Pelkoa ja itseinhoa jälkiteollisen yhteiskunnan marginaaleissa

MGTOW backup

Paul Elam kirjoitti AVfM:n sivuille selkeän ja erittäin vaikuttavan artikkelin otsikolla The dynamics of male fear. Hän vastasi artikkelilla naiselle, joka selitti nykymiesten tohvelisankariutta miesten laiskuudella. Konservatiivilta kuulostava nainen uskoi myös, että löysä kuri oli tuonut naiset alennustilaan, sillä hänen mielestään miesten rooli vaatii, että mies laittaa rajat naisen käytökselle. Sitä ei hänen mukaansa tapahdu nykyisin miesten laiskotellessa ja naisten antautuessa omille hypergamisille ja lapsellisille impulsseilleen. Miehet ovat antaneet naisten taantua typeryksiksi, sillä miehet haluavat päästä helpolla, hän väitti. Olen jokseenkin samaa mieltä naisen kanssa, sillä olisin itse kyllä liian laiska ottaakseni vastuulleni kumppanin, jonka käytökselle pitää laittaa yhtenään rajoja. En kuitenkaan jaksa uskoa miesten yleisen laiskuuden olevan kaiken tämän takana. Eikä usko Elamkaan.

http://www.avoiceformen.com/men/the-dynamics-of-male-fear/

Elam aloittaa tärkeillä kysymyksillä: Miksi niin monet miehet sietävät ja edesauttavat naisten irrationaalista, materialistista, itsekeskeistä ja lapsellista käytöstä? Miksi monet miehet idealisoivat tai jopa ihannoivat ja palvovat tällaisia naisia? Miksi miehet uhrautuvat heidän puolestaan? Ja miksi niin monet miehet kieltäytyvät tunnistamasta omaa käytöstään, keksivät tekosyitä teoilleen tai jopa raivostuvat, kun heiltä kysyy asiasta? Elamin vastaus ei ole laiskuus, vaan pelko. Miehet pelkäävät tyhjyyttä, jonka he luulevat ammottavan edessään, jos naiset eivät anna hyväksyntäänsä heidän ihmisarvolleen. Kyseessä ei ole miesten heikkoluontoisuus, vaan miehet on systemaattisesti kasvatettu heidän omaan kuuliaiseen alennustilaansa. Tätä selittämään Elam kirjoittaa lyhyen historian teollisesta vallankumouksesta ja jälkiteollisen yhteiskunnan synnystä.
Maanviljelysyhteiskunnan miehet työskentelivät lähellä perhettään olivat he sitten maanviljelijöitä tai artesaaneja. He osallistuivat lasten kasvatukseen ja poikien oletettiin jatkavan isiensä työtä. Poikien identiteetti riippui isän hyväksynnästä ja miehen itsenäistyessä miehestä itsestään. Sitten miehet keksivät tehtaat ja niiden myötä perhesuhteet muuttuivat huomattavasti. Isät viettivät päivät töissä ja poissa kotoa. Lapset jäivät kotiin äidin kanssa. Teknologisten innovaatioiden ja talouden kiihtymisen ansiosta miehet tekivät yhä enemmän töitä ja naisten tehtävät ja velvollisuudet kotona hupenivat. Heille jäi yhä enemmän aikaa surkutella elämäänsä ja surkuttelun sylkykuppeina toimivat aviomiehen ollessa muualla naisen omat lapset. Elam kutsuu tätä emotionaaliseksi insestiksi, jossa talon pojasta tehdään äidin ja isän toimesta talon ersatz-aviomies isän ollessa poissa. Jo poikana emotionaaliselle insestille altistettu mies kasvaa mieheksi, joka yrittää turhaan miellyttää elämänsä naista, äitiään. Sama kuvio jatkuu koulussa ja miehen omissa parisuhteissa.

Elamin viesti miehille on, että tästä tuhoisasta kuviosta täytyy päästää irti. Sillä jos oma identiteetti rakentuu lapsenomaisten naisten pohjattomien emotionaalisten tarpeiden tyydyttämisen ehdoilla, sillä ei ole minkäänlaista vakaata pohjaa. Elam kutsuu sitä eräänlaiseksi kuolemaksi. Miehen ego on tällaisessa tilanteessa lapsenomaisten naisten leikkikalu. Miehistä kasvaa heikkoja, passiivisia ja tottelevaisia. He kasvavat pelossa ja epävarmuudessa. Kuten Elam kirjoittaa, “miehet pelkäävät sairaalloisesti naisten torjuvan heidät, sillä kasvatamme miehet olemaan sairaalloisen riippuvaisia naisten hyväksynnästä.” Kierteestä irrottautuminen voi olla hyvin vaikeaa monelle, sillä naisten torjunnan pelko on iskostettu miesten mieliin pienestä pitäen ja naiset odottavat miesten käyttäytyvän sen mukaisesti. Mutta pelosta voi vapautua ja vaikka emotionaalisen insestin uhrit ovat aluksi heikkoja, heistä voi yhä kasvaa itsenäisiä miehiä. Heille avautuu uusi maailma ilman rajoja tai sosiaalisten sanktioiden mielivaltaista kontrollia. Sen jälkeen he ovat vapaita kulkemaan omia polkujaan.

3

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Angry Bird

      Kiva että joku selittää asiat perinpohjin, koska siitä oppii. Toisaalta elämä, uskon, on yksinkertaisempaa. Kulttuurit syntyy siellä, missä on paljon ihmisiä. Jos kuuntelee sanontaa, että ryhmässä tyhmyys tiivistyy, niin voi ymmärtää kulttuurin rikautta.

      Elämä on yksinkertaisempaa mitä luullaan, on ollut tuhansia vuosia, jolloin elettiin että elossa pysyttiin, onko näin asian laita, en osa todistaa, koska edelleen on heimoryhmiä, jotka ovat kylläisiä ja heillä on riittävästi vapaata aikaa oleskella. Ennen vanhaan siis, syötiin, juotiin, tehtiin ja hankittiin ruokaa, laulettiin ja kerrottiin tarinoita, ehkä sotakin kuului kuvaan.

      Nykyisin täytyy tietää kuin Word ohjelma toimii, jotta sujuvasti ja nopeasti osaa kirjoittaa tekstiä. Mitä järkeä? Mitä hemmetin järkeä on kaikella?

      Kyse ei edes ole seksistä, vaan jostakin helkkarin tietokoneesta. Kuka vitun välittää siitä? Kyse on robotista.

      Puhuiko ennen vanhaan mies noin hienostuneesti. Miksi muka homous kukkiin voimiin Viktoriaanisessa Englannissa?

      Jos on nälkää, menen kauppaan, ostan ruokaa ja loput ajasta katselen tyttöjä tai luen kirjaa. Mitä helkkaria!!

      Hyvä aloitus artikkelissa, jossa nainen toteaa, että miehen täytyy vetää rajat naiselle, että naisella on himoja yllin kyllin ja lapsenomaista tuhoisuutta. Naisia on PAKKO rajoittaa, muuten kaikki ovat yksinhuoltajaa. Itse ne naiset eivät alistu mieheen, koska mies antoi naiselle kaikki eväät. Miehellä on luonnostaan vähemmän tarvetta materiaaliseen hyvinvointiin. Nainen on materialisti henkeen ja vereen. Mies on aina katsonut sivusta tätä juttua ja sai kenkää, jos ei tyydyttänyt naista siinä. Naisella on niin isot himot ja materialistiset tarpeet, että yhteiskuntakin pysyy pystyssä. Tyydytä mies naisen tarpeita, ole hyvä, tai ole hiljaa.

      Himoja vastaan on vaikea taistella. Kemiallisesti niitä voi muuttaa ja laeissa kriminalisoida.

    • fdgdfgdff

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe