Hei,
Löysin perikunnan kätköistä kalliin näköisiä pulloja. Osaako kukaan varmuudella sanoa, uskaltaako näitä avata ja maistaa.. Vai ovatko täysin roskiskamaa? Pullot ovat Alkosta ostettuja, täysin avaamattomia, säilytetty omakotitalossa pystysuorassa huoneen lämmössä koko ikänsä pimeässä kaapissa.
Yritän laittaa viinit järjestyksessä vanhasta uuteen;
1) Vino De Crianza, Valencia, Spain, vuosi 1996
2) Hardys, Cabernet Sauvignon, SE Australia, vuosi 2002
3) Punainen pullo, Merlot Cabernet Maestro Italiano, vuodesta ei mitään tietoa pullossa...
4) Hewitson, Miss Harry, Australia, vuosi 2009
5) Cameleon, Cabernet Sauvignon, Mendoza Argentina, Altitude 1200 meters, vuosi 2010
Ja vielä kuva pulloista: http://netti.nic.fi/~hura/viinit.jpg
Roskiskamaa vai voiko noista jotain vielä tarjota?
En tiedä viineistä mitään koska en niitä juo, mutta etukäteen kiitos jo tietävämmälle.
Kysymys viiniguruille vanhojen punkkujen säilymisestä
5
173
Vastaukset
- Punkkusetä
Kalliin näköinen ei välttämättä ole kallista eikä sana ”kallis” merkitse kaikille ihan samaa.
Kulutukseen tarkoitettuja edullisenpuoleisia käyttöviinejä nuo viinisi joka tapauksessa ovat, hinnat kympin kahta puolta per pullo. Toin juuri eilen Viron-matkaltani 6 laatikkoa à 6 pulloa eli 36 pulloa vastaavantasoisia viinejä. Ihme, jos eivät tule juoduiksi muutamassa kuukaudessa.
Tuon tason viinit eivät juuri parane säilytyksessä, joten ansaitsevat tulla juoduiksi enempiä odottelematta. Tuskin ne kuitenkaan vielä juomakelvottomiksi ovat menneet, vaikka eivät enää ihan parastaan tarjoaisikaan.
Jos maistuvat viinille, niin ei niistä ainakaan sen enempää vaaraa terveydelle ole kuin aivan vastikään kaupasta haetustakaan viinistä. Jos maistuvat viinietikalle, ei terveydellistä vaaraa ole sittenkään – mutta kukapa etikoituneesta viinistä nauttisikaan!
Minä avaisin, maistaisin ja todennäköisesti joisin.- niin ja näin
Suosittelen maistamaan ja jos eivät ole parhasta sellaisenaan kelpaavat monesti erittäin hyvin ruuanlaittoon.
Halvat viinit harvoin paranevat säilytyksessä - poikkeuksiakin on. niin ja näin kirjoitti:
Suosittelen maistamaan ja jos eivät ole parhasta sellaisenaan kelpaavat monesti erittäin hyvin ruuanlaittoon.
Halvat viinit harvoin paranevat säilytyksessä - poikkeuksiakin on.Tsot,tsot. Mikäli viini ei juotavaksi kelpaa, niin miten sitten ruuanlaittoon.
Se on aivan väärä luulo, että ruokien maustamiseen kelpaa mikä
hyvänsä litku.- happamoitunut
lungwein kirjoitti:
Tsot,tsot. Mikäli viini ei juotavaksi kelpaa, niin miten sitten ruuanlaittoon.
Se on aivan väärä luulo, että ruokien maustamiseen kelpaa mikä
hyvänsä litku.Noin muutenkaan en ymmärrä viinin tai viinietikan käyttöä ruoanlaitossa - mielestäni ummehtunut, lämmin haju vain pilaa ruoan - miksei ruoan anneta maustua pehmeän täyteläiksi ilman viinin tai etikan hajua.
Jokainen varmaan tunnistaa hajun jokaisen tavaratalon ensimmäisessä kerroksessa - kaikkea muuta kuin koukuttava.
Vaikka kinkit pitävätkin ruoan happamuutta hyväksi terveydelle niin miksi sitä etikkaa pitää tunkea kaikkeen ruokaan - haisee pahalle.
- 1+9
Kiitos asiantuntevasta vastauksesta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.854970- 962953
- 432846
- 1992402
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj292050- 1331969
- 1781570
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161501Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan51379- 171315