milloin kaloja?

millisbarbi

Minulla on nyt ollut vajaa pari viikkoa vedet ja kasvit ym akvaariossa. Mistä tiedän milloin voin laittaa kaloja. Nitriitti ei ole yhtään noussut. Olen nyt mitannut muutaman päivän. Onko voinut jo olla nitriittipiikki? Siis mittauksia aiemmin? Ja jos ollut niin voiko se laskea ilman vedenvaihtoa. Kaikki arvot hyviä. Mutta eikös ruo nitriitti pidä saada ensin kohoamaan että bakteeritoiminta käynnistyy. Olen myös tiputellut vähän ruokaa nyt neljänä päivänä. Alkaa olla jo hiutaleita pohjallakin

5

212

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Määä.

   Oletko lisännyt mitään pakteerivalmistetta akvaarioon tai multa ymppiä. Oletko siis lisännyt akvaarioon bakteerikannan ja ruokkinut bakteereja jotta ne lisääntyvät tai ylipäätään pysyvät hengissä. Nitriitti laskee ja poistuu sillä että bakteerit muuttavat sen nitraatiksi. Nitraatti poistetaan veden vaihdolla ei nitriitti. Oletko mitannut onko akvaarioon muodostunut nitraattia. Jos kumpaakaan ei ole ollut missään vaiheessa eikä nitraattia ole tällähetkellä ei akvaario ole kypsä eikä bakteeritoiminta ole käynnistynyt.

   • millisbarbi

    Laitoin suodattimeen jotakin mitä ostin akvakaupasta. Ja olen muutaman päivän mitannut arvoja. Kaikki loistavat, eli ei ole nitraattia. Sitä vain, että jos se piikki on ollut ennen kuin aloin mittaamaan, niin voiko laskea itsestään ilman vedenvaihtoa? Vaiko sitä ei ole vielä tullut? Kauankohan menee, kun vesi minulla kuitenkin ollut jo kaksi viikkoa.

    Minulla olisi mahdollisuus hakea naapurini toimivasta akvaariosta vettä tai hiekkaa, mutta kannattaako kun hän ei ole puheittensa mukaan vaihtanut vettä vuosiin. Vai haenko multaa pellolta?

    Kierteiskotiloita minulla hiekassa mönkii, auttavatkohan ne mitään.


  • Määä.

   Pitäisi vähän tietää mitä olet tehnyt ja mitä olet akvaarioon lisännyt.

   Jos se jotain mitä laitoit suodattimeen oli bakteerivalmistetta niin ne bakteerit ovat varmasti jo kuolleet kun ovat olleet ilman ravintoa yli viikon. Sanoit että olet laittanut kalanruokaa nyt neljänä päivänä. Bakteereille olisi pitänyt antaa ravintoa alusta asti. Akvaario ei kypsy vaikka seisottaisit siinä nyt vettä vaikka kuinka monta viikkoa. Älä sekoita nitriittiä ja nitraattia keskenään. Aluksi akvaarioon muodostuu nitriittiä jonka bakteerit muuttavat nitraatiksi. Tuo nitraatti ei poistu akvaariosta kuin vettä vaihtamalla. Kasviarvaariossa joka on täynnä kasveja voi kasvit käyttää kaiken nitraatin mutta sinulla ei ilmeisesti sellaista kasvimäärää ole akvaariossa. Nitriittipiikkiä ei ole ollut jos akvaarioon ei ole muodostunut nitraattia.

   Naapurista on turha hakea ainakaan vettä. Vesi ei sisällä bakteereja. Bakteerit ovat suodattimissä ja kaikkialla akvaarion pinnoilla, koristeissa ja pohja hiekassa tai sorassa mutta ei vedessä. Naapurisi hiekka sisältää näitä bakteereja mutta naapurisi ei taida tietää akvaarion hoidosta mitään. Akvaarioon vaihdetaan vettä viikottain ja pieniin akvaarioihin useamman kerran viikossa.

   Helpommalla pääset kun haet akvaariokaupasta bakteeriampulleja. Ampullit kun on lisätty voit laittaa ensimmäisen kalan heti akvaarioon. Kun syötät kalaa saa bakteerit myös ravintoa. Pikkuhiljaa lisäät kalakantaa että bakteerikanta pysyy perässä. Nitraatttia kannattaa kuitenkin mittailla päivittäin ja suorittaa vedenvaihdot tarvittaessa jos nitraatti nousee jos bakteeritoiminta ei ole vielä tasapainossa eikä pysty vielä kaikkea nitriittiä muuttamaan nitraatiksi

   • millisbarbi

    Kiitos tosi paljon vastauksista. En ole oikeastaan tehnyt muuta kuin sen valmisteen laittanut ja nyt lisännyt kalaruokaa ja mitannut olemattomia arvoj. Ja sitä ennen tosiaan sisustanut, laittanut kasviravinteet ja kasvit.

    Minulla vaan ongelma että lähin akvakauppa on liki 100 km päässä ja saan auton vasta ensi viikolla.Olisiko apteekissa tai muualla mitään mitä voisi käyttää. Entä tuo multa?

    Ja imuroinko nyt ne pohjalle tippuneet ruuat pois, jos ei niitä tarvita.

    Ihme huonoja neuvoja sain liikkeestä minkä pitäisi olla arvostettu. Kun sen valmisteen ostin ja lisäsin suodattimiin, niin ei kukaan puhunut mitään että pitäisi laittaa ruokaakin. Pullon heitin pois, koska en ymmärtänyt siitä sanaakaan, oli saksankielinen. Nyt vasta kun viime viikolla vein veden tutkittavaksi sinne sanoi myyjä ruuan lisäyksestä.

    Ja muuten; minulla on aika paljon kasveja, sain niitä ja ostin itsekin lisää. Mitä olet mieltä noista kierteisistä? Auttavatko asiaa?


  • Silikka

   Kierteiset ovat lähes välttämättömiä hiekkapohjan kanssa. Kun kierteiset möihivät hiekkaa ei akvaristin tarvitse tehdä sitä itse.

   Kuten aikaisemmin sanottiin ei oikein voi neuvoa kun ei tiedä mitä olet akvaarioon lisännyt. Akvaario harrastus on niin vaativa harrastus että kannattaa perehtyä siihen huolellisesti ennen akvaarion hankkimista. Kypsyttäminen pitää selvittää ainakin ennen harrastuksen aloittamista ja opetella ainakin perusasiat.

   Kypsyttämisen voi tehdä mullalla, kalanruualla ja apteekista saatavalla hirvensarvisuolalla. Tämä on kuitenkin hidas vaihtoehto. Toinen nopeampi tapa on tehdä kypsytys bakteerivalmisteilla. Molempiin kypsytystapoihin löytyy ohjeet Googlella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1477
  2. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1151
  3. 37
   842
  4. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   70
   836
  5. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   58
   789
  6. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   157
   785
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   42
   772
  8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   44
   709
  9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   705
  10. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   49
   662
  Aihe