nuori ja ahdistunut

väsynyt tyttö

Olen 17-vuotias nuori nainen. Joidenkin mielestä siis täysin teini edelleen. Aloitin syksyllä 2013 ammatikoulussa ja opiskelen ammattiin, joka ei kiinnosta minua laisinkaan. Teen koulun ohessa kahta työtä iltahommina, yleensä n. 3-5 iltana viikossa. Koulu stressaa järkyttävän paljon ja saa minut ajoittain todella ahdistuneeksi. Olen jonkinasteinen perfektionisti ja vaadin ainakin perheen ja ystävien mielestä itseltäni ihan liikoja. Joinain päivinä ahdistus kasvaa liian suureksi ja romahdan lattialle itkemään, hallitsematonta, kouristelevaa itkua. Vihaan itseäni siitä että olen niin heikko, että annan itseni romahtaa. En näe muuta vaihtoehtoa kuin kuivata kyyneleet, nousta ylös ja kerätä itseni kokoon, jotta voin taas teeskennellä seuraavan viikon iloista ja positiivista nuorta.

Koulu ei ole ainoa ahdistuksen aihe, vaan muu elämäkin tekee sitä kyllä. Kaverisuhdesotkut ja yksinäisyys saa ahdistuksen kasvamaan aivan uusiin mittakaavoihin. Vaikka ympärillä on kuinka paljon ihmisiä, ei ole ketään,jolle voisi oikeasti avautua.

Luultavasti taas täällä ajatellaan, että tuo on taas sitä tavallista teiniangstia, mutta onko se sitä, kun sama on jatkunut jo lähemmäs kolme vuotta?

Väsynyt ja kyllästynyt jatkuvaan paineeseen, ja pitäisi vielä jaksaa elää vuosikymmeniä.

7

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhuminen auttais

      Ymmärrät että vaadit itseltäsi liikaa, mutta ei voi silti alentaa rimaa. Jos pakko tehdä noin paljon töitä, niin lopeta toinen duuni. Kannattaa tietysti suorittaa koulu loppuun, mutta voit hakeutua sen jälkeen toiselle alalle.

    • Komppaan edellistä muuten paitsi että kannattaa miettiä tota koulua jos ala ei kiinnosta sinua lainkaan koska minusta ei ole järkeä mennä alan töihinkään jos kiinnostus alaa kohtaan on 0.

    • Henderson

      Hei,

      Ensiksikin, et ole heikko, kun "annat itsesi romahtaa." Kukaan meistä ei ole yli-ihminen. Vaikeita aikoja tulee vastaan meille kaikille, eikä pahan olon näyttäminen tee kenestäkään heikkoa. Päinvastoin, jos uskallat näyttää, että on huono-olo, se tekee sinusta vahvan. Mahdollinen apu tähän pahaan oloon auttaa juurikin siihen itseensä, se ei tee sinusta yhtään vähempiarvoisempaa ihmistä kuin muut. Olet yhtä tärkeä kuin muutkin ihmiset, nyt ja aina.

      Toiseksi, mikäli haluat esim. vaihtaa koulua, suosittelen sinua tekemään niin. Olet nuori, ja sinulla on elämä edessä. Elämä on kuitenkin niin lyhyt aika kokonaisuudessaan, että jos jokin asia ei kiinnosta täysillä, kannattaa harkita alanvaihtoa, jos siltä tuntuu. Älä välitä siitä, mitä sukulaiset, naapurit ym. sanovat. Sinä elät omaa elämääsi, eivät ne muut. He eivät tee päätöksiä sinun puolestasi, eivät nyt eivätkä koskaan.

      Suosittelen sinua hakeutumaan terapiaan. Voi olla, että saat jotain masennuslääkettä. Työtaakkaa ja kouluhommia kannattaa vähentää, jos mahdollista. Tärkeintä on sinun oma henkinen hyvinvointisi.

      Muista, että ihminen ei ole heikko, jos hän myöntää, ettei jaksa. On vahvuutta sanoa, missä kulkee oman jaksamisen raja. Jos joku sanoo jotain muuta, ei hänen sanomisistaan kannata välittää.

    • Anonyymi

      Kuulostat juurikin normaalilta nykyajan nuorelta! Ahdistaa heti kun joutuu tekemään asioita, jotka eivät ole mieleisiä. Lintsasit koulusta kun "ahdisti", ja tämä alkoi heti kun yläaste alkoi? Kyllä kokoajan saa kuulla kun nuori vetää "ahdistuskortit" kehiin! Tällä yritetään välttää kaikenlainen vastuu joka asiasta!
      Ennen sai rehellisesti selkäänsä jos tämmöistä sontaa edes kehtasi ääneen sanoa!
      Te olette näitä "vapaan kasvatuksen" tuotoksia, ikävä nähdä kuinka paljon tilanne vielä pahenee :-0

      • Anonyymi

        Kyllä tuo minun mielestäni kuulostaa vakavalta ongelmakimpulta. Joku lääkekin olisi varmaan hyvä. Ota ammattiapua, niin elämä taas rullaa.Jaksamisia!


    • Anonyymi

      Nuorten ahdistus voisi johtua siitä, että he 'alitajuisesti' tietävät, että asioiden Maassa olisi pitänyt muuttua galaksimme käännekohdan 21.12.2012 jälkeen, mutta ei mitään huomattavaa nähty. Lisää sotia vain. Tietoisuutemme on niin matalalla tasolla, että perin harva tietää millainen ihminen on; ikuisesti elävä henkiolento, joka saa tänne syntyessään ruumiin käyttöönsä. Hän on tehnyt suunnitelman elämästään, saanut apua sen tekoon, mutta materiaalinen elämä murskaa, saa unohtamaan suunnitelman. Ruumiin pitää kuolla jotta tämä henkiolento löytää uuden mahdollisuuden syntymiseen tänne. Kyllä tuo kierto on tunnettu maassa aikaisemmin. Esim tuhatsata-luvulla Persiassa elänyt Omar Khaijam sanoi näin:

      'Oi teltantekijä, on ruumiis teltan kaltainen,
      Käy hetkeks siihen Henki, Sulttaani suurvaltainen.
      Ja Sulttaani kun retkeänsä jatkaa tyhjyyteen
      Esille astuu Kuolema, pois teltan korjaten.'

      Tässä on ymmärretty myös se miten arvokas tuo Henki on, Sulttaani!
      Näistä asioista kerrotaan youtubessa paikassa Aurinkotie. Viihdyttävä uusi maailma.

      • Anonyymi

        Joku voi ahdistua vaan entistä enemmän, jos alkaa tuollaisia youtubesta katselemaan ja kuuntelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      195
      7687
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4412
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1726
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe