on "suurin piirtein" ne, mitkä on Amerikasta tänne tulleet.

      Amerikassa osataan !!!

    • Anonyymi

      ainakin tunnetusta lahkosta. . . "syntyy": psykiatrian uhreja. . .

      sitten ne huutaa "kaduilla ja kujilla" lääkehumalassa. . ., oletteko ottaneet Jeesuksen vastaan / mikään muu ei pelasta kuin Jeesus, jne.

      arvaa kuka tahansa minkä opetuksen. . . , .- ja saarnaajat hykertelee käsiänsä, kun ovat saaneet taas yhden "käännynnäisen" ("terveellä" opetuksella. . .

    • Anonyymi

      Lahko on ihmisten kehittämä ja helluntalaisuus on sitä, jokainen voi itse tutkia, se on Amerikasta lähtöisin!

    • Anonyymi

      itse ainakin olen, entinen helluntailainen, jäin pois, ensisijaisesti, OPETUKSEN (harhaopetuksen . . .) vuoksi . . . jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe