Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Seurakuntalaisen paikka

Vanha vaan ei iki-

Lapsena opin, että arvokkain ihminen maailmassa oli pappi. Hän oli kaiken arvostelun yläpuolella, arvokas, ehdoton auktoriteetti, ja hyvin hiukan hänen jälkeensä opettajat. Äitini arvosti kaikkia koulutettuja ihmisiä, hänestä kaikki maisterista ylöspäin olivat ns. "Hienoa väkeä", joilla oli tiedot ja taidot hyppysissään.
Heille ei minun sopinut sanoa muuta kuin päivää ja nimeni, jos kysyttiin, ja minkäänlainen keskusteluyhteys esim. oman opettajan kanssa koulussa oli täysin mahdoton asia. Pahinta oli, ettei lääkärillekään sopinut sanoa mitään, häntä oli suorastaan pelättävä. Itser ei sopinut missään tapauksessa mennä häiritsemään.

Myöhemmin nuorena äitinä muutin aikanaan uudelle asuinalueelle, jossa ei ollut yhtäkään tuttavaa. Mies tietenkin työssä päivät, minä kahden sylilapsen kanssa yksin kotona.
Ilahduin, kun seurakunta kutsui minut johonkin diakoniatilaisuuteen, jossa keskusteltiin yksinäisyydestä. Olin tosi onnellinen, kun kirkon edustaja kertoi, että he etsivät yksinäisiä seurakuntalaisia ja toivovat heitä mukaan toimintaan ja tukevat heitä heidän pulmissaan. Keskustelin ystävällisen henkilön kanssa, annoin puhelinnumeroni ja hän lupasi soitella ja tulla käymään. Kotona miltei itkin ilosta, kun ajattelin, että nyt voin solmia uusia tuttavuuksia ja mennä mukaan johonkin ryhmään, vaikka pikkulasten hoito oli tietenkin se ongelma.

Lapseni ovat nyt täyttäneet 50 v. mutta soittoa ei ole vieläkään tullut. En muista miten sain ystäviä ja harrastuksia aikanaan, en enää tietenkään edes odottanut seurakunnan yhteydenottoa, mutta jäi kaivertamaan miksi hän edes tarjoutui pitämään yhteyttä. En minä itse olisi ikinä sellaista uskaltanut pyytää.

Tämä tuli mieleeni, kun keväällä omaisen siunaustilaisuudessa pappi sanoi, että hän toivoo voivansa pitää minuun yhteyttä ja soitella kuulumisia muutaman viikon kuluttua. Hän sanoi, mielestäni ihan oikein, että seurakunta ja kirkko usein jättävät ihmisen yksin kirkollisen tilaisuuden jälkeen ja ikään kuin katsovat työnsä päättyneen.

No siitä on nyt yli 7 kk, eikä soittoa ole tullut, vaikka on nämä vaalitkin tässä ja ääniä pitäisi kalastella.
Niin että minulle on jälleen osoitettu paikka, jonne kuulun: Takarivi, jonne ei ääni kuulu.
Ei minulla mitään erityitä asiaa kirkkoon päin ole, olisin kuitenkin toivonut, että kirkolla olisi minulle asiaa, edes hyvän syksyn toivotus.
Kaksi vuotta sitten sain seurakunnalta kotin. Onnittelivat, kun olin täyttänyt 80 v. Olisiko minun pitänyt käydä kiittämässä kirkkoherranviraston tiskillä?

7

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toimitsija
      • halle lujaa ja danzig

        Nämä ovat sellaisia auttajiksi tekeytyjiä. Haluavat pohjimmiltaan tuhota ha murskata joka ikisen ihmisen sielun.


    • Joh. 10:1-16

    • virkapappi

      Valitettavaa ettei ole montaa rehellisesti uskovaa pappia, vaan ammattinsa puolesta uskovia. Usko loppuu samaan aikaan kun virka-aika. Ollaan virassa vain toimeentulon vuoksi.

    • Vanha vaan ei iki,

      Olen pahoillani sen takia, että sinulle on luvattu soittaa, mutta niin ei olla tehty. Noin ei pitäisi käydä. Jos luvataan, niin pitäisi myös toimia sen mukaan. Voin vain pyytää anteeksi tapaamiesi kirkon työntekijöiden puolesta.

      Sanoit, että sinulla ei ole mitään asiaa kirkon puoleen. Toivon kuitenkin, että voisit vielä joskus saada positiivisenkin kokemuksen kirkosta ja voisit nähdä myös sen puolen, missä kirkko oikeasti on ihmisiä varten.

      Vilppu H.
      pappi

    • 85. eroaja

      On helppo erota kirkosta:

      http://www.eroakirkosta.fi

      Teimme sen eilen.

    • Erotkaa mieluummin maistraatin kautta, niin ei mikään taho voi käyttää tietoja propaganda tarkoituksiinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. 54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe