Uskovan haasteet mielen järkkyessä

nimetön.

On vähintään ristiriitainen tunne olla uskossa Jeesukseen ja samaan aikaan tarvita rauhoittavaa lääkettä ahdistukseen jota pitkin hampain annetaan. Lääkärille voi kertoa ahdingostaan ja kun sattuu kohille kunnon lääkäri hän voi kysyä elämästä ja harrastuksista laajemmin, jolloin uskova kertoo uskostaan Jeesukseen kuin pyydellen anteeksi, että siitä huolimatta on seinä vastassa. Seuraava tilanne voi ollakin että joku hädissään oleva tarvitsee Jeesusta ja kuinka helposti sanomme että Jumala auttaa sinua vähän niinkuin kaikessa. Olemmeko rehellisiä, tai olenko minä rehellinen, elämässä on ristiriitaisuus joka repii minua itseäni. Rämmin erämaata yksin ja ahdistettuna.

7

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lightning Star

      Haluaisitko lukea tekstini "kysymys uskovaisille" -aloituksesta(tällä sivulla näkyy alempana)?

      Ihan varovasti laitan tämän, toivon, että kirjoituksesta olisi apua sinulle.

      • nimetön.

        Luin tekstisi sieltä ketjusta. Sinulla on ollut hyvin vaikea elämä ja toivon että sinut nostetaan sieltä kaikesta ylös mikä vieläkin painaa kuten Joosef muinoin. Jumala ei ole yhtäkuin hylkäävät ihmiset vaikka ovatkin seurakunnassa ja uskovia.


      • Lightning Star
        nimetön. kirjoitti:

        Luin tekstisi sieltä ketjusta. Sinulla on ollut hyvin vaikea elämä ja toivon että sinut nostetaan sieltä kaikesta ylös mikä vieläkin painaa kuten Joosef muinoin. Jumala ei ole yhtäkuin hylkäävät ihmiset vaikka ovatkin seurakunnassa ja uskovia.

        mietin... luitkohan tekstini? Lopputulos oli toivon ja rauhan löytyminen Kristuksessa Jeesuksessa.


      • nimetön.
        Lightning Star kirjoitti:

        mietin... luitkohan tekstini? Lopputulos oli toivon ja rauhan löytyminen Kristuksessa Jeesuksessa.

        Anteeksi, tuli ajatuskämmi, pidin sinua aloittajana.Luen vielä ajatuksella sinun viestisi. Kiitos.


    • Mazdels (ei kirj.)

      Ei ole ollenkaan häpeä, jos joutuu käyttämään mielialalääkkeitä. Mielialaongelmissa kannattaa aina kääntyä lääkärin puoleen. Helluntailaisuudessa oli ainakin takavuosina erittäin kielteinen suhtautuminen psykiatriseen hoitoon ja lääkitykseen. Jeesus kun oli heidän mielestään ainoa lääkäri psykiatrisissa asioissa. Muistan itsekin takavuosien helluntailaisten keskusteluja, joissa psykiatrinen hoito leimattiin olevan paholaisesta lähtöisin ja näin aivan turhaa.

      .Nykyisin helluntaiseurakunnissakin jo ollaan sallivampia psykiatriselle hoidolle ja se on hyvä asia. Tosin sielläkin on edelleen paljon henkilöitä, joiden mielestä psykiatria ja mielenterveyshoito kuuluu yksinomaan Jeesukselle. Tästä osoituksena on keskusteluketju helluntailaistenkin opettajana toimivan Petri Paavolan Uskonaskel -foorumilla. Paavola juuri opettaa, että psykiatria on saatanasta ja ateistien oppia.

      Ketjun nimetön aloittaja, suosittelen että haet apua ahdistukseesi terveyskeskuksesta ja mielenterveystoimistosta. Jumala on antanut viisautta hoitohenkilökunnalle auttaa kärsivää potilasta näissäkin asioissa. Varsinkin helluntaiseurakuntien ja muiden vapaiden suuntien sielunhoitjiin kannattaa suhtautua äärimmäisellä varovaisuudella. Heiltä puuttuu usein koulutus tehtävään ja he saattavat syyllistää potilasta ja väittää vaikka, että et ole "oikealla paikalla" uskossasi. Näiden sielunhoitajien apu saattaa vain pahentaa tilannetta. Erityisesti näiden seurakuntien sielunhoitajia kannattaa välttää silloin, kun ahdistukset tulevat uskosta / uskonnosta / tietystä uskonyhteisöstä..

    • Ole turvallisella mielellä, sinä olet Jeesuksen oma ja rakas silloinkin, kun tarvitset psykiatrista apua. Me elämme täällä maailmassa, turmeltuneessa maailmassa ja täällä me ihmiset niin uskovat kuin uskomattomatkin kohtaamme monenlaisia elämän tapahtumia, iloja, mutta myös surua, kärsimystä, sairautta, ahdistusta ja tuskaa. Elämä ei monesti ole helppoa, on monenlaista huolta, murhetta ja toimeentulon vaikeutta ja elämän ja työn rasitusta ym.

      Silloin kun tarvitsemme apua lääkäriltä, sitä pitää rohkeasti hakea ja suostua autettavaksi, sillä lääketiedekin on Jumalan lahja meille ihmisille. Saa rukoilla ja purkaa rukouksessa tuskaansa Jumalalle, mutta ei pidä luulotella jotain ihmettä. Jumala voi tehdä ihmeen, mutta aina silloin on kysymys Jumalan kunniasta ja Jeesuksen nimen kunniasta. Ei ole mitään häpeällistä siinä, että uskova sairastuu ja sairastaa ihan mitä tahansa sairautta. Täällä ajassa meitä kohtaa kaikki, mikä ihmistä voi elämässä kohdata, emme ole missään suojassa, vaan noiden kokemusten kautta me sitten avun saatuamme pystymme tukemaan niitä, jotka tarvitsevat apua vastaavissa vaikeuksissa, joita me olemme kohdanneet ja niistä toipuneet ja menneet niistä läpi.

      Ole levollisella mielellä ja ota kaikki apu vastaan, mitä voit saada lääkäreiltä ja terapeutilta, jos sitä tarvitset. Jeesus on sinun kanssasi ja kulkee sinun vierelläsi ja sanoisin, että hän kantaa sinua juuri nyt, kun sinua ahdistaa ja vaivaa oma sairautesikin. Sairaus ei ole sinulle rangaistus, se ei ole sinulle muistutus mistään, tässä elämässä vain kohtaamme kipeitäkin asioita. Mene myös sielunhoitajan luo, jos tunnet sitä tarvitsevasi, on hyvä, jos joku voi sinun kanssasi yhdessä rukoilla ja saat sisimpääsi rauhan ja levon, jonka Jeesus on luvannut antaa.

      Usein sairauden keskellä meistä tuntuu, että Jeesus on kaukana eikä kuule meitä, mutta ei meidän uskomme ole tunteiden varassa, vaan Jeesuksen varassa. Hän on meidän pelastajamme ja on meidän vierellämme, kun meillä on ahdistus, vaikka ei meistä siltä tuntuisikaan - hän on meidän kanssamme oman lupauksensa mukaan. Siitä sanasta saat pitää kiinni. Ole turvallisella mielellä, sinä olet hyvin rakas ja sinä olet ihana ihminen ja Jumalalla on hyvät ajatukset sinua kohtaan. Älä pelkää, sinä olet turvassa.

    • nimetön.

      Lämmin kiitos ystävällisistä vastauksista ja myötätunnosta ja tuesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe