Joensuun Kukkoleipurit pilaavat lantukukon laittamalla kukkoon sokeria.Ei silloin, kun kotona leivottiin lantukukkoja mitään sokeria niihin laitettu.
Miksi täytyy pilata hyväruoka sokerilla
10
194
Vastaukset
- Saman huomannut
ei maistu hyvälle. Onko kukko vaikea tehdä itse ? Jos saisin ohjeen, niin voisin kokeilla kukon tekoa kotona. Onko tällä palstalla yhtään leipuria, joka voisi neuvoa? Haluaisin lämmittää sen leivinuunissa.
- Huom!
Aikoinaan tällä S24-foorumin ruokapalstoilla kirjoitteli nimimerkki "vanha kokki" joka oli tiedoiltaan hyvin monipuolinen. Valitettavasti tyhjänpäiväiset räkänokat ränkyttivät katauksissaan siinä määrin että kyseinen taitaja lopetti neuvojen antamisen kysyjille.
Kuitenkin hänen kirjoituksiaan löytyy vielä arkistoista, ja niihin kuuluu myös kalakukko..
http://keskustelu.suomi24.fi/node/4665667
..kuin hieman opastusta myös lanttukukon tekemiseen:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/8574157
- tuommonen
Niin eikä munajauhettakaan jota näkyi ilmestyneen yhden liikkeen kukkoihin.
Kummallista että perinneruokiakin täytyy muunnella.
Kukon kuori on puolet ruisjauhoa ja puolet vehnäjauhoa mummoni ohjeen mukaan.Sisälle lanttukukkoon keitetään valmiiksi lanttuviipaleet litteät ja pyöreät.
Sitten sisuksiin sianraavasta eli sianlihaa jossa on myös vähän rasvaa suoloo piälle ja kans kukkoon ja veden kanssa tiiviiks ja tasaseks ja sitten uuniin.Ruskistettaan kansi ruskeaksi ja sitten laitetaan haaleammalle lämmölle loppuajaksi.
Sitten kukko uunista jossa aikaa en nyt muista saa olla aika pitkään voidellaan voilla ja pannan voipaperiin ja moneen pyyhkeeseen tunniksi tai pariksi pehmenemään.
Sitten syöttä kansi pyöreällä vedolla auki ja mättöä käkättimeen voi sipaisun kera.- Kiitos ohjeesta
On sitten lauantaina leipomispäivä.Toivottavasti onnistuu ;)
- Mutta on hyvä,
että lanttukukossa on vähän sokeria, ei tarvitse niin paljon ketsuppia laittaa syödessä.
- tyytyväinen
tokmanni braen paakarit on tosi hyvät kukot.
- Lanttukukko ohje
KUORITAIKINA:
-3,5 dl vettä
-1 kg ruisjauhoja
-½-1 tl suolaa
TÄYTE:
- noin1-1½kg lanttua
-silavaviipaleita noin 400 gr
- noin2-4dl vettä lanttujen keittämiseen
-ripaus suolaa
-1-2 rkl ruisjauhoja
-kermaa tai voita voitelemiseen
-Lantut kuoritaan ja viipaloidaan ohueksi viipaleiksi.Jos ne käytetään kypsentämättä,niiden annetaan olla ½-tuntia kannellisessa astiassa,jota ravistellaan välillä ja lopuksi nostetaan siivilään,että neste irtoaisi.
-Toinen tapa on kypsentäminen:kattilan pojalla kuummennetaan hieman vettä,ripaus suolaa ja lanntujen annetaan hautua siinä miedossa lämmöllä puolikypsäksi tai kypsäksi.Nostetaan siivilään.Irtoava neste voidaan käyttää esm:valmiin kukon voiteluun.
-Ruisjauho,vesi ja suola sekoitetaan taikinaksi ja kaaulitaan soikeksi levyksi.Ripotellaan esin hieman jauhoja levylle asetetaan pohjalle sianliha siivut,ripaus suolaa, sitten lanttusiivut,ripaus suolaa ja päällinmäiseksi loput lihasiivut ja ripaus suolaa sekä sirotellaan aivan kevyesti ruisjauhoja.
-Reunat kostutetaan vedellä ja käännetään päälle sekä ummistetaan tiiviiksi vettä apuna käyttäen.
-Paistetaan 200-asteisessa uunissa noin1-2 tuntia riipuen kukon koosta.Kukkoa voi noin 1h paiston välillä voidella lantun keitinvesi tai kerma-voiseoksella.Kun kukko on otettu uunista voidella sen pinta edellä mainitulla seoksella. Voideltu kukko kääritään joko voi-tai leivinpaperiin päälle alumiinifoolio, kääritään sitten useampaan puhtaisiin pyyhkeisiin hautumaan.Haudutusajan pitäisi olla vähintään yhtäpitkä kuin paistoaika.- Näin on.
Tuosta haudutusajasta sen verran että se on tosiaankin viisainta tehdä ettei käy kuin minulle. Kaikki onnistui kohtuullisen hyvin siihen asti mutta jätin tuon hauduttamisen lähes tekemättä kun en kokemattomuuttani arvannut sillä olevan niin suuri merkitys. Sen jälkeen kuorta joutuikin käytännöllisesti katsoen murtamaan kirveen kanssa.
- nami nami
Ainakin muinoin oli herkkuleipomon kukko parasta.
Parhaat vesirinkelit tekee Joen leipurit , paitsi etät joskus on sattunut joku tötterö olemaan uunivuorossa ja ovat ruskistaneet liikaa.Näitä rinkeleitä ei meinaa millään saada kaupasta kun ovat aina loppu.Muuta sontaa kyllä löytyy. - varmaan ollut
jossakin sittarissa sokeri tarjouksessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 901249
Asiallinen lähestyminen
Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk1511046En tiedä..
Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse63797Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."
Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll14750Vedalainen metafysiikka
Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli290706- 60694
Ai jaa sinä oletkin ahnas
Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.107688Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?
Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?39661- 60638
En oikeastaan usko että sinä tai kukaan
Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt42634