Kusettava asiakas

ertger

Mitäs keinoja olette keksineet kusettavia asiakkaita kohtaan?

Nyt yksi julli väittää että hänelle on toimitettu 50kpl yhtä nippeliä. Muistan itse pakanneeni paketin ja laittaneeni sinne 100kpl.

Sitten on toimitettu muka 2,5 metriä tavaraa tilatun viiden metrin sijasta. Tuo nyt on liki mahdotonta kun tavaran mittausmekanismi tehdään aina viiden metrin pätkissä.

Ja sitten on jotain muutakin muka liian vähän. Herätti alkuun epäilyksen tuo 50kpl toimitettu ja juuri tuon muistan kristallin kirkkaasti laittaneeni 100kpl kun kyseistä artikkelia ei oo hetkeen mennyt kaupaksi. Niin en oikein usko muitakaan muka mokia käyneen.

Tiedän että kusettaa ja kehtaa vielä haukkua firmaa ylimielisesti ja odottaneensa muka parempaa palvelua.

Pitäis vissiin laittaa videolle kaikki paketointitapahtumat ja pakkaamiset aina siihen asti kun päätyy postin hihnalle.

Jos ei toimita "puutteita" niin varmaan täyttyy netti kaikesta kurasta.

13

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RuuviVertex

      Kysyt mitä voi tehdä kusettaville asiakkaille.Mielestäni ei mitään, on vain pysyttävä tiukasti kannassaan, kun tietää toimittaneensa tilatun tuotteen oikein. Ymmärtääkseni todistustaakka virheestä on tilaajalla, toisaalta riitatilanne toimitetusta määrästä voi olla hankala ja yleinen mielipide pitää kauppiasta kusettajana.

      Mikäli asiakas jättää vastaanottamansa tilauksen maksamatta, hän on ns. "varovainen maksaja". Mutta mikäli kauppias ei toimita tavaraa, josta saanut maksun, kauppias syyllistyy petokseen.

      Mummotkin yrittävät huijata silloin tällöin, väittämällä loppuun kuluneen tavaran olevan vasta parivuotias ja vetoavat takuun saadakseen uuden tilalle. Räikein esimerkki omalla kohdalla oli yli 10-vuotta vanha tuote, joka oli mummon mukaan vasta runsaan vuoden ollut käytössä.

      Erikoista on myös, että kokemukseni mukaan huijaus yrityksiin syyllistyvistä on valtaosa naisia ja ovat kehittäneet oikein käsikirjoituksen miten se menee.

      Viimeisin on syyskuulta, kun sopimaton tuote halutaan vaihtaa, No, ei siinä mitään ongelmaa ole, pyydän asiakasta palauttamaan alkuperäisen ja lähetän uuden tilalle. Palautusta ei koskaan tapahdu ja kieroutumut mieleni tuumaa, että asiakas ajatteli saavansa kaksi yhden hinnalla.

    • RuuviVertex

      "yleinen mielipide pitää kauppiasta kusettajana."

      Tarkennan vielä, että tämä on tilanne, mikäli myyjä on pienyrittäjä. Kuten rakas kuluttaja-asiamieskin on todennut julkisesti ( edistääkseen pienyrittäjyyttä ), pienten nettikauppojen kanssa olevan ongelmia, kun taas isot toimijat ovat moitteettomia.

    • kuningasasiakas

      Asiakas on kuningas.
      Monet nettifirmat lähettävät pienet tuotteet postilla kirjeenä tai maxikirjeenä.
      Mitään toddistusta ei jää yrittäjälle ja vastaanottaja voi vain ilmoittaa, että missä paketti on ja jos ei tule pian niin rahat takaisin.
      Postille voit tehdä korvaushakemukset, mutta eipä taida mitään saada.

    • Coriander

      Ns. Vaikista asiakkaista tulee meidän yrityksessä entisiä asiakkaista.

      Kaikki yli 10€:n arvoinen lähetys lähtee meiltä aina pakettina, jolloin on postin seurantatunnus. Silloin ne pysyvät kuljetuksessa ehjänä ja menevät perille.

      Vuosien aikana on tullut kaksi reklamaatiota kirjeenä menneestä öähetyksestä, mitkä on asiakkaan mielestä rikki. Olemme pyytäneet asiakasta lähettämään ne takaisin, vaan ei ole kumpaakaan näkynyt.

    • luu kurkkuun

      Pysy tiukasti kannassasi. Lähetä karhulasku perään jossa maininta viimeisestä eräpäivästä, jonka jälkeen lasku menee ulosottoon. Ei perintätoimistoon. Silloin asiakkaan täytyy todistaa, että hän ei ole saanut oikeaa määrää tavaraa. Jos soittelee, sanot vain että asia on meidän puolelta täysin selvä, joten maksa laskusi.

      Jos puhelimessa on mahdollisuus tallenaa puhelut, niin laita se päälle niin kauaksi aikaa kunnes lasku on maksettu. Älä mainitse tästä seikasta asiakkaalle.

    • kaikki huijaa

      Tuli mieleen että näkyiskö jostain Itellan palvelusta tai lähetyslapusta tarkempi paino? Tosin taitaa olla jotenkin silti vaikea todistella ja mitata tarkasti lähetettyä määrää. Ei kannata toimittaa mitään ilman todistajia.

      • ertger

        Kyllä paketin painon saisi kaivettua jostain Itellan laskusta ja varmaan seurantatunnuksellakin, mutta niin kevyttä tavaraa että jo pakkausmateriaalin määrä/paino sekoittaisi asian todistamisen.

        Nimi on ylhäällä ja jos sama kaveri tilaa toistamiseen niin varotoimena aion kuvata ja dokumentoida koko toimituksen.


    • Prinetti

      Itellan prinetti on sopimusasiakkaille ja sieltä näkee kyllä kaikki tiedot jos lähetetään pakettina. Mutta onko jotain järkeä lähettää esim. 10€ tuotetta pakettina kun toimituskulut on sopimusasiakkaille n.5-6€. Tosin tästä jää dokumentti lähetyksestä ja jos lähettää pelkkänä kirjeenä niin mitään ei jää.

      • wqfw

        No jos asiakas maksaa toimituskulut niin onhan siinä järkeä. Toisekseen ei kaikki halvatkaan tavarat mahdu toimitettavaksi kirjeessä.


      • Corinder

        Prinetistä pystyy tulostamaan tarrat kirjeisiin/maksikirjeisiin. Näissä ei ole seurantatunnusta, mutta lähetys jää reksisteriin.


    • RuuviVertex

      Itse olen lähettänyt noin 5-vuoden aikana tavarat Itellan kautta ja viimeiset 3-vuotta Itellan maksikirjeenä. Lähetyksiä on tänä aikana varmaan reilustiyli tuhat.

      Kaikki on toiminut moitteettomasta, vuosien mittaan on pari maksikirjettä hävinnyt, mutta Itella on löytänyt ne päivästä kahteen. Tuotteiden arvo kuluttajille on 90€ - 300€

    • Rehti Reino

      Asiakkaasi on ollut rehellisiä.
      Kusettavat asiakkaat ovat vaan lisääntyneet ja ei heidän tarvitse sanoa kuin, että ei ole pakettia näkynyt niin siitä sitä sitten ollaan.
      Asikas ilmoittaa myyjälle, että jos olen odottanut jo viikon ja jos ei paketti näy parissa päivässä niin teen ilmoituksen viranomaisille jos et lähetä sitä tai maksa tuotteen hintaa tililleni. Siinä sitä sitten yrittäjä ihmettelee mitä tekee, ei ole mitään seurantakoodia millä todistaisi tuotteen lähettämisen.
      Onneksi pääosa suomalaisista on rehellisiä ja ei tee näin.

      • rawaha

        Älkää hyvänen aika lähettäkö ilman seurantakoodia! Toimituskulut maksaa AINA asiakas.

        Ja jos on tarpeen digikuva paketista ennen sulkemista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3045
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      104
      2384
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2142
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1963
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 164
      1238
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe