Putin ja maailmantilanteen muutos

mietittävää

Putinin tai Venäjän kantojen esittely on lähes kriminalisoitu Ukrainan kriisin ja hetki sitten olleen Ruotsin sukellusvenefarssin vuoksi. Media pyrkii asettamaan lähes kaikkeen Venäjän syypääksi ja levittää siten russofobiaa.
Linkin puhe on hiljan pidetty (käsittääkseni Sotshissa) ja siinä on eritelty tiettyjä asioita maailmanmitassa.
Todettakoon että Putin on kapitalistisen maan presidentti ja itsekin ns. ologarkkikapitalisteihin kuuluva.
Varallisuus ei ole ratkaiseva. Putinin arvio on ratkaiseva. Suomen mediassa en ole nähnyt puheen sisällön esittelyä. Vapaan lehdistön tulisi esitellä kaikenlaisia näkemyksiä.

linkistä:
"Huolimatta pakotteista ja kehotuksista Venäjän eristämiseen Valdai-foorumiin saapui tänä vuonna 108 asiantuntijaa 25 maasta. Heidän joukossaan oli entisiä pääministereitä ja presidenttejä. Suurin osa kansainvälisten suhteiden asiantuntijoista on vakuuttuneita siitä, että Venäjän presidentin puhe on jo jakanut maailman aikaan ennen Valdaita ja aikaan sen jälkeen. "
http://www.kominform.eu/uutiset.php

Arvio on ehkä yliampuva mutta suuntaa antava.
Putinin käsityksen mukaan USA ei ole enää yksi ainoa mahti maailmassa ja jonka pillin mukaan muun maailman tulisi tanssia.
Maailma on muuttunut kaksinapaiseksi. Ei siten että vastakkain olisivat sosialismi ja kapitalismi vaan USA ja sen johdolla ns. länsi ja toisaalla kehittyvät taloudet.
Näin varmaankin on.
Putin ei ota kantaa työväenluokan ja kapitalistiluokan suhteisiin. Hän hahmottaa vallitsevaa valtiollista tilannetta vasten ja luultavasti teollisuustuotannon suhteen.

12

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höh!

      Ei liity mitenkään SKP:een!

    • laposte

      On aivan oikein, että Putin laitettiin tähän järjestäytyneen rikollisten listaan. Niitä Poliiseja pitää kiittää siitä.
      Putinista pitää laittaa maailmanlaajuinen etsintä Interpoliin jossa Putin pitää toimittaa Haagin kansainväliseen tuomiosistuimeen.

      • Putleri todella kuuluu sille roistolistalle monestakin syystä joista Ukrainan tapahtumat eivät ole vähäisin..


      • totta !
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Putleri todella kuuluu sille roistolistalle monestakin syystä joista Ukrainan tapahtumat eivät ole vähäisin..

        Aivan samoin myös Obama kuuluu samalle listalle.
        Sillä juuri jenkkilähän on nykyään se maailman suurin terroristivaltio Israelin ohella.


      • totta ! kirjoitti:

        Aivan samoin myös Obama kuuluu samalle listalle.
        Sillä juuri jenkkilähän on nykyään se maailman suurin terroristivaltio Israelin ohella.

        Tuo "totta !" totta ei ole ihan totta vaan pelkkä komuhaave.

        Putleri sieppasi Krimin mutta jenkit pyrkivät enemmäkseen vain auttamaan demokratiaprosesseja alueilla joissa demokratia on vasta haaveen asteella. Valitettavasti demokratian vastaiset voimat kuten kommunismi haittaavat tehtävää muiden terroristijärjestöjen rinnalla.


    • mietittävää

      Jokainen puolue arvioi maailman taloudellista ja poliittista tilannetta. Oleminen synnyttää muutoksia poliittinen järjestelmä reagoi niihin.

      Putinin puheesta lähtökohta.
      - Maailma ei ole sama kuin 25 vuotta sitten NL:n hajoamisen aikoina. NL:n hajoaminen jätti USAlle ja sen natoliittolaisille täydellisen valta-aseman.
      Tätä ei ole tiedostettu eikä haluttu ymmärtää.

      Asia lienee pitkälle noin. Ennen 1991 vallitsi kaksi valtakeskusta: reaalisosialismi ja kapitalismi. Se hajosi ja tilalle tuli USA liittolaisineen ja muu maailma.
      USA ja natomaat hallitsivat maailman tapahtumia tahtonsa mukaan. 25 vuoden aikakautta leimaavat natosodat, lännen yliasema maailmankaupassa ja YK:ssa. linjassa. Natomaat saattoivat esiintyä "kansainvälisenä yhteisönä" ja päättää mikä hallitus kaadetaan ja millainen pystytetään tilalle. Länsi hallitsi maailman mediaa.

      Vuonna 2014.
      -Kiina, Intia, Brasilia ja Venäjä ovat uudistuneet ja kehittyneet (BRICS-maat). Muutos on aiheuttanut muutoksia paitsi ulkopiltiikassa myös normaalisuhteissa. Ne on otettava huomioon. Toisten kanssa on neuvoteltava, tehtävävä kompromisseja ja soviteltava. Maailma ei ole enää yksinapainen. Se on kaksinapainen.
      Alkutilanteessa länsi oli suvereeni maailmankaupassa, tietotekniikassa ja sotilaallisesti ja lähiavaruudessa.

      Pitänee pitkälle paikkansa. Alkutilanteessa länsi oli suvereeni maailmankaupassa, tietotekniikassa, sotilaallisesti ja lähiavaruudessa.
      USA on tietyssä mielessä myöntänyt valta-aseman muutoksen. Se keskittyy entistä voimakkaammin Tyynelle merelle ja se ilmenee sotilaallisen valmiuden kasvattamisena ja Eurooppa on jätetty natoliittolaisille ja EU:lle. Syntyneekö ajan myötä EU:sta kolmas napa!

    • orfe

      linkistä Putinin sanomaa:
      "- Ei enää voi olla maailmanjärjestelmää, jota Yhdysvallat yrittää kaikille pakottaa. Se ei yksinkertaisesti enää selviä tästä asemasta, jonka se itse on itselleen ottanut. Se ei enää pysty takaamaan maailmalle turvallisuutta. Yhdysvaltain toimet synnyttävät päinvastoin entistä enemmän kaaosta."

      Eikö tuon olisi voinut ilmaista paljon jyrkemmin. Millään maalla ei ole oikeutta tyrkyttää omaa hallitsemisjärjestelmäänsä toisille ainoana oikeana. Pitäisikö Suomen ottaa Englannin poliittinen järjestelmä tai Englanti vaatisi sitä meille uhaten sodalla!
      USAlla on ollut demokratian vientiagenda sodan avulla. Sen seurauksena Lähi-itä on kaaoksessa, sodat raivoavat, aineellisia arvoja sortuu mittaamattomia määriä, terrorismi kasvaa. Yrittäessään korjata aseilla ensimmäisiä mokia natolänsi synnyttää tukun uusia ristiriitoja.
      Kommunistina näen parhaimpana vakauden elkeenä tehtaiden ja koneiden viennin pommien sijasta. Niitä voisi viedä vaikkapa ilmaiseksi toimilla että tehtaiden tuotanto käynnistetään, työntekijät koulutetaan jne. Kun lisäarvo annettaisiin valtiolle sotuun tai uuteen tuotantoon, vaikutus olisi päinvastainen kuin pommidemokratia.

      • Demokratia lienee kuitenkin tämän päivän keinoista ainoa joka saa yleistä hyvinvointia aikaan ja siten hiljentää kohinan joka noista eriarvoisuuksista syntyy. Diktatuurit eivät koskaan ole yhtä tasa-arvoisia kuin demokratiat!

        Mahdatko itsekään uskoa ilmaisten tehtaiden perustamiseen tai rahoittamiseen kehitysmaihin? Nythän sinne on perustettu tehtaita, ei tosin ilman, ja ne tekevät meille kulutustavaraa laivalasteittain meidän itsemme miettiessä mistä saisi töitä.

        Miten ajattelit saada jonkun ISIS terroristin lopettamaan terroristina olon ilman sen aseellista kukistamista? Tuskin "Olkaa pojat nyt kiltisti" kovinkaan hyvin tehoaa.


    • jurka

      USA natoliittolaisineen ja BRICS-maat kaksinapaisuutena. Parempi vai huonompi kuin USAn yksinvalta!
      USA yksin hallitsee väkivallalla, hankkii tai turvaa raaka-aineita väkivallalla. Pitää yllä maailmanrauhaa väkivallalla ja sodalla estääkseen suursodan

      Kaksinapaisuus, jossa kapitalistinen maailma jakautuu kahteen blokkiin. Niiden välillä käy kilpailu maailmanmarkkinoista. Ristiriidat voivat kärjistyä ja ongelmia ratkotaan sodalla mahdollisesti suursodalla.

      Molemmissa tapauksissa voi sotia syntyä, mikäli kapitalismi saa kehittyä vapaasti. Markkinoiden laki on taistelu markkinaosuuksista. Sotien pääasiallinen syy on ollut toiselta ryöstäminen, se on siis kaupan jatke tai markkinoiden jakaminen aseellisin keinoin.
      Kapitalismi ei pääse eroon perisynnistään - siksi tarvitaan rauhanliikkeitä. Todella suuria ja vaikuttavia. Kansat kertakaikkiaan sanoutuvat irti asepalvelusta ja sotimisesta ja samalla vaativat vapautuvien varojen käyttämistä teollistamiseen ja muuhun tarpeelliseen.

      Siinä mielessä Putinin lausunto on oikea - vastakkainasettelun sijasta vuoropuhelu on antoisampi.

    • lintu vai kala

      "jenkit pyrkivät enemmäkseen vain auttamaan demokratiaprosesseja alueilla joissa"

      Jenkeillä valitettavasti on ollut vuosikymmeniä demokratiataskussa tykkivenepolitiikka.
      Viime maailmansodan jälkeen lat. Amerikassa täydellisesti. Nyt siellä on on kansallisen itsemääräämisen kehityslinja vahvassa vedossa.
      Tämän vuosituhannen alussa sama linja on vallinnut Lähi-idässä.

      Miten demokratia on edennyt? Etelä ja Väli-Amerikassa kansat itse ovat karistaneet jenkit sivuraiteille. Tosin ei voida sivuuttaa USAn mahtia kansojen edistymisen häiritsijänä.
      Onko demokratia edennyt vai taantunut Lähi-idässä! Lukija voi helposti päätellä että ei.

      Edellä sanottu kuvaa USAn ja naton ylimielistä asennetta kansojen itsemääräämisoikeuteen. Toimia on perusteltu diktaattorien kaatamisella. Takana pontimena ovat kuitenkin olleet maiden raaka-ainevarastot. Siis kyseessä on ryöstö sodan avulla.
      Kaatuiko epädemokratia? Kävi päinvastoin. Maat joutuivat kaaokseen, Terrosimi lisääntyi valtavasti. Terrorismin nousu on osittain kansojen keskuudesta lähtenyt vastarinta ylivoimalle perinteisen sodankäynnin mahteja vastaan.
      Terrorismi taas sopii Natousalle. Sen avulla on helpompi saada oman kansan tuki valloitussodille.

      Putinin puheen selostuksesta saa sen kuvan, että tulisi ottaa rauhanomaisempi linja maailmanpolitiikkaan. Jos näin on, asia on myönteinen.
      Joka tapauksessa Natousan toimet ovat tiensä päässä tai sen politiikka johtaa suursotaan.

    • natousa pelottaa
    • idet

      P utinin puheen taustaa.
      USAn sotilasbudjetti on n.puolet maailman sotilasmenoista. Naton osuus on n. 75 %.
      Kiinan osuus on 7 prosentin paikkeilla ja Venäjän n. 4 %.
      Venäjä ei sotilaallisesti voi uhata ketään eikä varsinkaan Natoa.

      Putin esittää puheessaan sitä, että Nato ei käyttäisi aseistuksen ylivaltaa Venäjää ja muuta maailmaa vastaan niin eikö se ole jokseenkin rehti avaus.
      Toisaalta silloin voi kysyä, onko minkäälainen aseisiin perustuva politiikka oikeaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2181
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1837
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      54
      1676
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1607
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1581
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1494
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      127
      1446
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1207
    Aihe