Köyhät maksamaan vanhusten ja vammaisten hoidot!

yhteiskunnan jäte

Vaiettu asia ja mitä ei tavallista rivikansalaista kovinkaan kiinnosta jos ei itse joudu tämän asian uhriksi.

Itse olen vuosien saatossa saanut kuulla ne kaikki halveksunnat jotka työtön voi saada. Menneisyydestäni näkee että olen tosissani yrittänyt tässä yhteiskunnassa pärjätä ja maksaa veroni, olen opiskellut ja ottanut kaikki työt joita saanut vastaan, kunnes sain lapsen ja minusta tuli yksinhuoltaja.

Yksinhuoltajan haasteellisuus selvisi nopeasti ja hyvistä yrityksistä huolimatta, en saanut pidettyä samaa pätkätöiden saamista yllä ( pysyvää paikkaa ei vaan löytynyt ). Markkinoilla kun on runsaasti lapsettomia työttömiä.

Sitten minusta tuli omaishoitaja lapselleni ja todellinen taistelu alkoi, harvasta työpaikasta sai enää edes vastausta, kiitos mutta ei kiitos.

Nyt olen kotona, saan elatustukea, lapsilisää, vammaistukea, asumistukea, työttömyyskorvausta, omaishoitaja tukea ja kaiken tämän lisäksi toimeentulotukea. Koska nämä edellä mainitut tuet ei riitä edes normaaliin toimeentulotukeen.

Olen siis työtön luuseri, joka hoitaa vammaista lasta 24/7 yksin.

Työttömällä ei ole varaa ylimääräisiin, omaishoitajalla ei ole vapaita eikä varaa. Ruhtinaalliset 3vrk/kk ja sekin aika kotona.
Ei oikeutta edes omaan huoneeseen, sen halutessa pitää maksaa tämä ylellisyys itse.

Ei sosiaalista elämää, kuka nyt haluaa olla tekemisissä sellaisen kanssa joka ei pääse mihinkään eikä ole varallisuutta edes huoltoaseman kahvikuppiin?

Ja miksi näin, vaikka omaishoitajatuki on n. 400€ bruttona?
Tämä ruhtinaallinen palkkio vähentää bruttona asumistukea, nettona toimeentulotukea. Työttömyysturva on harkinnan varainen, saat sen jos pystyt todistamaan että saat lapsen hoitoon tai ylensäkin hoidettavasi.

Kunnat ovat valmiita työttömyysturvan menetyksestä katkaisemaan omaishoitajatuen, koska työttömyysturva on isompi.

kouluikäiselle ja sitä vanhemmalle on todella haasteellista löytää hoitopaikkaa, koska on täysin avustettava ja tavallinen hoitaja ei käy. Kunnan pitäisi auttaa, kokeilin ja 3 työpäivää ennen koulun alkua en saanut lapselle hoitopaikkaa, luovutin siis paikkani toiselle.

Rakastan lastani ja siksi teen tätä, mutta tästä hyvinvointivaltiolta eikä muiltakaan tahoilta kiitosta heru. Olen työtön luuseri ja elätän vammaista lastani köyhyysrajan alapuolella. Teen kaikki samat jotka vaaditaan normaalilta työttömältä ja hoidan kodin, lapseni ja hänen asiat, koulun, terapiat, kuljetukset, lääkäri käynnit. Minut on teljetty kotiini ja tämä on vankilani. Minua rangaistaan omaishoitajuudesta ja vammaisesta lapsesta.
Tämä tapahtui tahtomattani ja minulla ei ole vaihto-ehtoja. Mutta toivon että kunnes asioihin tulee muutosta, jokainen miettii että onko valmis elämään köyhyysrajan alapuolella, tehdä työtä 24/7 ja palkaksi saa ihmisten ja yleisesti yhteiskunnan halveksuntaa.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • väsynyt...

   Kokemusta on, olin ruokajonossa, olen siis omaishoitaja ja yksinhuoltaja itsekin, en saa edes työttömyysturvaa, joten toimeentulotuki ainut mahdollinen. Asiaan, siinä seistessäni eräs nainen haukkui työttömät maan rakoon ja sylkäisi päälleni. Itku siinä tuli ja lähtö kotiin ilman ruokaa. Kysellyt monelta miten aikovat helpottaa tilannetta, vastaus on ollut verohelppotus. Mutta verohelpotukset eivät tule auttamaan asiaa. Tulot katsotaan bruttona, kela ottaa vähintään 20% vaikka oma verotus olisikin 10%. nettona se katsotaan toimeentulotukeen, joten ei helpota sitäkään kautta, vähentää vain toimeentulotukea. Omaishoitajuus on raskasta ja tuesta huolimatta, jäävät tulot samalle arvolle kuin ilman omaishoitajuutta tai sen palkkiota. Joten suosittelen myös miettimään vapaa-ehtoista omaishoitajuutta kun on työikäinen. Vapaa-aikaa ei enää ole ja arvosi omaishoitajana on samaa luokkaa kuin työttömilläkin. kunnat rikkovat lakia ja luvatut avut eivät enää toteudu. Voimia sinne, vaikka ei se paljon lohdutakkaan!

  • Tyhmät maksaa ja käy

   duunissa :) Mä en oo koskaan opiskellu mitään enkä ollu koskaan missään duunissa.. Mä oon eläny Espoon sossun rahoilla koko ikäni, kuten mun omatki vanhempani. Espoon sossu maksaa mun kaikki domain-nimetkin netissä, joita mulla on jo yli 20 kpl. Mul on 6 tietskaa, 7 kameraa ja 4 digitaalista sanelinta.

   Mä oon 50 vuotias enkä aio eläessäni mennäkään mihinkään toihin.
   Mä saan pienten lasten alastonkuvien myynnistä yli 5000 egee / kk. Puhtaana.
   Repikää siit köyhät!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   97
   1857
  2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

   Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
   Maailman menoa
   235
   1512
  3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   255
   1024
  4. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   78
   925
  5. Taas kuoli kuortaneella

   Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
   Kuortane
   7
   805
  6. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   69
   787
  7. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   10
   755
  8. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   27
   717
  9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   55
   704
  10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   38
   699
  Aihe