Oikean ja väärän erottaminen

Uskon näkyviä asioita

Tiedän mikä on oikein ja mikä on väärin teoissani ja tietysti vältän tekemästäni väärää. Tuon takia en näe mitään syytä liittyä mihinkään kirkkoon tai hömppäuskontoon. En maksa kirkollisveroa vaan lahjoitan vastaavan summan rahaa omalle perheelleni. Kirkot elää ja porskuttaa kuitenkin ilman minun 1,6% palkkaosuuttani. Uskonnot on suuria huijauksia ja vahvempiosaisten mahdin osoituksia ja ihmisten manipuloinnin välineitä. Arvostan kuitenkin kirkon avustuksia köyhimmillekin ja antaahan kirkko turvapaikan sellaiselle ihmiskohtalolle joka on kaiken menettänyt. Mutta tekeekö kirkko tuon pyyteettömästi?

7

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin sen näin

      "Arvostan kuitenkin kirkon avustuksia köyhimmillekin"

      Kirkko antaa 1000 miljoonan euron budjetistaan diakoniansa kautta rahaa ulos 8 miljoonaa euroa eli 0,8%. Ei siis järin paljoa.

    • totta 1

      Eikö EVLUT-kirkon ykkösasia ole hengellinen työ jonka opetuksen kautta voi joku oivaltaa pelastuksen mahdollisuus. Kaikki se mikä tulee sen lisäksi on kirkolle plussaa. Olen huomannut että seurakuntien taloudellinen toimeliaisuus on saanut varauksettoman tunnustuksen kirkon ulkopuolisiltakin, poikkeuksia lukuunottamatta.
      Pitäisikö muistaa että jos sosiaaliviraston apu ei kata riittävästi kaikkia kansalaisia niin se ei liene kirkon vika vaan sitä puutetta kirkko pyrkii täydentämään mallikkaasti.
      Ei kannata sotkea yhteiskunnallisia vastuu alueita.

    • kkvvrr

      Aloittaja sanoo arvostavansa kirkon avustustyötä, mutta epäilee tarkoitusperiä. Se ei olekaan mikään ihme, kun sanoo myös: "En maksa kirkollisveroa vaan lahjoitan vastaavan summan rahaa omalle perheelleni."

      Kun lahjoittaa perheelleen, lahjoittaa itselleen. Mistään hyväntekeväisyydestä tuossa ei ole kyse.

    • ttkkl

      Kirkon jäsenet saavat diakonian kautta enemmän avustuksia kuin maksavat kirkollisveroja!

      • bcvbcv

        Ei pidä paikkaansa.


      • näi se vaa o

        Siis ei todellakaan pidä paikkaansa! Olen ollut kirkon jäsen yli 60 vuotta ja kirkollisveroa olen maksanut 19-vuotiaasta lähtien. Kirkon diakonia-apua en ole tarvinnut koskaan, siis en koskaan. Enkä kunnan sosiaaliapua sen enempää.

        Koko elämäni varrelta tunnen ja tiedän yhden ainoan ihmisen, joka haki ja sai seurakunnan diakonia-apuna. Avustus oli 40 euroa. Avun saaja ei kuulu kirkkoon. Niin että minun näkökulmasta katsottuna ne diakonia-avutkin menee muille kuin kirkon jäsenille.


    • Muutenhan sitä voisi juuri sanoa, että kirkolla ei ole muuta vastuuta kuin se hengellinen työ, mutta kirkko itse tekee sen tyhjäksi. Kirkko tykkää mainostaa itseään yhteiskunnan palveluntuottajana, eli itse ovat sen vastuun itselleen ottaneet, ja se tulisi sitten kantaa.

      Puhumattakaan siitä, että kyselyjen mukaan vain neljännekselle kirkon jäsenistä kristittynä oleminen on tärkeä syy kirkkoon kuulumiselle. Puolet pitää tärkeänä sitä, että kirkko hoitaa hautausmaita (mistä se toki saa valtiolta muhevaa korvausta), ja lähes puolet mainitsi kirkkoon kuulumiselleen tärkeäksi syyksi "kirkko auttaa hädänalaisia" tai "kirkko auttaa vanhuksia ja vammaisia".

      Ja siinäpä syy miksi kirkko tykkää ylimainostaa niitä vähäisiä hiluja joita yhteisöille antavat. Jos ihmisten käsitys kirkon avustuksista olisi realistinen, harvempi kirkolle veroja haluaisi maksaa. Miksi maksaa veroja, joista hyvällä tuurilla 5% menee hätäapuun, kun voit vaan lahjoittaa sen muutaman prosentin vastineen hyväntekeväisyysjärjestölle, joka käyttää 100% lahjoituksesta oikeaan tarkoitukseen, eikä joku ryhmä vedä satoja euroja välistä vuokrien ja palkkojen maksuun. Niihinhän kirkolla eniten menee rahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11041
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3093
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      213
      2945
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1739
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1736
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      50
      1630
    9. 85
      1628
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1627
    Aihe