Fury (2014)

Veteranfan

Fury sotaelokuva sijoittuu toisen maailmansodan loppuhetkille Saksaan,jossa USA:n armeijan Sherman tankkirykmentti koettaa pistää kampoihin Natsisaksan Tiger höökivaunulle.
Mutta historia kertoo Tiger vaunun olleen tehokkaampi tappokone kuin USA:n Sherman tankki.
Tiger vaunun olleen parempi luvuin 10.- 1. eli Tiger vaunu tuhosi keskimäärin 10. Sherman vaunua!

Mutta tietenkään elokuva ei kerro tätä tausta tietoa kuin viitteellisesti,sillä Brad Pittin tähdittämä leffa keskittyy enimmäkseen propagandamaiseen sodanylistykseen.

Moraalinen sanoma on: -tapa,tai tule tapetuksi,
on sinänsä järjellinen neuvo sodasta selviytymiseen.Mutta elokuva ei kritisoi sodan mielettömyyttä laisinkaan,ei ainakaan lopputaistelussa,jossa sotasankaruus nostetaan elokuvan kantavaksi teemaksi.

David Ayer ohjasi sinänsä moiteettoman sotaelokuvan,paitsi että moraalinen asenne ei ollut aivan kohdallaan.

TÄHTIÄ ¤¤

6

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juhlan paikka

      Jotenkin oli vastenmielistä, että elokuvassa 2 päähenkilöä vaikutti jutkuilta raamatun lainauksineen elokuvan lopussa. Olin iloinen että nuo kuoli elokuvassa.

    • Laimeetanon

      "Fury will get hammered for American jingoism"

      Juu itte ei jaksa enää nykyään kattoo noita "olemme maailman parhaita ja voitamme kaikki" sontaa ollenkaa, on jo niin kyllästyny niihi :D

    • Blöääh

      Ehkä huonoin sotaelokuvan loppukohtaus, mitä olen eläessäni nähnyt. Olisi sopinut zombifimiin... SS-pataljoona meinaa hävitä yhdelle rammalle tankille - vähän kuin olisivat käsin juosseet sitä repimään palasiksi, ja sitten niitä ammutaan pinoihin.

      Tällaisen sotafilmin perusjuttu olisi se, että pysyisi noin suurin piirtein realistisena. (Yksikään saksalainen joukkosoasto ei olisi marssinut huhtikuussa -45 päivällä sulkeismuodostelmassa marssilaulua laulellen...)

      Ja miksi helv***ssä Brad puukottaa sen miehen alussa hengiltä ninjamaisella hypyllä, kun sillä oli revolveri mukana?

    • PzkpfwTiger1

      Leffalla olisi ollut mahdollisuuksia aika moneen, mutta homman nimi alkoi tulla selväksi siinä vaiheessa, kun saksalaisten PAK:it ampuvat toistuvasti ohi hitaasti liikkuvista maaleista.

      Se Tiger-kohtaus oli edellisen toisinto sillä erotuksella, että tällä kertaa saksalainen jopa osui, mutta huteja tuli taas hurjasti ja kimmokkeita jopa Shermanin tornista. Tigerin komentaja tietenkin ajeli tankillaan päin persettä. Miksi tulla yhtään lähemmäksi? Saksalaisten tankkien panssarointi, tulivoima ja optiikka riittäväisivät kauempaakin.

      Toki ohiampuminen ja kimmokkeet olivat sodan arkea, mutta tuskin tuossa suhteessa sentään. Se oli tuttua, että saksalaiset olivat fanaattisia älykääpiöitä, jotka juoksentelivat ympäriämpäri vaikka järkeä, vailla tarkoitusta. Paitsi maaleina. Siinä loppukohtauksessahan he olivat vain amerikkalaisen sankarillisuuden osoittamista varten. Ai niin, siinäkin Panzerfaustilla vedetään ohi noin 10 metrin päästä, vaikka vaunu on telaketju poikki paikallaan.

      Itse tarina on melko mitätön, vaikkakin sodan raa'istava vaikutus ja viattomuuden ja hyvyyden lähes täydellinen katoaminen ovatkin hyviä teemoja. Mitään juontahan elokuvassa ei sinänsä olekaan, kaupungista kylään ja uuteen kaupunkiin kuitenkin riittäisi hyvin, jos tarkoitus olisi kuvata sotaa realistisesti. Nyt kuitenkin saksalaisten täydellinen haparointi vie uskottavuuden tuolta.

      Jos sakut olisivat panneet realistisesti kampoihin, eivätkä olleet vain statisteja, niin leffa olisi ollut huomattavasti parempi. Siitä kuitenkin tällä kertaa Hollywoodille kiitos, että Amerikan lippuja ei heiluteltu, eikä palattu lapsuuden Kansasiin sen enempää.

      Aineksia olisi ollut enempäänkin.
      Loppukohtauksen lahtausmeininki ja urhoollisuus

    • american sniper

      "Condemned as jingoistic propaganda"

      eli taas uus sontaelokuva

    • MölöXXX

      Kyllähän tuosta elokuvasta jäi p*skan maku suuhun. Varsinkin loppua kohti oli vaikea pitää p*ersaus teatterintuolissa.... Amerikkalaiset tekee tällaisia elokuvia varmaan maailmanloppuun asti. Miksei joskus kokeiltaisi edes rahtusen realistisempaa otetta? Ja muistakaa nyt, toisessa maailmansodassa pahikset tunnisti pääkallolaatoista, muut olivat hyviä tekivät sitten mitä vaan. Loppukohtauksen/taistelun SS-miehet muistuttivat todella zombieita.... piruako joku liikuntakyvytön vaunu haittaisi toimintaa, olisi antanut Hill Billyn miehineen istua siellä, ja joku olisi sitten ohikävellessään voinut napauttaa PzFaust 60:llä kylkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4709
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1471
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1031
    Aihe