Piriformis kipua????

noukiva

Onko kokemuksia piriformiksen hoidosta.

Kipu alkoi vasemmassa lonkassa noin 1-2 kk sitten. Aluksi kipu tuntui paikallisesti pakaran alla kävellessä ja eteen päin taivutuksissa. Pystyin käymään kivun kanssa töissä. Sitten kipu lisääntyi ja aloitin syömään panadolia ja buranaa. Kipu oli jokapäiväistä. Menin lääkäriin.

Lääkäri tutki käännellen ja tunnustellen lonkkaa-ei kipuja. Ainoastaan seisoviltaan eteenpäin taivutus ja jalan nosto ylös makuuasennossa 90 asteen kulmaan sattuu. Laittoi diagnoosiksi vasemman lonkan kiputila. Epäili piriformista. Lääkäri Määräsi tulehduskipulääke kuurin ja panadol. Ja laittoi lähetteen fyioterapeutille. Ja viikon sairaslomaa.

Liikkumiseni on vähentynyt kipujen vuoksi. Ja kivut säteilevät nyt myäs reiteen ja pohkeeseen.

Kävin fysioterapeutilla.Oireiden perusteella sanoi sanoi tämän olevan issias-kipua. Kerroin että lääkäri sanoi piriformiskivuksi.Fyssari antoi jumppa- ja venytysohjeet ja ohjasi vesijuoksemaan 3xviikossa. Ja käski kävellä normaalisti vaikka tekisi kipeää. Lisäksi kylmähoitoa. Fyssari käynnistä nyt 3 päivää aikaa ja olen käynyt nyt 2 kertaa vesijuoksemassa noin 20min per kerta. Tuntuu hyvältä. Mutta kävely sen jälkeen tuskaa. Olen tehnyt jumpan päivittäin. Kontrollikäynti fyssarille kuukauden päästä.
Kävin eilen lääkärillä. Määräsi toisen viikon sairaslomaa, kipulääkkeeksi panacod Ja relaxanttia sirdalud 2mg. Panacod ja sirdalud vievät kivun hetkellisesti noin 3h pois niin, että kävely lähes kivutonta. Rauhallinen kävely lyhyillä matkoilla onnistuu silloin. Nukkuminen onnistuu. Paras asento on makuulla jalka levossa. Kävin myös röntgenissä, tulokset tulee ens viikolla.
Lekuri veikkas että parantuu 1-2 viikossa. Enpä taida uskoa.

38

30332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu on piriformishoit

      Mulla vuosia sitten oli piriformisongelmaa. Sain fyssarille lähetteen ja annettiin venytys- ja jumppaohjeet. Oli ilmeisesti väärät liikkeet, kun vaiva levisi koko oikeaan puoleen, eli oikea pakara, selän oikea puoli. Hamstring lihaksen kiinnityskohta tulehtui ja olin tosi huonossa kunnossa hoidon jälkeen. Kuukauden ajan ainoa vapaa-ajan harrastukseni oli sängyssä makaaminen. Homma siis sössittiin oikein kunnolla. Kun lopetin jumppaliikkeitten tekemisen ja venyttelyn, olo koheni huomattavasti, mutta en enää palautunut ennalleen. Meni kauan aikaa, ennen kuin löysin paikan, jossa osattiin hoitaa fyysisiä ongelmia. Tilanne oli vaan tosi paha, kun ongelma oli alkanut leviämään niin laajalle. Tällä hetkellä olen kutakuinkin kivuton, mutta en enää pysty harrastamaan mitään rankkaa liikuntaa enkä tekemään mitään muutakaan raskasta hommaa.

      Jos sinulla on havaintoja siitä,että ongelmia on tullut sellaisille alueille kehossasi,jotka ennen fysioterapiaa olivat oireettomia, kannattaa harkita terapeutin vaihtamista. Ajoissa. Jos hoito on oikea, kipuja ei kuulu tulla aiemmin oireettomina olleille alueille. Jos lihakset on tosi pahasti tukossa ja jumissa, niinkuin minulla oli, jumppa ja venyttely ei vaan yksinkertaisesti toimi. Miten on, oletko ollut ennen piriformisvaivaa kovinkin aktiivinen liikkuja?

      • Anonyymi

        Hei, mikä lopulta auttoi ongelmaan? Täällä aika sama meininki, jo 1v 2kk..


    • kroonikko?

      Itsellä ollut samaa vaivaa jo vuosia. Pahinta on etukumara asento, mm imurointi!!!!

      Kävin ensalkuun hierojalla joka paineli kyseistä aluetta niin etten istunut sen jälkeen pariin päivään. Oli kuulemma pakko painaa enemmän jotta pääsisi käsiin piriformikseen. Enpä mennyt toista kertaa.

      Sittemin olen tehnyt venytysliikkeitä jotka kohdentuvat kys alueeseen, välttänyt pitkään istumista koneella, ja yleensäkin istumista. Välillä on tosi vaikeaa lähteä edes kävelemään ulos ja sitten välillä taas helpompaa.

      Pitää vaan saada ne määrätyt lihakset pidettyä rentona, venyttää, ja jumpata, mutta.............. sen muistaa taas sitten kun on enemmän vaivaa;(

    • noukiva

      Kiitos vieseistä. Loppuviikosta jalka oli niin paha että, liikuin kepeillä ja makasin, kipu oli sietämätöntä koko jalassa. Menin kuitenkin vesijuoksuun vaikka sattui ja tein venytykset ja jumpan ja otin lääkkeet säännöllisesti. Ja ihanaa, kipu on nyt lieventynyt. Eilen pääsin jo suht hyvin liikkumaan, ja oon saanu vähennettyy lääkkeitä. Ja tänäänkään jalka ei oo niin kipeä kuin viime viikolla. Kipua on, mutta lievempää eikä se paukahda heti päälle muutamien askelien jälkeen. Kivut ei oo levinny uusiin paikkoihin, joten fyssarin ohjeet sitten vissiin auttaa ja relaxantit. Ootan jo huomista että pääsen uimahallille. Ennen tätä ei oo tullu harrastettua liikuntaa ollenkaan moniin vuosiin. Mutta nyt alettava. Ilmeisesti tää on sellainen vaiva joka uusii helposti jos ei hoida itteensä.

      • Anonyymi

        Hei, mitkä jumpat tm. lopulta auttoi? Sama vaiva mulla yli vuoden🤯


    • 1+19

      Hei vaan! Voisitko kertoa mikä on nyt tilanne?

    • noukiva

      Eipä oikeestaan oo tilanne kovin hääpopönen. Jalka rasittuu kävelystä ja kipuja on päivittäin. Kipuja sitä enemmän mitä enemmän liikkuu. Toinen tulehduskipulääkekuuri syöty. Helpotti vähäksi aikaa. Saikulla ollu, kohta palailen töihin, saas nähdä onnistuuko. Luut kunnossa lonkassa kuvien mukaan. Särkylääkkeitä menee päivittäin. Pitää taas ottaa yhteyttä lääkäriin. Kyllä on sitkeessä jalkavaiva.

      • Koettu on piriformishoit

        Niin siinä alkuvaiheessa kun minä tein fyssarin laatimia jumppaliikkeitä, mulle tuli juurikin tuo voimakas issiaskipu. Myöhemmin mulle kerrottiin, että se jumittunut piriformis painaa iskiashermoa ja että joillakin hermo kulkee piriformiksen läpi, tai jotenkin näin se selitettiin. Eli ne sun fyssarisi laatimat ohjeet ei siis vissiinkään olleet oikeat. Mulla sitten nämä osaavat kiropraktikko ja fyssari venyttelivät lihaskalvoja pakaralihaksista ja vähän joka puolelta. Tilanne kun oli jo kamala koko kropan oikealla puolella päästä varpaisiin. Ja ne mun lihakset ja lihaskalvot oli kuulemma sellasessa kunnossa (sen ekan fyssarin jumppaliikkeiden ja venytysohjeiden seurauksena) että niitä ei missään tapauksessa saa venyttää eikä jumpata. Ja silloin kävelykin teki myös mulle huonoa. Ja kaikki liikunta, myös vesijuoksu. Siinä alkoi kauheat krampit takareidessä varpaisiin ja pohkeisiin niin että oli yksinkertaisesti poistuttava paikalta. Ei tullut vesiliikunnasta enää yhtään mitään. Mutta osaavat ammattilaiset hoiti tilanteen melko hyväksi, siis miltei oireettomaksi. Nyt ei kävely tee ollenkaan huonoa ja montaa muutakin lajia pystyn harrastamaan, mutta ei mitään niitä entisiä tehokkaampia treenejä, mitä ennen piriformisepisodia tein. Yksinkertaisesti vaan mitään ylirasitustilannetta ei enää kestä. Vaikka pystyisi tekemään rankkaa treeniä ja hapenottokykykin on vielä mahtava, jälkeenpäin tulee sellaiset säryt, että ei kannata. Ja ei nyt ole kyse mistään treenin aiheuttamasta lihaskivusta, tiedän oikein hyvin, mitä se on. Sen verran olen tuolla tantereilla juoksennellut ja rautaakin kolisuttanut, että ei ole ihan vieras asia.


    • Pohjehermo

      Olisko iskiashermo jotenkin pinteessä? Tuntuuko etusäären ihossa tunnottomia alueita?

    • Hei!

      Koska kerroit kipujen säteilevän myös reiteen ja pohkeeseen, kyseessä on todennäköisesti iskiashermon pinnetila. Sen yleisin syy löytyy lannerangasta, mutta tällöin myös alaselkä on tavallisesti kipeä. Lääkärisi epäilemä piriformis-syndrooma on hyvinkin mahdollinen selitys oireellesi, koska kipu paikallistui aluksi enemmän pakaran seutuun.

      Olet jo käyttänyt piriformis-syndroomaan usein kirjoitettuja kipulääkkeitä sekä saanut ohjeet fysioterapeutilta omaharjoitteiden tekemiseen. Mikäli vaiva ei näilläkään keinoilla korjaannu, saattaa edessä olla hermoratatutkimuksen (ENMG) tekeminen. Joskus piriformis-syndroomaa hoidetaan myös lihakseen annettavan kortisonipistoksen avulla. Halutessasi voit lukea tarkemmin piriformis-syndrooman syistä, oireista, tutkimuksista ja hoidosta esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/piriformisoireyhtyma

      Toivottavasti sopiva apu löytyy! Terveisin:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

      • päärynä

        Suoraan sanottuna tarvitaan piikkiä per...kankkuun. Jos vain löytyy osaava piikittäjä. Paikka merkitään tarkasti ja piikki tarpeeksi syvälle lihakseen. Tässä vaivassa ei venyttely auta. On omakohtaista kokemusta n.20v ajalta.


      • ullis5

        No nyt selvisi minunkin kipuni syy. tuo piriformis-syndrooma avian selvästi. Selässäni vaivaa ollut jo-90 luvulta asti, mutta nyt uudenlainen sietämätön kipu pakarasta, takareidestä pohkeeseen ja välillä pikkuvarpaaseen saakka. "2 viikkoa olin lähes liikuntakyvytön kovista lääkkeistä huolimatta. Epäivlivät S1 nikamavälissä hermon olevan puristuksissa, mutta megn. kuvassa ei näkynyt. Nyt venytys ja hieronta piriformiksen alueelle helpannut huomattavasti. no jo olisi aikakin, sillä lokakuun puolsta välistä saakka tätä kipua kestänyt.


    • noukiva

      Mun jalka on parantunut. Enään ihan pieni häivähdys jäljellä siitä vaivasta, joka oli. Jalka tuli kuntoon liikunnalla (vesijuoksu,lihaskunnon vahvistus jumpalla ja nyt jo salilla), levolla, kylmähoidolla ja lääkityksellä. Kauan se kesti, mutta onneksi parantui. Ullis5, Voimia jalan kuntoutuksen kanssa.

    • Kivun kautta ASENTO!

      Vastaavia jalan oireita minulla ollut pitkään. Toisella puolen pakaran 'alla' sekä varsinkin vinosti reiden sisällä etupuolella jokin piuha hirveästi pistää liikkeisiin ja asentoihin liittyen. Liikkuminen välillä tosi kurjaa.

      Olen myös nyt kuntouttamassa itseäni. Ans kattoo!

      Minulla on elämäni ajalta kokemus, että mikä tahansa TULE-vaiva, jota alkaa kuntouttaa itse sekä fysioterapeutin avuin, tulee joksikin aikaa paljon pahemmaksi. Täysi taantuma koko oireistossa, mistä luulee ettei kuntoutustoimet sovi.

      Olen tulkinnut ja kokemukseni on, että paikat kuin pelästyvät uusista liikkeistä ja tökkimisistä (urheiluhieronta) ja oireet näin lisääntyvät. Tapahtuu kuin kipualueen henkiin herättämien aluksi, mikä vaikuttaa taantumalta, mutta sitten vasta olen päässyt toipumiseen kehittyvän voiman, venyvyyden ja uusien kehon asentojen avulla, siis virheasennot korjaantumat.

      Tästä minulla on kokemusta vuoskymmenten ajoilta.
      Nytkin luotan, että tämän hetkisen kipuvaiheen vielä ohitan. Pakko yrittää sitkeästi vain kuntouttaa ohjeiden mukaan ja oman vaistonkin mukaan. 'Noukivakin' sitten selviytyi, hieno tietää. - Kivun kautta voittoon!

    • noukiva

      Juuri noin eteni minun jalkani paranemisprosessi. Allekirjoitan Kivun kautta voittoon!!!

    • hoideltunututuut

      kävin juuri tänään lääkärissä vas takareisi pakara alueen kiputilasta joka on jatkunut jo syyskuusta, välillä ei saa edes nukuttua
      lääkäri kertoi että ei ole mitään vikaa vaan buranaa vaan naamariin jos ei muu auta

      onneksi olin varannut kansanparantajalle ajan tunnin päähän lääkärin ajasta
      plintillä maaten tehtiin seuraavt löydökset
      1 vas si nivel painunut alaspäin ja kallistunut anteorisesti
      2 ristiluu nutaatiossa rajusti oikealle
      3 atlasnikama kallistunut oikealle, (lääkärinkin pitäisi tietää että aina kun joku 12:sta si nivelen virheasennosta löytyy, atlasnikama kallistuu aina samalle puolelle)
      4 rangassa skolioosia
      5 ranteen luut olivat jumissa
      6 psoas lihaksen seudulla kireyttä (johtuu si virheasennosta)

      vaivat korjattiin, vermeet leivottiin paikoilleen ja pää kääntyy kummallekkin hartitasolle vaivatta, iskias tyyppinen kipu poistui välittömästi
      olo on keveä mieli rento
      ei siis mahaa rasittavia lääkkeitä vaan pinnetilojen poisto kätevällä ranneliikkeellä.
      olen yllättynyt asiasta.

      oletteko kokeilleet?
      miksette?

      • reisivikaa

        Millaista tämä pakaran kipusi on ollut? Kipuiliko takareisikin?


      • Piriformisko

        Hei
        Samantyppisistä vaivoista olen kärsinyt 1vuoden,lääkärissä käynnit turhia muuten mut tramal ja sairaslomaa on ollut pyydettävä,fysioterapiassa varmaan 20krt. Issias hermon kans ongelmaa ja lihas spasmi lapaluun alueella tällä hetkellä ollaan menty parempaan päin mutta spasmi aiheutti rangan menemistä kieroon ja voitteko kuvitella olotilan tästä!!! Ja itse epäilen vahvasti et näistä on tullut luupiikki oikeaan kantapohjaan joka säteilee painetta isoon varpaaseen. Ja oireiden kirjo on todella laaja-alainen.kohta alkais uskaltaa kansanparantajalle varata aikaa niin sais nikamat kohdalleen..


      • Kipuileva
        Piriformisko kirjoitti:

        Hei
        Samantyppisistä vaivoista olen kärsinyt 1vuoden,lääkärissä käynnit turhia muuten mut tramal ja sairaslomaa on ollut pyydettävä,fysioterapiassa varmaan 20krt. Issias hermon kans ongelmaa ja lihas spasmi lapaluun alueella tällä hetkellä ollaan menty parempaan päin mutta spasmi aiheutti rangan menemistä kieroon ja voitteko kuvitella olotilan tästä!!! Ja itse epäilen vahvasti et näistä on tullut luupiikki oikeaan kantapohjaan joka säteilee painetta isoon varpaaseen. Ja oireiden kirjo on todella laaja-alainen.kohta alkais uskaltaa kansanparantajalle varata aikaa niin sais nikamat kohdalleen..

        Sinulla on samantyyppine ongelma,kuin minulla.piriformis,hamstriglihas ja lonkkakipua.lapaluussa lihasspasmi.oireita riittää mutta kun syytä ei löydetä et pääsis oikeaa fysiota antaa vastapainoksi.itsellä ajatus joku antaa selkä lonkkapuolella periksi oireet kantapäästä niskaan.


      • Anonyymi

        Pakko kommentoida vaikka aloitus on vanha. Olen nyt 4 viikkoa kärsinyt kivuista, jotka alkoivat eturistide leikkauksen jälkeen, kun aloitin kuntoutuksen ja LIIKKUMISEN. Aloitin vissiinkin liian rajusti ja toivon todella että mulla on lantio niin vinossa ja ylikuormittunut, että aiheuttaa tätä pahenevaa iskiaskipua. Kaikki alkoi pienestä pakaran kivusta, joka tuntuu harmittomalta vaivalta. Olen käynyt fyssarilla viikottain ja tilanne menee vain pahemmaksi. Nyt saan nukuttua 2-3h kerrallaan kun on nousta ylös jalottelemaan. Mikään asento ei tunnu olevan hyvä. Sain lääkäristä Triptyl lääkkeen että saisin nukuttua. Lääkkeen piti nosta kipukynnyksen ja auttaa hermosärkyyn. Söin 1 pillerin ja nukuin ensikivun ohi ja heräsin aivan kamalaan hermosärkyyn, niin pahaa en ollut vielä tuntenut ja koko oikeassa jalassa pakarasta alas päin tuntui selkeä viiva jossa oli kipua. Tuo hermopinne kesti 10 minuuttia pahana ja alkoi sitten helpottaa ja pääsin kävelemään. Nyt mennyt tulehduskipulääkkeellä josta ei suurta hyötyä tunnu olevan. Mikään venytys tai jumppaliike ei auta kunnolla. Joskus voi helpottaa mut toisinaan menee vain pahemmaksi ja lähtötilanne on sama. Tänään menossa kiroprattikolle katsotaan löytyisikö sieltä apua. Toivon, koska lääkäristä ja fyssarista ei ole nyt ollut nyt apua ja tilanne pahenee päivä päivältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko kommentoida vaikka aloitus on vanha. Olen nyt 4 viikkoa kärsinyt kivuista, jotka alkoivat eturistide leikkauksen jälkeen, kun aloitin kuntoutuksen ja LIIKKUMISEN. Aloitin vissiinkin liian rajusti ja toivon todella että mulla on lantio niin vinossa ja ylikuormittunut, että aiheuttaa tätä pahenevaa iskiaskipua. Kaikki alkoi pienestä pakaran kivusta, joka tuntuu harmittomalta vaivalta. Olen käynyt fyssarilla viikottain ja tilanne menee vain pahemmaksi. Nyt saan nukuttua 2-3h kerrallaan kun on nousta ylös jalottelemaan. Mikään asento ei tunnu olevan hyvä. Sain lääkäristä Triptyl lääkkeen että saisin nukuttua. Lääkkeen piti nosta kipukynnyksen ja auttaa hermosärkyyn. Söin 1 pillerin ja nukuin ensikivun ohi ja heräsin aivan kamalaan hermosärkyyn, niin pahaa en ollut vielä tuntenut ja koko oikeassa jalassa pakarasta alas päin tuntui selkeä viiva jossa oli kipua. Tuo hermopinne kesti 10 minuuttia pahana ja alkoi sitten helpottaa ja pääsin kävelemään. Nyt mennyt tulehduskipulääkkeellä josta ei suurta hyötyä tunnu olevan. Mikään venytys tai jumppaliike ei auta kunnolla. Joskus voi helpottaa mut toisinaan menee vain pahemmaksi ja lähtötilanne on sama. Tänään menossa kiroprattikolle katsotaan löytyisikö sieltä apua. Toivon, koska lääkäristä ja fyssarista ei ole nyt ollut nyt apua ja tilanne pahenee päivä päivältä.

        Saitko apua ongelmaasi?

        Itellä yöllä pitää 1h kävellä jalkakipu pois😣


      • Anonyymi

        Missä kävit hoidattamassa vaivan pois? Minäkin haluan sinne... T. Vaivainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko kommentoida vaikka aloitus on vanha. Olen nyt 4 viikkoa kärsinyt kivuista, jotka alkoivat eturistide leikkauksen jälkeen, kun aloitin kuntoutuksen ja LIIKKUMISEN. Aloitin vissiinkin liian rajusti ja toivon todella että mulla on lantio niin vinossa ja ylikuormittunut, että aiheuttaa tätä pahenevaa iskiaskipua. Kaikki alkoi pienestä pakaran kivusta, joka tuntuu harmittomalta vaivalta. Olen käynyt fyssarilla viikottain ja tilanne menee vain pahemmaksi. Nyt saan nukuttua 2-3h kerrallaan kun on nousta ylös jalottelemaan. Mikään asento ei tunnu olevan hyvä. Sain lääkäristä Triptyl lääkkeen että saisin nukuttua. Lääkkeen piti nosta kipukynnyksen ja auttaa hermosärkyyn. Söin 1 pillerin ja nukuin ensikivun ohi ja heräsin aivan kamalaan hermosärkyyn, niin pahaa en ollut vielä tuntenut ja koko oikeassa jalassa pakarasta alas päin tuntui selkeä viiva jossa oli kipua. Tuo hermopinne kesti 10 minuuttia pahana ja alkoi sitten helpottaa ja pääsin kävelemään. Nyt mennyt tulehduskipulääkkeellä josta ei suurta hyötyä tunnu olevan. Mikään venytys tai jumppaliike ei auta kunnolla. Joskus voi helpottaa mut toisinaan menee vain pahemmaksi ja lähtötilanne on sama. Tänään menossa kiroprattikolle katsotaan löytyisikö sieltä apua. Toivon, koska lääkäristä ja fyssarista ei ole nyt ollut nyt apua ja tilanne pahenee päivä päivältä.

        Saitko apua kiropraktikolta?
        Mielelläni kuulisin mikä on auttanut parhaiten. Mulla kipu alkoi tammikuun alussa, helmikuussa pari viikkoa oli jo hyvä ja pääsin liikkumaan. Mutta uusi pari viikkoa sitten, ja nyt syön taas Buranaa. Pirformis, alaselkä myös kipeä.
        Hurjia tarinoita, miten pitkäaikainen vaiva.


    • Reipas kävely takas!

      'hoideltunututuut', kiitos mutta oli vähän ympärpyöree "mainos". Epämääräisesti kansanparantajalle minä ainakaan en halua mennä, en usko että aivan noin helppoa on, kaikille.
      Totta puhut, että määräaikaisella lääkekuurilla hoitaminen hankalaa, jos vatsa ei kestä. Sinänsä lääkitys vapauttaisi oireiden tuntemisesta ja saisin näin käyttämättömiä paikkoja liikutelluksi enemmän ja enemmän ja tämä kaikki taas vapauttaisi koko jumitilaa sekä korjaisi kuin itsestään virheasentoja. Nyt tarkoitan lähinnä lantiota ja reisiä. Tosin uskon, että sitkeä vatsa- ja selkälihashuoltokin auttaisi ja varsin tärkeitä näissä oireissa kuulemma ovat myös alavatsan syvät lihakset.

      Minulla on vuosia kipuillut etureiden sisällä jokin piuha, se sattuu liikkeiden mukaan viilto-pistäen. Nyt kuukauden verran on lisäksi tullut samalle puolen pakaramöykyn sisään, kuin sen alle, myös liikkeiden mukainen paha sattuminen, välillä lyö ihan tyhjää askel, kuin pettäisi.

      Näitä nyt mietin, miten jatkan apujen äärelle. Eräs fysioterapeutti ilmaisi, että minun lonkat työntyneet eteen.(?) Korjattavissa sillä, että lihakset kantaisivat!

      Osteopaatti on seuraava jonka käsittelyyn haluan: pehmytkudosten irrottamista jumitilasta. Urheiluhierojien mukaan pakara- ja reisialueeni ovat kovat ja klimpissä sisukset siellä. - Elän toivossa, että toivun tästä, kunhan saisin oltua ahkera ja muutoin jaksaisi.

      Kiitos kuuntelusta.

      • Jäsenkorjaaja

        Osteopaatti saattaa olla hyvä valinta!

        Vaivojesi todennäköinen syy löytyy lantiokorinasennosta/lannerangasta ja niihin liittyvistä "lihas jumeista", ei ole kuitenkaan sama kenelle menee, nämä ovat sellaisia juttuja, joihin ei valitettavati virallisella terveydenhuollolla ole tarpeeksi tieto-taitoa.

        Itse tiedän, että useimmat em. kaltaiset vaivat olisivat hoidettavissa oikeanlaisella käsittelyllä, minulla on käytännön näyttöä useista sadoista tapauksista.

        Mutta toivottavati löydät apua!


    • Noukiva

      palaan taas tänne keskusteluun. Pääsin jo hehkuttamaan että jalka parantunut, mutta ei. Nyt on tullut pohjehermonpinne, nilkka ei toiimi kunnolla, paranee kuulemma ite. Hermosärkyy ajoittain vasemmassa reidessä, ja voima vähentyny takareiden lihaksesta. Ja ny sit lonkan kohdallakipua, alko eilen. Juupajuu, taidan olla rampa loppuikäni, vaikka kuinka pitää huolta kropasta. Onko muilla olllu tollast et sama kinttu kokoajan reistailee mitä eriskummallisimmilla tavoilla. mikäköhän on perimmäinen syy, olis kiva tietää. kyllästyttää jo lääkärissä ramppaaminen.

    • Kipuataas

      Hei

      Minullakin oli keväällä herätessä selkä niin jumissa etten päässyt sängystä ylös. Kipujen kanssa lopulta pääsin lääkäriin itku kurkussa mutta ei sieltä saanut muuta kun Buranaa. Kävin urheiluhierojalla ja sain pientä apua, lopulta menin kiropraktikolle joka ihan sattumalta painoi pakaraan ja ulvahdin jolloin hän tajusi ongelman olevan tulehtunut piriformis. Sain venyttelyä ja ohjeet kotiin jonka avulla vaiva rupesi helpottamaan. Meni pari kuukautta kun kipu oli melkein kokonaan poissa, koko päivän liikkuminen toi illalla vähän kipua.
      Loppu kesästä vaiva yltyi ja jouduin pitämään töistä vapaata viikon jotta sain levätä. Vaiva helpotti nopeasti.
      Nyt taas olen kivun vankina enkä pääse sängystä ylös, jatkuvaa kipua pakara sa, reidessä sekä pohkeessa ja kipu on lihas sekä hermosärkyä. Toivon vielä joskus pääseväni kuntoon ettei tarvihe pelätä milloin kipu taas iskee

    • Helppotapa

      Moi. Mulla on ollut piriformis jumissa jo kahdesti. Viimeisimmällä kerralla 1,5 viikkoa. Kivut oli kovat ja säteili jalkaan. Piriformiksen venyttely ja tennispallohieronta pahensivat oireita hetkellisesti. Lepokipuja yöllä ja asennon löytäminen vaikeaa. Kaksi kertaa piriformisvaiva on korjaantunut discotanssilla :) eikun baariin ja 4-5 tuntia tanssilattialla, niin ei koske enää piriformikseen. Harrastan muuten kuntosalia ja kamppailua ja näillä en ole saanut tilannetta helpotettua, päin vastoin kyykyt esim ei toimi normaalisti, kun toinen pakara jumissa eikä toimi.

    • 9_0

      Mulla oireillut sellaset 9 kuukautta :( Aluksi kaikki aina auttaa, niin kuin hieronta, venyttely, kävely kipua vasten. Panacodia ja sirdaludia tuli vedettyä riittävästi ja kun ne ei auttanut, lakkasin syömästä ja taas vaiva hetkeksi parani.

      Pohje oli ihan krampissa ja sen treenaaminen auttoi hetkeksi. Samoin Pakara. Pakaran venyttely auttoi hetken. Venyttely sattui ihan törkeesti, mutta nyt saan polven rintaan melko lyhyellä venyttelyllä. Silti vaiva vaan jatkuu.

      Nyt vuorossa lämpötyyny, joka tuntuu tällä hetkellä auttavan. Sitä vaan joutuu pitämään vähän joka paikassa.

      Magneetti otettu kun vaan sais joskus vastaukset.

    • Lempsu

      Minulla on ollut piriformis vaiva montakymmentä vuotta ja olen käynyt selkäragan kuvaukset ja emg kokeet. Olen käynyt omatoimisesti hakemassa paikkoja mistä saisin hoitoa. Sitten sain kuulla tuttavalta, joka oli saanut kyseiseen vaivaan oikeaa hoitoa Antti Heikkilälta. Lähdin sitten käymään Antin jutusilla ja Antti totesi heti oireet kuultuaan, että kyse on piriformiksesta. Ensimmäisellä keralla
      lähti hermokipu joka uloittui kantapäähän asti. toisella kerralla kivut kaikki hävisivät pois.

    • Anonyymi

      Hei! 66 v nainen täällä kirjoittelee. Olen istunut perseeni kuoliaaksi, polvet lopussa, mahdoton tiettyjä venytyksiä tehdä. Vuosi sitten kaamea hamstring oire molemmin puolin, sain ultraääniohjauksessa kortisonipiikit, lähti auttamaan. Venyttelyt unohtui sitten. Nyt on piriformis kipeenä, vasemmalta, polttaa välillä niin hirveästi, oikein pelästyin kun varpaat puutuivat ja puutuneet ovat edelleen. Uskon nyt että jumppa auttaisi, sellainen kylkiasennossa reisi loitonnetaan ja ojennetaan taakse. Ei haluaisi laittaa aina rahaa noihin kortisonipiikkeihin vaikka ne niin hyvin auttavatkin. Istumista vältän, jumppaan ja manipuloin , kipulääkkeitä syön.

    • Anonyymi

      Minä sain piriformiksen selätettyä rullaamalla pakaroita pehmorullan päällä ja sitten vielä nystyräpallolla syvempää. Kolmen päivän tehokas pallotanssi seinää vasten ja joogamaton päällä, niin taas golf kulkee ja jalka kulkee mukana. Kärryn työntäminen ylämäkeen oli yhtä tuskaa tuon piriformiksen kanssa, mutta yhtään kipulääkettä en ottanut. Ihan täysin itsehoidolla ja sillä mikä tuntui hyvältä. Pari viikkoa se hoitamatta kestää, joten nyt selvisin viikolla.

    • Anonyymi

      Moi kaikille! Onko mahdollista että piriformis iskisi molempiin puoliin pakaraan? Minulla on todella paljon kipuja molemmissa jaloissa. Välilä kipu on pohkeessa välillä reidessä Ja pakarat on myös kipeät kun esimerkiksi hieroo sitä tai venyttelee. Kiitos kaikille vastaajille etukäteen.

      • Anonyymi

        Itsellä ehkä piriformis oire molemmin puolin. Neurologin "veikkaus" oli lievä hermojuuritulehdus. No mikään magneettikuva, joita otettu päästä lonkkiin asti, ei tue tuota veikkausta. Enmg myös ok. Vuosi sitten lievän flunssan jälkeen molemmista jaloista väheni voimat merkittävästi, kuin puujaloilla olisi kävellyt, tai maitohapot reisissä 24/7. Jalat olleet jo välillä lähes normaalit, vaan nyt taas nipistelee ja puutuilee. Vasen jalka pahempi, jossa jalkapöydän ulkosyrjässä lihasnykinä/elohiiri rummutellut yli vuoden jo. Lonkista löytyy kipeät kohdat, eli vois olla piriformis, mutta voisko se näin hankalia jalkavaivoja aiheuttaa? Mystistä on.


    • Anonyymi

      Itselläni diagnoosia ei ollut, koska en ole työelämässä, eikä korona-aikaan lääkärille pääse. Muuton yhteydessä sain piriformisoireistoksi olettamani oireiston kummallekin puolelle. Toiselta puolelta parantui ehkä kuukaudessa, toisella puolella meni kauemmin, ehkä 2 -3 kk. Venyttelin etenkin aamuisin netistä löytämilläni ohjeilla. Itselläni aamu oli pahinta aikaa, ja liikkeelle lähdön (kävelyn) jälkeen helpotti hiljakseen. Ilmeisesti minulla on ollut aiemmin iskiastyyppistä oireilua, ja tämä oli ihan erilaista. Kipulääkkeitä en ole tarvinnut. Istumisen koen huonoksi kaikkien tuki- ja liikuntaelinvaivojen kannalta. Hermot painuvat siinä entisestään, ja selän välilevyjen aineenvaihdunta kärsii.

      Oma tuntumani on, että kaikki vaivat parantuvat huomattavasti entistä hitaammin jo keski-iässä. Eli välttämättä samat ajat eivät päde, mitä nuorille ihmisille sanotaan.

    • Anonyymi

      Mikä tahansa piriformikseen, lonkkaan, polveen, pakaraan tms. liittyvä kipu, Tamperella Ari Sorjonen hoitaa.

      http://manuaalinenterapia.fi/

      Itse kärsin piriformis kivusta vuosikymmenen. Ensimmäisellä hoitokerralla kivut katosivat täysin. Tulivat jonkin ajan päästä takaisin lievempinä, ja sekin johtui siitä, etten ollut tehnyt Arin ohjeistamia kahta nopeaa kotihoitoliikettä.

      Akuuttiin kipuun suosittelen, tyyny polvien väliin. Sitten puristat polvet yhteen niin kovaa kuin jaksat esim. 5 sekuntia. Ja siis tee tämä istuessasi vaikka sohvalla tai maatessa sängyssä. Yleensä hyvä merkki jos kuuluu lonkasta naksahduksia, helpottaa paineen tunnetta.

    • Anonyymi

      Piriformis syndrooma vai alaselkä ( välilevyn pullistuma vai repeytymä ) ?

      Minulla vaiva kehittyi pikkuhiljaa. Istumatyö ja kotona istun paljon, ei liikuntaa.
      Ensioireet alkoivat noin puolivuotta sitten:
      Oik pakarassa pientä lievää tuntumaa, ei varsinaista kipua.
      Toinen oire noin 2 kk sitten
      Pöntöllä istuminen tuotti ämmänneuloja oik jalkaan, sekä itsensä suoristaminen oikein takakenoon ja siinä pysyminen tuotti ämmänneuloja oik jalkaan varpaisiin asti.
      Kolmas oire noin 1 kk sitten.
      Jomottava kipu oik pakarassa sekä hermokipu säteily oik pakarasta takareiteen jopa polvitaipeeseen asti, kipua lisäsi kävely. Kävely melkein sietämätöntä.
      Tunnon alenemista huomasin oik takareidessä sekä pikkuvarpaasta kantapäähän asti jalan ulkoreunalla sekä heikkoutta oik jalassa, pohjelihaksistossa jonka huomasin kun yritin nousta oik jalallani varpasilleni, kyseessä oli mielestäni S1 hermopinne.

      Menin lääkärin puheille, sain erinlaisia kipulääkkeitä ja relaxanttia. Röngen kuvassa ei näkynyt mitään poikkeavaa. Näin myös fysioterapeutin. Katsoin noin sata videoa Youtubesta aiheesta. Näistä lähteistä saatujen ohjeiden mukaan aloitin kuntoutukseni.

      Sain sairaslomaa kolme viikkoa, vältin istumista, juoksin, kävelin, venyttelin, hieroin, tein harjoituksia ja lopuksi päätin mennä kuntosalille. Siellä tein jalkoihin kohdistuvia liikkeitä, pitkiä sellaisia noin 20-30 toistoa kolmen sarjoissa. Jalkaliikkeitä oli 8 erilaista. Pakaraa jomotti kuntosalin jälkeen johon otin lääkkeitä. Kuntosalilla käynti alkoin helpottamaan vaivojani. Nyt oireet/vaivat/kivut ovat melkein kokonaan pois. Tuntoa on alkanut palautumaan takaisin jalkaani sekä voimaa. Käynyt nyt siis noin puolitoista viikkoa kuntosalilla joka päivä yhtä lukuunottamatta.

      Mielestäni kuntosalilla käynti oli kaikkein tehokkain keino vaivani hoitoon ylivoimaisesti.

      Yksi lääkäri sanoi että kyseessä on välilevy pullistuma tai repeytymä, toinen lääkäri oli piriformis syndrooman kannalla, yksi fysioterapeutti myös veikkasi sitä. Itse olen melkein 100% varma että kyseessä on piriformis syndrooma.

    • Anonyymi

      Asiaan auttaa mulla kipufysioterapeutin hieronta. Vaiva ollut 3 vuotta, yli 2 vuoden kipuilun jälkeen HUS:n kipupolilla tajuttiin hermoärsytys. Nyt moni lääkäri yrittää kaikkensa, ettei vahvoja kipulääkkeitä (Panacod) saisi. Sen sijaan pitäisi syödä hermokipumömmöjä (Lyrica) niin että kyky elää elämää menee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      415
      2849
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2070
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      327
      1671
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1632
    Aihe