Nyt on japsien vuoro lyödä kirveensä kiveen

Perävalotakuu

Cimcorppia kaupataan vanhan, hyvän bigger fool periaatteenn mukaan.

Toivotaan, että neljäs kerta toden sanoo.

43

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä uutinen

      No tuota, se kauppa tapahtui jo. Ei sitä enää varmaan mihinkään kaupata pitkään aikaan. Japanilaisilla perheyhtiöillä on tapana kärsivällisesti kehittää omistuksiaan, toisin kuin pörssissä olevilla kvartaaliyhtiöillä.

    • Sivustaseurannut

      Riippuu mikä seidän strategiansa on. Ostavatko vain markkinahäiriköt pois häiritsemästä vai hakevatko jalansijaa muilta mantereilta?

      Molemmissa tapauksissa saivat halvalla.

      Ex omistajille riitti, kun saivat omansa pois ja pääsivät ongelmista eroon. Ongelmat olivat tietysti itse aiheutettuja, mutta kun kykyä niiden ratkomiseen ei ole niin on varsinainen lottovoitto, että joku suostui ostamaan puljun.

    • JapsitOnJees

      Sivustaseurannut, cimcorp ei ole mitenkään vaikuttanut heidän markkinoihin, Cimcorp toimii juuri sopivasti lomittain heidän osaamisen kanssa.

      Japanissa perheyritykset ovat arvostettuja ja kärsivällisiä toimissa ja ehkä he näkivät potenttiaalin mikä cimcorpissa on, ostivat vain osakkeet ja tukevat toimintaa japanista niin että saavat Cimcorpin kasvamaan nopeammin.

    • reealisti

      Aika näyttää millaisella stragedialla japsit ovat liikenteessä. Mitään sellaista osaamista mitä Japanissa ei olisi, tuossa kaupassa ei siirtynyt, joten ilmeisesti ostivat vain markkinaosuutta.

      Voipi olla, että japsit imuroivat kaikki logistiikkaan erikoistuneet firmat itselleen koko maapallolta ja hallitsevat sen jälkeen noita markkinoita.

      Syrjäiseen Ulvilaan tuosta hommasta tuskin tippuu kuin murusia.

    • Teero

      Tuossahan tuo seisoo kauniisti muotoiltuna:

      "For the future, we aim to introduce new innovations for various manufacturing and distribution industries by integrating the experience and knowhow that both Muratec and Cimcorp have developed. "

      Jotain "knowhowta" Murata osti. Tuli ostamalla edullisemmaksi kuin itse kehittämällä.

    • näin

      Tilinpäätöstietojen perusteella voisi arvuutella, että Murata maksoi Cimcorpista n. 6-9 miljoonaa euroa.

      Nykyomistajat maksoivat Swosslogille reippaat 10 miljoonaa ja sen lisäksi firmaan on pumpattu lisää rahaa pariinkin otteeseen yritysomistajien toimesta, joten kokonaishinta asettuisi tuonne 15-20 miljoonan paikkeille.

      Eli takkiin tuli, että pölisi.

      • Nipponin poika

        Tuskin maksoi noin paljoa. Max 3 miljoonaa. Eihän nilla ollut muuta myytävää kuin peltihalli ja henkilökunnan osaaminen. Osaavimmat on lähteneet jo kauan sitten.


      • Nipponin serkku
        Nipponin poika kirjoitti:

        Tuskin maksoi noin paljoa. Max 3 miljoonaa. Eihän nilla ollut muuta myytävää kuin peltihalli ja henkilökunnan osaaminen. Osaavimmat on lähteneet jo kauan sitten.

        Onpa mukava nähdä teidän kateelliset naamat vuoden päästä :)


      • kateellinen1
        Nipponin serkku kirjoitti:

        Onpa mukava nähdä teidän kateelliset naamat vuoden päästä :)

        Miksi hersytellä noin pitkään? Voisihan tuon kertoa hetikin.


    • Kyösti

      Tappiot menivät veronmaksajien piikkiin. Omistajat eivät panneet kauppaan kovin paljoa omia rahojaan, vaan käyttivät erilaisia mm. Finveran tarjoamia tukimuotoja kuten suoraa tukea, pääomalainoja yms...

    • Pisnes

      Yrityskaupalla saattaa olla positiivisiakin vaikutuksia Cimcorppiin. Japanilaisilla on todennäköisesti selkeä suunnitelma ja he myös tarttuvat firman johtoon ja ohjaavat sitä haluamaansa suuntaan.

      Toisin kuin länsimaiset ostajat, jotka pitävät ostosta vain finanssisijoituksena ja antavat paikallisjohdon puuhailla mitä huvittaa ja odottavat ihmettä.

      • porista

        Yhtiö on hyvässä kunnossa. Siihen on hyvä rakentaa.


    • Pankkiiriankka

      Rapakunnossahan tuo on taloudellisesti, mutta ehkä se sieltä nousee, jos Murata haluaa sen pitää hengissä.

    • Kaasmarkun Kaaleppi

      Yksi syy firman myynnille lienee ollut rahoittajien käyminen kärsimättömiksi. Rahoittajat haluaisivat tuottoa sijoituksilleen tai rahat ulos.

      • kurasta

        Kuralla tai ei mutta sekin on tosiasia, että meillä on kovin vähän täällä paikkakunnalla tällaisia firmoja jotka vuodesta toiseen maksavat palkkaa kahdellesadalle ja nyt jo paljon ylikin hyvin koulutetulle ihmiselle, mistä jää isot verot myös paikkakunnalle. Verotuksen kertymän kannalta työllistäminen on aivan ylivoimaisesti keskeisin asia, yhteisövero on siihen nähden aivan peanuts. Samalla tällaiset yhtiöt tuovat tärkeäta ulkomaista rahaa viennin kautta pyörittämään tätä taantumaa, missä nyt elämme.

        Jos firma on rapakunnossa, niin ei se vuodesta toiseen kasva ja palkkaa lisää henkilökuntaa. Ei kai niin tyhmiä omistajiakaan ole, että aivan ajavat firman tätä kautta kuralle, jotta saisivat antaa sen ilmaiseksi jollekin joka sitten taas kristillisessä hengessä ottaisi tällaisen luopion vastaan ajaakseen sen alas, varsinkaan kun siellä ei ole mitään arvokasta tieto-taitoakaan. Typerä voi olla täälläkin, mutta joku logiikka olisi hyvä olla mukana.


    • Kuraamikäkuraa

      Henkilökuntaa Cimcorpilla on vähemmän kuin reipas 10 vuotta sitten, kun alettiin kohkaamaan Logistiikkatalosta Eli ei se kasvu hääppöistä ole ollut. Koko tuo aika on keikuttu tappiolla muutamaa nollan pintaan mennyttä "hyvää vuotta" lukuunottamatta.

      Positiivista on, että nyt on uusi johto ja uudet omistajat, joten siltä kannalta eväät kasvulle ovat olemassa. Haasteena on kasvattaa firmaan uusi parempi yrityskulttuuri. Se ei ole ihan helppo homma.

      Toinen juttu on, että haluaako Murata kasvattaa Ulvilassa sijaitsevaa tytärtä, vai onko kasvun osoite kuitenkin kotona Japanissa?

      • kurasta...

        Ihan hyviä pointteja sisänsä. Elelemme kuitenkin nykyisin 2010-lukua. Maailma on muuttunut,paljon sitten noiden 2000-luvun kultaisten vuosien, jotka päättyivät viimeistään 2008 lopun kysyntälamaan.Sittemmin on paljon firmoja mennyt ja myös tullut. Kyllä kaikki firmat, jotka ovat näissä muuttuneissa olosuhteissa halunneet ja kyenneet kasvamaan ja kansainvälistymään, on syytä arvostaa ja jättää henkilökohtaiset kaunat sivuun.


    • Uskolla autuaaksi

      Murata on hyvä ja arvostettu perheyritys ja saa varmasti Cimcorpinkin kannattavaksi ja vakaaseen kasvuun.

    • Tukilisä

      Kai tähänkin tilanteeseen joku tukimuoto keksitään, että saadaan työpaikat pidettyä ja jopa lisättyä niitä.

      Edellisten omistajien jäljiltä jäi vielä työpaikkoja täyttämättä melkoinen määrä, vaikka tukieurot käytettiin huolella hyväksi.

      • Edellisille

        Kyllä firma tällaisessa(kin) tapauksessa pidetään omin voimin kannattavana. Ei siihen kaukaisen emoyhtiön substanssi riitä. Hyvä emo voi sitten lisätä hyvää kehitystä viisaalla toiminnalla, mutta ei sen enempää.

        Noita valtion tai kunnan, yleensä valtion tukiaisia liioitellaan aivan raaasti. Ei niiden varaan voi kukaan mitään yritystoimintaa rakentaa. En tiedä varsinaisista kriisialoista tai erityistukialueista, joita Suomessakin kasvavassa määrin on, mutta tämä firma ja alue eivät kuulu niihin. Muille jaossa olevat yritystuet ovat yrityksen kokonaisuudessa niin pieniä, ettei niiden varaan voi synnyttää käytännössä yhtään työpaikkaa. Näin ainakin teollisuudessa.


    • Ennustajaeukko

      Pirullista Ulvilan yksikön kannalta on, että markkinat ovat siellä emo-Muratan kotinurkilla Japanissa ja Kiinassa.

      Kannattaako rautaa kuljettaa Ulvilasta kaukoitään, kun osaajia on siellä markkonoiden keskelläkin?

      Cimcorp kutistuu kotimarkkinayritykseksi ja suuret volyymit tehdään Japanissa ja Kiinassa.

    • Mättö

      Kunta ja valtio mättää lisää rahaa, mikäli Murata ymmärtää pyytää.

      Niinhän Swisslog teki. Johtaja meni röyhkeästi kunnanisien puheille ja sanoi, että "Eikö teillä muuta tarjottavaa ole kuin jazzjuhlat?" Ja kuntahan tarjosi mitä pyydettiin tunnetuin seurauksin.

      • mätölle

        Olipa kovan luokan teko! Jos tunnettuna seurauksena Ulvilassa on tänään yritys, joka työllistää yli 200 omaa työntekijää ja kymmeniä ulkopuolisia ihmisiä, niin ei voi muuta kuin hattua nostaa. Välitätkö onnittelut röyhkeälle johtajalle.


    • Hattu päähän

      Nostele vaan hattua. Työntekjiöitä on edeelleen vähemmän kuin ennen kunnanisien tukia, vaikka työpaikkoja piti lisätä. Lomautukset siihen vielä päälle.

      Ei ole mitään syytä leuhkia eikä paukutella henkseleitään.

      • hatulle

        Maailma on tänään eri paikka kuin se oli kymmenen vuotta sitten. Välissä on ollut finanssikriisi, joka lähes pysäytti teollisuuden investoinnit 2008-2009. Sen jälkeen on tullut Euroopan talouskriisi, joka koskee edelleen vahvasti myös suomalaisia yrityksiä ja nyt lisäksi Venäjän pakotteet. Tätä on jatkunut jo vuosia ja tämäkin yhtiö on siitä huolimatta mennyt pikku hiljaa eteenpäin ja kasvanut. Pitäisikö sitten näissä olosuhteissa olla pahoillaan siitä, että joskus ennen näitä kaikkia ja pääbisneksen romahdusta työntekijöitä on ehkä ollut muutama enemmän ja vielä jossain vaiheessa on jouduttu joku lomauttamaankin? Olisi jo aika sinunkin alkaa elää tätä päivää. Sekin voi tarjota aivan mielenkiintoisia asioita aktiiviselle seuraajalle ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta meille kaikille. Kritiikilläkin pitää olla joku rakentava tavoite. Kommenteistasi sitä on mahdoton löytää, samoja tyhjänpäiväisiä fraaseja kerrasta toiseen.


    • Cimseuraaja

      Juu. Uusi uljas talous, jossa vanhat talouden tait eivät enää päde on taas kerran koittanut...

      Hieno juttu, että Cimcorp sai vakavaraisen ja vastuullisen omistajan. Tähän mennessä se on ollut tuuliajolla pari vuosikymmentä.

    • Tyhjänpäiväisiä fraa

      "Cimcorp konsernin liikevaihto kehittyi viime vuonna suotuisasti. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta 6.6 miljoonaa euroa eli 13.1 prosenttia. Liikevaihtoa tilikaudelta kertyi 57.0 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 50.4 miljoonaa euroa.

      Liikevaihdon selvän kasvun myötä myös Cimcorp konsernin tulos nousi voitolliseksi. Voittoa tilikaudelta kertyi 103 tuhatta euroa, kun edellisenä vuonna tulos oli vielä 1.5 miljoonaa euroa tappiollinen."

      19.07.2014 | Lähde:Balance Consulting / PRH Kaupparekisteri

    • Pinesmies

      Paljonko maksaisit firmasta, joka tekee sata tonnia voittoa ja pitkä tappioputki takana?

      Miljoonaa olisi isobraha tuosta.

    • Kultaintopiii
    • Jokohamahumahuta

      Jaappanilaiset on viiisaita ja nuukia ihmisiä. Ei ne maksa ylihintaa.

    • Artturi R

      Nyt on Nipponin poika tehnyt Sulovileenit ja ostanut, kun halvalla sai.

    • Fundeeraaja

      Ketjun aloitus meni kyllä väärin. Bigger fool periaate tarkoittaa, että "Aina löytyy joku tyhmempi, joka maksaa vielä enemmän."

      Tässä tapauksessa ei löytynyt.

    • Ölli
      • muRata

        Eri Murata


    • heh3

      Saattaa myyjiä pikkuisen uituttaa, kun Cimcorpin arvo lähtee lentoon parin vuoden sisäällä.

    • Paniikkipetteri

      Päivän otsikoita:
      "16:24 Aasiasta alkanut pörssisyöksy on levinnyt Eurooppaan poikkeuksellisen rajuna.
      Kurssit rymisevät Helsingissä – "Paniikinpoikasta ilmassa"
      New Yorkin pörssi heti syöksyyn "

    • Kohtaalkaatapahtua

      Hyvää tuossa kaupassa on, että Murata pani oman miehen johtoon. Todennäköisesti meno muuttuu jollain aikavälillä.

      Kaleeri kääntyy hitaasti, mutta japanilaiset on kärsivällisiä.

    • jokohamahumahuta

      Positiivisia muutoksi näkyvissä.

      • Hahahahahahaha

        Ainakin se paksuperseinen sälli lähti kotisivulta hymyilemästä siitä rengaskasan vierestä.

        Luulisi kaupan lähtvän käymään.


    • CC_mään

      Hyvin menee, mutta menköön

    • SaaNähdä

      Mites Muratan ensimmäinen vuosi on mennyt?

      Hommia vissiin ollut ihan kiitettävästi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe