Köyhät maksamaan vanhusten ja vammaisten hoidot!

yhteiskunnan jäte

Vaiettu asia ja mitä ei tavallista rivikansalaista kovinkaan kiinnosta jos ei itse joudu tämän asian uhriksi.

Itse olen vuosien saatossa saanut kuulla ne kaikki halveksunnat jotka työtön voi saada. Menneisyydestäni näkee että olen tosissani yrittänyt tässä yhteiskunnassa pärjätä ja maksaa veroni, olen opiskellut ja ottanut kaikki työt joita saanut vastaan, kunnes sain lapsen ja minusta tuli yksinhuoltaja.

Yksinhuoltajan haasteellisuus selvisi nopeasti ja hyvistä yrityksistä huolimatta, en saanut pidettyä samaa pätkätöiden saamista yllä ( pysyvää paikkaa ei vaan löytynyt ). Markkinoilla kun on runsaasti lapsettomia työttömiä.

Sitten minusta tuli omaishoitaja lapselleni ja todellinen taistelu alkoi, harvasta työpaikasta sai enää edes vastausta, kiitos mutta ei kiitos.

Nyt olen kotona, saan elatustukea, lapsilisää, vammaistukea, asumistukea, työttömyyskorvausta, omaishoitaja tukea ja kaiken tämän lisäksi toimeentulotukea. Koska nämä edellä mainitut tuet ei riitä edes normaaliin toimeentulotukeen.

Olen siis työtön luuseri, joka hoitaa vammaista lasta 24/7 yksin.

Työttömällä ei ole varaa ylimääräisiin, omaishoitajalla ei ole vapaita eikä varaa. Ruhtinaalliset 3vrk/kk ja sekin aika kotona.
Ei oikeutta edes omaan huoneeseen, sen halutessa pitää maksaa tämä ylellisyys itse.

Ei sosiaalista elämää, kuka nyt haluaa olla tekemisissä sellaisen kanssa joka ei pääse mihinkään eikä ole varallisuutta edes huoltoaseman kahvikuppiin?

Ja miksi näin, vaikka omaishoitajatuki on n. 400€ bruttona?
Tämä ruhtinaallinen palkkio vähentää bruttona asumistukea, nettona toimeentulotukea. Työttömyysturva on harkinnan varainen, saat sen jos pystyt todistamaan että saat lapsen hoitoon tai ylensäkin hoidettavasi.

Kunnat ovat valmiita työttömyysturvan menetyksestä katkaisemaan omaishoitajatuen, koska työttömyysturva on isompi.

kouluikäiselle ja sitä vanhemmalle on todella haasteellista löytää hoitopaikkaa, koska on täysin avustettava ja tavallinen hoitaja ei käy. Kunnan pitäisi auttaa, kokeilin ja 3 työpäivää ennen koulun alkua en saanut lapselle hoitopaikkaa, luovutin siis paikkani toiselle.

Rakastan lastani ja siksi teen tätä, mutta tästä hyvinvointivaltiolta eikä muiltakaan tahoilta kiitosta heru. Olen työtön luuseri ja elätän vammaista lastani köyhyysrajan alapuolella. Teen kaikki samat jotka vaaditaan normaalilta työttömältä ja hoidan kodin, lapseni ja hänen asiat, koulun, terapiat, kuljetukset, lääkäri käynnit. Minut on teljetty kotiini ja tämä on vankilani. Minua rangaistaan omaishoitajuudesta ja vammaisesta lapsesta.
Tämä tapahtui tahtomattani ja minulla ei ole vaihto-ehtoja. Mutta toivon että kunnes asioihin tulee muutosta, jokainen miettii että onko valmis elämään köyhyysrajan alapuolella, tehdä työtä 24/7 ja palkaksi saa ihmisten ja yleisesti yhteiskunnan halveksuntaa.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynyt...

      Kokemusta on, olin ruokajonossa, olen siis omaishoitaja ja yksinhuoltaja itsekin, en saa edes työttömyysturvaa, joten toimeentulotuki ainut mahdollinen. Asiaan, siinä seistessäni eräs nainen haukkui työttömät maan rakoon ja sylkäisi päälleni. Itku siinä tuli ja lähtö kotiin ilman ruokaa. Kysellyt monelta miten aikovat helpottaa tilannetta, vastaus on ollut verohelppotus. Mutta verohelpotukset eivät tule auttamaan asiaa. Tulot katsotaan bruttona, kela ottaa vähintään 20% vaikka oma verotus olisikin 10%. nettona se katsotaan toimeentulotukeen, joten ei helpota sitäkään kautta, vähentää vain toimeentulotukea. Omaishoitajuus on raskasta ja tuesta huolimatta, jäävät tulot samalle arvolle kuin ilman omaishoitajuutta tai sen palkkiota. Joten suosittelen myös miettimään vapaa-ehtoista omaishoitajuutta kun on työikäinen. Vapaa-aikaa ei enää ole ja arvosi omaishoitajana on samaa luokkaa kuin työttömilläkin. kunnat rikkovat lakia ja luvatut avut eivät enää toteudu. Voimia sinne, vaikka ei se paljon lohdutakkaan!

    • Tyhmät maksaa ja käy

      duunissa :) Mä en oo koskaan opiskellu mitään enkä ollu koskaan missään duunissa.. Mä oon eläny Espoon sossun rahoilla koko ikäni, kuten mun omatki vanhempani. Espoon sossu maksaa mun kaikki domain-nimetkin netissä, joita mulla on jo yli 20 kpl. Mul on 6 tietskaa, 7 kameraa ja 4 digitaalista sanelinta.

      Mä oon 50 vuotias enkä aio eläessäni mennäkään mihinkään toihin.
      Mä saan pienten lasten alastonkuvien myynnistä yli 5000 egee / kk. Puhtaana.
      Repikää siit köyhät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      181
      1836
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      270
      1354
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1275
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1057
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      922
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      68
      916
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      162
      914
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      818
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      57
      762
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      725
    Aihe