"Faraon kirous"

Utelias...

Moikka!
Onko joku sairastunut Hurghadassa ns. "Faraon kiroukseen"? Kuinka toimitte siellä? Kannattaako ottaa yhteyttä oppaaseen jos tavalliset apteekin lääkkeet eivät tehoa? Hoitaako siis matkatoimisto/opas sairaalahoitoon...? Todella monelle on kuulemma tullut paha vatsatauti reissulla ja jotkut ovat joutuneet tiputukseenkin...Kiitos vastauksista jo etukäteen!

5

1830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mary

      Just tultiin Egyptistä porukalla ja lähes kaikki välttyivät vatsataudilta. Yksi humu söi riisiä ja oli sitten sen jälkeen päivän faaraon kirouksessa eli riisi keitetään vesijohtoveteen, jonka jälkeen tulos on selvä.

      Paikallinen vesi ei ole juomakelpoista edes keitettynä eli kaikki suuhun menevä vesi pitää tulla pullosta. Uimisen, rahojen käsittelyn jne. jälkeen sekä ennen ruokailua kannattaa desinfioida kädet apteekista saatavalla desinfiointiaineella (meillä oli pieni pullo käsi-desi -nimistä ainetta mukana)

      Kirouksen varalta kannattaa Suomessa aloittaa maitohappobakteerikuuri sekä ottaa Imodiumia mukaan ja heti oireiden alkaessa ottaa pari. Jos pahaksi äityy, niin sitten yhteyttä paikalliseen lääkäriin, jolla on sitten stydimmät tropit.

      • Marjut

        Tulimme juuri Sharmista ja söimme kaikki neljä useampana päivänä Naama Bayssä ja myös snorklausretkellä riisiä (oli muuten hyvää), eikä meistä neljästä kukaan sairastunut...

        Maitohappobakteertikuuri ja käsihygienia, myös aina rahojen käsittelyn jälkeen.
        Myös viskitilkka tyhjään vatsaan joka aamu, myös lapsille. Ehkei sillä ole mitään merkitystä, mutta ei se pahaakaan tee;-)

        Ostin myös heti ekana iltana varmuuden vuoksi apteekista paikallista lääkettä, ehkä sekin auttoi kun sitä koko viikon mukana kuljetimme;-)


    • ex-opas

      Eiköhän sinne sairaalaan voi hakeutua ihan itsekin, ei opas sinne voi pakottaa. Tietysti kielitaidotonta auttaa mutta kyllä kielitaitoinen pärjää itse. Useiten sairaalaan joudutaan ihan siitä syystä että ei kutsuta lääkäriä ajoissa. Ajatellaan että katsotaan nyt vielä yksi päivä. Ja sen jälkeen toinen, ehkä kolmaskin. Heti kun oireet alkaa niin mars apteekkiin ja sieltä saadut lääkkeet huivii. Jos ne ei auta niin seuraavana päivänä sitten kysellä lääkäriä. Miksi ylipäätään lääkärin puoleen kääntyminen lomalla on niin vaikeaa, monesti asiakkaat sanoi että kyllä minä Suomessa olisin jo käynyt lääkärillä...miksi ei sitten ulkomailla?

    • Viimme talvena

      Paikallisen apteekin lääkkeet auttaa hyvin ripuliin jota "faaraon kiroukseksi" kutsutaan.
      Suomessa ja Egyptissä on eri bakteerikanta siksi Suomalaiset peruslääkkeet eivät välttämättä tehoa siellä. Käsien pesu ja desinfiointi auttaa pitkälle.

      Toinen asia on se jos saa ruokamyrkytyksen tai salmonellan. Ne ovat vakavampia tilanteita ja silloin sairaalahoito on tarpeen. Siksi kannattaa olla tarkkana mitä syö. Kunnolla kypsennettyä ja siistin näkösissä paikoissa. Pilaantuvia ruokia ei saa myöskään säilyttää huoneenlämmössä tai ulkoilmassa.

      Meidän kuuden hengen seurueesta vain yksi sairastui vatsatautiin viimme talvena Hurghadassa.
      Hänkin parani pian paikallisella lääkkeelä. Söimme normaalisti ravintoloissa mitä ruokalistalta löytyi, niin riisiä kuin kanaakin, mutta huolehdimme käsihygieniasta aina ennen ruokailua.

    • kiroukselta välttynyt

      Niin, tosiaan jo apteekissa voi olla lääkäri paikan päällä. Tai ihan hotellin respastakin voi kysyä, ne kyllä opastaa. Vaikka ois kielitaidotonkin, niin pitelee vain kädellä masua.. se on niin yleistä siellä, niin luulis tajuavan. Ite vältyttiin, tai pieni ripuli tuli viimesenä päivänä ja jatkuu nyt Suomessa, mut tosi lievää.
      Yks mitä kantsii välttää niin, munakokkeli jos se on yhtään "löysää". Sillä he eivät pese kananmunia niin hyvin, joten siitä voi saada salmonellan. Käsien desifiointi-geeliä kantsii ostaa täältä, ei maksa paljoo ja on tosi kätevää laittaa ennen ruokailua. Itse maitohappobakteereilla ei kuulemma pitäis olla suurta vaikutusta. Kuitenkin me niitä syötiin koko matkan ajan. Lääkäriin menoa ei kantsi aristella, se ei siellä oo kallista ja matkavakuutuksestahan se sit loppupelissä menee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe