Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Usko tulee aina olemaan osa elämää.

Views or answers?

Piditte uskonnoista ja uskomuksista tai ette.

Tieteelliset teoriat tarjoavat lähinnä näkemyksen siihen miten maailma muuttui ja kehittyi ja se on OK, mutta ei kykene vastaamaan kysymyksiin kuten:

"Miten maailma tuli olemassa olevaksi?"
"Miksi me tai tai kaikki tämä muu on olemassa?"

Tiede kun on työkalu joka lähtee jo olemassa olevasta maailmasta liikkeelle ja perustuu siellä kerätyistä jäljistä tehtyihin laskentoihin ja oletuksiin. Siis väärä työkalu noihin kahteen kysymykseen.

Sitä paitsi on yhä asioita jo niinkin alkeellisella tasolla kuin solutasolla joihin nuo teoriat eivät pysty vastaamaan...

Ihmiset kaipaavat yhä syvällisempiä vastauksia umpitieteellisyyden sijaan, ja siinä uskonnot ja uskomukset tulevat kuvaan, tai sitten filosofia, nuo kaksi kysymystä kun kuuluvat sen alueeseen, tarkemmin sanottuna eksistentialismiin.

Yhtä hyvin voisitte totutella ajatukseen että uskonnot eivät koskaan poistu täysin kuvasta ja jättää uskovaiset rauhaan jos eivät ole teille suora uhka. Usko kun on suurelta osin neutraalia. Vain hullut käyttävät sitä hyväkseen tai tekosyynä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskonnot on roskaa

      Eivät uskonnotkaan noihin kysymyksiin muuta tarjoa kuin satuja. Jokainen uskonto omaa jumalaansa ja luomistarinaansa. Taikka sitten voi lukea kalevalaa ja uskoa että maailma syntyi sotkan munasta.

      En tiedä miksi pitäisi keksiä joku satu sellaisen asian tilalle mitä ei tiedä? Eikö voi vain todeta että tuota emme vielä tiedä, tutkitaan asiaa. Miksi siihen pitää olla työntämässä jotain jumalaolentoa vastaukseksi?

    • fda

      "Usko kun on suurelta osin neutraalia."

      Olisikin näin. Toki nykyaikana uskonto on menettänyt melkein kaiken muun merkityksen lännessä. Homoja ja ihmisen päätösvaltaa olla kuka hän on ne kuitenkin vielä estävät. Eräät muut uskonnot sitä vastoin maailmalla on vieläkin roolissa jossa kristinusko ennen oli.

    • Sarcisson

      ""Miten maailma tuli olemassa olevaksi?"
      "Miksi me tai tai kaikki tämä muu on olemassa?"

      En tiedä, huomaako aloittaja tätä itse, mutta nämä ovat kysymyksiä, jotka nousevat uskonnosta itsestään. Ensimmäinen olettaa, että on ollut joskus "tila", jossa mitään ei ollut olemassa. Toinen taas olettaa, että olemassaololla on oltava jokin erityinen syy ja sitä kautta em. ihmiselämällä on oltava jokin tietty merkitys ja jotain mihin se tähtää.

      Nämä ovat molemmat uskonnollisen elämänkatsomuksen asettamia olettamuksia.

      Vastatatessaan näihin kysymyksiin uskonto ottaa kantaa metafysiikkaan (maailman luonteeseen), ihmisen asemaan siinä ja sekä siiihen, miten meidän tulisi elämämme elää. Näistä se johtaa maailman- ja ihmiskäsityksen, jota valitettavasti pyritään soveltamaan kaikille elämänalueille. Ja myös tiettyyn uskontokuntaan kuulumattomien oletetaan tai toivotaan hyväksyvän nämä käsitykset ja käyttäytyvän niiden mukaisesti. Siksi uskonto ei ole, eikä koskaan voi olla neutraalia.

      Jos puhutaan esimerkiksi yksijumalaisista uskonnoista, niin nehän eivät tarjoa vastausta aloittajan kysymyksiin. Ne antavat suht loogisen selityksen asiasta, jos ihminen hyväksyy niiden antamat lähtöoletukset. Mutta se loogisuus perustuu itsessään tiettyihin uskomuksiin, ei verifioitaviiin faktoihin. Siksi ne eivät ole syvällisiä vastauksia vain ainoastaan psykologisesti tyydyttäviä päätöksiä lopettaa kyseleminen tiettyyn kohtaan ja jättää loput uskomusten varaan.

    • ---

      Tietämättömyys on yksi huonoimpia syitä alkaa keksimään vastauksia asioille hatustaan tai vanhoista, niin ikään hatusta revityistä kansantaruista. Se, ettei tiede ole vielä kaikkea mahdollista selvittänyt, ei tarkoita sitä että jossain naruista vetelisi pohjois-afrikkalaisten paimentolaiskansojen ideoima Jahve tai muu vastaava.

    • Joopa juu

      "Tieteelliset teoriat tarjoavat lähinnä näkemyksen siihen miten maailma muuttui ja kehittyi ja se on OK, mutta ei kykene vastaamaan kysymyksiin kuten"

      Noin väitettiin silloinkin kun oli vielä Kirkko kuulolla -palsta. Ja kun sitten yritettiin saada selvää että miten se usko sitten niihin kysymyksiin vastaa, niin eipä tullut valmista. Taidokkaita väistöliikkeitä kyllä nähtiin vaikka millä mitalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1965
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1233
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe