http://raakaruoka.wordpress.com/2010/07/04/maito-petosta-ja-propagandaa-2/
Monet ovat parantuneen astman aiheuttamasta limaisuudesta, jättämällä maidon pois.
Syö terveesti, elä hyvin. Tiesitkö tämän maidosta?
47
277
Vastaukset
- eräs sisko
Eräs sisko sanoi jo viime vuosisadalla, että lopun aikana Jumalan kansan ei ole enää turvallsta käyttää maitoa lisääntyneiden eläinsairauksien ja maan saatumisen vuoksi.
- Kommenntini
Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.Kommenntini kirjoitti: «Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.»
Vaikka tämä ei oikeastaan adventismiin liitykään, haluaisin kysyä tarkennusta.
Minkä ravintoaineen tai mitattavan ominaisuuden suhteen tuo lista on mielestäsi harhaanjohtava? Tietääkseni pastörointi ei vähennä maidon ravintoarvoa oikeastaan miltään muilta osin kuin että B-ryhmän vitamiineissa on hiukan hävikkiä, alle kymmenen prosenttia. C-vitamiinin lähteenä maito ei ole kovin keskeinen, joten sen väheneminen ei paljon hetkauta.
Minusta pastörointi on hieno keksintö. Ilman sitä olisi riski saada jokin ikävä bakteeri, kuten koli, listeria, salmonella, kampylo, jersinia, brucella ja ehec.
Pastöroinnin myötä saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alenemaan ihan kivasti. Olisiko nyt jotakin syytä palata takaisin korkeampaan lapsikuolleistuuteen?- uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
v.aari kirjoitti:
Kommenntini kirjoitti: «Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.»
Vaikka tämä ei oikeastaan adventismiin liitykään, haluaisin kysyä tarkennusta.
Minkä ravintoaineen tai mitattavan ominaisuuden suhteen tuo lista on mielestäsi harhaanjohtava? Tietääkseni pastörointi ei vähennä maidon ravintoarvoa oikeastaan miltään muilta osin kuin että B-ryhmän vitamiineissa on hiukan hävikkiä, alle kymmenen prosenttia. C-vitamiinin lähteenä maito ei ole kovin keskeinen, joten sen väheneminen ei paljon hetkauta.
Minusta pastörointi on hieno keksintö. Ilman sitä olisi riski saada jokin ikävä bakteeri, kuten koli, listeria, salmonella, kampylo, jersinia, brucella ja ehec.
Pastöroinnin myötä saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alenemaan ihan kivasti. Olisiko nyt jotakin syytä palata takaisin korkeampaan lapsikuolleistuuteen?Maitoa ei saisi lämmittää yli 40 asteen, senkun ylittää alkaa ravinto-aineet tuhoutumaan.
- maitohappobakteerit
v.aari kirjoitti:
Kommenntini kirjoitti: «Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.»
Vaikka tämä ei oikeastaan adventismiin liitykään, haluaisin kysyä tarkennusta.
Minkä ravintoaineen tai mitattavan ominaisuuden suhteen tuo lista on mielestäsi harhaanjohtava? Tietääkseni pastörointi ei vähennä maidon ravintoarvoa oikeastaan miltään muilta osin kuin että B-ryhmän vitamiineissa on hiukan hävikkiä, alle kymmenen prosenttia. C-vitamiinin lähteenä maito ei ole kovin keskeinen, joten sen väheneminen ei paljon hetkauta.
Minusta pastörointi on hieno keksintö. Ilman sitä olisi riski saada jokin ikävä bakteeri, kuten koli, listeria, salmonella, kampylo, jersinia, brucella ja ehec.
Pastöroinnin myötä saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alenemaan ihan kivasti. Olisiko nyt jotakin syytä palata takaisin korkeampaan lapsikuolleistuuteen?Pastörointi pilaa maidon ainakin siinä mielessä, että maidon sisältämät maitohappobakteerit menettävät pastöroinnin seurauksena niiden tarvitseman rasvasuojan vatsan happohyökkäystä vastaan ja niinollen ihmisen limakalvoja suojaava maitohappobakteeri ei pääse toimimaan niinkuin niiden pitäisi.
Ongelmana on saada luonnonmukaista maitoa suoraan tiloilta jatkuvaan käyttöön. sellainen maito olisi parasta, jos sitä vain saisi ostaa. - Raakamaidon ystävä
v.aari kirjoitti:
Kommenntini kirjoitti: «Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.»
Vaikka tämä ei oikeastaan adventismiin liitykään, haluaisin kysyä tarkennusta.
Minkä ravintoaineen tai mitattavan ominaisuuden suhteen tuo lista on mielestäsi harhaanjohtava? Tietääkseni pastörointi ei vähennä maidon ravintoarvoa oikeastaan miltään muilta osin kuin että B-ryhmän vitamiineissa on hiukan hävikkiä, alle kymmenen prosenttia. C-vitamiinin lähteenä maito ei ole kovin keskeinen, joten sen väheneminen ei paljon hetkauta.
Minusta pastörointi on hieno keksintö. Ilman sitä olisi riski saada jokin ikävä bakteeri, kuten koli, listeria, salmonella, kampylo, jersinia, brucella ja ehec.
Pastöroinnin myötä saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alenemaan ihan kivasti. Olisiko nyt jotakin syytä palata takaisin korkeampaan lapsikuolleistuuteen?Raaka maitoa olen vuosia juonut, eikä tauteja ole tullut. Maito prosessoidaan kuumentamalla ja homogenoidaan jolloin sen koostumus muuttuu aika lailla. Siksi on noussut maitoallergiaa jne. liittyvää. Makrosuhteitten pilkkominen aiheuttaa myös maidon epäedulliset vaikutukset. Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää. Rasvatonta maito ei luokitella maidoksi. Se on maito juoma. Tutkimuksissa osoitettu että rasvaton maitoa juovat altistuvat herkemmin lihoamiseen, koska se ei tuota kylläisyys astetta siinä määrin kuin täyteläinen rasvainen maito tekee.Ja rasvatonta tulee enemmän juotua janoksi. Niin ja näin. Asiat eivät ole aina niin kuin meille uskotellaan.
- sana mies
Raakamaidon ystävä kirjoitti:
Raaka maitoa olen vuosia juonut, eikä tauteja ole tullut. Maito prosessoidaan kuumentamalla ja homogenoidaan jolloin sen koostumus muuttuu aika lailla. Siksi on noussut maitoallergiaa jne. liittyvää. Makrosuhteitten pilkkominen aiheuttaa myös maidon epäedulliset vaikutukset. Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää. Rasvatonta maito ei luokitella maidoksi. Se on maito juoma. Tutkimuksissa osoitettu että rasvaton maitoa juovat altistuvat herkemmin lihoamiseen, koska se ei tuota kylläisyys astetta siinä määrin kuin täyteläinen rasvainen maito tekee.Ja rasvatonta tulee enemmän juotua janoksi. Niin ja näin. Asiat eivät ole aina niin kuin meille uskotellaan.
Ihmistä lihottaa se, kun yhdistellään ruoka-aineita väärin, ei mikään muu.
- kunnon maito
v.aari kirjoitti:
Kommenntini kirjoitti: «Maito pilataan sillä, kun se pastöroidaan, joka tarkoittaa sitä, että se kuumennetaan lähes 80 asteen lämpötilaan ja sen takia, että se säilyisi pitempään kaupan hyllyllä.
Se mitä maitopurkin kyljessä lukee ravintoaineista on harhaanjohtamista.»
Vaikka tämä ei oikeastaan adventismiin liitykään, haluaisin kysyä tarkennusta.
Minkä ravintoaineen tai mitattavan ominaisuuden suhteen tuo lista on mielestäsi harhaanjohtava? Tietääkseni pastörointi ei vähennä maidon ravintoarvoa oikeastaan miltään muilta osin kuin että B-ryhmän vitamiineissa on hiukan hävikkiä, alle kymmenen prosenttia. C-vitamiinin lähteenä maito ei ole kovin keskeinen, joten sen väheneminen ei paljon hetkauta.
Minusta pastörointi on hieno keksintö. Ilman sitä olisi riski saada jokin ikävä bakteeri, kuten koli, listeria, salmonella, kampylo, jersinia, brucella ja ehec.
Pastöroinnin myötä saatiin aikoinaan lapsikuolleisuus alenemaan ihan kivasti. Olisiko nyt jotakin syytä palata takaisin korkeampaan lapsikuolleistuuteen?Pastoroiminen ja maidon homogenisointi, on maidon käyttäjälle
vaarallisempaa kuin tupakka.
Jos saat yhden lehmän koko maitoa, hae sitä, jos se on
ammattitaidolla lypsetty, siivilöity ja jäähdytetty.
Ja jos lehmä on ammattitaidolla ruokittu, ja muuten siisti.
paras rotu on kyyttö t. b - Joku muu
Raakamaidon ystävä kirjoitti:
Raaka maitoa olen vuosia juonut, eikä tauteja ole tullut. Maito prosessoidaan kuumentamalla ja homogenoidaan jolloin sen koostumus muuttuu aika lailla. Siksi on noussut maitoallergiaa jne. liittyvää. Makrosuhteitten pilkkominen aiheuttaa myös maidon epäedulliset vaikutukset. Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää. Rasvatonta maito ei luokitella maidoksi. Se on maito juoma. Tutkimuksissa osoitettu että rasvaton maitoa juovat altistuvat herkemmin lihoamiseen, koska se ei tuota kylläisyys astetta siinä määrin kuin täyteläinen rasvainen maito tekee.Ja rasvatonta tulee enemmän juotua janoksi. Niin ja näin. Asiat eivät ole aina niin kuin meille uskotellaan.
Asiat ei todella ole aina sitä, mitä meille uskotellaan.
Nivelrikko on aika monella tässä maassa.
Kävin luennolla jossa tästä asiasta puhuttiin.
Itselläni on nivelrikko, kehoitettiin kokeilemaan miten maitotaloustuotteiden pois jättäminen ravinnosta vaikuttaa nivelrikkoon, olen nyt kokeillut jo pidemmän aikaa
ja sain nivelrikon kehittymisen pysähtymään, ihme kyllä,mutta totta.
Se siis tarkoittaa kaikkia maitotuotteita, juustot ynnä muut.
Kalkkia tosiaan saa ihan tarpeeksi muutenkin ei tarvitse juoda maitoa,
joka keväthän sitä kylvetään peltoon.
Ilman maitoa tulee hyvin toimeen ja pysyy terveenpänä, kokemusta on. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kirjoitti:
Maitoa ei saisi lämmittää yli 40 asteen, senkun ylittää alkaa ravinto-aineet tuhoutumaan.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kirjoitti: «Maitoa ei saisi lämmittää yli 40 asteen, senkun ylittää alkaa ravinto-aineet tuhoutumaan.»
Mitkä ravintoaineet alkavat tuhoutua yli 40 asteen lämmittämisellä?
Proteiini, rasva, hiilihydraatit, vitamiinit, hivenaineet? Tuntuu hiukan hatusta ravistetulta väitteeltä.maitohappobakteerit kirjoitti:
Pastörointi pilaa maidon ainakin siinä mielessä, että maidon sisältämät maitohappobakteerit menettävät pastöroinnin seurauksena niiden tarvitseman rasvasuojan vatsan happohyökkäystä vastaan ja niinollen ihmisen limakalvoja suojaava maitohappobakteeri ei pääse toimimaan niinkuin niiden pitäisi.
Ongelmana on saada luonnonmukaista maitoa suoraan tiloilta jatkuvaan käyttöön. sellainen maito olisi parasta, jos sitä vain saisi ostaa.maitohappobakteerit kirjoitti: «Pastörointi pilaa maidon ainakin siinä mielessä, että maidon sisältämät maitohappobakteerit menettävät pastöroinnin seurauksena niiden tarvitseman rasvasuojan vatsan happohyökkäystä vastaan ja niinollen ihmisen limakalvoja suojaava maitohappobakteeri ei pääse toimimaan niinkuin niiden pitäisi.»
Lehmänmaidon maitohappobakteerit eivät ole välttämättä kaikkein sopivimpia ihmiselle. Nykyään on tarjolla tuotteita, joissa on täsmäviljeltyjä ihmiselle hyväksi todettuja maitohappobakteereja.
Pastöroinnin hyödyt ylittävät reippaasti esiin tuodut haitat. Suoliston hyödyllistä bakteerikantaa voi vahvistaa vaikkapa jugurtilla.Raakamaidon ystävä kirjoitti:
Raaka maitoa olen vuosia juonut, eikä tauteja ole tullut. Maito prosessoidaan kuumentamalla ja homogenoidaan jolloin sen koostumus muuttuu aika lailla. Siksi on noussut maitoallergiaa jne. liittyvää. Makrosuhteitten pilkkominen aiheuttaa myös maidon epäedulliset vaikutukset. Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää. Rasvatonta maito ei luokitella maidoksi. Se on maito juoma. Tutkimuksissa osoitettu että rasvaton maitoa juovat altistuvat herkemmin lihoamiseen, koska se ei tuota kylläisyys astetta siinä määrin kuin täyteläinen rasvainen maito tekee.Ja rasvatonta tulee enemmän juotua janoksi. Niin ja näin. Asiat eivät ole aina niin kuin meille uskotellaan.
Raakamaidon ystävä kirjoitti: «Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää.»
Aivan kummallisia väitteitä. Mistä tuollaisia tutkimuksia löytyy?
Oikeasti ruoan prosessointi on ollut välttämätöntä ihmislajin selviytymiselle. Sillä tavoin on voitu huomattavasti parantaa ruoan hyötysuhdetta eli ravintoarvoa suhteessa sen syömisen ja sulattamisen vaatimaan energiaan.
Myös vitamiinit ja vastaavat imeytyvät usein paremmin prosessoidussa ruoassa, kuten porkkanan karoteeni ja tomaatin lykopeeni. Ketsuppi on ihan terveysruokaa, uskoitte tai ette.kunnon maito kirjoitti:
Pastoroiminen ja maidon homogenisointi, on maidon käyttäjälle
vaarallisempaa kuin tupakka.
Jos saat yhden lehmän koko maitoa, hae sitä, jos se on
ammattitaidolla lypsetty, siivilöity ja jäähdytetty.
Ja jos lehmä on ammattitaidolla ruokittu, ja muuten siisti.
paras rotu on kyyttö t. bnimimerkki kunnon maito esitti läjän uskomuksia, joita on vaikea perustella.
Näyttää siltä, että hurahtaminen ravitsemuksen ja terveydenhoidon alalla liikkuvaan hölynpölyyn korreloi uskovaisuuden ja varsinkin fundamentalismin kanssa.
Molemmissa on samanlainen "tiedon" omaksumisen metodi. Joku vain on sanonut väitteen ja joku toinen kertonut sitä tukevan anekdootin. Ja hokkuspokkus: siinä meillä on "totuus", jota puolustetaan henkeen ja vereen. Ja asialliset vasta-argumentit leimataan salaliiton levittämiksi valheiksi.
Jännästi tulee mieleen keskustelu kreationismista ja evoluutiosta.- Maitohappopakteeri
v.aari kirjoitti:
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kirjoitti: «Maitoa ei saisi lämmittää yli 40 asteen, senkun ylittää alkaa ravinto-aineet tuhoutumaan.»
Mitkä ravintoaineet alkavat tuhoutua yli 40 asteen lämmittämisellä?
Proteiini, rasva, hiilihydraatit, vitamiinit, hivenaineet? Tuntuu hiukan hatusta ravistetulta väitteeltä."Vaari":lle
Maidon pastorointi "heittää lapsen pesuveden mukana"! Se tuhoaa tärkeät maitohappobakteerit, joiden tarkoitus on pilkkoa maidon sisältämä laktoosi ja antaa alkusysäys maidon sulamiselle.
Poikani ei voinut juoda kaupan maitoa, mutta kun he muuttivat norjan maaseudulle ja hän sai siellä ostaa maalaistalosta käsittelemätöntä luomumaitoa , niin vatsa parantui välittömästi. Maitohappopakteeri kirjoitti:
"Vaari":lle
Maidon pastorointi "heittää lapsen pesuveden mukana"! Se tuhoaa tärkeät maitohappobakteerit, joiden tarkoitus on pilkkoa maidon sisältämä laktoosi ja antaa alkusysäys maidon sulamiselle.
Poikani ei voinut juoda kaupan maitoa, mutta kun he muuttivat norjan maaseudulle ja hän sai siellä ostaa maalaistalosta käsittelemätöntä luomumaitoa , niin vatsa parantui välittömästi.Maitohappopakteeri kirjoitti: «Maidon pastorointi "heittää lapsen pesuveden mukana"! Se tuhoaa tärkeät maitohappobakteerit, joiden tarkoitus on pilkkoa maidon sisältämä laktoosi ja antaa alkusysäys maidon sulamiselle.»
Lehmän maidossa luonnostaan olevat maitohappobakteerit eivät tuota laktaasientsyymiä eivätkä hajota laktoosia.
Jos niin olisi, lehmästä lypsettäisiin suoraan hylaa.
On kyllä totta, että jotkin muut probioottiset bakteerit tuottavat laktaasia.
Luomumaitoon ja muiden maiden maitoon liittyy monia kertomuksia ja varmaankin kokemuksiin on olemassa ihan todellinenkin syy. Arvaukset menevät kuitenkin usein pieleen.
Yksi minunkin lapsistani sai pienenä ihottumaa maidosta, mutta jostakin syystä luomumaidosta sitä ei tullut. Tai ainakin näytti siltä. En tiedä biologista tai kemiallista selitystä tuohon. Se ei kuitenkaan ole mikään syy uskoa kaikkea hölynpölyä, mitä raakamaidosta väitetään.- moloko
maitohappobakteerit kirjoitti:
Pastörointi pilaa maidon ainakin siinä mielessä, että maidon sisältämät maitohappobakteerit menettävät pastöroinnin seurauksena niiden tarvitseman rasvasuojan vatsan happohyökkäystä vastaan ja niinollen ihmisen limakalvoja suojaava maitohappobakteeri ei pääse toimimaan niinkuin niiden pitäisi.
Ongelmana on saada luonnonmukaista maitoa suoraan tiloilta jatkuvaan käyttöön. sellainen maito olisi parasta, jos sitä vain saisi ostaa.Homogenisointi on pahempaa kuin maidon kuumentaminen.
ennenhän keitettiin kokomaidosta vaikka mitä keittoja ja vellejä, ja vatsavaivoja ei ollut.
Suurin vihollinen on rasvanpilkkominen, eli homogenisointi.
aliksi meijerit vastustivat kumpaakin, mutta tajuttuaan että monopoli
lankeaa heille, he ottivat molemmat ilolla vastaan t. b moloko kirjoitti:
Homogenisointi on pahempaa kuin maidon kuumentaminen.
ennenhän keitettiin kokomaidosta vaikka mitä keittoja ja vellejä, ja vatsavaivoja ei ollut.
Suurin vihollinen on rasvanpilkkominen, eli homogenisointi.
aliksi meijerit vastustivat kumpaakin, mutta tajuttuaan että monopoli
lankeaa heille, he ottivat molemmat ilolla vastaan t. bVastikään julkistettiin tutkimustulos, jonka mukaan maidon homogenointi ei ainakaan liity vatsavaivoihin.
Harmi, ettei siinä samalla selvitetty yhteyttä sydän- ja verisuonisairauksiin. Olisi ollut hauska saada joko vahvistus tai kumoaminen yhdelle laajalle levinnelleä väitteelle.
On esitetty, että homogenoinnissa rasva pilkkoontuu niin pieniksi palloiksi, että se pääsee sen vuoksi suoremmin verenkiertoon ja siitä voi olla terveydellistä haittaa.
Homogenointi lisää rasvafaasin pinta-alaa ja samalla muuttaa rasvapallosten pinnan rakennetta. Siksi homogenointi ehkä provosoi kehoa tuottamaan enemmän rasvaa pilkkovia entsyymeitä ja sillä saattaa olla jokin vaivoja tuottava vaikutus, mutta asiaa ei liene tutkittu.- ravintorikas
v.aari kirjoitti:
Raakamaidon ystävä kirjoitti: «Elikkä maito luonnollisessa koostumuksessa ei lihota, eikä nosta tulehdusvastetta. Tästä on tieteellisiä tutkimuksia olemassa.Aina tullaan siihen samaan ongelmaan, että kun ruokaa mennään prosessoimaan tulee seurauksia. Elimistö ei tykkää.»
Aivan kummallisia väitteitä. Mistä tuollaisia tutkimuksia löytyy?
Oikeasti ruoan prosessointi on ollut välttämätöntä ihmislajin selviytymiselle. Sillä tavoin on voitu huomattavasti parantaa ruoan hyötysuhdetta eli ravintoarvoa suhteessa sen syömisen ja sulattamisen vaatimaan energiaan.
Myös vitamiinit ja vastaavat imeytyvät usein paremmin prosessoidussa ruoassa, kuten porkkanan karoteeni ja tomaatin lykopeeni. Ketsuppi on ihan terveysruokaa, uskoitte tai ette."""Ketsuppi on ihan terveysruokaa, uskoitte tai ette""" tässä varsinainen ravinto asiantuntija. Samaa höpösetä tyyppiä, jotka vannoo margariinin nimeen. Voitko hieman perustella?
ravintorikas kirjoitti:
"""Ketsuppi on ihan terveysruokaa, uskoitte tai ette""" tässä varsinainen ravinto asiantuntija. Samaa höpösetä tyyppiä, jotka vannoo margariinin nimeen. Voitko hieman perustella?
Tuolla on jonkin merkin analyysi.
Vähäisemmän sokerin ja suolan versioitakin löytyy.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=353&lang=fi- ravintorikas
v.aari kirjoitti:
Tuolla on jonkin merkin analyysi.
Vähäisemmän sokerin ja suolan versioitakin löytyy.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=353&lang=fiRavitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ei suosittele lisäämään ketsupin käyttöä minkään terveysvaikutusten takia. Normi ketsupissa on suolaa 2.5g/100g ja 100g:sta löytyy lähes 7 palaa sokeria. Lapset yleensä laittaa paljonkin ketsuppia siihen tuttuessa:(
Tämä siittä sinun terveysvalistuksesta. >>uskoitte tai ette.>> Ei kannata heitellä mutuja. Joku voi pian uskoa. ravintorikas kirjoitti:
Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ei suosittele lisäämään ketsupin käyttöä minkään terveysvaikutusten takia. Normi ketsupissa on suolaa 2.5g/100g ja 100g:sta löytyy lähes 7 palaa sokeria. Lapset yleensä laittaa paljonkin ketsuppia siihen tuttuessa:(
Tämä siittä sinun terveysvalistuksesta. >>uskoitte tai ette.>> Ei kannata heitellä mutuja. Joku voi pian uskoa.ravintorikas kirjoitti: «Tämä siittä sinun terveysvalistuksesta. >>uskoitte tai ette.>> Ei kannata heitellä mutuja. Joku voi pian uskoa.»
Arvioitko, että tästä seuraa se, että raakamaito on terveellistä? 8-D
Sata grammaa ketsuppia on kuitenkin aika paljon. On tässä tullut lapsia nähdyksi ja heidän syömisiään. Ja kyllä ihiminen jonkin verran tarvitsee suolaa ja sokeriakin.
Olennaista on se, että se kauhisteltu prosessointi ei mitenkään sinänsä pilaa ravintoarvoa. Esimerkiksi lykopeeni on ketsupissa paremmin imeytyvässä muodossa kuin tuoreessa tomaatissa.
Ja ravintoarvoon ei sisälly mitään elinvoimaa tai muita henkisiä värähtelyjä.
Oikeasti tietoa on ihan helposti saatavissa. Ei ole tarpeen uskoa satunnaisia keskustelijoita. Laitoin linkin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuille, joilta löytyy paljon tietoa eri ruoka-aineiden ravintoarvoista.- Luonto hoitaa
v.aari kirjoitti:
Maitohappopakteeri kirjoitti: «Maidon pastorointi "heittää lapsen pesuveden mukana"! Se tuhoaa tärkeät maitohappobakteerit, joiden tarkoitus on pilkkoa maidon sisältämä laktoosi ja antaa alkusysäys maidon sulamiselle.»
Lehmän maidossa luonnostaan olevat maitohappobakteerit eivät tuota laktaasientsyymiä eivätkä hajota laktoosia.
Jos niin olisi, lehmästä lypsettäisiin suoraan hylaa.
On kyllä totta, että jotkin muut probioottiset bakteerit tuottavat laktaasia.
Luomumaitoon ja muiden maiden maitoon liittyy monia kertomuksia ja varmaankin kokemuksiin on olemassa ihan todellinenkin syy. Arvaukset menevät kuitenkin usein pieleen.
Yksi minunkin lapsistani sai pienenä ihottumaa maidosta, mutta jostakin syystä luomumaidosta sitä ei tullut. Tai ainakin näytti siltä. En tiedä biologista tai kemiallista selitystä tuohon. Se ei kuitenkaan ole mikään syy uskoa kaikkea hölynpölyä, mitä raakamaidosta väitetään.Tärkeä, luonnon oma maitohappobakteeri tuhoutuu maidosta kuumennettaessa. Eli samalla kun maidon kuumentaminen sterilisoi huonot bakteerit, menee maidon sulatuksen kannalta tarpeellinen maitohappobakteeri mukana.
- maidoton
Maitoa ei todellakaan käytetä kovin paljon kuin niissä maissa joissa ilmasto on ollut suotuisampi sen säilymiselle. Etelä Euroopassa on maito vieläkin huonompaa kuin esimerkiksi Suomessa tai pohjoismaissa ..ja esimerkiksi Kiinassa käydessäni ei maitoa edes viitsinyt maistaa ( kuin kerran.) - se oli sekoitettu veteen ja sokeroitu aivan tuntemattomiin.
Ruotsin pelasti kerran tavallinen peruna nälänhädästä (ja taisi pelastaa Suomenkin) ja eiköhän maitokin ole sellainen ravinto ollut - kuinka tärkeä se on tänään - se on ehkä eri asia.- kommenttini
Lääkäritkin sanoo, että vain kasvava ihminen tarvitsee "maitoa", joka pitäisi olla sitä mikä lypsetään suoraan pöytään.
Itse en ole käyttänyt maitoa 20 v. ja hyvin on pysynyt luustoni kasassa.
Liikkumalla luusto pysyy hyvässä kunnossa ja kalkkia saa niin monesta muustakin ravintoaineesta, etenkin nykyisin. kommenttini kirjoitti:
Lääkäritkin sanoo, että vain kasvava ihminen tarvitsee "maitoa", joka pitäisi olla sitä mikä lypsetään suoraan pöytään.
Itse en ole käyttänyt maitoa 20 v. ja hyvin on pysynyt luustoni kasassa.
Liikkumalla luusto pysyy hyvässä kunnossa ja kalkkia saa niin monesta muustakin ravintoaineesta, etenkin nykyisin.kommenttini kirjoitti: «Lääkäritkin sanoo, että vain kasvava ihminen tarvitsee "maitoa", joka pitäisi olla sitä mikä lypsetään suoraan pöytään.»
Ketkä lääkärit?
Onko teillä lehmä keittiössä?
8-D- veli.
v.aari kirjoitti:
kommenttini kirjoitti: «Lääkäritkin sanoo, että vain kasvava ihminen tarvitsee "maitoa", joka pitäisi olla sitä mikä lypsetään suoraan pöytään.»
Ketkä lääkärit?
Onko teillä lehmä keittiössä?
8-DItse kuulin lääkäri Pekka Reinikaiselta maidon haitoista.Suomi taitaa olla maidon käytössä sijalla 1 tai 2 maailmassa,joku voi tietää paremmin.
- maidon ystävä
v.aari kirjoitti:
kommenttini kirjoitti: «Lääkäritkin sanoo, että vain kasvava ihminen tarvitsee "maitoa", joka pitäisi olla sitä mikä lypsetään suoraan pöytään.»
Ketkä lääkärit?
Onko teillä lehmä keittiössä?
8-DKäsittelemättömät maitotuotteet ovat huomattavasti harvemmin terveydelle ongelmallisia terveille ihmisille ja voivat olla jopa terveydelle edullisia. mm. raaka- eli ns. tinkimaito sekä yleisesti käsittelemättömät hapanmaitotuotteet ja fermentoidut maitotuotteet. Käsittelemättömässä maidossa on itsessään laktaasientsyymiä, mikä pilkkoo laktoosin ja auttaa sokerien imeytymisessä. Moni joilla on ongelmia pastöroitujen maitotuotteiden kanssa sietävät raakamaitotuotteita hyvin. Tästä on monella kokemuksia. Maito tuotteet niinkuin muutkaan yksittäiset ruoka-aineet eivät aina sovi kaikille. Maito ei sinäänsä ole vaarallista, eikä mitenkään huonoa ravintoa, sitä sietäville.
veli. kirjoitti:
Itse kuulin lääkäri Pekka Reinikaiselta maidon haitoista.Suomi taitaa olla maidon käytössä sijalla 1 tai 2 maailmassa,joku voi tietää paremmin.
Pekka Reinikainen on aika eksentrinen kaveri lääkäriksi. En uskoisi kovin herkästi mitään vain hänen lausuntojensa perusteella. Ravitsemustiede ei kuulu hänen erikoistumisaloihinsa.
Sama koskee kestojulkkislääkäri Antti Heikkilää.
Kannattaa olla lähdekriittinen ja etsiä ainakin puoli tusinaa asiantuntijanäkemystä ja sitten ruveta muodostamaan mielipidettä.maidon ystävä kirjoitti:
Käsittelemättömät maitotuotteet ovat huomattavasti harvemmin terveydelle ongelmallisia terveille ihmisille ja voivat olla jopa terveydelle edullisia. mm. raaka- eli ns. tinkimaito sekä yleisesti käsittelemättömät hapanmaitotuotteet ja fermentoidut maitotuotteet. Käsittelemättömässä maidossa on itsessään laktaasientsyymiä, mikä pilkkoo laktoosin ja auttaa sokerien imeytymisessä. Moni joilla on ongelmia pastöroitujen maitotuotteiden kanssa sietävät raakamaitotuotteita hyvin. Tästä on monella kokemuksia. Maito tuotteet niinkuin muutkaan yksittäiset ruoka-aineet eivät aina sovi kaikille. Maito ei sinäänsä ole vaarallista, eikä mitenkään huonoa ravintoa, sitä sietäville.
maidon ystävä kirjoitti: «Käsittelemättömässä maidossa on itsessään laktaasientsyymiä, mikä pilkkoo laktoosin ja auttaa sokerien imeytymisessä.»
Tuo on usein toistettu, mutta täysin perätön väite.
Jos käsittelemättömässä maidossa olisi laktaasia, laktoosi olisi jo hajonnut siinä.
Englantia lukevat voivat kurkata vaikkapa tätä lähdettä:
http://www.fda.gov/Food/FoodborneIllnessContaminants/BuyStoreServeSafeFood/ucm247991.htm- kysyy.
v.aari kirjoitti:
Pekka Reinikainen on aika eksentrinen kaveri lääkäriksi. En uskoisi kovin herkästi mitään vain hänen lausuntojensa perusteella. Ravitsemustiede ei kuulu hänen erikoistumisaloihinsa.
Sama koskee kestojulkkislääkäri Antti Heikkilää.
Kannattaa olla lähdekriittinen ja etsiä ainakin puoli tusinaa asiantuntijanäkemystä ja sitten ruveta muodostamaan mielipidettä.Lääkäri Rauli Mäkelä on samoilla linjoilla Pekka Reinikaisen kanssa. kun puhutaan maito tuotteista.
kysyy. kirjoitti:
Lääkäri Rauli Mäkelä on samoilla linjoilla Pekka Reinikaisen kanssa. kun puhutaan maito tuotteista.
kysyy. kirjoitti: «Lääkäri Rauli Mäkelä on samoilla linjoilla Pekka Reinikaisen kanssa. kun puhutaan maito tuotteista.»
Määrä ei valitettavasti korvaa laatua. Nimien pudottelun sijaan arvostan kunnollisesti toteutettuja tutkimuksia ja niiden tuloksia.
Katsoin, mitä netti tietää Rauli Mäkelästä. Hän on korvalääkäri, joka on innostunut sekoilemaan antioksidanttihömpän ja luontaistuotteiden kanssa. Aivan puutaheinää näkyy olevan hänenkin ravitsemustietonsa.
Pysyisivät omalla alallaan niin olisi toiminta yleishyödyllisempää.
Vaan onhan sekin yhden sortin hyödyllisyyttä, että kerää tyhmiltä rahat pois.- kysyy.
v.aari kirjoitti:
kysyy. kirjoitti: «Lääkäri Rauli Mäkelä on samoilla linjoilla Pekka Reinikaisen kanssa. kun puhutaan maito tuotteista.»
Määrä ei valitettavasti korvaa laatua. Nimien pudottelun sijaan arvostan kunnollisesti toteutettuja tutkimuksia ja niiden tuloksia.
Katsoin, mitä netti tietää Rauli Mäkelästä. Hän on korvalääkäri, joka on innostunut sekoilemaan antioksidanttihömpän ja luontaistuotteiden kanssa. Aivan puutaheinää näkyy olevan hänenkin ravitsemustietonsa.
Pysyisivät omalla alallaan niin olisi toiminta yleishyödyllisempää.
Vaan onhan sekin yhden sortin hyödyllisyyttä, että kerää tyhmiltä rahat pois.Aikoinaan kun kävimme lapsen kanssa terveyskeskuksessa tavanmukaisissa kontrolissa,ja tuli puhetta maitotuotteista,niin meille sanottiin,että ne lapset jotka eivät saa lehmän maitoa lapsena,niin heillä on vähemmän tulehduksija.
Tämä maito asija on meille vähän vaikea asija. Kun katsoo eri maiden maidon kulutusta ja yleensäkin maitotuotteiden,vaikapa jäätelön.Missä sijalla suomi on joku voisi katsoa netistä. kysyy. kirjoitti:
Aikoinaan kun kävimme lapsen kanssa terveyskeskuksessa tavanmukaisissa kontrolissa,ja tuli puhetta maitotuotteista,niin meille sanottiin,että ne lapset jotka eivät saa lehmän maitoa lapsena,niin heillä on vähemmän tulehduksija.
Tämä maito asija on meille vähän vaikea asija. Kun katsoo eri maiden maidon kulutusta ja yleensäkin maitotuotteiden,vaikapa jäätelön.Missä sijalla suomi on joku voisi katsoa netistä.Suomi on kärjessä maidon kulutuksessa per nuppi.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_milk_consumption_per_capita
Jäätelön kohdalla sen sijaan Suomi on neljäntenä, Uuden Seelannin, Yhdysvaltain ja Australian jälkeen.
http://www.thejournal.ie/icecream-consumption-ireland-world-767159-Jan2013/
Sille, että lasten sairastamien tulehdusten määrä jotenkin korreloisi maidon nauttimisen kanssa, en löytänyt mitään tukea, kun selailin lääketieteen artikkelitietokantoja.
Varhaislapsuuden maitoproteiiniallergioista oli juttua ja sellainen toteamus, että maitoa saavilla lapsilla on korkeampi D-vitamiinitaso.
Vaikuttaa siltä, että terveyskeskuksessa kuultu väite maidon yhteydestä tulehduksiin ei pohjaudu tutkimustietoon vaan niinsanottuun mutuun.
- vatsa-argumentti
Ja moni on parantunut astmasta- juomalla luomumaitoa.
Itse oltuani aikani Englannissa, paluu Suomeen ei onnistunut ongelmitta. Vatsa ei enää sietänyt kotimaisia maitotuotteita.
Turhaan kärsin vaivoista vuosikausia, kunnes siirryin luomumaitoon.- MOLOKO
Aito käsittelemätön maitokin kannattaa valmistaa, joko kokkeliksi, jugurtuksi, tai tuorejuustoiksi, niin elimistö tykkää siitä erittäin hyvin.
Raakamaidon sulamisessa on omat prosessinsa, joten,
piimätuotteeksi valmistaminen helpottaa monin tavoin elimistöä.
Meilläkin pojan oksentelu jäi pois, kun jätimme kotona kokonaan maidon pois ja otettiin tilalle kasvimaidot (soija- ja riisimaidot) ja muualla käytetään hyla-tuotteita.
- Legot naulakkoon
Soijatuotteet vaarallista elimistölle.
http://www.vauva.fi/keskustelu/1560339/ketju/soija_on_vaarallista_erityisesti_lapsille_ja_pojil
Kannattaa siis pistää hampaat naulaan ja odottaa kuolemaa?
Jeesuksen neovo oli kuitenkin tämä:
"Ei se saastuta ihmistä mikä menee suusta sisään, vaan se mikä sieltä tulee ulos."- Moloko
Suustahan se tulee useimmilla ulos. ´ Ei sianliha , hiiret ja rotat saastuta. Jes 65. 4
Tyhmä ihminen ei vain tajua , Jeesuksen sanoja t. b
- Pastorille kyssäri?
----Jeesuksen neovo oli kuitenkin tämä:
"Ei se saastuta ihmistä mikä menee suusta sisään, vaan se mikä sieltä tulee ulos."-----
No sitä se vaimokin on aina sanonut kun on vain kyennyt.
Mutta mitäs kun se menee suussa ees taas?
Kumpaa se silloin on? Saastuttaa vai ei saastuta, saastuttaa vai ei saastuta...? - evoluutio
juo keinomaitoa ota saariositen pizzaa käytä esko aholle sopivaa tuulipukua ja muita hilavitkuttimia sähkösauno liity johonkin ry:hyn todista että olet korkeampi
Maidolle löytyy pian korvike:
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014103018794561_ru.shtml- Vaihda-alaa
Olet 19-vuotias tyttö Tampereelta? Oletko kenties jonkun adventistipastorin tytär, koska olet niin mieltynyt mainostamaan itseäsi tällä palstalla? Adventistit nimittäin ovat myös mielistyneet omaan erinomaisuuteensa ja luulevat, että heillä on jotain sellaista mitä muilla ei ole. He ovat kuitenkin väärässä, koska aina löytyy niitä, jotka ovat kaikin puolin parempia kuin adventistit. Sinunkin tapauksessasi on niin, että tarjoamaasi tuotetta on jo niin paljon tarjolla ja vielä paremmassa paketissa, joten kannattaisi harkita alan vaihtoa ja ryhtyä tekemään jotain sellaista, jossa voisi olla keskitasoa ylemmällä tasolla?
Kun kyse on maitotaloustuotteista niin ainahan niille löytyy korvike tai muu vaihtoehto. Olemassa on erilaisia maitoa jäljitteleviä tuotteita kuten esim. riisimaito tai kookosmaito. On myös mahdollisuus valita terveellisiä hapanmaitotuotteita, joista saa runsaasti hyödyllisiä ja elimistölle tärkeitä bakteereita. Maito on myös hyvä kunhan sitä ei pelkästään janojuomana käytä litratolkulla.
- lehmäkannan_A2
Lukekaas siitä maidosta ja sen murheista tuokin arteikkeli.
http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta/
pieni leike herättämään lukemistarpeen.
Väärä lehmärotu
Noin 5000 vuotta sitten nautojen maidon aminohappo proliini (tärkeä verisuonten, etenkin valtimoiden terveydelle, ehkäisee siten sydäntauteja) koki mutaation ja muuntui histadiiniksi, joka tunnetaan myös nimellä beetakasomorfiini-7 (B-CM-7). Alkuperäisrotujen lehmien maidossa on vielä myös proliini mukana, ja tämä proteiinityyppi tunnetaan nimellä A2. Monien jalostettujen rotujen kuten friisiläiset, Holstein ja Ayrshire eli A1-lehmien maito sisältää beetakasomorfiinia. Lähes kaikki Suomen ja esim. USA:n lehmät ovat tätä jälkimmäistä proteiinityyppiä eli A1, joka on siis A2:n geneettinen muunnelma.
A1-lehmien maito on valitettavasti todellinen terveysriski. Lehmän beetakaseiini B-CM-7 on noin tuhat kertaa voimakkaampi narkoottinen aine kuin äidinmaidon beetakaseiiniproteiini. B-CM-7 on voimakas oksidantti ja toimii ihmisessä morfiinin tavoin. Se on yhdistetty autoimmuunisairauksiin, kuten 1-tyypin diabetekseen, jossa keho tuhoaa omia insuliinia tuottavia solujaan, sekä sydänsairauksiin ja mielenterveyden ongelmiin. Uusseelantilaisen maatalousalan tutkijan, prof. Keith Woodfordin (kirja Devil in the Milk, Paholainen maidossa, 2007) mukaan A1-beetakaseiini laukaisee lisäksi verisuonissa tulehdusreaktion, heikentää immuunivastetta ja aiheuttaa liiallista limanmuodostusta.
Uusseelantilaisessa tutkimuksissa tutkittiin hiirikokeilla maidon mahdollista osuutta ykköstyypin diabeteksen syntyyn – johon sairastutaan yleensä lapsena tai nuoruusiässä. Osalle hiiristä annettiin A1-maitoa, ja ryhmästä lähes puolet sairastui diabetekseen 8 kuukaudessa. A2-maitoa saaneista hiiristä yksikään ei sairastunut (M.Laugesen-R.Elliott, J NZ Med J 2003; 116:1168). Samat tutkijat vertailivat myös sydäntautitilastoja ja maidon kulutusta 20 maassa. Suurimmaksi A1-maidon kuluttajaksi ja korkeimman sydäntautikuolleisuuden maaksi nousi Suomi. Yhteys maidon ja sydäntautien välillä oli voimakkaampi miehillä kuin naisilla. Euroopan pohjoisosissa sydänsairaudet olivat tutkimuksen mukaan yleisempiä kuin Välimeren maissa, etenkin Ranskassa, jossa lehmät ovat valtaosin A2-tyyppiä. Vertailu osoitti myös lasten ja nuorten diabeteksen (1-tyyppi) olevan yleisintä siellä, missä juodaan paljon A1-maitoa. Suomessa 1-tyypin diabetesta on suhteellisesti eniten maailmassa.
Tutkijoiden mukaan vertailu antaa vahvan näytön, että maissa joissa juodaan eniten A1-maitoa on myös eniten sydänsairauksia ja diabetesta. Samoin on näyttöä, että maissa joissa lapset juovat paljon maitoa, diabeteksen riski on suurempi kuin muualla.
jne... linkistä lisää - eritiellä
Ruoka onkin suora reitti taivaaseen.
- Suora-reitti-ylös
On se ilmeisimmin silloin kun tukehdut sitkeään soijanakkoon tai muihin Nutanan tuotoksiin?
- LinnunMaitoTerveydeksi
Linnun maito on kaikkein terveellisin. Linnunmaitoa ovat hyvät ja laadukkaat viskit.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod202383Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2381746Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita
Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy3101305- 65969
Kulujen jako parisuhteessa
Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai53935- 39844
Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?
Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.53835J miehelle viesti menneisyydestä
On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e35747Valitse, kenen kanssa seurustelet
Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan273683Paikat tapeltu
Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh35681