"Faraon kirous"

Utelias...

Moikka!
Onko joku sairastunut Hurghadassa ns. "Faraon kiroukseen"? Kuinka toimitte siellä? Kannattaako ottaa yhteyttä oppaaseen jos tavalliset apteekin lääkkeet eivät tehoa? Hoitaako siis matkatoimisto/opas sairaalahoitoon...? Todella monelle on kuulemma tullut paha vatsatauti reissulla ja jotkut ovat joutuneet tiputukseenkin...Kiitos vastauksista jo etukäteen!

5

1825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mary

      Just tultiin Egyptistä porukalla ja lähes kaikki välttyivät vatsataudilta. Yksi humu söi riisiä ja oli sitten sen jälkeen päivän faaraon kirouksessa eli riisi keitetään vesijohtoveteen, jonka jälkeen tulos on selvä.

      Paikallinen vesi ei ole juomakelpoista edes keitettynä eli kaikki suuhun menevä vesi pitää tulla pullosta. Uimisen, rahojen käsittelyn jne. jälkeen sekä ennen ruokailua kannattaa desinfioida kädet apteekista saatavalla desinfiointiaineella (meillä oli pieni pullo käsi-desi -nimistä ainetta mukana)

      Kirouksen varalta kannattaa Suomessa aloittaa maitohappobakteerikuuri sekä ottaa Imodiumia mukaan ja heti oireiden alkaessa ottaa pari. Jos pahaksi äityy, niin sitten yhteyttä paikalliseen lääkäriin, jolla on sitten stydimmät tropit.

      • Marjut

        Tulimme juuri Sharmista ja söimme kaikki neljä useampana päivänä Naama Bayssä ja myös snorklausretkellä riisiä (oli muuten hyvää), eikä meistä neljästä kukaan sairastunut...

        Maitohappobakteertikuuri ja käsihygienia, myös aina rahojen käsittelyn jälkeen.
        Myös viskitilkka tyhjään vatsaan joka aamu, myös lapsille. Ehkei sillä ole mitään merkitystä, mutta ei se pahaakaan tee;-)

        Ostin myös heti ekana iltana varmuuden vuoksi apteekista paikallista lääkettä, ehkä sekin auttoi kun sitä koko viikon mukana kuljetimme;-)


    • ex-opas

      Eiköhän sinne sairaalaan voi hakeutua ihan itsekin, ei opas sinne voi pakottaa. Tietysti kielitaidotonta auttaa mutta kyllä kielitaitoinen pärjää itse. Useiten sairaalaan joudutaan ihan siitä syystä että ei kutsuta lääkäriä ajoissa. Ajatellaan että katsotaan nyt vielä yksi päivä. Ja sen jälkeen toinen, ehkä kolmaskin. Heti kun oireet alkaa niin mars apteekkiin ja sieltä saadut lääkkeet huivii. Jos ne ei auta niin seuraavana päivänä sitten kysellä lääkäriä. Miksi ylipäätään lääkärin puoleen kääntyminen lomalla on niin vaikeaa, monesti asiakkaat sanoi että kyllä minä Suomessa olisin jo käynyt lääkärillä...miksi ei sitten ulkomailla?

    • Viimme talvena

      Paikallisen apteekin lääkkeet auttaa hyvin ripuliin jota "faaraon kiroukseksi" kutsutaan.
      Suomessa ja Egyptissä on eri bakteerikanta siksi Suomalaiset peruslääkkeet eivät välttämättä tehoa siellä. Käsien pesu ja desinfiointi auttaa pitkälle.

      Toinen asia on se jos saa ruokamyrkytyksen tai salmonellan. Ne ovat vakavampia tilanteita ja silloin sairaalahoito on tarpeen. Siksi kannattaa olla tarkkana mitä syö. Kunnolla kypsennettyä ja siistin näkösissä paikoissa. Pilaantuvia ruokia ei saa myöskään säilyttää huoneenlämmössä tai ulkoilmassa.

      Meidän kuuden hengen seurueesta vain yksi sairastui vatsatautiin viimme talvena Hurghadassa.
      Hänkin parani pian paikallisella lääkkeelä. Söimme normaalisti ravintoloissa mitä ruokalistalta löytyi, niin riisiä kuin kanaakin, mutta huolehdimme käsihygieniasta aina ennen ruokailua.

    • kiroukselta välttynyt

      Niin, tosiaan jo apteekissa voi olla lääkäri paikan päällä. Tai ihan hotellin respastakin voi kysyä, ne kyllä opastaa. Vaikka ois kielitaidotonkin, niin pitelee vain kädellä masua.. se on niin yleistä siellä, niin luulis tajuavan. Ite vältyttiin, tai pieni ripuli tuli viimesenä päivänä ja jatkuu nyt Suomessa, mut tosi lievää.
      Yks mitä kantsii välttää niin, munakokkeli jos se on yhtään "löysää". Sillä he eivät pese kananmunia niin hyvin, joten siitä voi saada salmonellan. Käsien desifiointi-geeliä kantsii ostaa täältä, ei maksa paljoo ja on tosi kätevää laittaa ennen ruokailua. Itse maitohappobakteereilla ei kuulemma pitäis olla suurta vaikutusta. Kuitenkin me niitä syötiin koko matkan ajan. Lääkäriin menoa ei kantsi aristella, se ei siellä oo kallista ja matkavakuutuksestahan se sit loppupelissä menee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7185
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4202
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2105
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2029
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1649
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe